رژیم غذایی گروه خونی

رژیم غذایی گروه خونی چیست؟ چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

رژیم غذایی گروه خونی یک برنامه غذایی است که گاهی اوقات در طب جایگزین برای رژیم لاغری و مبارزه با بیماری از آن استفاده می‌شود. هدف طب جایگزین تشخیص بیوشیمیایی منحصر به فرد اشخاص و درمان بر اساس آن است. این طرح مبتنی بر این تئوری است که گروه خونی شما مشخص می‌کند برای دستیابی به یک سبک زندگی سالم چه غذاهایی را باید مصرف کنید.

چهار گروه مختلف خون یکی از نشانگرهایی هستند که از نظر تئوری می‌توانند برای تعیین رژیم غذایی مناسب برای سلامتی و سرزندگی شما مورد استفاده واقع شوند.

کارشناسان می‌گویند: اساس رژیم غذایی گروه خونی مبنی بر شواهد علمی نیست و بسیاری از غذاهای سالم را محدود می‌کند. متخصصان تغذیه این رژیم را برای دستیابی به اهداف تغذیه‌ای یا سلامتی توصیه نمی‌کنند.

رژیم غذایی گروه خونی توسط پیتردی آدامو، که یک پزشک طبیعی درمانگر است تهیه شده. طبق نظریه او، افراد بسته به گروه خونی که دارند به غذاهای مختلف عکس العمل نشان می‌دهند. او می‌گوید خوردن غذاهای دارای لکتین (نوعی پروتئین) که با گروه خونی فردی ناسازگار باشد، می‌تواند باعث جمع شدن سلول‌های خونی به نام آگلوتیناسیون شود و منجر به بروز مشکلاتی مانند بیماری‌های قلبی یا کلیوی یا سرطان شود.

همچنین او معتقد است که گروه خونی فرد به دلیل ایجاد تفاوت در ترشحات گوارشی، باعث می‌شود تا بر توانایی فرد در هضم غذاهای مختلف تأثیر می‌گذارد. برای مثال افرادی که گروه خونی نوع O هستند، به دلیل داشتن اسید معده زیاد، گوشت را به خوبی می‌توانند هضم کنند. او پیشنهاد می‌کند با دنبال کردن یک وعده غذایی که متناسب با گروه خونی خاص شما است، می‌توانید مواد غذایی را با راندمان بیشتر هضم کنید، از اثرات منفی لکتین‌های خاص خودداری کنید و به نوبه خود وزن خود را کاهش داده و سلامت کلی خود را تقویت کنید.

عملکرد رژیم غذایی گروه خونی

این رژیم بر غذا و برنامه‌های ورزشی خاص برای گروه‌های مختلف خونی تأکید دارد. و صرف نظر از نوع گروه خونی، این رژیم غذایی به خوردن غذاهای کامل و به حداقل رساندن مصرف غذاهای فرآوری شده توصیه می‌کند. در اینجا می‌خواهیم یک نگاه دقیق‌تر به برنامه‌های تعیین شده بپردازیم:

نوع A: افراد با گروه خونی A بیشتر مستعد ابتلا به بیماری‌های قلبی، سرطان و دیابت هستند و با رژیم غذایی ارگانیک و گیاهی و ورزش‌های آرامش بخش مانند یوگا و تای چی بهتر عمل می‌کنند.

نوع B: افراد با گروه خونی B سیستم ایمنی و دستگاه گوارش قوی دارند و از سایر گروه‌های خونی سازگاری بیشتری دارند. برای این افراد تمرینات بدنی متوسط و متعادل به همراه یک رژیم غذایی کامل و مناسب توصیه می‌شود. همچنین این افراد بیشتر مستعد ابتلا به اختلالات خود ایمنی مانند خستگی مزمن، لوپوس و بیماری اسکلروز هستند.

نوع AB: افراد با گروه خونی AB از نظر بیولوژیکی پیچیده‌تر هستند. برای این افراد بهترین چیز ترکیبی از تمرینات و رژیم‌های غذایی گروه خونی A و B است، اگرچه گوشت آن‌ها باید محدود باشد. این نوع گروه خونی آلرژی کمتری دارند اما برای آن‌ها بیماری‌های قلبی، سرطان و کم خونی شایع است.

نوع O: افراد با گروه خونی O با ورزش بدنی شدید و پروتئین‌های حیوانی بهترین عملکرد را دارند، در حالی که محصولات لبنی و غلات ممکن است مشکلاتی را برای آن‌ها ایجاد کنند. همچنین گلوتن‌، عدس، لوبیا، ذرت و کلم می‌توانند منجر به افزایش وزن در این گروه خونی شوند. مشکلات گروه خونی نوع O شامل آسم، زکام بهاره و سایر آلرژی‌ها و آرتروز است.

رژیم غذایی گروه خونی ، چه غذایی بخوریم؟

چه غذایی باید بخوریم؟

چه غذایی باید بخوریم؟

هیچ غذایی به طور کامل از نظر رژیم خونی ممنوع نیست، اگرچه همه غذاها برای گروه های مختلف خونی مفید نیستند.

غذاهای سازگار

نوع A: بیشتر با رژیم گیاهخواری سازگار است.مانند: میوه، سبزیجات، غلات، حبوبات، آجیل و دانه.

نوع B: با رژیم غذایی متنوع سازگار است. مانند: میوه، سبزیجات، غلات، حبوبات، گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ و لبنیات.

نوع AB: به طور عمده با رژیم گیاهخواری سازگار است، اما هر نوع غذای توصیه شده برای گروه‌های خونی A یا B نیز می‌توانند مصرف کنند.

نوع O: غذای سازگار با این گروه خونی: گوشت با مقدار متعادل سبزیجات، تخم مرغ، آجیل و دانه.

غذاهای غیرسازگار

نوع A: گوشت و لبنیات

نوع B: آجیل و دانه

نوع AB: هیچ غذای خاصی وجود ندارد

نوع O: لبنیات و غلات

افراد با گروه خونی A باید از غذای بدون لبنه و رژیم گیاهخواری با مصرف زیاد میوه، سبزیجات، غلات، لوبیا، حبوبات، آجیل و دانه‌ها پیروی کنند.

افراد با گروه خونی B باید از رژیم غذایی بسیار متنوعی از جمله میوه، سبزیجات، غلات، لوبیا، حبوبات، گوشت، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ و لبنیات استفاده کنند اما از مصرف آجیل و دانه‌ها پرهیز کنند.

افراد با گروه خونی AB نیز می‌توانند هر نوع تغذیه ای را که برای گروه‌های خونی A و B توصیه می‌شود را مصرف کنند، اگرچه برای این نوع رژیم غذایی عمدتا رژیم وگان توصیه می‌شود.

افراد با گروه خونی O باید از رژیم غذایی بدون لبنیات و بدون غلات پر از گوشت و با مقدار متوسط سبزیجات، تخم‌مرغ، آجیل و دانه پیروی کنند.

زمان‌بندی پیشنهادی برای وعده غذایی

زمان مشخصی برای وعده‌های غذایی در این رژیم وجود ندارد. با این حال، این رژیم با نوشیدن آب یا نوشیدنی‌های دیگر با وعده‌های غذایی مخالف است زیرا باعث رقیق شدن آنزیم‌های طبیعی هضم شده و هضم غذاها را دشوارتر می‌کند.

مزایا و معایب رژیم غذایی گروه خونی

مانند تمام رژیم‌ها، رژیم غذایی گروه خونی نیز جوانب مثبت و منفی دارد.

مزایا

این رژیم می‌تواند به شما در سوزاندن هر چه بیشتر چربی، افزایش سطح انرژی، تحریک سیستم ایمنی بدن، کاهش وزن و افزایش خطر ابتلا به مشکلات عمده سلامتی مانند بیماری‌های قلبی و سرطان کمک کند. با این حال، در حال حاضر مدارک علمی برای تأیید این ادعاها وجود ندارد.

معایب

کارشناسان می‌گویند: هیچ مدرکی در حال حاضر برای تأیید مزایای سلامتی گفته شده برای رژیم‌های گروه خونی موجود نیست. علاوه بر این، هیچ تحقیقاتی برای تأیید این نکته وجود ندارد که رژیم غذایی گروه خونی یک استراتژی مؤثر در کاهش وزن است و چون برنامه‌های مربوط به گروه‌های خونی A و O گروه‌های خاصی از مواد غذایی را محدود می‌کند، یک رژیم غذایی سالم محسوب نمی‌شوند. زیرا افراد تحت این رژیم‌ها نمی‌توانند به مقدار کافی از ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم برای سلامتی بهره ببرند.

اگرچه طرفداران رژیم غذایی گروه خونی پیشنهاد می‌کنند که استفاده از مکمل‌های مختلف می‌توانند به افراد کمک کند تا نیازهای تغذیه ای خود را برآورده کنند اما این مکمل‌ها را نمی‌توان جایگزین مناسبی برای یک برنامه تغذیه سالم و متعادل در نظر گرفت.

مقایسه با سایر رژیم ها

در حالی که این رژیم مبتنی بر یک تئوری علمی است ولی ریشه در واقعیت علمی ندارد و اثربخشی آن مورد مطالعه قرار نگرفته است.

در برنامه کلی آن، غذاهای کامل، طبیعی و غیر فرآوری شده توصیه می‌شود، که آن را سالم تر از یک برنامه غذایی با وعده‌های غذایی از قبل بسته بندی شده جلوه می‌دهد. با این حال، در برنامه‌های تعیین شده برای هر گروه خونی ممکن است از برخی غذاهایی که برای سلامتی بسیار مهم هستند صرف نظر کرده باشد.

توصیه‌های کلی

توصیه های کلی رژیم غذایی گروه خونی

توصیه های کلی رژیم غذایی گروه خونی

مواد مغذی زیر بخشی از یک رژیم غذایی سالم محسوب می‌شوند:

  • سبزیجات و سبزی‌هایی با برگ تیره (کلم، اسفناج، کلم بروکلی، برگ چغندر و لوبیای سبز)
  • میوه‌ها (سیب، انواع توت‌ها و خربزه)
  • غلات ( برنج قهوه‌ای و جو)
  • گوشت بدون چربی (سینه مرغ، ماهی، سینه بوقلمون)
  • لوبیا و حبوبات (همه لوبیاها، عدس و نخودفرنگی)
  • آجیل و تخمه (گردو، بادام و تخمه آفتابگردان)
  • لبنیات (شیر کم چرب، پنیر و ماست)
  • روغن (روغن زیتون و روغن آووکادو)

بسته به نوع گروه خونی شما، این رژیم ممکن است از یک برنامه غذایی سالم را برآورده کند یا نکند.

  • رژیم گروه AB کمترین محدودیت را دارد و به شما این امکان را می‌دهد تا غذاهای متنوع را برای اطمینان از تغذیه مناسب برای خود فراهم کنید.
  • رژیم غذایی گروه خونی A از گوشت و لبنیات، که دارای مواد مغذی، یعنی پروتئین هستند، جلوگیری می‌کند که می‌توان در سایر غذاها با برنامه ریزی دقیق یافت.
  • رژیم غذایی گروه خونی B نیز رژیم غذایی متنوعی را به استثنای آجیل و دانه‌ها ارائه می‌دهد و بسیاری از نیازهای برنامه غذایی سالم وزارت کشاورزی را برآورده می‌کند.
  • گروه O از لبنیات و غلات که قسمت مهم رژیم‌های سالم محسوب می‌شوند، جلوگیری می‌کند. البته با برنامه ریزی دقیق می‌توان مواد مغذی موجود در غلات و لبنیات را با خوردن انواع سبزیجات فراهم کرد.

تقریباً 1500 کالری در روز باید برای کاهش وزن باید مصرف کنید ، اما این تعداد بسته به سن، جنسیت، وزن و سطح فعالیت شما متفاوت است.

رژیم‌های مشابه

رژیم غذایی گروه خونی منحصر به فرد است زیرا مجموع رژیم و ورزش آن، متناسب با شماست. این رژیم خوردن غذاهای کامل و غیرفرآوری شده را توصیه می‌کند که مشابه رژیم های غذایی زیر است:

رژیم Whole30: یک رژیم 30 روزه است که قند، الکل، غلات، لبنیات و بیشتر حبوبات را حذف می‌کند. این رژیم کاری می‌کند تا بتوانید تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن را دریافت کنید. همچنین می‌توانید به راحتی غذاهای مورد نیاز خود را مصرف کنید (گوشت قرمز و چربی‌های اشباع).

رژیم غذایی گیاه‌خواری: یک رژیم غذایی مبتنی بر گیاهان، رژیمی است که روی گیاهان از جمله میوه، سبزیجات، ریشه‌ها، دانه‌ها، حبوبات و غلات تمرکز دارد. افرادی که رژیم‌های غذایی گیاهی دارند معمولاً از گوشت گاو، طیور، ماهی، تخم‌مرغ و لبنیات پرهیز می‌کنند یا فقط در مقدار کمی از آن‌ها می‌خورند.

رژیم غذایی کامل: یک رژیم غذایی کامل شامل مواد غذایی گیاهی هستند که فرآوری با تصفیه نشده‌اند و عاری از مواد افزودنی و دیگر مواد غیرطبیعی هستند.

منبع: verywellfit

3/5 - (3 امتیاز)
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.