رژیم تثبیت وزن

رژیم تثبیت وزن چه ویژگی هایی دارد؟

طی چند سال اخیر، به دلیل پیشرفت تکنولوژی و فراهم شدن اکثر امکانات، بیشتر فعالیت‌ها به‌صورت آنلاین و غیرحضوری انجام می‌شود و همین امر، باعث شده که افراد بی‌تحرک شده و دچار اضافه‌وزن شوند. متاسفانه افرادی هم که پس از اضافه‌وزن، رژیم لاغری و ورزش را شروع می‌کنند، معمولا در پایان، موفق به تثبیت وزن نمی‌شوند و بازگشت وزن پس از مدتی ورزش و رژیم غذایی، برای تمامی افراد زجرآور و ناامیدکننده محسوب می‌شود؛ اما در کنار این مطالب، محققان رژیم غذایی این امر را ثابت کرده‌اند که کوچک‌ترین حرکت با هدف کاهش وزن، می‌تواند سلامت جسم انسان را بهبود بخشد. در این مطلب قصد داریم در رابطه با رژیم تثبیت وزن صحبت کنیم

ثابت نگه‌داشتن وزن یا رژیم تثبیت وزن ، عملی پر از فراز و نشیب به‌حساب می‌آید که باید با استفاده از برنامه‌ریزی غذایی دقیق، وزن خود را ثابت نگه‌دارید، ازآنجایی‌که شرایط جسمانی و فیزیکی هر کسی با دیگری متفاوت است، روش لاغری و برنامه غذایی آن‌ها نیز با یکدیگر فرق خواهد کرد و افراد باید پس از مراجعه به پزشک تغذیه مورد نظر، با توجه به فیزیولوژی بدن، تغذیه و رژیم مناسب خود برای کاهش وزن را دریافت کنند.

چرا رژیم تثبیت وزن سخت است؟

رژیم تثبیت وزن به این دلایل سخت به شمار می‌رود که فرد با برخی از مسائلی مثل میل و هوس‌های غذایی و نوسانات هورمونی درگیر است و باید جلوی اشتیاق و رغبت خود را برای خوردن بیشتر غذا بگیرد. طبق پژوهش‌های انجام‌شده از طرف یک مرکز کاهش وزن، تنها ۲۰ درصد از افرادی که کاهش داشتند، توانستند وزن خود را به مدت یک سال ثابت نگه‌دارند و رژیم تثبیت مناسبی داشته باشند، اما دیگر افراد از پس این کار برنیامده و تسلیم هوس و میل‌های زودگذر خود می‌شوند.

علت برگشتن وزن کم شده چیست؟ وقتی‌که فردی مقدار قابل‌توجهی از وزن خود را کم می‌کند، سوخت‌وساز بدنش به نسبت کم می‌شود و در این شرایط، بدن مقاومت خود را شروع می‌کند؛ زیرا در مدت طولانی، با وزن بالا راحت بوده است. بدن همه ما یک نقطه تنظیمی دارد که در آن نقطه وزن ما در حالت تعادل قرار دارد و اگر وزن خودمان را از این نقطه استاندارد پایین‌تر ببریم، واکنش بدن آغاز می‌شود.

نکاتی که باید درباره رژیم تثبیت وزن بدانید

رژیم تثبیت وزن را تبدیل به یک سبک زندگی کنید و از آن به‌عنوان رژیم غذایی استفاده نکنید:

داشتن سبک زندگی سالم

داشتن سبک زندگی سالم

این عمل برای تمام رژیم‌های غذایی به‌منظور کاهش وزن صورت می‌گیرد، اگر شما رژیم غذایی سالمی داشته باشید و از طریق آن وزن خود را به‌مرورزمان کم کنید، پس از رسیدن به نقطه استاندارد، نباید خورد و خوراک قبل از رژیم خود را از اول آغاز کنید؛ زیرا در رژیم تثبیت وزن با این حالت، در سیستم خورد و خوراک شما اختلالی به وجود می‌آید و دیگر نمی‌توانید به وزن ایده آل خود برسید.

بنابراین به شما پیشنهاد می‌شود تا رژیم غذایی مورد نظر خود را با رعایت استانداردها تبدیل به سبک زندگی خود کنید تا یک سیستم گوارش و بدن سالم داشته باشید و دیگر از اضافه‌وزن رنج نبرید. بهترین کار برای کاهش وزن و رژیم تثبیت وزن ، این است که خورد و خوراک سابق خود را داشته باشید و فقط مصرف آن‌ها را کاهش دهید.

نظارت داشتن بر وزن خود در رژیم غذایی تثبیت:

کسانی که توانسته‌اند وزن خود را ثابت نگه‌دارند، وزنشان را هر روز اندازه‌گیری می‌کردند؛ زیرا این افراد، معمولا در کار خود سرسخت گیرتر و بااراده‌تر هستند و با کنترل کردن وزن خود به‌صورت روزانه، از کاهش و افزایش آن باخبر می‌شوند.

تحرک و ورزش:

افرادی که از پس رژیم تثبیت وزن برآمدند، تحرک را یکی از فعالیت‌های اصلی خود قراردادند. شما با فعالیت، ورزش و تحرک روزانه گردش خون خود را بالا می‌برید و با این عمل وزن خود را به‌صورت ثابت نگه می‌دارید. منظور از ورزش و تحرک انجام فعالیت‌های سنگین نیست؛ پیاده‌روی روزانه به مدت یک ساعت و انجام فعالیت‌های کششی می‌تواند شروع خوبی برای افرادی باشد که تاکنون تحرک زیادی نداشته‌اند.

در رژیم تثبیت وزن الگویی سالم برای غذا خوردن داشته باشید:

افرادی که وزن خود را کاهش می‌دهند، به علت تغییر سبک خورد و خوراک خود، به خوردن غذاهای سالم تمایل بیشتری دارند و مثل سابق، دیگر غذاهای چرب و سرخ‌شده مصرف نمی‌کنند. برای داشتن رژیم تثبیت وزن ، باید استفاده از سبزیجات، میوه و آب را افزایش دهید و از مصرف نوشیدنی‌هایی که قند بالا دارند خودداری کرده و به سمت غذاهای آماده و فراوری شده نروید.

داشتن آرامش و خواب راحت:

داشتن آرامش و خواب راحت

داشتن آرامش و خواب راحت

استرس و نگرانی یکی از عوامل مهمی است که نقش به سزایی در کاهش و افزایش وزن می‌گذارد. وقتی‌که شما شروع به کاهش وزن می‌کنید، بدن شما نیاز به استراحت و ریکاوری کامل پیدا می‌کند تا بتواند عمل چربی سوزی را به‌خوبی انجام دهد. شما با داشتن خواب و استراحت کافی، باید انرژی مورد نیاز خود را تامین کنید تا بتوانید تحرک داشته باشید و از پس رژیم تثبیت وزن، بر بیایید.

در رژیم تثبیت وزن ، استاندارد و محدوده وزن خود را قبول کنید:

برخی از افراد، برای خود استاندارد تعیین می‌کنند که حتما باید به آن وزن برسند. برای مثال، اگر وزن شما ۸۵ کیلوگرم است و روز آینده وزن خود را ۸۶ کیلوگرم دیدید، این موارد نباید تاثیرات منفی بر روی شما بگذارد؛ زیرا بدن نوسانات طبیعی خود را طی می‌کند و شما نباید انگیزه خود را از دست بدهید و تنها هدف خود را رسیدن به وزن ایده آل و ثابت ماندن در آن قرار دهید.

کاهش زمان تماشای تلویزیون:

بی‌تحرکی طولانی‌مدت و گذراندن اوقات با فعالیت‌هایی مانند تماشای تلویزیون، یکی از عوامل چاقی به‌حساب می‌آید و هر چقدر شما غذا کم بخورید اما بی‌تحرک باشید، وزن شما نه‌تنها کاهش نمی‌یابد، بلکه افزایش نیز پیدا می‌کند. توجه داشته باشید که داشتن تحرک یکی از عوامل مهم در رژیم تثبیت وزن محسوب می‌شود.

رژیم تثبیت وزن ، یکی از مهم‌ترین رژیم‌ها یا سبک زندگی به‌حساب می‌آید که افراد باید پس از کاهش وزن، آن را در پیش بگیرند؛ زیرا نگه‌داشتن وزن، از کاهش وزن بسیار مهم‌تر است. ما در این مقاله، قصد داشتیم شما را با رژیم تثبیت وزن آشنا کرده و برخی از قوانین و استانداردهایی که برای این رژیم وجود دارد را، برای شما ارائه کنیم. امیدواریم که این مقاله، توانسته باشد اطلاعات شما را در زمینه رژیم تثبیت وزن افزوده باشد.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.