بهترین برنامه بدنسازی

۷ ویژگی اساسی بهترین برنامه بدنسازی

امروزه با توجه به افزایش تعداد افراد علاقمند به رشته‌های بدنسازی، برنامه‌های متعدد و متنوعی نیز توسط افراد مختلف، ارائه می‌شود. نکته اساسی در زمینه این برنامه‌ها این است که برنامه مناسب برای بدنسازی باید بر بدن فرد، اثرگذار باشد تا به رشد عضلانی و تقویت بدن وی، کمک کند. بهترین برنامه بدنسازی باید ویژگی‌هایی داشته باشد تا با کاربرد آن، اهداف شخص بدنساز تامین گردد.

در این مقاله سعی بر آن داریم تا چند ویژگی از ویژگی‌های بهترین برنامه بدنسازی را بیان کنیم.

بهترین برنامه بدنسازی متناسب با نیازها، اهداف و توانایی‌های افراد تدوین می‌گردد.

هر انسانی دارای توانایی‌های فیزیکی و فیزیولوژیکی منحصر به فرد است اما در کنار آن ضعف‌ها و ناتوانی‌ها و محدودیت‌هایی نیز دارد. این ویژگی‌ها مختص یک شخص است و از شخصی به شخص دیگر قابل تعمیم نیست. بنابراین در هنگام تدوین یک برنامه بدنسازی باید این ویژگی‌ها مد نظر قرار گیرد. ممکن است در حین تمرینات بدنسازی، تمرینی که به راحتی توسط یک فرد انجام می‌شود، فرد دیگر در انجام آن تمرین، با دشواری مواجه شود. بنابراین این ویژگی‌ها حتما باید در برنامه بدنسازی در نظر گرفته شود.

برنامه بدنسازی خوب نباید به آسیب دیدن بدن بدنساز منجر شود.

بسیاری از افراد به قدری تمرین می‌کنند که بدنشان واکنش جدی خطرناک نشان می‌دهد. بعضی از افراد، تمریناتی انجام می‌دهند که بعضی از نواحی بدنشان دچار درد می‌شود و احساس می‌کنند درد گرفتن نشانه خوبی است. در صورتی‌که این تمرینات، تمرینات مناسبی نیستند و ممکن است باعث آسیب دیدن نواحی مهمی از بدن از قبیل ستون فقرات، تاندون‌ها، مفاصل و… گردند.

در حقیقت، از جمله نکاتی که باید در برنامه نویسی برای بدنسازی به آن توجه شود جایگیری مناسب بدن و توجه به ساختار فیزیولوژیکی بدن است تا از هر گونه آسیب جدی جلوگیری شود.

بهترین برنامه بدنسازی ، برنامه‌ای است که در آن، احتمال آسیب بدن، به حداقل می‌رسد و این نکته یکی از اصول مهم در این زمینه است. چنانچه شما در تمرین بدنسازی دچار آسیب شوید نمی‌توانید به تمرینات ادامه دهید و اگر در این مدت توانسته باشید عضلاتی را در بدنتان رشد دهید زحماتتان بر باد خواهد رفت و همه چیز سر جای اولش باز خواهد گشت. بنابراین ایمنی در هنگام تمرینات بدنسازی را جدی بگیرید و از تمرینات امن استفاده کنید تا احتمال آسیب را کاهش دهید.

تمرینات بهترین برنامه بدنسازی بدنسازی باید معتدل باشند.

ساختار فیزیکی افراد با هم متفاوت است. بنابراین ممکن است ورزش هوازی و پیاده روی برای فردی بسیار مناسب تشخیص داده شود و ساختار فیزیکی دیگری به گونه‌ای باشد که بلند کردن وزنه برایش مناسب‌تر باشد. بنابراین در این باره باید حتما با پزشک متخصص و یا بدنساز حرفه‌ای مشورت کرد تا نتیجه آن، برنامه مناسبی باشد که به نحوی معتدل در برگیرنده تمامی حرکات و تمرینات باشد. در این میان تفاوت برنامه بدنسازی بانوان و آقایان را نیز در نظر بگیرید.

جلساتی که برای تمرین بدنسازی در نظر گرفته می‌شود کوتاه باشد.

بیشتر متخصصین در زمینه بدنسازی معتقدند زمان تمرینات لازم برای یک جلسه بدنسازی باید بین 45 تا 75 دقیقه باشد. این افراد معتقدند بعد از 75 دقیقه تمرین، هورمون‌های ایجاد عضله و چربی سوزی در بدن از قبیل تستوسترون تولید شده در بدن، رو به کاهش می‌گذارد. یعنی در حقیقت، چنانچه جلسه تمرین بدنسازی بیش از 75 دقیقه طول بکشد مانعی در ساخت عضله ایجاد می‌شود و چربی سوزی نیز اتفاق نمی‌افتد.

استراحت بین تمرینات بدنسازی باید منظور شود.

بدنسازان حرفه‌ای این زمان استراحت بین تمرینات را 90 ثانیه مطرح می‌کنند و بعضی این میزان را کمتر در نظر می‌گیرند. بنابراین در تدوین برنامه بدنسازی حتما باید به این نکته توجه کرد چرا که در این زمان، تحریک هورمون رشد عضلانی بدن، اتفاق می‌افتد.

تمرینات بدنسازی باید متنوع طراحی گردند.

بعضی از افراد به انجام تمرین و یا حرکتی خاص علاقمند می‌شوند و مدام همان حرکت را تکرار می‌کنند. در حالیکه تمرکز بر انجام یک تمرین، صحیح نیست و باید بیاموزید که تمرینات متنوعی را انجام دهید. اگر تمرکزتان بر انجام یک تمرین خاص باشد هیچ‌گونه افزایش ماهیچه‌ای  و عضلانی را تجربه نمی‌کنید.

انجام یک حرکت برایتان حالت یکنواختی ایجاد می‌کند و به زودی از انجام تمرین خسته و کسل می‌شوید. بنابراین اشتیاق خود را برای تمرین بیشتر از دست می‌دهید.

لذا باید در طول تمرینات بدنسازی برای خودتان تنوع ایجاد کنید و به تکرار یک تمرین (هر چند موثر)، بسنده نکنید. برای ایجاد تنوع لازم نیست حتما برنامه بدنسازیتان را با تغییری بزرگ، متحول کنید؛ ترفندهایی نظیر تغییر تعداد تکرارها، استفاده از پارامترهای جدید و… در این راستا می‌توانند به شما کمک کنند.

در بهترین برنامه بدنسازی باید مداومت را در نظر گرفت.

فردی که می‌خواهد در راستای بدنسازی گام بردارد باید در این راه، مداومت کند. تلاش کردن برای انجام هر کاری ضروری است این اصل در زمینه سلامت جسمانی و بدنسازی هم کاربرد دارد.

باید برنامه تمرینی تدارک ببینیم که اصل مداومت و پشتکار در آن به خوبی رعایت شده باشد. تکیه بر این دو اصل برای دستیابی به موفقیت‌های بزرگ در بدنسازی حرفه‌ای، گام موثری است که نباید از آن غفلت کرد.

 

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.