6 حرکت مناسب یوگا در دوران قاعدگی، یوگا برای تسکین علائم قاعدگی

قاعدگی با ناراحتی و دردهایی همراه است که 80 درصد زنان آن را تجربه می‌کنند. نکته مهم اینجاست که بدانیم چطور می‌توانیم با دردهای مرتبط با قاعدگی کنار بیاییم. یوگا از ابزارهای مهمی است که ثابت شده می‌تواند در کاهش دردهای مرتبط با قاعدگی موثر باشد. پس بجای هر نوع درمان خودسرانه کافی است یوگا د دوران قاعدگی را امتحان کنید. در کنار تمرین تنفس، انجام حرکات زیر می‌تواند به کاهش درد و ناراحتی کمک کند. هر یک از این تمرینات در صورتی که فرد برای 3 تا 5 دقیقه در آن بماند یک حرکت کششی محسوب شده و در عین آرامش جسم، سبب بهبود وضعیت ذهنی فرد می‌شود.

 حرکت کودک

حرکت بچه با زانوی باز

حرکت بچه با زانوی باز

در اکثر کلاس‌های یوگا این حرکت برای استراحت داده می‌شود. این تمرین فواید بی شماری دارد و با کشش ملایم عضلات کمر به کاهش کمر درد ناشی از قاعدگی و همچنین آرامش ذهن کمک می‌کند.

در طول تمرین روی تنفس عمیق متمرکز شوید و متوجه دم و بازدم در بدن باشید. عضلات باسن خود را شل کنید و بگذارید تنه در قسمت بالای ران استراحت کند. این کار به کاهش خستگی کمک می‌ کند.

نکته: یک بالشتک یا بالش را در زیر نیم تنه قرار دهید تا بتوانید برای مدت طولانی‌تری در این وضعیت بمانید.

حرکت ایستاده خم شدن

این حرکت به تقویت ستون فقرات و سفت شدن باسن کمک می‌کند. همچنین با کشش همسترینگ و عضلات ساق و پشت پا به کاهش درد در ناحیه پاها و کمر کمک می‌کند. اگرچه بدن در طول قاعدگی خسته است اما مهم است که پس از مدت طولانی نشستن یا خوابیدن بایستید و خم شوید. این حرکت یوگا در دوران قاعدگی به گردش بهتر خون کمک می‌کند.

نکته: در حالت خم شده آرنج مقابل خود را با دست دیگر بگیرید و عضلات گردن خود را شل کنید.

حرکت زانو به سینه

این تمرین باعث تسکین کمر درد پریودی و شکم درد شده و به پایین آمدن سطح تنش در بدن کمک می‌کند. همچنین با افزایش جریان خون در اطراف شکم سبب کارکرد بهتر اندام‌های داخلی شده و ذهن را آرام می‌کند و سبب کاهش اضطراب می‌شود. برای انجام آن به پشت دراز بکشید و زانوها را به سمت سینه خم کنید. زانوها را بغل کنید. هنگام بازدم، زانوها را به سینه نزدیک تر کنید و هنگام دم رها کنید. بعد از ۱۲ نفس عمیق پاها را به آرامی رها کنید.

نکته: در این نوع حرکت یوگا در دوران بارداری، به طرفین و جلو عقب خود را حرکت دهید تا به نوعی ماساژ دریافت کرده باشید.

حرکت پیچ و تابی

حرکت پیچ و تابی

حرکت پیچ و تابی

این حرکت با پیچ و تاب دادن بدن باعث تحریک سم زدایی و نوسازی سلولی می‌شود. خم نگه داشتن نخاع در عین حال که تنفس آرامی دارید نیز به تسکین اعصاب در دوران قاعدگی و کاهش شکم درد کمک می‌کند.

نکته: عضلات پا و شانه و باسن را شل کنید. اگر در نگه داشتن این حالت در هم پیچیده مشکل دارید از بالشتک کمک بگیرید.

حرکت سگ و گاو

حرکت گاو و گربه

حرکت گاو و گربه

این حرکت سبب گرم شدن بدن و رفع گرفتگی‌های دوران قاعدگی می‌شود. همچنین با ایجاد کشش به تقویت عضلات کمر و شکم کمک می‌کند .

نکته: هنگام تغییر از یک حالت به حالت دیگر آرام باشید و عجله نکنید. وقتی به حالت گاو درمی‌آیید نفس بکشید و در حالت گربه بازدم داشته باشید.

حرکت ساوالسانا

این حرکت یوگا در دوران قاعدگی،برای استراحت نهایی استفاده می‌شود. در این وضعیت به پشت بخوابید. این وضعیت گرچه بسیار راحت و بی دردسر است اما به شل شدن بدن و ذهن کمک می‌کند. در این تمرین باید عمیق نفس بکشید. و در محیطی بی سر و صدا تمرکز کنید.

درست است که گاه درد و مشکلات قاعدگی مانع از تمرکز می‌شود اما به آن اجازه ندهید بر زندگی شما چیره شود. تمرینات یوگا در مقایسه با داروهای مسکن برای مقابله با درد قاعدگی بهتر است.

4.7/5 - (3 امتیاز)

دکتر داروساز و فعال در حوزه سلامت بانوان. چند سالی هست که از دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم و از همان روزهای نخست به فکر ایجاد تحولی بزرگ در زندگی بانوان ایرانی و جامعه سلامت آنلاین بودم. مینت ساخته شده تا بانوان ایرانی در سلامتی کامل به سر ببرند و از زندگی خود بیشتر لذت ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.