نکاتی درمورد عفونت قارچی واژن

نکاتی در مورد عفونت قارچی واژن (با توضیحات دکتر فائزه شهبازی)

بیماری ها و مشکلات زنانه همواره بخش ثابتی از دغدغه ذهنی زنان را از آن خود کرده است. مشکلاتی مثل عفونت قارچی واژن از جمله همین بیماری هاست که لازم است اطلاعات کافی در مورد علائم و روش مراقبت از خود برای درمان آن داشته باشید.

تیم سلامت بانوان مینت با هدف افزایش آگاهی زنان تصمیم گرفته است اپلیکیشن مینت را در اختیار شما قرار دهد:

ورود به اپلیکیشن

 با دانلود رایگان اپلیکیشن مینت و ورود به بخش سایر خدمات ( طبق تصویر) میتوانید نسبت به شناسایی علائمی که دارید و روش درمان آنها اطلاعات لازم را کسب کنید.

وارد بخش تسکین علائم اپلیکیشن مینت شوید!

وارد بخش تسکین علائم اپلیکیشن مینت شوید!

بنابر تحقیقات علمی، از هر 10 خانم یک نفر عفونت قارچی واژن دارد. 30 تا 40 درصد از آن ها نیز ممکن است در بارداری با مشکل مواجه شوند. این نوع از مشکلات واژن ممکن است کمی ترسناک به نظر برسد. اما این پایان دنیا نیست و می توانید به راحتی آن را درمان کنید. قدم اول این است که درباره عفونت قارچی واژن اطلاعات کافی داشته باشید.

در این مقاله سعی می کنبم هر آنچه لازم است درباره عفونت قارچی یا کاندیدیازیس بدانید، توضیح دهیم.

دلایل عفونت قارچی واژن

عفونت قارچی واژن (کاندیدیازیس) در هر خانم و دختری و با هر سن و سالی و بدون در نظر گرفتن داشتن پرده بکارت، می تواند رخ دهد.

این عفونت خود را به صورت ترشحات پنیری شکل همراه با خارش نشان می دهد و هیچگونه ارتباطی با بیماری های منتقل شونده جنسی ندارد و در اکثر موارد، هیچ ارتباطی با فعالیت جنسی ندارد.

قارچ های کاندیدیازیس، قسمتی از میکروب های واژن هستند. هنگامیکه مقدار آن ها کم است (رشد آن ها توسط سیستم دفاعی بدن کنترل می شود) خطری وجود ندارد.

هنگامیکه بدن ضعیف می شود، خطر ابتلا به عفونت قارچی واژن وجود دارد. کاندیدیازیس ممکن است به دلیل سرماخوردگی های مکرر، استرس، تغذیه نادرست، بهداشت ضعیف و مصرف آنتی بیوتیک به وجود بیاید.

عفونت قارچی واژن با مصرف داروهای ضد قارچ کاملا بهبود می یابد.

چگونه عقونت قارچی تشخیص داده می شود؟

تشخیص این مشکل ساده است. در قدم اول پزشک پرونده پزشکی شما را بررسی میکند؛ یعنی سابقه عفونت تا پیش از این. همچنین  درمورد سابقه ابتلا به بیماری های مقاربتی باید اطلاعاتی به او بدهید.

تست لگن قدم دوم است. دیواره های واژن و دهانه رحم شما آزمایش همچنین نشانه های بیرونی محیط اطراف ناحیه عفونی هم بررسی می شود.

بستگی به اینکه پزشک چه تشخیصی می دهد، قدم بعدی ممکن است جمع آوری سلول ها از واژن شما باشد. این سلول ها برای آزمایش به آزمایشگاه ارسال می شوند. آزمایش های اینچنینی معمولا برای آن دسته از زنانی انجام می شود که مرتب دچار عفونت واژن می شوند یا عفونت آنها از بین نمی رود.

اما به طور کلی دو نوع عفونت قارچی وجود دارد:

عفونت ساده

برای چنین عفونتی پزشک یک دوره 1-6 روزه دارو درمانی شامل پماد ضدقارچ، قرص یا شیاف تجویز میکند.این داروها یا به صورت نسخه تجویز می شوند یا بدون نسخه.

داروهای معمول برای عفونت ساده شامل موارد زیر می شود:

  • ● بوتوکونازول (گینازول)
  • ● کلوتریمازول (لوتریمین)
  • ● میکونازول (مونیستات)
  • ● ترکونازول (ترازول)
  • ● فلوکونازول( دیفلوکان)

در صورت تشخیص این سطح از عفونت برای اینکه نتیجه درست را بگیرید باید طبق دستور پزشک، داروها را مصرف کنید. همچنین توجه داشته باشید اگر علائم عفونت طی مدت دوماه دوباره برگشتند، باید به پزشک مراجعه کنید.

عفونت شدید

درصورتیکه شرایط زیر را داشته باشید تشخیص پزشک متخصص زنان و زایمان عفونت سنگین است:

  • ● قرمزی، تورم و خارش شدید واژن که باعث زخم یا خراش در بافت واژن می شود.
  • ● ابتلا به عفونت واژن بیش از چهار بار در سال
  • ● بارداربودن
  • ● دیابت کنترل شده یا سیستم ایمنی ضعیف به خاطر مصرف دارو
  • ● ابتلا به HIV

درمان های احتمالی برای عفونت قارچی شدید شامل موارد زیر می شود:

◄ پماد 14 روزه، قرص یا شیاف واژینال (اپلیکاتور)

◄ 2 -3 دز داروی فلوکونازول (دیفلوکان)

◄ دوره طولانی مدت مصرف فلوکونازول به مدت یک بار در هفته تا شش هفته یا مصرف طولانی مدت داروهای ضدقارچ موضعی.

درصورت درمان عفونت برای اطمینان از اینکه شریک زندگی تان مبتلا نشده باشد، درزمان رابطه جنسی، حتما از کاندوم استفاده کنید.

چگونه بفهمم مبتلا به عفونت قارچی واژن هستم و درمان آن چگونه است؟

به صحبت های دکتر فائزه شهبازی در رابطه با عفونت قارچی واژن توجه کنید:

از جمله علائمی که خانم ها حین ابتلا به عفونت قارچی واژن درگیر آن هستند می توان به مواردی مانند ترشحات بدون بو، سوزش واژن، درد واژن، قرمزی و تورم در نواحی واژینال و بسیاری دیگر از علائم اشاره کرد. توجه کنید که صرف داشتن یکی از علائم بالا برای تشخیص این نوع عفونت کافی نیست و باید همگی این علائم را در کنار رنگ ترشحات بررسی کنید تا نوع عفونت واژینال مشخص شود.

این نکته بسیار حائز اهمیت است که اگر درمان به موقع این عفونت صورت نگیرد، ممکن است به عفونت های پیچیده تر با طول درمان بیشتری مبتلا شوید. پس بسیار مهم است عفونت قارچی واژن را سریعا تشخیص دهید و برای درمان آن اقدام کنید.

به همین دلیل تصمیم گرفتیم به کمک دکتر فائزه شهبازی قسمت تشخیص و درمان ترشحات واژن اپلیکیشن مینت را راه اندازی کنیم. در این قسمت به مجموعه ای از سوالات و شرایط پاسخ خواهید و با توجه به شرایط هر شخص، نوع عفونت و درمان آن مشخص ارائه می شود.

قسمت تشخیص و درمان ترشحات واژن اپلیکیشن مینت

قسمت تشخیص و درمان ترشحات واژن اپلیکیشن مینت

برای دسترسی به این قسمت، کافیست اپلیکیشن مینت را از طریق لینک زیر دانلود کنید و سپس به بخش دکتر مینت و تشخیص و درمان ترشحات واژن مراجعه کنید و به سوالات آن پاسخ دهید تا راهکارهای مربوطه را دریافت کنید. دانلود اپلیکیشن

عفونت قارچی و قاعدگی: چه ارتباطی باهم دارند؟

قاعدگی از دلایل عفونت قارچی نیست. اما می تواند آن را به وجود بیاورد.

هنگامیکه پریود هستید، میزان اسیدی و بازی بودن واژن تغییر می کند. محیط واژن، بازی می شود که در نهایت باعث رشد قارچ می شود.

علاوه بر این، پریودی، تعادل هورمونی را از بین می برد و سیستم ایمنی بدن را نیز ضعیف می کند، این نکات نیز ممکن است موجب بروز عفونت قارچی واژن بشوند.

برای جلوگیری از کاندیدیازیس حین پریودی، باید نکات زیر را رعایت کنید:

  • تغذیه سرشار از میوه ها، سبزیجات و فراورده های لبنی
  • رعایت بهداشت صحیح (عوض کردن نوار بهداشتی هر 4ساعت)
  • عدم استفاده از تامپون، اگر علائم عفونت قارچی را دارید. (ترشحات پنیری شکل، خارش و سوزش)

عفونت قارچی مزمن: شایعه یا واقعیت؟

عفونت قارچی واژن در ابتدا ممکن است بی خطر باشد. اما اگر به علائم آن توجه نکنید، این عفونت ممکن است در شرایط خاصی مزمن شود. (ضعف ایمنی بدن، دیابت و…). اگر در طول سال 4 الی 5 بار، کاندیدیازیس را تجربه می کنید، ممکن است نشانه ای از عفونت قارچی مزمن باشد؛ که در این موارد، درمان آن سخت تر است.

لازم است که همیشه تحت تست های خاصی باشید: مانند تست پاپ اسمیر جهت شناخت عوامل بیماری زا (شناخت نوع قارچ ها). نتایج این تست ها به پزشک کمک می کند که درمان صحیح را انتخاب کند و از پیشرفت عفونت، جلوگیری کند.

آیا واقعا مصرف آنتی بیوتیک موجب بروز عفونت قارچی واژن می شود؟

مصرف آنتی بیوتیک و کاندیدیازیس

مصرف آنتی بیوتیک و کاندیدیازیس

عفونت قارچی واژن، می تواند یکی از عوارض مصرف آنتی بیوتیک باشد. آنتی بیوتیک ها نه تنها باکتری های بیماری زا را ار بین می برند، بلکه میکرو ارگانیسم های مفید را نیز از بین می برند. که این نکته، شرایط مساعدی را برای رشد قارچ هایی به وجود می آورد که از عوامل بروز کاندیدیازیس هستند.

برای پیشگیری از بروز کاندیدیازیس هنگام مصرف آنتی بیوتیک، بسیاری از پزشکان، مصرف پروبیوتیک ها را پیشنهاد می دهند. این مواد در غذاهایی مانند ماست، پنیر و دوغ موجود هستند، همچنین می توانید از افزودنی های بیولوژیکی و پزشکی نیز استفاده کنید.

پروبیوتیک ها، تعادل را در واژن ایجاد می کنند و از تولید مثل باکتری های بیماری زا جلوگیری می کنند.

همچنین تاثیر مثبتی بر گوارش، تولید ویتامین ها (ویتامین کا، فولیک اسید و غیره…) نرمال کردن کلسترول و تحریک سیستم ایمنی بدن دارند.

داروهایی که حاوی پروبیوتیک هستند را می توانید از داروخانه ها خریداری کنید، اما قبل از خرید آن ها، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

آیا هنگامیکه عفونت قارچی واژن دارید؛ می توانید رابطه داشته باشید؟

هنگامی که عفونت قارچی واژن دارید، بهتر است که رابطه نداشته باشید.

اگرچه کاندیدیازیس به عفونت های منتقل شونده جنسی، ارتباطی ندارد، اما این ریسک وجود دارد که اگر همسرتان سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشد، به عفونت قارچی مبتلا شود. البته همه این موارد، منوط به نداشتن رابطه محافظت شده است.

علاوه بر این، داشتن رابطه ممکن است شرایطتان را بد تر کند.

همچنین به دلیل اینکه این نوع از عفونت همراه با سوزش و خارش است، ممکن است باعث بروز ناراحتی شود.

اگر هیچکدام از این علائم را قبل از دخول نداشتید؛ ممکن است آن ها را پس از رابطه تجربه کنید.

آیا علائم کاندیدیازیس می تواند نا محسوس باشد؟

کاندیدیازیس همیشه همراه با علائم محسوسی نیست. در 20% از موارد، هیچگونه ترشحات پنیری شکل یا خارشی وجود ندارد و ممکن است بدون نشانه باشد.

آزمایش پاپ اسمیر می تواند این شرایط را تشخیص دهد. این نتایج افزایش غلظت قارچ ها را نشان می دهند.

این عفونت در بعضی از موارد نیز ممکن است علائم ضعیفی داشته باشد. (برای مثال ورودی واژن)

عفونت های بدون نشانه، سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کنند و ممکن است باروریتان را نیز به خطر بیندازند.

همچنین می تواند تهدیدی برای دوران بارداری و انتقال عفونت به فرزندتان باشد. اگر به داشتن عفونت قارچی شک دارید، حتما به متخصص زنان، مراجعه کنید.

چگونه از بروز کاندیدیازیس پیشگیری کنیم؟

پیشگیری از کاندیدیازیس

پیشگیری از کاندیدیازیس

عفونت قارچی، یک شرایط پزشکی شایع است. بنابر آمار ها، 75% از زنان، حداقل یک بار در طول عمرشان این عفونت را تجربه می کنند.

قانون اول این است که  از خود تشخیصی و خود درمانی بپرهیزید. در هر موقعیتی که نسبت به شرایط مشکوک بودید، حتما با پزشک مشورت کنید

برای پیشگیری از عفونت قارچی واژن باید:

  • به طور مرتب آزمایش دهید و اگر لازم است، چنانچه نوعی از عفونت های منتقل شونده جنسی را داشتید، آن ها را درمان کنید. چرا که معمولا همراه کاندیدیازیس، یکی از این عفونت ها نیز وجود دارد.
  • اگر همسرتان عفونت قارچی دارد، حتما باید خود را درمان کند و الا با او رابطه برقرار نکنید.
  • سطح قند خونتان را دنبال کنید، به خصوص اگر پیش زمینه ای در ابتلا به دیابت دارید.
  • بهداشت شخصی را بهبود ببخشید، لباس های گشاد از جنس پارچه های طبیعی را بپوشید. (مواد مصنوعی، محیط مرطوبی را به وجود می آوردن که شرایط را برای رشد قارچ ها فراهم می آورد.)
  • از خوشبو کننده های مصنوعی، صابون های معطر، پد و تامپون های بهداشتی معطر استفاده نکنید و تا زمانیکه دکتر تجویز نکرده است، دوش واژینال انجام ندهید.

تغذیه متعادل نیز برای پیشگیری از عفونت ضروری است. باید غذاهایی که سرشار از فیبر و پروتئین و پروبیوتیک هستند را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

عفونت قارچی و رژیم غذایی

داشتن تغذیه صحیح، عفونت قارچی واژن را بهبود نمی بخشد، اما داشتن تغذیه سالم در خلاص شدن از دست کاندیدیازیس کمک خواهد کرد و باعث خواهد شد که کمتر به این عفونت، مبتلا شوید.

ضروری است که غذاهای زیر را کنار بگذارید:

  • غذاهایی که قند زیادی دارند، مانند شرینی، شکلات، نوشابه های گازدار و برخی از میوه ها و سبزیجات. (گلوکوز بهترین محل برای رشد قارچ است.)
  • قارچ و کپک
  • غذاهایی با مواد نگهدارنده و رنگ های افزودنی (غذاهایی دودی و سس)

برای مبارزه با عفونت های قارچی، باید حتما از پروبیتیک ها استفاده کنید. (ماست، دوغ و پنیر). غذاهای حاوی مواد آنتی باکتریال و ضد قارچ (مانند سیر، زردچوبه و دارچین) نیز بسیار کمک خواهند کرد.

تشخیص کاندیدیازیس و درمان

واژن قارچی می تواند علائمی مانند خارش، سوزش، قرمزی واژن و دهانه آن، ترشحات واژن غیر نرمال (سفید و توده ای)، درد هنگام رابطه جنسی و دفع ادرار داشته باشد.

علاوه بر این علائم فیزیکی می تواند علائمی مانند پریشانی و بی اعصابی نیز ایجاد کند.

بسیار مهم است که هنگام تجربه این علائم، حتما با پزشک مشورت کنید. با این نشانه پزشک می تواند درمان این بیماری را تجویز کند و نیازی به آزمایش های اضافی مانند پاپ اسمیر نیست. چرا که این نشانه ها، به خودی خود برای تشخیص کاندیدیازیس کافی هستند.

داروهای ضد قارچ، معمولا به صورت بدون نسخه ای نیز موجود هستند، اما اینکه چه دوز و چه نوع دارویی را از چه برندی مصرف کنید؛ بسیار حائز اهمیت است.

درمان عفونت قارچی: چرا همیشه داروهای پزشکی موثر نیستند؟

تعداد زیادی از انواع کرم، شیاف، قرص های واژینال و درمان خوراکی برای عفونت قارچی وجود دارد.

بسیاری از این دارو ها بدون نسخه هستند. اما جدا از در دسترس بودن این داروها، هیچ کدام از آن ها شما را به طور دائم از کاندیدیازیس، خلاص نمی کنند و می تواند این عفونت مزمن شود و هر چند وقت یک بار تکرار شود.

در اینجا به معرفی مهم ترین دلایل ظهور مجدد عفونت قارچی واژن می پردازیم:

  • داروی به کار رفته تنها اثر برطرف کردن خارش و سوزش را داشته و هیچ اثر ضد قارچی نداشته باشد. هنگامیکه این دارو ها را می خرید، حتما توضیحات آن ها را به دقت بخوانید.
  • داروی ضد قارچ، به اندازه کافی، قوی نباشد و یا قارچ گونه خاصی باشد که در مقابل دارو از خود مقاومت نشان دهد.
  • دوز مصرفی، کافی نباشد.

بنابراین روش های درمانی این عفونت واژن، باید به دقت توسط پزشک تجویز شود. این کار باعث کاهش ریسک ابتلا به عفونت مزمن کاندیدیازیس می شود. (عفونتی در سال 4 بار یا بیشتر رخ دهد.)

آیا پریود، عفونت را از بین می برد؟

پریود و عفونت قارچی

پریود و عفونت قارچی

عفونت قارچی واژن می تواند به صورت خود به خود و با شروع پریود درمان شود.

خون قاعدگی، PH واژن را بالا می برد که این کار باعث کاهش تعداد سلول های قارچی می شود که نمی توانند در PH خونریزی پریودی زنده بمانند.

آیا عفونت قارچی بوی بدی می دهد؟

عفونت قارچی واژن، معمولا ترشحات سفید رنگ و پنیری شکل بدون بویی را تولید می کند. واژن باکتریایی که از دیگر عفونت های شایع است، بوی بد را تولید می کند. برخی از دلایل دیگر بوی بد واژن می تواند تریکومونیازیس، بهداشت ضعیف یا فراموش کردن تعویض تامپون برای چند روز باشد.

چقدر طول می کشد تا کاندیازیس درمان شود؟

برطرف شدن علائم کاندیدیازیس می تواند به مدت چند روز، مثلا 7 روز طول بکشد. اگر علائمتان شدید است، این طول درمان تا 2 هفته نیز می تواند طول بکشد.

عفونت قارچی، چقدر طول می کشد؟

مدت زمان عفونت قارچی واژن به دو عامل بستگی دارد؛ شدت عفونت و نوع درمانی را که انتخاب کرده اید. عفونت های سبک تر به مدت 3 تا 7 روز بهبود می یابند. اما عفونت های شدید تر تا دو هفته زمان لازم دارند.

داروهای بدون نسخه، معمولا در دزمان عفونت های خفیف، موثر هستند؛ اما این داروها به اندازه داروهای تجویزی، موثر نیستند. عفونت قارچی که به درستی درمان نشود، ممکن است ریسک ابتلای مجدد به آن را بالا ببرد و همچنین ممکن است شدت آن نیز افزوده شود..

اگر عفونت قارچی پس از دوره درمان، بهبود نیافت یا دو ماه پس از درمان، مجددا تکرار شد، دوباره به پزشک مراجعه کنید.

چرا عفونت قارچی، شب ها بیشتر خارش دارد؟

خارش دهانه واژن به دلیل عفونت قارچی، می تواند آزار دهنده باشد، مخصوصا اگر این عفونت را شب ها داشته باشید. در حالیکه خارش واژن هر ساعت از شبانه روز می تواند رخ دهد، اما ممکن است این خارش را شب ها بیشتر متوجه شوید، چرا که حواستان کمتر به وسیله عوامل بیرونی پرت می شود.

چقدر پس از عفونت قارچی، می توانید رابطه داشته باشید؟

هنگامیکه عفونت قارچی واژن دارید، نباید رابطه داشته باشید، چرا که ممکن است این عفونت را طولانی تر کرده و باعث برگشت برخی از علائم آن شود و همچنین ممکن است این عفونت را به همسرتان منتقل کنید. همچنین داشتن دخول، در زمانیکه مشغول درمان هستید، می تواند روند درمانی را نیز طولانی کند. همچنین اگر این عفونت به همسرتان نیز منتقل شود، باز هم ممکن است این عفونت را بگیرید. بنابراین تا زمانیکه علائم کاندیدیازیس کاملا برطرف نشده است، نباید رابطه داشته باشید.

عفونت قارچی واژن معمولا پس از اینکه درمان را شروع کردید، 7 روز طول می کشد تا برطرف شود. البته این در صورتیکه است که از داروهای بدون نسخه استفاده کرده اید.

علائم کلی عفونت قارچی واژن چه چیزهایی هستند؟

  • خارش واژن
  • حساسیت به خصوص هنگام دفع ادرار و دخول
  • قرمزی و تورم دهانه واژن
  • جوش واژن
  • درد و قرمزی داخل واژن
  • ترشحات سفید و بدون بو واژن
  • ترشحات پنیری شکل

آیا با استفاده از تامپون، عفونت قارچی ایجاد می شود؟

استفاده از تامپون و عفونت قارچی

استفاده از تامپون و عفونت قارچی

برای رشد کاندیدا، به مکان مرطوب نیاز داریم، استفاده از تامپون و پد، باعث فراهم آوردن محیط مرطوب می شود که در نهایت می تواند منجر به عفونت قارچی واژن شود. بنابراین؛ تامپون و پد ها را باید به موقع و تقریبا هر 4 ساعت یک بار به خصوص در فصل تابستان تعویض کنید.

عفونت قبل از پریود

تغییرات هورمونی قبل از شروع پریود، شما را بیشتر مستعد ابتلا به عفونت قارچی می کند. هر ماه قبل از شروع پریود، سطح هورمون های استروژن بدن افت می کند. این کاهش استروژن ممکن است بر محیط داخلی واژن تاثیر بگذارد و به قارچ ها فرصت بیشتری برای رشد بدهد.

تکرار مجدد بروز عفونت ها، قبل از پریود

برخی از بانوان ممکن است عفونت قارچی واژن را مجددا قبل از پریود، تجربه کنند. همانطور در بالا گفته شد، این اتفاق به دلیل تغییرات هورمونی  (کاهش سطح استروژن) قبل از شروع پریود و در نتیجه تغیرات در محیط داخلی واژن رخ می دهد. جدا از تغییرات هورمونی قبل از پریود، عوامل دیگری وجود دارد که ممکن است باعث بروز عفونت قارچی واژن شود. این عوامل عبارتند از:

  • مصرف آنتی بیوتیک
  • بارداری
  • سیستم ایمنی ضعیف بدن
  • دیابت کنترل نشده
  • عادت های تغذیه ای ضعیف مانند مصرف بیش از حد مواد قندی
  • کمبود خواب
  • استرس

اگر مجددا گرفتار عفونت های قارچی شدید و یا پس از درمان، این عفونت از بین نرفت، بنابراین این عفونت ممکن است از گونه های خاصی از کاندیدا به وجود آمده باشد. برای درمان و شناسایی این عفونت باید حتما تست آزمایشگاهی بدهید.

عفونت قارچی حین پریود

داشتن عفونت قارچی حین پریود می تواند احساس ناخوشایندی را ایجاد کند علائمی مانند خارش، درد و ترشحات واژینال همراه با خون و دل درد داشته باشد. علاوه بر این؛ استفاده همزمان از پد، فنجان قاعدگی با تامپون همزمان با داشتن عفونت قارچی بسیار ناخوشایند است. ممکن از دیفلوکان (فلاکونازول) برای درمان عفونت استفاده کنید. این دارو، یک داروی نسخه ای است و گزینه مناسبی برای درمان عفونت قارچی واژن حین پریود است.

درمان خانگی عفونت قارچی

اگر تمایلی به درمان با داروهای شیمیایی ندارید میتوانید از روش های خانگی برای برطرف کردن عفونت استفاده کنید. اما توجه داشته باشید که درمان خانگی به اندازه دارودرمانی مؤثر نیست. بهترین درمان های خانگی شامل موارد زیر هستند:

♦ روغن نارگیل

♦ پماد روغن درخت چای

♦ سیر

♦ شیاف واژینال بوریک اسید

♦ خوردن ماست کم چرب (خانگی) یا قرار دادن داخل واژن

نکته: پیش از مالیدن پماد یا داروهای موضعی حتما دستهایتان را ضدعفونی کنید.

اگر مایل هستید میتوانید درمورد درمان خانگی با پزشک صحبت کنید. این موضوع مهم است چون ممکن است علائمی که دارید چیزی غیر از عفونت ساده قارچی باشد.

منبع: healthline

4.3/5 - (25 امتیاز)

دکتر داروساز و فعال در حوزه سلامت بانوان. چند سالی هست که از دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم و از همان روزهای نخست به فکر ایجاد تحولی بزرگ در زندگی بانوان ایرانی و جامعه سلامت آنلاین بودم. مینت ساخته شده تا بانوان ایرانی در سلامتی کامل به سر ببرند و از زندگی خود بیشتر لذت ببرند.

یک نظر

  1. زینب

    سلام .. من چند روز پیش در ناحیه تناسلی خارش و سوزش داشتم و بعد دیدم در قسمت ورودی واژن یه سری گوله های سفید وجود داره ولی هنگام ادرار یا در حالت عادی از بدن خارج نمیشه . ترشحات بدنم هم بیشتر شده
    بعد از یکی دو روز هم لابیا مینور متورم شده و اذیتم میکنه
    تو خونه از سیر و ترکیب عسل و دارچین استفاده کردم ی بارم با سرکه سیب شستشو دادم
    در حال حاضر نمیتونم ب دکتر مراجعه کنم ممنون میشم راهنماییم کنین

  2. رها مهدوی

    سلام من کپسول فلوکونازول رو ده روز خوردم و درمان شدم
    لباس زیر نخی
    عوض کردن تند تند لباس زیر تاثیر خیلی خوبی دارن

  3. مریم

    من هرماه قبل ازعادت ماهیانه دقیقا یکی دور قبل دچار قارچ میشم واژنم ملتهب میشه آیو دی هم دارم ۳۵سالمه ده ساله ازدواج کررم خیلی دکتررفتم امابیفایدس دقیقا اوج اذیت وترشحاتم یکی دو روز قبل پریومه

  4. هانیه

    سلام من ۹ساله دچار عفونت قارچی هستم و هر سال چندبار عود میکنه و دکتر میرم با کلی دارو بهبود پیدا میکنه اما دوباره بعد از چندماه روز از نو روزی از نو… کاملا نا امید شدم از درمان و خسته…انگار اصن این بیماری درمان نداره😢

  5. نفس

    من 21 سالم و مجردم دو سال دچار این خارش شدم 2بار ماما رفتم 7 بار متخصص زنان کلی پماد کلی پمار دستساز و کلی قرص از تقویت کننده سیستم ایمنی گرفته تا … حتی دو جلسه co2 فروکشنال انجام دادم هیچ تاثیری نداشت و خوب نشدم واقعا روی اعصابم تاثیر گذاشته دیگه خسته شدم و خودم کلی اضطراب دارم اینم داره دیونم میکنه انقد ناامید شدم ک فک میکنم هیچ وقت خوب نمیشه دیگه خسته شدم😭😭😭😭😭

  6. نگین حسینی

    سلام.وقت بخیر.من یکم تکرر ادرار و سوزش،دارم چیکار کنم؟۷ ماهه ازدواج کردم ۴ بار عفونت گرفتم واژنم یکم خشکه.

  7. ادینه

    من ۳ دوره دارو گرفتم باز خارش قبل پریود سوزش رابطم ندارم هر بار میرم دسشویی میام لباس زیرممم عوض میکنم با سشوار واتو شورتم گرم میکنم میپوشم دوز دارو هم کامل مصرف شده دیونه ام کرده

  8. مرجان

    من قارچ مزمن گرفتم دکترم رفتم دارو داد ولی خوب نمیشه که نمیشه

  9. مهدیان

    سلام.من۲۳سالمه ۳سال ازدواج کردم چند وقت یه بارخارش شدید وترشح برفکی ودرد هنگام رابطه دارم الانم که بابحث کرونا دکتر نمیشه رفت میشه کمکم کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.