تأثیر مکمل DHA برای بارداری

مکمل DHA برای بارداری چه فوایدی دارد؟ ( راهنمای مزایا و مقدار مصرف + عوارض)

استفاده از مکمل های غذایی و کپسول های تقویتی در دوران بارداری از جمله گزینه هایی به شمار می رود که بسیاری از مادران آینده آن را زیر نظر پزشک متخصص مصرف میکنند. این مکمل ها کمک میکنند تأمین مواد مغذی مورد نیاز جنین و مادر بهتر و سریع تر انجام شود. مکمل DHA برای بارداری از جمله این نمونه هاست.

دوکوزاهگزانوئیک اسید DHA نوعی از اسید چرب امگا 3 است که نقش مهمی در سلامت فرد دارد. ناگفته نماند که مصرف این نوع اسید چرب به صورت مکمل غذایی در دوره بارداری ممکن است تأثیر مفیدی در رشد جنین داشته باشد.

ما در این مقاله تصمیم داریم شما را با مکمل DHA در بارداری آشنا کنیم و این آشنایی شامل مزایای مصرف در طول بارداری، عوارض و دز مصرفی توصیه شده، است. همچنین انتخاب مکمل باکیفیت و سایر روش های دریافت اسیدهای چرب و زمان مراجعه به دکتر را بررسی خواهیم کرد.

مکمل DHA چیست؟

این داروی تقویتی نوعی ویتامین یا مکمل حاوی اسید چرب امگا3 است که ترکیب آن در مواد غذایی زیر میتوانید پیدا کنید:

◄ روغن کبد ماهی کاد

◄ روغن کریل krill oil ( گونه ای آبزی شبیه به میگو)

◄ روغن ماهی سالمون، تن، شاه ماهی و ساردین

◄ روغن جلبک

خوب است بدانید که تعدادی از این نوع مکمل ها فقط حاوی DHA هستند. سایر مواد مغذی موجود در این قرص یا شربت ها شامل موارد زیر می شود:

  • کلسیم
  • ویتامین D
  • کولین
  • ویتامین های خانواده B و فولیک اسید
  • ویتامین C
  • آهن
  • ایکوزاپنتانوئیک اسید EPA ( نوعی اسید چرب امگا3)

مزایای مصرف مکمل DHA برای بارداری

مکمل های تقویتی تأثیر مفیدی در بارداری میگذارند.

مکمل های تقویتی تأثیر مفیدی در بارداری میگذارند.

لازم است بدانید که همه انواع اسیدهای چرب امگا3 برای سلامتی بسیار مفید هستند و اهمیت آنها در دوره بارداری دوچندان می شود. ناگفته نماند به دلیل اینکه بدن قادر به تولید طبیعی اسیدهای چرب نیست، لازم است افراد میزان مشخصی از این نوع ماده را از غذاها و مکمل های تقویتی دریافت کنند.

مکمل امگا3 نقش مهمی برای سلامت چشمها، سیستم عصبی و مغز دارد. مطالعات زیادی به ارتباط میان مصرف DHA و عملکرد بینایی و شناختی مغز انسان اشاره کرده است.

اگرچه، در بررسی های انجام شده در سال 2019 میلادی تفاوتی بین توانایی شناختی یا قدرت بینایی آن گروه از نوزادان که پدر و مادرشان از مکمل DHA برای بارداری ( مخصوصا در سه ماهه دوم بارداری و سه ماهه سوم) مصرف میکردند مشاهده نشد.

بنابر گفته پژوهشگران، مصرف این مکمل قدرت چندانی برای رسیدن به نتیجه مطلوب نداشت یا اینکه روش های آزمایشی برای ازریابی توانایی شناختی و بینایی بعد از مصرف، چندان چشمگیر نبود. در مطالعات قدیمی تر به ارتباط مصرف DHA برای بهبود باروری و سلامت تخمک اشاره هایی شده است.

ناگفته نماند که مصرف DHA در بارداری احتمالا تأثیر بیشتری دارد. مطالعات و آزمایش های انجام شده در سال 2020 میلادی نشان داد که این مکمل تقویتی احتمالا اثرات مثبتی بر بهبود خلق و خو در اواخر بارداری و اوایل زایمان دارد و به بهبود هرچه سریع تر افسردگی پس از زایمان کمک میکند.

عوارض مصرف مکمل DHA برای بارداری کدام اند؟

اگر به مواد غذایی مثل غذاهای دریایی، آجیل، سویا و شیر حساسیت دارید باید مطمئن شوید که مکمل مورد نظر حاوی این مواد حساسیت زا نیست. البته ناگفته نماند عوارض مصرف مکمل یا اندک یا ملایم و به شرح زیر است:

  • اسهال
  • ناراحتی های شکمی
  • تنفس دشوار
  • بدمزگی دهان
  • آروغ زدن
  • حالت تهوع
  • سوزش معده
  • سردرد
  • تعریق با بوی بد غیرعادی

توجه داشته باشید درصورتیکه دوره درمان با داروهای دیگر را میگذرانید لازم است به تداخل منفی داروها و مکمل DHA توجه کنید؛ مثل داروهای ضدانعقاد خون (وارفارین).

میزان مصرف مکمل تقویتی بارداری چقدر است؟

مکمل DHA در بارداری معادل دو وعده ماهی در هفته است.

مکمل DHA در بارداری معادل دو وعده ماهی در هفته است.

بنابر گزارش مرکز ملی بهداشت NIH، دز مصرفی مکمل DHA برای بارداری مشخص نشده است. اگرچه توصیه کارشناسان، مصرف 200 میلی گرم در روز است. باید اضافه کنیم که بسیاری از مکمل های تقویتی حاوی 200 میلی گرم DHA هستند.

اگر بخواهیم معادل مصرف این مکمل در رژیم بارداری را توصیه کنیم، بهتر است دستکم دو وعده ماهی در هفته میل کنید. این دستور مصرف شامل دوره پیش از بارداری، رژیم باروری، در زمان باردراری و پس از زایمان می شود. هر وعده ماهی حاوی 255-340 گرم است.

البته ناگفته نماند که سطح این اسیدهای چرب در دوره بارداری کم می شود چرا که DHA از مسیر جفت به جنین می رسد. این یعنی فرد باید مقدار بیشتری را برای دریافت سطح مشخصی از اسیدهای چرب مصرف کند.

البته سازمان غذا و دارو FDA مصرف بیش از 3 گرم در روز از این مکمل را توصیه نمیکند؛ یعنی تا 2 گرم در روز از مصرف مکمل های رژیمی. مصرف بیش از اندازه مکمل DHA برای بارداری ممکن است باعث خونریزی و اثرات منفی بر سیستم ایمنی بدن باشد.

مصرف مکمل DHA برای بارداری و ارتباط با پزشک

درمورد مصرف این مکمل تقویتی و سایر مکمل ها باید با پزشک خود صحبت کنید تا او به تناسب وضعیت شما تغییرات لازم را در برنامه رژیمی و مصرف مکمل ایجاد کند. مصرف بدون نسخه داروها و مکمل ها حتما باید زیر نظر پزشک باشد تا به تناسب وضعیتی که دارید، دز آن برایتان مشخص شود.

درصورتیکه بدن شما قدرت پذیرش مکمل DHA برای بارداری را ندارد یا غذاهای حاوی اسیدهای چرب امگا3 برایتان قابل تحمل نیست، پزشک یا ماما راهنمایی های لازم را در اختیار شما میگذارد.

سخن ما با شما

اینکه میزان اسیدهای چرب امگا 3 دریافتی خود را زیر نظر بگیرید یعنی مراقب سلامت و رشد سالم جنین هستید. خوب است بدانید که مصرف مکمل DHA برای بارداری ممکن است اثرات مثبتی بر دوره بارداری و بهبود خلق و خوی شما بگذارد. همچنین مطالعاتی درمورد اثرات مثبت آن در بهبود افسردگی پس از زایمان انجام شده است.

درهرصورت برای اینکه دوره بارداری سالم و امنی داشته باشید مطمئن شوید مکمل و داروهایی را مصرف میکنید که کاملا تأیید شده و تجویز پزشک هستند.

منبع: medicalnewstoday

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.