روش های تعیین جنسیت کدام است؟

دختر یا پسر؟ نخستین نشانه‌های تعیین جنسیت جنین

همه ما در مورد نشانه های اولیه ای که نشان دهنده جنسیت جنین هستند چیزهایی شنیده ایم. اما آیا در مورد چگونگی تعیین جنسیت جنین یا درست و غلط بودن این نشانه ها و سایر نکات بارداری اطلاع دارید؟ در ادامه مقاله اطلاعات بیشتری درمورد تعیین جنسیت جنین کسب خواهید کرد.

از کجا بفهمم فلان هفته چه اتفاقی برای جنینم میفته؟

دانلود اپلیکیشن

ما در بخش «باردار هستم» اپلیکیشن مینت منتظر شما هستیم تا بتوانید اطلاعات جزئی و دقیق تری از وضعیت هفته به هفته خود در دوران بارداری دریافت کنید. با کلیک روی دکمه بالا، وارد دوره مورد نظر خواهید شد.

چرا باید پیش از تولد جنین، از جنسیت آن مطلع شویم؟

هنگامی که از باردار بودن خود مطلع می شوید نخستین چیزی که آرزو خواهید کرد داشتن فرزندی سالم است. اما از همان لحظه‌ای که جواب آزمایش بارداریتان مثبت می شود ممکن است به جنسیت جنین هم فکر کنید اما در نهایت خانواده ها صرف نظر از جنسیت، با آغوش گرم پذیرایی عضو جدید و سالم خانواده هستند.

ممکن است از قبل اسم هایی را انتخاب کرده باشید که فقط پسرانه یا فقط دخترانه باشند و تعیین جنسیت کودک باعث شود به اسم جدیدی احتیاج پیدا کنید و یا ممکن است جنین دوقلو باشد و نیازمند دو اسم، دختر یا پسر باشید.

تعیین جنسیت جنین از چه زمانی امکان پذیر است؟

زمان تعیین جنسیت جنین

زمان تعیین جنسیت جنین

فرایندی که طی آن تعیین جنسیت انجام میشود، تفاوت جنسیتی یا دیفرانسیاسیون جنسیت نامیده میشود. برای پی بردن به جنسیت جنین باید چندین ماه از بارداری بگذرد اما در واقع جنسیت جنین از همان لحظه لقاح تعیین شده است.

ژن های جنین تعیین کننده جنسیت آن هستند. تمامی تخمک ها حاوی کروموزوم x هستند در حالی که اسپرم حاوی کروموزوم x و y است. اگر تخمک توسط اسپرمی باردار شود که کروموزوم x به همراه داشته باشد، نتیجه آن تشکیل جنین دختر است اما اگر اسپرم حاوی کروموزوم y باشد، جنین پسر خواهد بود.

در اوایل بارداری، تمام تخمک ها یکسان هستند. در واقع، اگر بخاطر تاثیرات تستسترون نبود، تمامی نوزادها با ویژگی های زنانه رشد می کردند. تا هفته هفتم بارداری، جنین بافتی خواهد داشت که “مرز تناسلی” Genital border نامیده می شود. با گذشت 5 هفته، در بدن جنین هورمون هایی ترشح می شود که رشد دستگاه تناسلی را سرعت می بخشد.

تمامی اندام های جنسی از مرز تناسلی به وجود می آید. تخمدانها و لابیا درست مانند بیضه ها هستند به این معنی که از یک سلول مشابه تشکیل شده‌اند؛ درست مانند کلیتوریس و آلت تناسلی مرد. بنابراین هنگامی که این هورمون ها آزاد میشوند تفاوت میان اندام های جنسی ایجاد می شود.

برخی روش‌های تعیین جنسیت در اوایل بارداری دختر یا پسر بودن جنین را تشخیص‌‌ می‌‌دهند اما چندان دقیق و قابل اعتماد نیستند. برخی روش‌‌‌ها اما مورد استفاده پزشکانند و دقت بالاتری در تعیین جنسیت دارند که از آن دسته‌‌ می‌توان به سونوگرافی، تست ژنتیک اشاره کرد. این روش‌‌ها و‌‌ می‌زان دقت و اعتبارشان را در این مطلب بررسی‌‌ می‌‌کنیم.

تشخیص جنسیت جنین به کمک سونوگرافی

در سونوگرافی هفته‌‌‌‌های ‌18 تا 22 بارداری‌‌ می‌توانید به جنسیت جنین خود پی ببرید اما این در شرایطی است که پزشک در طول سونوگرافی بتواند دستگاه تناسلی جنین را ببیند. اگرچه آلت تناسلی در هفته ششم رشد خود را شروع‌‌ می‌کند اما در سه ماهه نخست بارداری و تا پایان هفته چهاردهم دستگاه تناسلی جنین دختر و پسر کاملا مشابه به هم هستند.

در هفته هجدهم بارداری است که پزشک‌‌ می‌تواند در سونوگرافی متوجه تغییر در اندام‌‌‌‌های ‌جنسی جنین شود. البته جنسیت جنین را‌‌ می‌توان با آزمایش‌‌‌‌های ‌غیر تهاجمی در هفته دهم بارداری نیز تشخیص داد. در آزمایش خون NIPT سندروم داون و سایر ناهنجاری‌های کروموزومی جنین بررسی‌‌ می‌شود. به کمک همین آزمایش‌‌ می‌توان DNA جنین را بررسی و جنسیت او را تشخیص داد. این آزمایش معمولا برای خانم‌هایی که ممکن است نوزادانی با خطر اختلالات ژنتیکی به دنیا آورند تجویز‌‌ می‌شود و در صورت تمایل‌‌ می‌توانید از پزشک بخواهید برای تعیین جنسیت هم دستورات لازم را در نسخه اضافه کند.

آیا سونوگرافی یک روش بی خطر برای تعیین جنسیت است؟

بله. بنابر پژوهش های منتشر شده در نشریه سونوگرافی در زنان و زایمان، این روش خطری برای سلامت مادر و جنین ندارد. سونوگرافی از امواج صوتی و نه اشعه ایکس برای گردآوری تصویر نوزاد استفاده میکند.

در طول سونوگرافی داخل شکمی، زن باردار به پشت دراز میکشد درحالیکه مقداری ژل روی شکم او می مالند. در مرحله بعدی دستگاه پراب وارد ناحیه شکمی او می شود که امواج صوتی تولید کننده تصویر جنین را به مانیتور منتقل میکند.

این روش آسیبی به نوزاد نمی زند. تنها خطری که ممکن است وجود داشته باشد، به پشت خوابیدن زن است که احتمالا باعث سرگیجه اش می شود و همراه است با احساس ناراحتی ناشی از پربودن مثانه. چون پیش از سونوگرافی باید مقدار زیادی آب بنوشد تا تصویر شفاف تری به ماما بدهد.

میزان دقت و درستی سونوگرافی چقدر است؟

میزان دقت این روش 90% است. اما خطاهایی هم در زمان تعیین جنسیت پیش می آید که تعداد این خطاها به شفافیت و مهارت مفسر تصویرها بستگی دارد.

خوب است بدانید که تا هفته چهاردهم بارداری، دختر و پسر دقیقا مثل هم دیده می شوند. از این هفته به بعد، تفاوت های آناتومیک قابل اشاره در اندام تناسلی ظاهر می شود.

پس از هفته هجدهم و بعد از آن، سونوگرافی قدرت تشخیص بهتری برای تعیین جنسیتها دارد که این مورد هم به موقعیت خوب نوزاد در شکم مادر بستگی دارد ( یعنی نوزاد در حالت پاها به پایین یا بریچ قرار نداشته باشد) و پاها به اندازه ای از هم جدا هستند که میتوان بین آنها را به خوبی دید.

مشخص کردن جنسیت کار سختی نیست وقتی بین دو پای نوزاد قابل دیدن باشد. وقتی یک بیرون زدگی وجود داشته باشد یعنی نوزاد، پسر است.

روش‌های دیگری نظیر آزمایش ژنتیکی آمینوسنتز یا نمونه گیری از ویلوس کوریونی یا CVS هم‌‌ می‌تواند جنسیت جنین را مشخص کند. CVS بین هفته‌‌‌‌های ‌یازدهم و چهاردهم بارداری و آمینوسنتز بین هفته‌‌‌‌های ‌15 تا 20 بارداری انجام‌‌ می‌شود.

انجام آزمایش پزشکی برای فهمیدن جنسیت جنین

با نزدیک شدن به زمان تعیین جنسیت، البته اگر مایل باشید بدانید دختردار می‌شوید یا پسردار!، آزمایش مشخصی وجود ندارد که همه با همان یکی به نتیجه برسند. بنابراین اگر مایلید زودتر از زمان مورد نظر، جنسیت نوزاد را بدانید پزشک متخصص از آزمایش‌های متفاوتی در دوره‌های متفاوت بارداری شما استفاده می‌کند تا نتیجه را به شما اطلاع بدهد.

البته اگرچه همه این آزمایش‌ها قابل اعتماد و تأیید شده هستند، ولی برای همه جواب نمی‌دهند. یک سری از این آزمایش‌ها خطراتی را در خود نهفته دارند. جالب است بدانید که بعضی از این آزمایش‌ها با هدف دیگر و موارد تشخیصی مهم‌تر از تعیین جنسیت انجام می‌شوند و قرار است اطلاعات دیگری از انجام آنها به دست بیاید.

چندین نوع آزمایش وجود دارد که پزشکتان می­تواند آنها را انجام دهد:

لقاح آزمایشگاهی با انتخاب جنسیت

اگر برای بارداری قصد دارید از روش لقاح مصنوعی IVF استفاده کنید پس نمی‌توانید برای تعیین جنسیت نوزاد منتظر نتیجه باشید. در این روش، باروری با لقاح یک تخمک بالغ و اسپرم در بدن زن انجام می‌شود. در این فرایند، جنین یا سلول تخم شکل می‌گیرد و بعد، در رحم کاشته می‌شود.

لقاح مصنوعی یا IVF یکی از روش های مطمئن برای تعیین جنسیت نوزاد است.

لقاح مصنوعی یا IVF یکی از روش های مطمئن برای تعیین جنسیت نوزاد است.

باانتخاب این روش می‌توانید جنسیت جنین‌های متفاوت را تشخیص بدهید و بعد، جنین جنسیت دلخواهتان را منتقل کنید.

روش IVF را راهکاری برای قصد جدی در تعیین جنسیت مورد نظر می‌دانند. خوب است بدانید که انتخاب جنسیت با IVF تا 99% دقیق است. البته ناگفته نماند که اگر بیش از یک جنین را به رحم منتقل کنید، بااین روش ممکن است چندقلو در راه داشته باشید!

آزمایش غیرتهاجمی پیش از تولد NIPT

این تست برای تشخیص موارد کروموزومی مثل سندرم داون انجام می‌شود. خوب است بدانید که این تست با شروع هفته دهم بارداری قابل اجرا است. پزشک به شما یادآوری می‌کند که آزمایش NIPT قرار نیست اختلالات کروموزومی را تشخیص بدهد بلکه فقط احتمال بروز آن مشخص می‌شود.

درصورتیکه در نوزاد شما نشانه‌های غیرطبیعی دیده شود، پزشک دستور آزمایش‌های بیشتر را تجویز می‌کند تا اختلال سندرم داون یا سایر اختلالات کروموزومی را تشخیص بدهد.

برای گرفتن نتیجه لازم است نمونه خون از شما گرفته و به آزمایشگاه ارسال شود تا DNA جنین مرتبط با اختلالات کروموزومی تشخیص داده شود. در طی همین فرایند، می‌توانید برای تعیین جنسیت نوزاد خود هم منتظر جواب باشید. البته اگر تمایلی به دانستن جنسیت ندارید قبل از انجام آزمایش، به پزشک اطلاع بدهید.

اگر در بارداری پیشین خود، نوزادی با اختلالات مشابه به دنیا آوردید، لازم است تست NIPT را انجام دهید. همچنین بارداری در سنین بالاتر از 35 سال ممکن است همراه با لزوم انجام این آزمایش باشد.

همانطور که از نوع آزمایش مشخص است- تست غیرتهاجمی- این روش با نمونه گیری خون انجام می‌شود و هیچگونه خطری برای شما و نوزاد درون شکمتان ندارد.

احتمال خطای NIPT چقدر است؟

دقت این آزمایش بین 95-97 درصد است ولی مطمئن نیست و همیشه خطر اشتباه در آن وجود دارد. از آنجاییکه NIPT یک آزمایش غیرتهاجمی است نباید نگران به خطر افتادن سلامت خود و نوزادتان باشید. از طرف دیگر هزینه بالای آن عامل بازدارنده بسیاری از زوجین است. البته بیمه هم هزینه انجام آزمایش را تأمین نمیکند.

کیت بارداری خانگی

بعضی هم در کنار سایر روش‌های سنتی تست بارداری، تجربه خوبی از انجام تست خانگی بارداری «نمونه خون برای تعیین جنسیت اولیه» دارند. جالب است بدانید که بنابر تجربه افراد، این آزمایش در اوایل هفته هشتم بارداری با ضریب اطمینان 99%، جنسیت نوزاد را به شما اعلام می‌کند. البته این گزارش‌ها بخشی از تبلیغات در دنیای بازاریابی است و پژوهش‌های کافی در مورد صحت آنها انجام نشده است.

روش انجام کیت تست خانگی

نمونه خون خود را روی کیت قرار می‌دهید و بعد، کیت را برای آزمایشگاه می‌فرستید. آزمایشگاه، نمونه را برای بررسی DNA جنین بررسی می‌کند و تمرکز اصلی را روی کروموزوم مذکر می‌گذارد. درصورتیکه این کروموزوم در نمونه خون شما مشاهده شود، احتمالاً صاحب نوزاد پسر می‌شوید و در غیراینصورت، منتظر یک نوزاد دختر باشید!

مهم: در فرایند ارسال نمونه برای آزمایشگاه دلایل زیادی وجود دارند که ممکن است مطمئن بودن نتیجه آزمایش را تحت تأثیر قرار بدهند. از طرف دیگر، این آزمایش سنتی هزینه بردار هم است و شاید لازم باشد پیش از انتخاب آن، به مفید و مناسب بودنش بیشتر فکر کنید.

آزمایش خون

برخی آزمایش­های خون می­توانند جنسیت جنین را مشخص کنند. این آزمایش معمولاً تنها در زنان بالای 35 سال، یا کسانی که ریسک اختلال کروموزومیک در آنها بالاتر است، انجام می­شود.

آزمایشات ژنتیکی

آمینوسنتز یا نمونه برداری از ویل کوریونی از روش‌های دیگر پیش‌ بینی جنسیت جنین است.

این آزمایشات به طور کلی برای تشخیص ناهنجاری کروموزومی یا اختلالات ژنتیکی مانند سندرم داون در جنین انجام‌‌ می‌شود. آمنیوسنتز نوعی آزمایش ژنتیکی در رحم است که در آن پزشک با استفاده از یک سوزن ریز و دراز، مقدار کمی مایع آمنیوتیک را از رحم خارج‌‌ می‌ کند. به کمک برخی از سلول‌های جنین که در مایع آمنیوتیک موجود است‌‌ می‌توان هرگونه اختلال ژنتیکی و همچنین جنسیت جنین را تشخیص داد. آمنیوسنتز بین هفته 15 و 20 بارداری انجام‌‌ می‌ شود.

آمنیوسنتز

این آزمایش را احتمالا به اسم آمنیو هم شنیده اید و یک تست تشخیصی است که معمولا بین هفته 15-20 بارداری انجام می شود. برای انجام این تست، متخصص یک سوزن بسیار نازک را وارد کیسه آمنیوتیک میکند تا مقداری از مایع داخل آن را بردارد. این مایع که حاوی سلول های ریزش کرده از نوزاد است برای ارزیابی ناهنجاری های ژنتیک نمونه برداری می شود.

احتمال خطا در تست آمنیوسنتز چقدر است؟

این آزمایش نشان استاندارد طلایی را برای بررسی اطلاعات مورد نیاز از DNA جنین از جمله جنسیت دریافت کرده است. چون دقت نزدیک به 100% دارد.

اگرچه این تست غیرتهاجمی است ولی باعث کمی درد می شود و خطر عفونت یا خونریزی کیسه بارداری و در بدترین حالت، سقط جنین، را به همراه دارد.// پزشک زنان و زایمان

به همین دلیل درصورتیکه فقط قصد تعیین جنسیت دارید این آزمایش توصیه نمی شود با توجه به اینکه خطراتی هم برای نوزاد دارد.

زمان اعلام جنسیت نوزاد با آمنیوسنتز

همانطور که بالاتر توضیح دادیم این تست در هفته 15 بارداری انجام می شود و نتایج معمولا بین 7-10 روز بعد در اختیار متخصص قرار میگیرد.

تست CVS

این تست هم برای تشخیص یک سری ناهنجاری های کروموزومی مشخص مثل سندرم داون و بیماری های ژنتیک مثل فیبروم کیستیک در نوزاد انجام می شود. دو روش برای انجام CVS   وجود دارد؛ اولی با وارد کردن یک لوله پلاستیکی نازک به سمت دهانه رحم ( معروف به CVS درون رحمی) و دومی با وارد کردن یک سوزن به داخل شکم ( معروف به CVS داخل شکمی) برای رسیدن به جفت و برداشت مقداری از نمونه بافت جفت برای آزمایش.

متخصص از تصاویر سونوگرافی برای هدایت لوله یا سوزن استفاده میکند تا بهترین نقطه را برای نمونه گیری انتخاب کند. این آزمایش هم مانند NIPT به دنبال تشخیص ناهنجاری های کروموزومی است. ولی میتوانید برای تعیین جنسیت هم، با آزمایش سلول های جفت، روی آن حساب کنید.

احتمال خطای CVS چقدر است؟

تست CVS تا 99% در تعیین جنسیت نوزاد دقت دارد. گفته می شود که یک آزمایش تهاجمی است و خطرات اندکی مثل سقط جنین را به همراه دارد؛ تقریبا یک زن از هر 100 زن که CVS داخل رحمی انجام دهند بیشتر در معرض خطر هستند.

بااین اوصاف متخصص واقعا این تست را برای تعیین جنسیت به شما توصیه نمیکند. همچنین CVS  آزمایشی نیست که بیشتر اوقات توصیه شود با توجه به اینکه آزمایش بارداری غیرتهاجمی دقت دقیقی دارد. البته اگر به دستور ماما باید این آزمایش را انجام بدهید میتوانید همزمان برای تعیین جنسیت نوزادتان هم درخواست بدهید.

زمان اعلام جنسیت نوزاد با CVS

این آزمایش در هفته دهم بارداری انجام می شود. پس از انجام آن نمونه را داخل ظرف قرار میدهند و به آزماشگاه می فرستند. حدود دو هفته طول میکشد تا نتایج آماده شود.

 

زمان تشکیل اجزای دستگاه تناسلی در جنین پسر و دختر

درجنین پسر، در هفته نهم بارداری مرز تناسلی به آلت تناسلی تبدیل می شود. در حدود هفته دهم پروستات شکل گرفته و دستگاه ادراری در هفته چهاردهم به وجود می‌آید. پوست بیضه ها در هفته بیست و ششم به وجود آمده و آلت تناسلی در سه ماهه پایانی بارداری رشد می کند.

در جنین دختر، تخمدان ها از هفته ۱۱ و ۱۲ رشد می­کنند و با هفت میلیون تخمک اولیه پر می شوند. تعداد این تخمک ها تا زمان تولد کاهش یافته و نوزاد دختر با حدوداً 2 میلیون تخمک موجود در تخمدانها متولد می شود. رحم و واژن در سه ماهه پایانی بارداری شکل می گیرند. شیار واژن در حدود هفته 22 شکل میگیرد.

5 نشانه که دختر بودن جنین را نشان می دهند

باورها و افسانه های زیادی در مورد نشانه های تعیین جنسیت جنین وجود دارد اما پژوهش های پزشکی، بسیاری از این افسانه ها را رد کرده اند.

در ادامه 5 نشانه درمورد دختر بودن جنین آورده شده است:

بالا بودن برآمدگی شکم

نشانه دختر بودن جنین

نشانه دختر بودن جنین

یکی از قدیمی ترین افسانه های مربوط به دختر بودن جنین این است که اگر برآمدگی شکم بالا باشد، بچه دختر است. با این حال به نظر می رسد که این فقط یک افسانه باشد.
اصلی ترین عواملی که شکل برآمدگی شکم را تعیین می‌کنند عبارتند از:

  • فیزیک بدنی
  • تعداد بارداری ها
  • شکل فیزیکی عضلات شکم
  •  افزایش وزن کلی شما در دوره بارداری.

استرس در زمان لقاح

یکی دیگر از باورهای رایج در این باره این است که میزان بالای استرس پیش از بارداری می تواند در تعیین جنسیت جنین نقش داشته باشد. و در کمال تعجب پژوهش های علمی به رابطه بین این دو عامل پی برده اند.

یکی از پژوهش ها نشان داد زنانی که میزان کورتیزول – هورمون استرس – در آنها بالاتر است، احتمال دختر شدن جنین برایشان بیشتر است. با این حال هنوز دلیلی برای این موضوع پیدا نشده است.

نوسانات خلقی

برخی از مردم فکر می کنند هورمون استروژنی که جنین دختر تولید میکند، روی خلقیات مادر تاثیر می گذارد. با این حال پژوهش های علمی نشان داده اند که چنین چیزی درست نیست.

تمامی زنان باردار ممکن است به دلیل تغییر میزان هورمون ها، دچار نوسانات خلقی شوند. اما این تغییرات خلقی ربطی به جنسیت جنین ندارند.

بیشتر شدن حالت تهوع بارداری

عقیده دیگری که وجود دارد این است که از آنجایی که دختران هورمون های بیشتری تولید می کنند، مادرانشان حالت تهوع بیشتری خواهند داشت. اما هم علم و هم تجربه نشان داده اند که تهوع بارداری در زنان متفاوت است. یک زن می تواند در بارداری های مختلف خود، میزان متفاوتی حالت تهوع داشته باشد.

پژوهشی که در سال های اخیر انجام شده است نشان داد که رابطه بسیار کمی بین میزان حالت تهوع و جنسیت جنین وجود دارد. با این حال دلیل بسیار محکمی برای آن نیافته بودند بنابراین این افسانه همچنان افسانه باقی می ماند.

آکنه یا مشکل پوستی

آیا تا به حال این گفته را شنیده اید که نوزاد دختر زیبایی مادرش را از بین می برد؟ برخی مردم باور دارم که اگر جنین دختر باشد پوست مادر چرب و پر از آکنه می شود. اما این نیز یک باور اشتباه است. پیشگیری از هورمون های بارداری غیرممکن است و تاثیر آنها روی پوست و موی هر خانم متفاوت است.

آیا در اوایل بارداری سعی دارید به تعیین جنسیت جنینتان بپردازید؟

5 نشانه که پسر بودن جنین را نشان می دهند

نشانه های جنسیت پسر

نشانه های جنسیت پسر

ویار غذاهای شور

پژوهش ها نشان داده اند که 50 تا 90 درصد زنان باردار در دوره ای از بارداری خود، ویار خواهند داشت و به عقیده بسیاری از مردم زنانی که فرزندشان دختر است، بیشتر ویار غذاهای شیرین را خواهند داشت. همچنین این عقیده وجود دارد که اگر بچه پسر باشد، بیشتر ویار غذاهای شور را خواهید داشت.
واقعیت این است که به نظر می رسد ویار زنان بیشتر به نیاز آنها به مواد مغذی ربط داشته باشد نه جنسیت جنین. بنابراین این موضوع را نمی توان نشانه ی پسر بودن جنین دانست.

ضربان قلب آرامتر جنین

یکی دیگر از افسانه های رایج در مورد پسر بودن جنین این است که اگر تپش قلب جنین حدود 140 ضربه در دقیقه باشد، پسر است. تپش قلب بالاتر نشان دهنده دختر بودن جنین است. اما پژوهش های علمی نشان داده اند که تفاوت خاصی بین تپش قلب جنین دختر یا پسر وجود ندارد. در واقع، تپش قلب جنین پسر کمی کندتر است اما تفاوت آن تنها در حدود 3 ضربه در دقیقه است.

پایین بودن برآمدگی شکم

درست همانطور که بالا بودن برآمدگی شکم نشان دهنده دختر بودن جنین است، پایین بودن شکم نشان دهنده پسر بودن جنین است. اما هیچ مدرکی برای اثبات این ادعا وجود ندارد. همانطور که پیشتر مطرح کردیم، برآمدگی شکمتان توسط دیگر عوامل شکل میگیرد.

پوست و مو سالم تر

این عقیده بر خلاف افسانه ی دزدیده شدن زیبایی مادر توسط جنین دختر است. بسیاری از مردم باور دارند اگر بچه پسر باشد، پوستتان سالم تر به نظر آمده و موهای قوی تری خواهید داشت.
اما در واقع این تغییرات تنها به هورمونهای بارداری ربط دارند. در برخی زنان ممکن است آکنه پوستی به وجود آید در حالی که در دیگر زنان پوست زیباتر می شود.

عدم بروز نوسانات خلقی

آیا واقعا میتوان گفت که در صورتی که بچه پسر باشد، این پدیده رخ نمی دهد؟ متاسفانه چنین چیزی درست نیست. چه دختر و چه پسر باردار باشید، نوسان خلقی خواهید داشت چرا که این پدیده در بسیاری از زنان باردار رخ می دهد.

باورهای عوام

در کل تعجبی ندارد که افراد این افسانه ها را باور کنند. به هر حال همواره 50 درصد احتمال درست بودن حدسشان وجود دارد. اما چگونه می توان بدون هیچ شکی جنسیت جنین را تشخیص داد؟

و در پایان باید به داستان‌ها و باورهای عامیانه درمورد تعیین جنسیت نوزاد اشاره کنیم. بنابر باور عوام، اگر اشتهای بیش از حد در دوران بارداری داشته باشید، احتمالاً پسردار می‌شوید. طبق این باور افزایش میزان تستوسترون به دلیل وجود پسر، باعث بیشتر شدن اشتهای زن باردار می‌شود.

حتی این باور هم وجود دارد که بالا رفتن ضربان قلب جنین (بیش از 140 ضربان در دقیقه) نشانه دختردار بودن است. از طرفی اگر مادر آینده حواس پرتی در دوره بارداری خود باشید، یعنی چشم انتظار یک دختر هستید.

لازم است به خاطر بسپارید که باور عوام در مورد جنسیت نوزاد هیچ پشتوانه علمی ندارد و فقط در حد سخن پراکنی های این و آن و مشاهدات اطرافیان است. تنها راه تعیین جنسیت، کمک گرفتن از پزشک متخصص و انجام آزمایش‌های ذکر شده است.

آزمایش درانو– بنابر این باور عامیانه، زن باردار مقداری از اولین ادرار صبحگاهی خود را با کمی مایع پاک کننده محلول میکند. اگر رنگ آن سبز باشد، نوزاد دختر است و اگر آبی، نوزاد ممکن است پسر باشد. متأسفانه هیچ حرفی درمورد این باور نمیتوان زد و روش درانو خیلی عجیب است.

آزمایش حلقه– این روش هم یکی از ترفندهای جالب قدیمی است که زن حلقه ازدواجش را با نخ آویزان میکند و آن را جلوی شکم، در حالت معلق نگه می دارد. اگر حلقه به جلو و عقب حرکت کند، یعنی بچه پسر است و اگر حرکت دایره شکل داشته باشد یعنی نوزاد دختر است. توجه داشته باشید که این روش برای سرگرمی است و پشتوانه علمی ندارد.

 

انجام آزمایشات ژنتیکی برای تعیین جنسیت جنین

انجام آزمایشات ژنتیکی برای تعیین جنسیت جنین

روش‌های آزمایش ژنتیکی خطر سقط جنین را به همراه دارند و بطور کلی برای افراد باردار بالای 35 سال یا زوج‌هایی که سابقه خانوادگی اختلالات ژنتیکی دارند توصیه‌‌ می‌شوند. این روش‌‌ها ممکن است از جمله بهترین روش‌های پیش بینی جنسیت اولیه کودک برای هر خانم بارداری نباشند.

سونوگرافی

سونوگرافی رایج­ترین شیوه تشخیص جنسیت جنین است و اغلب زنان با بارداری­های کم خطر آن را تجربه خواهند کرد. از هفته 15 یا 16 بارداری به بعد، تکنیسین سونوگرافی می­تواند جنسیت جنین را تشخیص دهد، اما در اکثر زنان جنسیت جنین از سه ماهه دوم بارداری به بعد قابل تشخیص است.

البته همیشه این احتمال وجود دارد که جنین در وضعیتی قرار بگیرد که مشاهده جنسیتش مقدور نباشد و در این شرایط به سونوی مجدد نیاز خواهید داشت. در دوقولو‌‌ها هم تعیین جنسیت کمی دشوار است.

در سونوگرافی در صورتی که پزشک علامتی از آلت تناسلی نبیند به شما خواهد گفت که احتمالا جنین دختر است. در سه ماهه نخست بارداری چون شکل و اندازه و طول کلیتوریس در هر دو جنس دختر و پسر یکسان است تشخیص جنسیت مشکل خواهد بود. علامت دیگری که پزشک از روی آن‌‌ می‌تواند با اطمینان بیشتری دختر بودن جنین را تشخیص دهد سه خط بودن دستگاه تناسلی است که در آن کلیتوریس به شکل خطی‌‌ میان دو لب نمایش داده‌‌ می‌شود.

علامت لاکپشت نیز در سونوگرافی تایید جنسیت پسر است. در این علامت نوک آلت تناسلی از بین بیضه بیرون زده و حالتی شبیه به لاکپشت ایجاد‌‌ می‌کند که به پزشک کمک متوجه جنسیت جنین شود. در نهایت جنین پسر در رحم نیز گاهی دچار نعوظ‌‌ می‌شود و انجام سونو دقیقا در این زمان کمک بزرگی برای تعیین صد در صد جنسیت است.

متد رمزی

متد رمزی روش پیش بینی دیگری است که در آن ادعا‌‌ می‌شود میتوان جنسیت جنین را در هفته ششم بارداری تشخیص داد. طبق نظریه رمزی، نحوه قرار دگیری جفت در رحم‌‌ می‌تواند جنسیت جنین را تعیین کند. اگر محل جفت در سمت راست باشد، جنین پسر است و اگر محل جفت در سمت چپ باشد جنین دختر است. با این حال این روش از نظر علمی تایید شده نیست اما‌‌ می‌‌توانید با داشتن سونوگرافی سه ماهه اول در هفته ششم تا هشتم بارداری و سؤال از پزشک خود در مورد محل قرار گرفتن جفت در رحم صحت این روش را امتحان کنید.

روش‌‌‌‌های ‌پیش بینی جنسیت اولیه جنین چقدر دقیق هستند؟

سونوگرافی، جنسیت جنین را بین هفته 18 و 22 بارداری پیش بینی‌‌ می‌کند. احتمال بروز اشتباه وجود دارد. به عنوان مثال، اگر خانمی اضافه وزن بالا داشته باشد یا حاملگی دوقولویی را تجربه کند یا حتی جنین در موقعیتی قرار گیرد که دستگاه تناسلی قابل رویت نباشد، تعیین جنسیت توسط سونوگرافی دشوار خواهد بود.

روش‌های آزمایش ژنتیکی مانند آمنیوسنتز و CVS در پیش بینی جنسیت جنین دقیق‌تر هستند. با این حال، همانطور که قبلاً گفته شد، خطر سقط جنین را بالا‌‌ می‌برند و بنابراین برای هر خانم بارداری مناسب نیستند..

در رابطه با متد رمزی نیز هیچ مدرکی برای اثبات وجود ندارد و تنها تا 50 درصد احتمال درست بودن پیش بینی وجود دارد.

در صورت داشتن دوقلو‌‌ها، پیدا کردن جنسیت سخت تر است؟

بله ، اگر دوقلو یا چند قلو باردارید، تشخیص جنسیت جنین‌‌‌ها دشوار خواهد بود زیرا جنین‌‌‌ها در بغل هم فشرده‌‌ می‌شود و دیدن آلت تناسلی‌شان به نسبت سخت تر است.

نکته پایانی

تمایل به اطلاع داشتن از جنسیت جنین امری طبیعی است اما سلامت مادر و جنین همواره در اولویت است. در دوران بارداری مواد مغذی کافی به بدن برسانید، مایعات مصرفی خود را کنترل کنید، آب فراوان بنوشید و فعالیت داشته باشید.

منبع: healthlin، livescience

3.9/5 - (26 امتیاز)

دکتر داروساز و فعال در حوزه سلامت بانوان. چند سالی هست که از دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم و از همان روزهای نخست به فکر ایجاد تحولی بزرگ در زندگی بانوان ایرانی و جامعه سلامت آنلاین بودم. مینت ساخته شده تا بانوان ایرانی در سلامتی کامل به سر ببرند و از زندگی خود بیشتر لذت ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.