علائم تنبلی تخمدان

هفت علائم تنبلی تخمدان شدید و خفیف که باید آنها را جدی بگیرید

ممکن است از این قضیه آگاه نباشید اما بسیاری از زنان از سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS یا همان تنبلی تخمدان  رنج می­برند. این وضعیت می­تواند تأثیرات جدی روی باروری و سلامت قاعدگی داشته باشد. نمی ­دانید علائم تنبلی تخمدان را دارید یا نه؟ ادامه مقاله را بخوانید تا اثرات رایج این بیماری را بشناسید.

قبل از مطالعه ادامه مطلب علائم تنبلی تخمدان، حتما این قسمت را بخوانید

چه علائم تنبلی تخمدان شدید دارید و چه خفیف، اگر قصد بارداری دارید، باید حتما از شرایط باروری خود و همسرتان خبر داشته باشید. چرا که شرایط هر زوج متفاوت است و برای باردار شدن باید روش مخصوص خود را در پیش بگیرند. مثلا کسی که تنبلی تخمدان دارد با کسی که دخایر تخمدان ضعیف دارد متقاوت است و هرکدام شرایط درمانی و باروری متفاوتی را باید در پیش بگیرند. قبل از هر کاری بهتر است ابتدا با کلیک بر روی لینک زیر، به سوالات آن پاسخ دهید، سپس شرایط باروری شما و همسرتان توسط سیستم تحلیل می شود و با استفاده از راهکار آن بهتر می توانید به اقدام به بارداری خود ادامه دهید.

تحلیل شرایط

چطوری با وجود تنبلی تخمدان سریعا باردار بشم؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که کار شما به نسبت کسانی که تنبلی تخمدان ندارند، سخت تر است. اما نگران نشوید، شما هم می توانید سریعا باردار شوید. مسئله مهم در اینجا، رعایت تمامی نکات یک اقدام به بارداری هدفمند است. توجه کنید برای حامله شدن تنها داشتن رابطه کافی نیست. به ویژه برای شمایی که تنبلی تخمدان دارید، این مسئله اهمیت ویژه تری پیدا می کند. اولا اینکه باید در دوران اقدام به بارداری، یک رژیم تخصصی افزایش قدرت باروری بگیرید، تا قدرت باروری شما در بالاترین سطح ممکن قرار بگیرد و در کنار آن باید در هفته چند روز را حرکات ورزشی تخصصی انجام دهید تا در این مدت تنبلی تخمدانتان را مدیریت کنید و در نهایت تخمک گذاری منظمی داشته باشید و پس از رعایت تمامی این نکات حالا باید به کمک روش های علمی مانند استفاده از کیت تخمک گذاری یا سونو واژینال، دقیق ترین زمان تخمک گذاری را بدون هیچ خطایی پیدا کنید و با توجه به آن یک رابطه هدفمند با رعایت شرایط رابطه مانند تعداد رابطه، عمق دخول و… داشته باشید. با انجام تمامی این نکات، نه تنها باردار می شوید، بلکه سریعا باردار می شوید.

سعی کردیم تمامی این نکات را ریز به ریز جزئیات در اپلیکیشن مینت توضیح دهیم. برای دسترسی به این قسمت، کافیست اپلیکیشن مینت را از طریق لینک زیر نصب کنید و بخش می خواهم باردار شوم را انتخاب کنید. کاربران اپلیکیشن مینت، به کمک این قسمت در بازه زمانی 2 الی 6 ماهه باردار شده اند.

دانلود اپلیکیشن

سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

هر از گاهی وجود کیست های کوچک در تخمدان طبیعی است. معمولاً کیست به دلیل تخمکی که کاملاً بالغ نشده است و بخشی از آن در تخمدان گیر کرده است به وجود می­آید. این کیست­ ها معمولاً در زمان تخمک­ گذاری به وجود می آیند؛ آنها کاملاً بی خطر و در خانه قابل درمان هستند. گاهی اوقات یک کیست بزرگتر می­ترکد که سبب احساس درد شدید در پهلو می­شود. بسیاری اوقات متوجه وجود کیست در تخمدان نمی­شوید و – اگر بزرگ نباشد – معمولاً بدون اینکه احساس شود از بین می­رود.

دلایل بروز کیست تخمدان چیست؟

البته دلایل دقیق آن مشخص نیست. بسیاری از زنان مبتلا، مقاومت انسولین دارند و این یعنی بدن نمیتواند انسولین کافی استفاده کند. سطوحی از انسولین در بدن ساخته می شود و ممکن است باعث رهاسازی سطوح بالاتری از هورمون آندروژن شود. همچنین باید به معضل چاقی به عنوان عامل افزایش انسولین و بروز علائم PCOS اشاره کنیم.

ناگفته نماند که ممکن است تنبلی تخمدان ارثی باشد. بنابراین چنین اختلالی در خواهران یا مادر و دختر شیوع بیشتری دارد.

علائم اولیه سندرم پلی کیستیک

تنبلی تخمدان ممکن است اوایل بلوغ خودش را نشان بدهد ولی در سالهای بعد هم ظاهر می شود. پزشک اغلب اوقات این علائم را نادیده میگیرد یا متوجه نمی شود. اما بهتر است علائم اولیه را بشناسید:

قاعدگی نامنظم

آکنه و جوش

افزایش وزن

رشد موهای زاید

علائم تنبلی تخمدان شدید و خفیف

تخمین داده می­شود از هر 10 زن یک نفر آنها به سندروم تخمدان پلی کیستیک مبتلا باشد. اگر یک یا چندتا از نشانه­ های زیر را در خود مشاهده می­کنید، یا علائم شدید هستند و در باردار شدن به مشکل برخورده­ اید، باید برای شناسایی این سندروم با پزشک متخصص خود مشورت کنید.

  • قاعدگی نامنظم یا سنگین

از آنجایی که عدم تعادل هورمونی از رشد تخمک در تخمدان پیشگیری می­کند، ممکن است قاعدگی تان نسبت به همیشه سنگین تر یا نامنظم شود. همچنین ممکن است یکی از قاعدگی هایتان را از دست بدهید. علائم تنبلی تخمدان روی تعادل هورمونی بدن و به ویژه مقدار استروژن و تستسترون تأثیر می­گذارد. این عدم تعادل هورمونی از آزاد شدن تخمک و تخمک گذاری پیش گیری می­کند. هر ماه تخمدان هایتان در فولیکول یک تخمک تولید می­کنند که سپس برای بارور شدن آزاد می­شود. هرچه میزان هورمون لوتیزین که با سندرم PCOS همراه است بیشتر باشد، بیشتر از آزاد شدن تخمک پیشگیری می­کند.

  • آکنه و افزایش تولید چربی پوست

میزان بیشتر تستسترون ناشی از تنبلی تخمدان می­تواند روی پوست نیز تأثیر بگذارد. کوچکترین افزایش در میزان تستسترون نیز می­تواند سبب ایجاد جوش و آکنه در زنان شود – حتی پس از گذراندن سال­های نوجوانی. PCOS همچنین میزان استروژن و پروژسترون بدن را کاهش می­دهد و باعث می­شود اثر تستوسترون در بدن بیشتر شود.

می­توانید با داشتن رژیم مناسب مراقبت از پوست، شستن صورت با پاک کننده ملایم دو بار در روز و استفاده از محصولات آرایشی بدون چربی آکنه را درمان کنید.

  • رشد بیش از حد مو در قسمت­ های شبیه بدن مردان

سندروم تخمدان پلی کیستیک ممکن است منجر به رشد بیش از حد موهای زائد شود که نسبت به موهای کرک مانندی که روی صورت، بازو و سینه وجود دارند، تیره تر و ضخیم تر هستند. رشد این موهای اضافی، که هیرسوتیسم نامیده می­شود، به دلیل افزایش میزان تستوسرون در بدن رخ می­دهد.

چطوری در کمترین زمان ممکن باردار بشم؟🤰
به کمک جاده اقدام به بارداری اپلیکیشن مینت در بازه ۲ الی ۶ ماهه باردار میشید😇

تازه میتونید خودتون انتخاب کنید جنسیت فرزند آینده‌تون پسر باشه یا دختر👶👧

همین الان اپلیکیشن مینت رو نصب کنید، تا شرایط شما و همسرتون، رایگان، توسط پزشک تحلیل بشه و از جزئیاتش باخبر بشید.


اگر میزان تستوسترون افزایش یابد، متوجه خواهید شد که موی سینه، پشت و صورتتان افزایش یافته است. این وضعیت رشد موهای زائد، هیرسوتیسم نام دارد.

در زنانی که اضافه وزن دارند، میزان بالای هورمون ­های تولید شده توسط بافت چربی اضافه نیز می­تواند تعادل بین تستسترون و استروژن را به هم بزند.

روش های تخصصی برای برداشتن موها مانند وکس کردن یا لیزر درمانی راه حلی برای این مشکل است. تنطیم هورمون ­ها با روش­های درمانی تجویز شده توسط پزشک نیز می­تواند مفید باشد.

  • مشکل در کاهش وزن

PCOS روی زنان چاق بیشتر از دیگر افراد تأثیر می­گذارد. هورمو ن­های اضافی که از بافت­های چربی ترشح می­شوند می­توانند با افزایش اشتها، کاهش تمایل به ورزش کردن و کاهش توانایی بدن برای سوزاندن کالری ­ها، کاهش وزن را برای بدن دشوار کند. تمامی این ها می­توانند کاهش وزن را دشوارتر کنند اما مسلماً آن را غیرممکن نمی­کنند.

PCOS روی زنانی که چاقی مفرط دارند بیشتر از دیگر زنان تأثیر میگذارد. با این حال، کاهش 5 درصد از کل وزن بدن می­تواند تأثیر بسیار خوبی روی بهبود علائم تنبلی تخمدان داشته باشد.

در واقع برخی از زنان با رسیدن به یک BMI سالم (بین 18 – 24) علائم تنبلی تخمدان خود را به طور کامل رفع کردند.

  • مشکل در باروری از علائم شدید تنبلی تخمدان

قاعدگی نامنظم می­تواند برنامه ریزی برای رابطه جنسی و باردار شدن را دشوار کند. PCOS می­تواند تخمک گذاری را مختل کند و از رشد تخمک یا آزاد شدن در دیگر نقاط چرخه قاعدگی پیشگیری کند. همچنین PCOS می­تواند از تخمک گذاری پیشگیری کند – و اگر تخمک گذاری ندارید، نمی­توانید باردار شوید. با این حال، افراد مبتلا به PCOS، باردار می­شوند و شانس آنها در بارداری سالم و زایمان درست مانند دیگر زنان است.

درمان ناباروری ناشی از PCOS به معنی کنترل خود این بیماری است. در زنانی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند، کاهش وزن نخستین قدم برای درمان است. پزشکتان ممکن است برای کمک به تخمک گذاری، داروهایی مانند کلمیفن تجویز کند. همچنین می­توانید از کیت تست تخمک گذاری یا اندازه گیری دمای بدن یا دیگر علائم تخمک گذاری استفاده کنید.

  • نازک شدن و ریزش موی سر

در حالی که تستوسترون اضافی ناشی از PCOS می­تواند رشد موی های زائد را افزایش دهد، این عدم تعادل هورمونی می­تواند سبب نازک شدن موی سر یا ریزش آن شود.

ریزش مو از علائم تنبلی تخمدان

ریزش مو از علائم تنبلی تخمدان

ریزش مو در زنان یکی از عوارض جانبی میزان بالای هورمون آندروژن است. تا زمانی که این عدم تعادل هورمونی ادامه داشته باشد، موی ریخته شده در نتیجه آندروژن مجدداً رشد نخواهد کرد. با این حال، هنگامی که علائم تنبلی تخمدان را کاهش دهید، می­توانید درمان لازم برای رشد مجدد مو را آغاز کنید که می­تواند شامل تنظیم هورمون­ ها یا داروهای تجویزی نیز باشد (برای مثال قرص­ های ضدبارداری یا حلقه واژینال).

همچنین ممکن است از زینک یا داروهای تقویتی بیوتین برای کاهش ریزش مو و بهبود علائم تنبلی تخمدان استفاده کنید. با این حال، پیش از مصرف هرگونه داروی تقویتی درمورد عادات غذایی و داروهایی که مصرف می­کنید با پزشکتان مشورت کنید.

  • دیابت

PCOS ممکن است احتمال بروز دیابت نوع 2 را افزایش دهد. عدم تعادل هورمونی ناشی از PCOS می­تواند روی عملکرد انسولین نیز تأثیر بگذارد. دیابت به دلیل افزایش مقاومت در برابر انسولین و مقدار کم انسولین تولید شده توسط پانکراس رخ می­دهد.

یکی از بزرگترین عوامل خطر آفرین در پیشرفت دیابت مشابه علل رشد PCOS است: اضافه وزن یا چاقی مفرط. این شرایط با عملکرد نادرست سیستم غدد درون تراو (تولید کننده هورمون) همراه است. با این حال، هم PCOS و هم دیابت نوع 2 گاهی اوقات می­توانند با کاهش وزن برعکس شوند.

تنها دیابت نوع 2 نیست که با افزایش PCOS همراه است. دیابت نوع 1،  بیماری ژنتیکی که معمولاً از کودکی ظاهر می­شود، نیز با رشد بیش از اندازه PCOS همراه است. با این که ارتباط بین PCOS و دیابت شفاف نیست، اما اگر PCOS دارید، توصیه می­کنیم وضعیت دیابت خود را نیز بررسی کنید.

سندرم پلی کیستیک باعث چه مشکلاتی می شود؟

بنابر گزارش دفتر سلامت بانوان، PCOS با بروز مشکلات زیر هم ارتباط دارد:

دیابت نوع 2

بالا رفتن کلسترول

بالا رفتن فشار خون

سرطان اندومتر (رحم)

اختلالات خواب

اضطراب و افسردگی

توجه کنید که علائم بیشتر به وضعیت سلامتی فرد بستگی دارد. مثلا افراد مبتلا به دیابت نوع 2 درگیر سندرم پلی کیستیک ممکن است دچار قند خون پایین باشند.

تنبلی تخمدان و علائم دیابت نوع 2

بیش از 50% زنان درگیر سندرم پلی کیستیک پیش از ورود به چهل سالگی دچار دیابت می شوند. بنابر گزارش انجمن دیابت آمریکا، علائم شایع دیابت نوع 2 به شرح زیر است:

تشنگی شدید

تکرر ادرار

کندبودن بهبود زخم ها و بریدگی ها روی بدن

تاربینی

احساس درد، گزگز کردن در دست و پاها

احساس گرسنگی مداوم

PCOS و علائم سرطان رحم

زنان درگیر تنبلی تخمدان بیش از دیگران درمعرض پیشروی سرطان رحم هستند چون سطح استروژن در خون آنها مرتب بالاست. در زمان تخمک گذاری سطح استروژن افت میکند درحالیکه پروژسترون بیشتر می شود. از آنجاییکه فرد مبتلا به سندرم پلی کیستیک تخمک گذاری نمیکند، بدن نظارتی بر سطح تولید استروژن ندارد.

تقریبا 90 % زنان مبتلا به سرطان رحم، در اوایل این بیماری، پریودها، خونریزی یا ترشحات غیرعادی را تجربه میکنند. در مراحل بعدی ممکن است توده، درد لگنی یا کاهش وزن بی دلیل داشته باشند.

ازآنجاییکه این علائم با علائم بیماری های دیگر شباهت هایی دارد بهتر است در صورت تجربه هریک از علائم با پزشک صحبت کنید.

سندرم تخمدان پلی کیستیک و علائم اضطراب و افسردگی

فرد مبتلا به PCOS ممکن است بیش از دیگران درمعرض افسردگی و اضطراب باشد. دقت کنید که علائم تنبلی تخمدان ممکن است باعث تحریک اضطراب شود که ناباروری و آلوپسی (طاسی) از جمله آنهاست. همچنین ناگفته نماند که جوش باعث می شود تا فرد مبتلا به تنبلی تخمدان تجربه تشدید افسردگی را از سر بگذراند.

فرد درگیر افسردگی احتمالا شرایط زیر را تجربه میکند:

فکر و خیال زیاد

مشکلات خواب

احساس وحشت در بلندمدت

برخی علائم افسردگی را هم بشناسید:

تحریک پذیر شدن

کاهش وزن

کاهش اشتها

درد و خارش

مشکلات خواب

نوسانات خلقی

احساس بی ارزشی یا ناامیدی

احساس غم و خالی بودن مداوم

افت انرژی و خستگی

مشکلات تمرکز

افکار خودکشی

راهکارهای درمانی برای کنترل و بهبود افسردگی

مدیریت علائم

جلوگیری از پیشرفت بیماری هایی مثل چاقی یا دیابت نوع 2

محافظت از سلامت رحم

پیشگیری از بارداری

کمک به اقدام برای بارداری اگر هدف فرد باردار شدن باشد

باید اضافه کنیم که درمان شامل مداخلات دارویی و درمان های خانگی می شود.

از جمله داروهای رایج برای مدیریت سندرم پلی کیستیک را بشناسید:

متفورمین: اگرچه این دارو معمولا برای درمان دیابت نوع 2 تجویز می شود ولی به کنترل علائم تنبلی تخمدان با کاهش سطح آندروژن و درمان حساسیت انسولین هم کمک میکند.

داروهای  ضد آندروژن: این داروها سطح آندروژن را پایین می آورند و باعث کم شدن علائمی مثل آکنه و رشد موهای زاید می شوند.

درصورتیکه مادر یا خواهر شما مبتلا به چنین اختلالی باشد، احتمال درگیر شدن شما هم وجود دارد. همچنین اگر مقاومت انسولین دارید یا چاق هستید هم باید احتمال وقوع را بیشتر بدانید.

تشخیص تنبلی تخمدان

پزشک متخصص با توجه به پرونده پزشکی شما و علائمی که دارید تصمیم گیری میکند. همچنین لازم است آزمایش بدهید که احتمالا شامل آزمایش لگن می شود. با این آزمایش سلامت اندام باروری شما ارزیابی می شوند؛ چه اندام داخلی چه بیرونی.

یک سری از علائم هم به دلیل وجود اختلالات و مشکلات دیگر تشخیص داده می شوند که در هرصورت احتمالا باید آزمایش های زیر را انجام دهید:

سونوگرافی– این آزمایش با استفاده از امواج صوتی و یک مانیتور برای نمایش تصویر رگ های خونی، بافت ها و اندام های بدن انجام می شود. از این آزمایش برای بررسی اندازه تخمدان ها و مشاهده اینکه آیا کیست در آنها وجود دارد استفاده می شود. همچنین بررسی ضخامت بافت داخلی رحم (اندومتریوم) با این آزمایش است.

آزمایش خون– آزمایش خون برای ارزیابی سطح بالای اندروژن و هورمون های دیگر انجام می شود. پزشک همچنین ممکن است سطح گلوکز، تریگلیسیرید و کلسترول خون شما را هم اندازه بگیرد.

درمان علائم تنبلی تخمدان شدید و خفیف

درمان این مشکل به یک سری عوامل بستگی دارد. ممکن است سن، شدت علائم تنبلی تخمدان و سلامت عمومی شما درنظر گرفته شود. همچنین نوع درمان هم به تصمیم شما برای باردارشدن در آینده بستگی دارد. بنابراین اگر قصد دارید در آینده اقدام به بارداری کنید، درمان به شکل زیر انجام می شود:

تغییر در رژیم غذایی و نوع فعالیت ها– فراموش نکنید که رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی بیشتر کمک میکند تا وزنتان را کم کنید و در نتیجه علائم در شما کمتر شوند. همچنین باعث می شود تا بدن شما از انسولین به شکل بهتری استفاده کند، باعث کاهش سطح گلوکز خون و احتمال باروری شما می شود.

دارودرمانی برای تخمک گذاری– با دارودرمانی، آزادسازی طبیعی تخمک ها ممکن می شود. این داروها همچنین عوارضی دارند؛ شانس بارداری چندقلو را بیشتر میکنند و همچنین تحریک پذیری بیش از حد تخمدان ( تولید بیش از حد هورمون ها) را در پی دارند. نفخ شکمی و دردهای لگنی از دیگر عوارض دارودرمانی است.

اما اگر برنامه ای برای باردار شدن ندارید، فرایند درمان شما شامل موارد زیر می شود:

قرصهای پیشگیری از بارداری– با این قرصها چرخه قاعدگی شما کنترل می شود، سطح اندروژن پایین تر می آید و جوش ها کمتر می شوند.

داروهای درمان دیابت-از این نوع داروها اغلب برای کاهش مقاومت انسولین در تنبلی تخمدان استفاده می شود. ممکن است باعث کاهش سطح اندروژن، کندشدن روند رشد موها و تخمک گذاری منظم شود.

کلام پایانی: مراجعه به پزشک

اگر متوجه شده اید تعدادی از علائم تنبلی تخمدان شدید یا خفیف در شما نیز وجود دارند، بهتر است به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید. پزشک برای شناسایی تعداد کیست ها و تشخیص بیماری، سونوگرافی انجام می­دهد. در این زمان می­توانید با پزشک درمورد روش های درمان مشورت کنید. اگر قصد دارید باردار شوید، پزشکتان می­تواند در این زمینه به شما کمک کند.

PCOS ممکن است تأثیرات ناگهانی و شدید داشته باشد. اگر در قسمت پایینی سمت راست یا چپ شکم احساس درد دارید، ممکن است نشان دهنده ترکیده شدن کیست باشد که در این صورت به کمک پزشکی فوری نیاز دارید.

با اینکه PCOS می­تواند روی سلامت تولید مثلتان تأثیر بگذارد، با مراقبت و درمان می­توان آن را درمان کرد چرا که بیماری خطرناکی نیست. پزشک می­تواند برای بهبود بیماری و کاهش تأثیرات آن روی باروری بهترین روش درمان را به شما توصیه کند.

منبع: hopkinsmedicine

3.9/5 - (40 امتیاز)
اشتراک‌گذاری

دکتر داروساز و فعال در حوزه سلامت بانوان. چند سالی هست که از دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم و از همان روزهای نخست به فکر ایجاد تحولی بزرگ در زندگی بانوان ایرانی و جامعه سلامت آنلاین بودم. مینت ساخته شده تا بانوان ایرانی در سلامتی کامل به سر ببرند و از زندگی خود بیشتر لذت ببرند.

یک نظر

  1. بهاره

    سلام من 2سال قرص ال دی استفاده کردم الان حدود7ماه استفاده نمیکنم ومیخوام باردارشم ازوقتی نمی‌خورم پریودمم روزاش بهم ریخته آمال اندازه همیشگی میشم جلوگیریم اصلان میکنم اگه میشه کمکم کنید

  2. زیزو شریفی

    سلام من هفت سال از آخرین زایمان میگذره تو این مدت اصلا از هیچ روش جلوگیری استفاده نکردم اما متاسفانه باردار نشدم البته تو این مدت همیشه بدحال یا بیمار بودم طوری که تصمیم گرفتم نه چیزی بخورم ونه از مواد شوینده استفاده کنم چون باعث خارش شدید یا حالت تهوع ویا یبوست شدید میشدم هرچه هم به دکتر مراجعه کردم فایده ای نداشته

  3. کوثرساعدی

    سلام خسته نباشید.من یک سال وسه ماه پیش سقط کردم الان نزدیک یک سال که دارم اقدام میکنم برای بارداری ولی موفق نشدم یک ماه پیش شستشوی واژینال انجام دادم دکتر بهم دارو داد .دوتا هم آمپول پرژسترون زدم روز ۱۲ و۱۴ پریودی که کلن پریودیم بهم ریخت الان بعد از گذشت ۱۳ روز از دوره ی پریودیم .الان پریود شدم چکار کنم که زود باردار بشم ممنون

  4. مینا دریکوند

    سلام من تنبلی تخمدان دارم پارسال یک کیست ترکید و خیلی درد داشتم الانم همونجوری درد دارم ولی خونریزی ندارم ولی در قسمت سمت راست درد شدید دارم جوری که پایه سمت راستمم خیلی درد میکنه از لگن تا زانو درد میکنه آیا امکان داره بازم کیستی ترکیده باشه

  5. مانا

    سلام.در اقدام بارداری هستم. و ۴۰ سالمه.
    ‌برای اولین بار ۱۰ روز قبل از پریود زیردلم گاهی سمته چپ و گاهی راست درد داشتم و دارم همراه با نفخ و حالت تهوع. در نهایت پریود شدم البته ۴ روز زودتر از موعد. همیشه منظم و سر وقت میشدم.
    قبل از این مشکل، ۲ ماه پیش دکتر زنان سونو واژینال انجام داد و هیچ مشکلی نبود.
    تشخیص شما چیست لطفا؟ احتمال چه مشکلی است؟ با سپاس.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.