هفته 37 بارداری

هفته 37 بارداری و چالش هایی که ممکن است با آن مواجه شوید

تبریک می‌گویم شما یک قهرمان هستید؛ قول می‌دهیم به زودی در راه برگشت از بیمارستان و با فرزند خود خواهید بود و با گریه‌ و بی خوابی‌ها، دلتان برای این هفته‌های آخر تنگ خواهد شد. حالا همانطور که تقویم خود را ورق می‌زنید و منتظر روز خاص تقویم آینده‌ی خود هستید، درباره نکات و چالش‌های هفته 37 بارداری بیشتر بیاموزید.

موقعیت بچه در هفته 37 بارداری

وزن نوزاد در این هفته به چیزی حدود 2900 گرم رسیده‌است و قد او 49.5 است. با این اندازه شما لگد زدن‌های کودک‌تان ملموس‌تر خواهدبود، هرچند که حرکاتش از هفته‌های قبل کمتر می‌شود.

در این دوره از بارداری، کوچولوی شما نسبت به خورد و خوراک شما واکنش نشان می‌دهد. برای مثال خوردن خوراکی‌های شیرین نوزاد را درون رحم شما پر جنب و جوش‌تر خواهد کرد همچنین سردی و گرمی روی بچه تاثیر می‌گذارد؛ مثلا وقتی که زمانی که سردش بشود، درون خودش جمع می‌شود.

وضعیت جنین در هفته سی و هفتم بارداری

وضعیت جنین در هفته سی و هفتم بارداری

کودک شما از این هفته  کم کم به سمت لگن مادر حرکت می‌کنند تا به زودی برای به دنیا آمدن آماده شود. ممکن است شما کمی هم متوجه بالا و پایین رفتن‌های نوزاد خود بشوید. عموماً در این هفته از دشواری تنفس و سنگینی قفسه سینه کمتر خواهد شد. هرچند پایین آمدن نوزاد به سمت لگن، به معنی آمادگی کودک برای زایمان نیست؛ پس اگر پزشک شما همه چیز را نرمال اعلام کرده، نگران زایمان زودرس نباشید.

تغییرات بدن در هفته 37 بارداری

  • درد لگن

با حرکت نوزاد به سمت لگن سنگینی بیشتری در این ناحیه حس خواهید کرد و احتمالاً نشستن و برخواستن برای شما سختتر بشود. برای این مسئله‌ می‌توانید از کمربندهای مخصوص استفاده کنید.

  • رگ‌های واریسی

بعضی از زنان باردار با مسئله واریس در این دوره رو‌به‌رو می‌شوند. خون مردگی که معمولا در عضلات پا اتفاق می‌افتد از نشانه‌های واریس است. در دوره بارداری حجم خون بدن بیشتر از حالت معمولی است و این مسئله احتمال ابتلا به واریس را افزایش می‌دهد. ممکن است شما مسئله‌ای با واریس نداشته باشید اما در برخی موارد با درد، سوزش و خارش همراه است. پیاده روی، کنترل وزن، یا استفاده از جوراب‌های مخصوص واریس به کاهش علائم واریس در شما کمک خواهد کرد.

  • تغییرات سینه در هفته سی و هفتم بارداری

قالبا از این هفته، مادر با شروع ترشحات سینه روبه‌رو است. اگر این مسئله باعث ناراحتی شما می‌شود می‌توانید از پدهایی که مناسب این دوره هستند استفاده کنید. از این هفته می‌توانید برای روزهای بعدی‌تان خرید کنید چون با افزایش ترشحات سینه، به سوتین‌های بزرگتری نیاز پیدا خواهید کرد.

  • استرچ مارک یا ترک پوستی

شما از این هفته ترک‌های پوستی در ناحیه شکم، لگن و سینه خواهید دید. ممکن است این لکه‌ها موجب ناراحتی مادر بشود و ممکن است آن‌ها را یادگاری‌های زیبایی از همنفس بودن با فرزند خود و یا نقاشی‌های بارداری ببیند.

  • بی خوابی

هورمون‌های شما در این دوره آثار بی خوابی را در شما جا خواهند گذاشت. این یک مسئله طبیعی است و گویا بدنتان، به استقبال بی‌خوابی‌های پیش رو می‌رود. هرچند توصیه می‌شود در این مدت تا حد امکان استراحت کنید، سیر بخوابید و برای هفته‌های آینده‌ی خود انرژی جمع کنید.

  • سوزش معده

از مسائل آزاردهنده در این دوره می‌توان به سوزش معده اشاره کرد. سوزش معده در موارد شدید بوده و برای بسیاری از زنان اتفاق می‌افتد. از راه‌های پیشنهادی برای تسکین سوزش سر دل، خوردن بادام و خوردن ترکیب عسل و شیر گرم می‌توان اشاره کرد. همچنین تا حد امکان از غذاهای چرب، مصرف کافئین، شکلات و ونعنا جلوگیری کنید.

  • گرفتگی عضلات

کمبود مواد معدنی، عدم تحرک و کمبود گردش جریان خون دربدن مادر از عوامل گرفتگی عضلات در دوره بارداری است. این دردها معمولا یک دفعه ای اتفاق می‌افتد و به صورت انقباض غیرارادی عضله است. همچنین از عوامل اصلی گرفتگی عضله کمبود آب است و که باید به میزان کافی آب بنوشید.

  • ورم دست و پا

ورم دست و پا از نشانه‌های شایع در زنان باردار است که گاهی ورم در صورت زن باردار هم دیده‌ می‌شود. در صورت وجود ورم در صورت خصوصا اطراف چشم‌ها حتما با پزشک خود مشورت کنید. ورم بارداری معمولا در دماهای بالا و در اتمام روز شایع‌تر است. برای جلوگیری از ورم بارداری از فعالیت و ایستادن‌های طولانی بپرهیزید؛ به اندازه کافی استراحت کنید؛ از مصرف زیاد نمک خودداری کنید؛ از پوشیدن لباس‌های تنگ درمچ دست و و مچ پا بپرهیزید و از کفش‌های راحت استفاده کنید.

  • بازشدن دهانه رحم در هفته سی و هفتم بارداری

از این هفته شما با باز شدن تدریجی دهانه رحم رو به رو خواهید بود که سرنوشت طبیعی یا سزارین بودن زایمان شما را مشخص خواهد کرد.

شما که در هفته 37 بارداری هستید، سعی کنید به اندازه کافی استراحت کنید، به اندازه کافی آب بنوشید و اگر درباره زایمان خود نگرانید با پزشک و مامای خود صحبت کنید. سعی کنید در این هفته‌های آخر برای خود زمان بگذارید و به هرشکلی که خودتان می‌پسندید از خودتان مراقبه کنید. مادری که به خوبی از خودش  مراقبت کند از فرزند خود نیز به خوبی مراقبت خواهد کرد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
اشتراک‌گذاری

دکتر داروساز و فعال در حوزه سلامت بانوان. چند سالی هست که از دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم و از همان روزهای نخست به فکر ایجاد تحولی بزرگ در زندگی بانوان ایرانی و جامعه سلامت آنلاین بودم. مینت ساخته شده تا بانوان ایرانی در سلامتی کامل به سر ببرند و از زندگی خود بیشتر لذت ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.