نفخ پریودی

نفخ پریودی: دلایل و راهکارهای کاهش ورم پریودی

نفخ پریودی ممکن است باعث ایجاد مشکلات بسیاری شود. در این مقاله همراه مینت باشید تا با فرایند تسکین نفخ و ورم پریودی به عنوان یکی از علائم سندروم پیش از قاعدگی بیشتر آشنا شوید.

نفخ پریودی یکی از علائم شایع سندروم پیش از قاعدگی است.

یک هفته قبل از قاعدگیتان، ممکن است سفت شدن سینه ها و تورم را تجربه کنید.

تورم شکم، سیاهی و حلقه دور چشم و سایر علائم ناخوشایند قاعدگی برای هر بانویی بسیار اذیت کننده است.

در این دوران چه سندروم پیش از قاعدگی را تجربه کنید چه نکنید، ممکن است  آب را در بدن خود حبس کنید.

چگونه از شر نفخ پریودی خلاص شویم؟

غذاهای مقوی مانند موز و سبزیجات برگ دار، سرشار از مواد معدنی مانند منیزیم و پتاسیم هستند که از شدت احتباس آب در بدن و نفخ پریودی می کاهند.

این غذاهای مقوی به جنگ سدیم یا همان نمک در بدنتان می روند و باعث کاهش تورم و نفخ خواهند شد.

هرچقدر بیشتر غذاهای شور مصرف کنید، بدنتان آب بیشتری نگه می دارد تا بتواند به تعادل برسد. کاهش مصرف نمک در رژیم غذاییتان یکی از نکات مهم در کاهش نفخ قاعدگی است. غذاهای پر نمک، غده پانکراس را به ترشح هورمون انسولین تحریک می کنند. در نتیجه، مقدار زیاد هورمون انسولین موجب احتباس آب و نفخ پریودی خواهد شد.

علاوه بر این راهکارها  از محصولات داروخانه ای که حاوی عصاره گیاهی هستند نیز می توانید استفاده کنید که اکثرا نتایج موثرتری نسبت به راهکارهای خانگی دارند. هر کدام از این محصولات شرایط خاصی برای مصرف دارند که همه این شرایط، محصولات و راهکارها را به کمک دکتر فائزه شهبازی به قسمت راهکارهای تسکین علائم قاعدگی اپلیکیشن مینت اضافه کرده ایم. در این قسمت با وارد کردن علائم خود از جوش گرفته تا نقخ و افسردگی و یبوست، راهکارهای متناسب را دریافت خواهید کرد.

قسمت راهکارهای تسکین علائم قاعدگی اپلیکیشن مینت

قسمت راهکارهای تسکین علائم قاعدگی اپلیکیشن مینت

برای دسترسی به این قسمت، روی لینک زیر کلیک کنید، اپلیکیشن مینت را دانلود کنید و به بخش جلوگیری از بارداری و سایر خدمات بانوان و راهکارهای تسکین علائم قاعدگی مراجعه کنید. دانلود اپلیکیشن

تورم قاعدگی: چه چیزی باعث تورم پریودی می شود؟

احتباس آب مربوط به سندروم پیش از قاعدگی (PMS) می تواند نفخ شدیدی را یکی دو هفته قبل از قاعدگیتان به وجود بیاورد.

دلیل مشخصی برای نفخ پریودی و سایر علائم سندروم پیش از قاعدگی شناخته نشده است، اما به نظر می رسد تغییر سطوح هورمون ها و وراثت از عوامل اصلی این علائم باشند.

کم آبی بدن نیز می تواند باعث احتباس آب در بدنتان شود. هنگامیکه بدنتان نیاز به نگه داشتن آب بیشتری دارد، مقدار آب بیشتری برای برطرف کردن کم آبی بدن نگه می دارد.

سوالات متداول در رابطه با نفخ پریودی

درد نفخ قاعدگی

درد نفخ قاعدگی

آیا نفخ، تنها قبل از قاعدگی رخ می دهد؟

بله، نفخ و تورم تنها از شایع ترین علائم سندروم پیش از قاعدگی است.

بعضی از بانوان ممکن است نفخ پریودی را هر ماه تجربه کنند و بعضی نیز ممکن است هر چند وقت یک بار این علائم را تجربه کنند و حتی ممکن است برخی اصلا این علائم را نداشته باشند. هنگامی از نفخ خلاص می شوید که، قاعدگی آغاز شود یا در روزهای ابتدایی آن باشید. هنگامیکه قاعدگیتان تمام می شود، احتباس آب در بدن به سرعت کاهش پیدا می کند، شکمتان تخت می شود و حس تورم و نفخ ناپدید خواهد شد.

چند روز قبل از قاعدگی نفخ آغاز می شود؟

سوالات متداول نفخ پریودی

سوالات متداول نفخ پریودی

نفخ یکی از شایع ترین علائم سندروم پیش از قاعدگی است که بسیاری از بانوان آن را تجربه می کنند. تقریبا 5 روز قبل از شروع قاعدگی نفخ شروع می شود، سپس رفته رفته شدید می شود و اوج شدت آن در روز اول عادت ماهانه خواهد بود. ممکن است نفخ پریودی را هر ماه، هر چند وقت یک بار تجربه کنید یا اصلا آن را تجربه نکنید.

آیا نفخ یکی از نشانه های بارداری است؟

نفخ ممکن است یکی از علائم سندروم پیش از قادعگی و یا علائم اولیه بارداری باشد. نفخ پریودی به دلیل تغییر در سطح هورمون های استروژن و پروژسترون به وجود می آید. تغییرات هورمونی در اوایل بارداری موجب نفخ (دقیقا با همان مشخصاتی که قبل از پریودی اتفاق می افتد) می شود.

چگونه نفخ قاعدگی را متوقف کنیم؟

برای متوقف کردن نفخ قاعدگی، نکات زیر را انجام دهید:

  • از مصرف غذاهای شور بپرهیزید.
  • غذاهایی که سرشار از پتاسیم هستند، مصرف کنید.
  • از غذاهای ادرار آوری مانند اسفناج، آناناس، خیار، زنجبیل یا سیر استفاده کنید.
  • مقدار زیادی آب بنوشید.
  • از کربوهیدرات های فراوری شده بپرهیزید، چراکه باعث افزایش فشار خون و درنتیجه افزایش سطح انسولین و تحریک کلیه ها به نگه داشتن نمک می شود. نمک اضافی موجب احتباس آب بیشتر و در نتیجه نفخ می شود.
  • به طور منظم ورزش کنید.

چگونه از نفخ پریودی پیشگیری کنیم؟

کنترل نفخ پریودی

کنترل نفخ پریودی

در این زمینه نکات زیر به شما کمک خواهند کرد:

  • مقداری آبلیمو بخورید.
  • آب نارگیل بنوشید.
  • چای زنجبیل بنوشید. زنجبیل علاوه بر نفخ به تسکین دلدرد پریودی نیز کمک خواهد کرد.
  • چای نعناع تند بنوشید.
  • مارچوبه بخورید. (مارچوبه بسیار ادرار آور است)
  • اسفناج بخورید. (به دلیل فیبر فراوان و کمک به سیستم گوارشی)
  • به کمک ورزش هایی مانند یوگا، استرس را از خود دور کنید.
  • از مصرف غذاهای کنسروی و قهوه بپرهیزید.

آیا نفخ پریودی باعث افزایش وزن خواهد شد؟

اگر علت اصلی نفخ، گاز معده باشد، چیزی را خیلی سریع خوردید یا مقدار زیادی هوا را بلعیده اید، مثلا آدامس جویده اید یا نوشابه گازدار نوشیده اید. در این حالت افزایش وزنی نخواهید داشت و در نهایت این گاز از بدنتان خارج می شود. اما اگر مقدار زیادی نوشیده اید، یبوست دارید یا در دوران سندروم پیش از قاعدگی سر می برید، بدنتان مقدار آب را محبوس کرده است و در نتیجه مقداری افزایش وزن خواهید داشت. اما نگران نباشید. این افزایش وزن هنگامی که پریود می شوید ناپدید خواهد شد.

4.1/5 - (29 امتیاز)
اشتراک‌گذاری

دکتر داروساز و فعال در حوزه سلامت بانوان. چند سالی هست که از دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم و از همان روزهای نخست به فکر ایجاد تحولی بزرگ در زندگی بانوان ایرانی و جامعه سلامت آنلاین بودم. مینت ساخته شده تا بانوان ایرانی در سلامتی کامل به سر ببرند و از زندگی خود بیشتر لذت ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.