سینه درد پریودی

درد سینه ها : سینه درد پریودی یا بارداری؟ راهکارهای درمان درد سینه ها

ممکن است تاکنون درد سینه ها را قبل از پریودی تجربه کرده باشید، درد سینه می تواند در طول و بعد از پریودی نیز اتفاق بیفتد. همچنین در طول بارداری نیز احتمال درد خفیف سینه وجود خواهد داشت. چگونه می توانید عوامل این دردها را تشخیص دهید؟ در این مقاله دلایل سینه درد پریودی، سینه درد بارداری و سایر سینه درد ها را بررسی خواهیم کرد.

از کجا بفهمم سینه درد من مربوط به بارداری است یا علائم سندروم پیش از قاعدگی؟

بارداری به عوامل بسیاری بستگی دارد، که از مهم ترین ترین آن ها می توان به زمان رابطه جنسی محافظت نشده با توجه به سیکل قاعدگی، تعداد رابطه جنسی، نوع روش جلوگیری مورد استفاده در رابطه و… اشاره کرد. خیلی ها این سوال را داشتند که آیا می توان برای این کار از بی بی چک استفاده کرد؟

باید بگوییم که برای استفاده از بی بی چک، باید حداقل 10 روز از رابطه‌ جنسی‌تان گذشته باشد تا بتوانید پاسخ صحیحی را دریافت کنید، در غیر این صورت پاسخ بی بی پک درست نیست. بنابراین چنانچه کمتر از این تعداد روز از رابطه‌تان گذشته است، می توانید از تست بارداری آنلاین اپلیکیشن مینت استفاده کنید. این تست، رابطه شما را شبیه سازی کرده و با توجه به شرایط رابطه، احتمال بارداری را تخمین می زند.

برای دانلود اپلیکیشن مینت، روی لینک بالا کلیک کنید و سپس اگر قصد بارداری دارید، روی گزینه میخواهم باردار شوم کلیک کنید و اگر قصد جلوگیری از بارداری دارید، روی گزینه جلوگیری و سایر خدمات بانوان کلیک کنید و به بخش تست بارداری آنلاین مراجعه کنید.

درد سینه ها در بانوان بسیار شایع است. این درد ممکن است در قالب حساسیت سینه ها، سفتی بافت سینه ها یا سوزش سینه ها رخ دهد.

چطوری در کمترین زمان ممکن باردار بشم؟🤰
به کمک جاده اقدام به بارداری اپلیکیشن مینت در بازه ۲ الی ۶ ماهه باردار میشید😇

تازه میتونید خودتون انتخاب کنید جنسیت فرزند آینده‌تون پسر باشه یا دختر👶👧

همین الان اپلیکیشن مینت رو نصب کنید، تا شرایط شما و همسرتون، رایگان، توسط پزشک تحلیل بشه و از جزئیاتش باخبر بشید.


درد سینه ها معمولا به دو دسته سیکلی و غیر سیکلی تقسیم می شوند. سینه درد سیکلی با سیکل قاعدگیتان در ارتباط است و معمولا بعد از پریودی بهبود می یابد. این درد ممکن است در ارتباط با ورم سینه ها یا سفت شدن آن ها باشد. سینه درد پریودی معمولا هردو سینه را درگیر می کند و مخصوصا بر نواحی بیرونی و بالایی سینه تاثیر می گذارد و همچنین ممکن است به قسمت های زیرین نیز سرایت کند.

سینه دردهای غیرسیکلی به سیکل قاعدگیتان ربطی ندارند. این دردها ممکن است موقت یا ادامه دار باشند و معمولا یکی از سینه ها را درگیر خود می کنند و در ناحیه مرکزی سینه ها اتفاق می افتند. این نوع از مشکلات سینه باید پیگیری شوند.

چگونه سینه درد پریودی را کاهش دهیم؟

در مرحله اول برای تسکین سینه درد قاعدگی باید راهکارهای خانگی را پیش بگیرید و هرکدام از آن ها را امتحان کنید چون ممکن است چاره ساز بوده و بدون نیاز به درمان دارویی تسکین پیدا کند. به عنوان مثال یکی از راهکارهای خانگی این است که می توانید از یک کیسه یخ یا کمپرس آب سرد که کاملا با پارچه پوشیده است، به صورت موضعی روی سینه هایتان استفاده کنید تا از درد سینه ها بکاهد.

علاوه بر راهکار های خانگی درمان های دارویی نیز برای کاهش سینه درد قاعدگی استفاده می شوند. داروهایی که در این دسته قرار می گیرند، همگی محتویات گیاهی داشته و با برندهای متنوعی در داروخانه ها موجود هستند که اگر از راهکارهای خانگی نتیجه مطلوب خود را نگرفتید و سینه درد قاعدگی تسکیم پیدا مکرد، می توانید در کنار راهکار های خانگی از درمان دارویی کمک بگیرید و سینه درد را کاملا تسکین دهید.

به همین دلیل بخشی را به کمک دکتر فائزه شهبازی با نام راهکارهای تسکین علائم پیش از قاعدگی به اپلیکیشن مینت اضافه کردیم که به کمک این قسمت می توانید تمامی راهکارهای خانگی و دارویی هر کدام از علائم سندروم پیش از قاعدگی از جمله سینه درد، حالت تهوع، دلدرد، یبوست و… را دریافت کنید.

قسمت راهکارهای تسکین علائم قاعدگی اپلیکیشن مینت

قسمت راهکارهای تسکین علائم قاعدگی اپلیکیشن مینت

برای دسترسی به این قسمت کافیست اپلیکیشن مینت را از طریق لینک زیر دانلود کنید و به بخش جلوگیری از بارداری و سایر خدمات بانوان و پس از آن قسمت راهکارهای تسکین علائم قاعدگی مراجعه کنید و با توجه به مشکلی که دارید، راهکارهای لازم را دریافت کنید. دانلود اپلیکیشن

سینه درد پیش از پریودی

علل سینه درد

علل سینه درد

سینه درد پیش از پریودی همراه با حساسیت و تورم سینه ها مشکل شایع بسیاری از خانم ها هنگام قاعدگی است. این علائم، همگی علائم سندروم پیش از قاعدگی یا PMS هستند.

سینه درد شدید قبل از قاعدگی همراه با حساسیت و تورم سینه ممکن است نشانگر بیماری های فیبروکیستیک پستان نیز باشند.

دلیل اصلی سینه درد پریودی، تغییر سطح هورمون ها در دوران قبل از قاعدگی است. چراکه سطح هورمون های استروژن و پروژسترون در طول سیکل قاعدگی بانوان تغییر می کند. این هورمون ها سیستم تناسلی و سینه هایتان را برای بارداری آماده می کنند. استروژن همچنین مجاری سینه هایتان را بزرگ تر می کند و شما را برای شیردهی آماده می کند.

پروژسترون نیز باعث بزرگ تر شدن غدد شیری خواهد شد. به دلیل این تغییرات، سینه هایتان ممکن است درد بگیرند.

سطح هورمون های استروژن در اواسط سیکلتان به بیشترین مقدار خود می رسد، در حالیکه بیشترین مقدار هورمون های پروژسترون، یک هفته قبل از قاعدگی رخ می دهد.

علائم و نشانه های اصلی سینه درد قاعدگی، سنگینی و حساسیت جفت سینه ها است.  همچین برخی از بانوان ممکن است، احساس کوفتگی در سینه هایشان داشته باشند و همچنین در این زمان اگر سینه هایتان را لمس کنید، بافت هایشان متراکم و سخت به نظر برسند. این علائم معمولا یک هفته قبل از قاعدگی شروع و پس از پایان قاعدگی کاملا ناپدید می شوند. در اینجا می توانید خوشحال باشید که اکثر بانوان سینه درد پریودی شدیدی را تجربه نمی کنند.

هرچقدر به دوران یائسگی نزدیک می شوید، سینه درد پریودی کاهش پیدا می کند، که این مورد کاملا به شرایط سنی و هورمونی شما بستگی دارد.

چگونه سینه درد قاعدگی را با تغییر سبک زندگی بهبود ببخشیم؟

می توانید با تغییری اندک در سبک زندگیتان، درد سینه ها در قاعدگی را کاهش دهید. هنگامیکه درد و تورم سینه هایتان شدید شد،سوتین ورزشی بپوشید. همچنین شب ها هنگام خوابیدن از سوتین استفاده کنید تا سینه هایتان تحت پوشش بیشتری باشند.

پوشیدن سوتین ورزشی برای کاهش سینه درد پریودی

طرفداران این نوع سوتین روزبه روز بیشتر می شوند که مهم ترین دلیل، راحتی سینه ها در زمان پوشیدن آن است.

رژیم غذایی نیز نقش اساسی را در کاهش درد سینه ها دارد. الکل، کافئین، و غذاهایی که مقدار زیادی نمک و چربی دارند، درد سینه ها در قاعدگی را افزایش می دهند. پرهیز از مصرف این غذاها و نوشیدنی ها در یک هفته مانده به قاعدگی، در مدیریت و کاهش سینه درد پریودی نقش بسزایی دارد. سعی کنید رژیم غذایی کم چرب و با فیبر بالا که شامل مقدار زیادی از سبزیجات و تنقلات است را مصرف کنید.

مواد معدنی و ویتامین ها نیز در تسکین درد سینه ها در قاعدگی بسیار موثر هستند. کلسیم، منیزیم، ویتامین ای و ویتامین ب همگی به عنوان مسکن های سینه درد پریودی شناخته شده اند. اگر قصد مصرف غیرطبیعی ویتامین ها و مکمل هارا دارید، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.

غذاهای پیشنهادی ما برای کاهش سینه درد پریودی موارد زیر است:

  • ذرت
  • زیتون
  • روغن کلزا
  • بادام زمینی
  • اسفناج
  • آجیل
  • هویج
  • سبوس جو
  • موز
  • برنج سیاه
  • آووکادو

برای کاهش سینه درد پریودی باید در کنار تغییر سبک زندگی یکی از مراقبت های خانگی زیر را هم انتخاب کنید. این روش ها عموماً ساده، مفید و تأثیرگذار هستند.

مصرف قرص‌های آرام بخش و کاهش دهنده درد: داروهای بدون آستروئید ضدالتهاب NSAIDs مثل ایبوپروفن و ناپروکسن انتخاب خوبی برای درمان درد و کاهش گرفتگی‌های سینه هستند.

کمپرس یخ یا آب داغ: انتخاب با خود شماست و می‌توانید هرکدام را برای کاهش دردتان استفاده کنید.

خوددداری از مصرف کافئین: احساس درد با خوردن کافئین بیشتر می‌شود.

پوشیدن «سینه بند دوران پریود»: این سینه بند مدل خاص یا گران قیمتی نیست! فقط گشادتر از همیشه است تا سینه درد پریودی‌ شما قابل تحمل و با تحمیل کمترین فشار سوتین به سینه‌ها باشد.

کاهش مصرف نمک: نمک کاری می‌کند تا آب در سینه‌ها محبوس شود و همین، باعث دردناک شدن سینه‌هایتان می‌شود.

تمرین ذهن آگاهی: یکی دیگر از دلایل سینه درد قاعدگی که معمولاً کمتر به آن توجه می‌شود، استرس است. توجه داشته باشید که نگرانی وضعیت سینه‌ها را بدتر می‌کند. خواب کافی و انجام تکنیک‌های آرام سازی عضلانی مثل یوگا بهترین گزینه‌ها هستند.

در این قسمت به سوالات متداول بانوانی که این چند وقت از مینت پرسیده اند را پاسخ می دهیم:

درد سینه ها یک هفته قبل از قاعدگی: آیا باید نگران شویم؟

هورمون های پروژسترون یک هفته قبل از قاعدگی یه بالاترین سطح خود می رسند. پروژسترون باعث تورم غدد شیری می شود و در نهایت موجب سینه درد پریودی و تورم و حساسیت سینه ها خواهد شد. بنابراین، سینه درد، یک هفته قبل از قاعدگی کاملا نرمال است و نباید نگران آن باشید.

درد سینه ها دو هفته قبل از قاعدگی: چه علتی دارد؟

درد سینه ها دو هفته قبل از قاعدگی، ممکن است به دلیل تغییرات سطح هورمون ها در میانه سیکل قاعدگی یا تخمک گذاری باشد. مجاری سینه ها به دلیل ترشح استروژن بزرگ می شود. به این دلایل ممکن است دو هفته قبل از قاعدگی، سینه درد داشته باشید.

درد سینه ها هنگام قاعدگی

درد سینه ها از یک یا دو هفته قبل از قاعدگی شروع می شود و ممکن است تا اواخر پریودیتان نیز ادامه پیدا کند و همزمان با اتمام قاعدگی، به پایان برسد.

درد سینه ها بعد از پریودی

درد سینه ها بعد از پریودی

درد سینه ها بعد از پریودی

اگر پس از اتمام قاعدگی، سینه درد دارید، این درد ممکن است هیچ ارتباطی با قاعدگیتان نداشته باشد. درد سینه ها پس از پریودی، ممکن است درد غیرسیکلی باشد و دلایل فراوانی دارد. از دلایل متنوع سینه درد پس از قاعدگی، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بارداری
  • وارد شدن ضربه
  • استفاده از سوتین نامناسب و کوچک
  • کیست سینه
  • درد قفسه سینه، شانه ها و گردن
  • مصرف داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی، هورمونی ضد بارداری و ضد جنون
  • جراحی سینه

اگر نگران سرطان سینه هستید، باید بگوییم که اکثر سرطان های سینه درد ندارند. اما اگر بعد از قاعدگی سینه درد دارید یا اینکه هر یک از موارد زیر را تجربه کردید، حتما باید با پزشک مشورت کنید:

  • وجود هرگونه توده در سینه ها
  • ترشح هرگونه مایع یا خون از نوک سینه ها
  • درد مداوم سینه ها بدون هیچ دلیلی
  • علائم عفونت سینه ها مانند چرک، تب، قرمزی یا حساسیت

تفاوت سینه درد پریودی و سینه درد ناشی از بارداری

بسیاری از بانوان فکر می کنند که هر گونه تغییری در سینه هایشان، نشانه ای از بارداری است. بارداری بر سطح هورمون های استروژن و پروژسترون در بدنتان تاثیر می گذارد. استروژن بر روی بزرگ شدن مجاری سینه ها تاثیر می گذارد و پروژسترون باعث فرم گرفتن و بزرگ شدن غدد شیری می شود. بنابراین سینه هایتان ممکن است بزرگ و حساس شوند و اگر آن ها را لمس کنید، ممکن است درد بگیرند. همچنین ممکن است حس کنید که سینه هایتان بزرگ تر شده اند و دیگر جایی برای پر شدن شیر ندارند! این تغییرات معمولی یک یا دو هفته پس از بارداری رخ می دهند و تا زمانی که باردار هستید و سطح هورمون های پروژسترون بالا هستند، ادامه پیدا می کند.

هنگامیکه در دوران سندروم پیش از قاعدگی (PMS) به سر می برید، حساسیت و تورم سینه ها در نیمه دوم سیکل قاعدگیتان رخ می دهد و علائم آن  هر چقدر که به قاعدگی نزدیک می شوید، شدید تر می شود. همچنین این علائم ممکن است در بانوانی که در اوج دوران باروری قرار دارند، شدید تر باشد. سینه هایتان ممکن است بسیار متراکم و در لایه بیرونی پر از برآمدگی باشند. اگر بخواهیم درد سینه درد در قاعدگی و بارداری را باهم مقایسه کنیم، سینه درد پریودی مبهم تر و همراه با حس سنگینی و پرشدگی در سینه ها است. این درد هنگامیکه قاعدگی تمام مشود، به پایان می رسد.

با تجربه اولین بارداری، بدن شما پذیرای تغییرات هورمونی زیادی می‌شود. این هورمونها باعث تحولاتی می‌شوند تا بدن شما بتواند از عهده بارداری و رشد جنین بربیاید.

در هفته‌های اول بارداری احساس درد و گرفتگی در سینه‌هایتان دارید و نوک سینه‌ها ممکن است سفت شوند. نشانه‌های زیر از جمله مهم‌ترین علائم بارداری هستند که با به خاطر سپردن آن‌ها می‌توانید سینه درد پریودی را از سینه درد ناشی از بارداری تشخیص دهید:

• پریودهای نامرتب

• حالت تهوع با یا بدون استفراغ

• دفع زیاد

• خستگی

• یبوست و گرفتگی

• تغییرات غذایی

چه زمانی لازم است با پزشک حرف بزنم؟

معاینه سینه ها توسط پزشک برای تشخیص علت سینه درد پریودی

درصورت مشاهده نشانه های غیرعادی، روند درمانی برای بیمار در نظر گرفته می شود.

اگر سینه‌هایتان بیش از اندازه دردناک است، این درد نشانه سینه درد قاعدگی نیست و باید دراین مورد با پزشک زنان و زایمان حرف بزنید.

ناگفته نماند که بیشتر دردهای سینه مربوط به PMS، خطری ندارند و نباید نگران آنها باشید ولی نشانه‌های زیر می‌تواند علامت عفونت یا مشکلات دیگر باشد:

• توده‌های جدید یا تغییر حالت آنها در سینه

• ترشحات نوک سینه؛ مخصوصاً اگر قهوه‌ای رنگ یا خونین باشد.

• سینه‌های دردناک که باعث بدخوابی یا مشکلاتی در انجام امور روزانه شما می‌شود.

• توده‌هایی که فقط در یک سینه شکل می‌گیرند.

پرسش‌های متداول پزشک در موقعیت‌های مشابه کدام است؟

پزشک شما پس از معاینه سینه‌ها و کسب اطلاعات بیشتر باوجود علائم ظاهری، چند پرسش زیر را می‌پرسد:

• تاحالا متوجه ترشحی از نوک سینه‌ات شده‌ای؟

• آیا این درد مربوط به سینه درد پریودی است؟ آن را در دوران PMS یا روزهای خونریزی تجربه می‌کنی؟

هنگام معاینه سینه‌ها، اگر تغییرات غیرعادی در بافت سینه شما ببیند از شما می‌خواهد تا برای آزمایش ماموگرافی (یا سونوگرافی، اگر زیر 35 سال سن دارید) آماده باشید.

دستگاه ماموگرام تصویربرداری بااشعه X از سینه‌ها انجام می‌دهد تا بافت داخل سینه قابل دیدن باشد. در فرایند انجام تست، سینه را بین صفحه اشعه X و یک صفحه پلاستیکی قرار می‌دهید و به آن فشار وارد می‌شود تا شکل صاف و خوابیده بگیرد.

ناگفته نماند که انجام این تست ممکن است باعث درد موقت یا احساس فشار شود. مواردی هم هست که به دلیل بدخیم بودن توده‌ها نیاز به بیوپسی است (علائم سرطانی).

پایان بخش: پاسخ به چند پرسش متداول

مقاله امروز را با پاسخ به سؤالاتی که ممکن است ذهن شما را هم مشغول کرده باشد به پایان می رسانیم:

از کجا بفهمم که سینه درد من مربوط به قاعدگی است یا بارداری؟

یکی از علائم مشترک بین بارداری و پریود، سینه درد است. چنانچه رابطه محافظت نشده داشته اید و حداقل یک هفته از موعد پریود گذشته است، می توانید از بی بی چک استفاده کنید. در غیر این صورت بی بی چک پاسخ درستی نمی دهد. چنانچه کمتر از 7 روز از موعد پریود گذشته است یا به تازگی رابطه محافظت نشده داشته اید، می توانید از تست بارداری آنلاین اپلیکیشن مینت استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه کنید.

تست بارداری آنلاین چگونه کار می کند؟

به کمک تست بارداری آنلاین اپلیکیشن مینت، شرایط رابطه‌تان شبیه سازی شده و با توجه به سیکل قاعدگی و سایر عوامل دخیل در بارداری، احتمال بارداریتان تخمین زده می شود.

آیا سینه درد پریود و سینه درد بارداری باهم فرقی هم دارند؟

تنها تفاوت آن ها این است که سینه درد پریود، بلافاصله پس از شروع خونریزی قاعدگی فروکش می کند، اما سینه درد بارداری تقریبا تا سه ماهه اول بارداری ادامه دارد.

منبع: healthline

3.7/5 - (70 امتیاز)

دکتر داروساز و فعال در حوزه سلامت بانوان. چند سالی هست که از دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم و از همان روزهای نخست به فکر ایجاد تحولی بزرگ در زندگی بانوان ایرانی و جامعه سلامت آنلاین بودم. مینت ساخته شده تا بانوان ایرانی در سلامتی کامل به سر ببرند و از زندگی خود بیشتر لذت ببرند.

یک نظر

  1. سارا

    من این ماه ک پریودم تموم شد شب دهم یا یازدهم بود نزدیکی داشتم ب بعد دیگ سینه هام شروع ب درد کرد بنظرتون حامله شدم یا ن اخه دردسینه از همی اول تااازمان پریود ک برا پریود شدن ک نیس نه؟ میشه دوسه هفته زودتر دردسینه گرفت؟ براپریودی؟

  2. یلدا شریفی

    سلام من در وسط سیکل ام یعنی ۱۵ روز بعداز پریود قبلی ام خونریزی کردم و ۳روز ادامه داشت روز آخر پریودم لکه قهوه ای داشتم و رگ های خونی نازک بعداز پریودم دوهفته هست سینه درد هستم و شب ها حالت تهوع دارم زیر شکمم سمت چپ تیر میکشه و چهار انگشت بالای نافم درد میکنه و همینطور سمت راست کنار نافم علتش چیه یعنی باردارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.