چرا لاغر نمیشم؟

چرا لاغر نمیشم؟ 10 دلیل که مانع کاهش وزن است!

کاهش وزن روندی تدریجی است و به سرعت امکان پذیر نیست. اگر با رژیم لاغری خوب نمی‌توانید هفته ای یک تا 2 کیلو وزن کم کنید یعنی موانعی سر راهتان هست. موارد زیادی وجود دارد که روی کاهش وزن تاثیر می‌‌گذارند و شما را از هدفی که دارید دور می‌کنند. اگر قصد کاهش وزن دارید با این 10 مانع آشنا شوید و پاسخ سوال ” چرا لاغر نمیشم ” را دریافت کنید.

میخوای هر غذایی که دوست داری، بخوری و بازم لاغر شی؟🤩
همین الان اپلیکیشن مینت رو نصب کن تا بتونی ماهی ۵ کیلوگرم بدون محدودیت غذایی، کم کنی💪

چرا لاغر نمیشم؟

موارد زیر از جمله عواملی هستند که با وجود آنها شما نمیتوانید به درستی وزن کم کنید:

  • کم خوابی

در سال 2006 بررسی‌ها نشان داد زنانی که کمتر از 5 ساعت می‌خوابند در مقایسه با زنانی که 7 ساعت می‌خوابند بیشتر دچار اضافه وزن می‌شوند. دلیل این موضوع روشن است: کم خوابی باعث می‌شود حتی اگر گرسنه نباشید میل بیشتری به مصرف مواد غذایی پیدا کنید. کم خوابی روی ترشح هورمون کورتیزول که روی اشتها تاثیرگذار است نقش داشته و تنظیم آن را به هم می‌ریزد.

همچنین زمینه ساز خستگی است که خود باعث می‌شود دنبال ورزش و تحرک بدنی نباشید و کالری کمتری بسوزانید. در نهایت کم خوابی زمینه ساز گیجی، تحریک پذیری بیشتر و افسردگی است. این مسئله روی میزان فعالیت و انتخاب‌های غذایی تاثیرگذار است.

اگر مشکل کم خوابی دارید از مصرف چای و قهوه و مواد کافئین دار چند ساعت قبل از خواب خودداری کرده و سر ساعات معینی به تخت خواب بروید تا به تدریج مشکل برطرف شود.

  • استرس

استرس و اضافه وزن خواهر و بردارند. استرس مداوم سبب بروز مشکلات بی‌شماری می‌شود.

فردی که استرس دارد ناراضی و ناراحت است و این موضوع او را به سمت مصرف مواد غذایی شیرین و چرب می‌کشد.

همانند کم خوابی، استرس هم می‌تواند سبب افزایش تولید کورتیزول در بدن شده و نه تنها اشتها را بالا ببرد بلکه سبب بروز چاقی شکمی شود.

سعی کنید در طول روز دقایقی را به خود اختصاص دهید و از زندگی لذت ببرید. می‌توانید مدیتیشن کنید و به خود آرامش را هدیه دهید.

بر اساس نتایج منتشر شده در مجله Eating Behaviors مدیتیشن می‌تواند خوردن احساسی را کاهش داده و سبب کاهش وزن شود.

اگر شدت استرس روزانه بالایی دارید با روانشناس صحبت کنید تا در این راه به شما کمک کند.

  • پرخوری

یکی دیگر از موانع کاهش وزن پر خوری است. برای لاغر شدن باید کالری دریافتی شما از کالری مصرفی کمتر باشد. بررسی‌ها نشان داده اکثر افراد بیش از نیاز روزانه شان غذا می‌خورند مخصوصا زمانی که با دوستان‌شان بیرون از منزل هستند.

پرخوری یکی از پاسخ های سوال چرا لاغر نمیشم

پرخوری یکی از پاسخ های سوال چرا لاغر نمیشم

نتایج یک بررسی که در سال 2008 در مجله جاما منتشر شد نشان داد افراد چاق در 100 درصد مواقع کالری خود را از غذاهای بی ارزش دریافت می‌کنند.

برای پیشگیری از پر خوری بهترین کار این است که گزارش روزانه از غذای خود داشته باشید. حجم غذاهای دریافتی خود را اندازه بگیرید و برای سنجش میزان کالری از فهرست روی محصولات استفاده کنید.

داشتن یک برنامه غذایی کاهش وزن نیز می‌تواند به شما در تشخیص انتخاب‌های غلط غذایی و میزان کالری مورد نیاز کمک کند. در این رابطه می‌توانید از برخی سایت‌ها، نرم افزارها یا متخصصان تغذیه کمک بگیرید.

  • متابولیسم پایین

متابولیسم به دلایل گوناگونی می‌تواند افت کند. یکی از دلایل سن است مخصوصا اگر توده عضلانی پایینی داشته باشید. در هر دهه بعد از 25 سالگی 4 درصد از بافت عضلانی خود را از دست می‌دهیم که این موضوع در نهایت باعث کاهش سوخت و ساز و چاقی می‌شود.

  • کم تحرکی

یکی از پاسخ های رایج سوال چرا لاغر نمیشم عدم تحرک است. ورزش یکی از راهکارهای علمی برای کاهش وزن است برای کاهش وزن باید روزانه بین 60 تا 90 دقیقه ورزش کنید. اگر ورزش با شدت بالا دارید 30 دقیقه هم کفایت می‌کند.

در کنار ورزش کردن سعی کنید در طول روز نیز فعال بمانید. هر از گاهی از پشت رایانه برخیزید و حرکت کنید یا موقع صحبت با تلفن راه بروید  و …

اگر بیش از 8 ساعت در طول روز نشسته اید روند کاهش وزن شما دچار اختلال خواهد شد.

  • آزادی آخر هفته‌ها

برخی افراد به خود اجازه می‌دهند آخر هفته‌ها راحت باشند و هر چه می‌خواهند بخورند و لذت ببرند. گرچه این موضوع لازم و ضروری است اما تکرار هفتگی آن دردسر ساز می‌شود. در این شرایط شما یک قدم به جلو و دو قدم به عقب برمی‌گردید. برای پیشگیری سعی کنید دنبال جایزه دادن‌های خوراکی در آخر هفته به خود نباشید. همچنان آخر هفته‌ها فعال بمانید و اگر قرار است مثلا شام با دوستان‌تان پیتزا بخورید سعی کنید ناهار سبک تری مصرف کنید.

  • مشکلات پزشکی

برخی فاکتورهای دخیل در چاقی و عدم کاهش وزن مثل رژیم غذایی و ورزش را می‌توان در کنترل گرفت اما ژن، فاکتورهای جنسیتی، هورمون‌ها، مشکلات مربوط به سن و تیپ بدنی را نمی‌توان تغییر داد. اگر رژیم غذایی و ورزش کنترل شده و به اندازه دارید ولی با این حال در طول ماه دچار 1-2 کیلو اضافه وزن می‌شوید در این رابطه با متخصص مشورت کنید.

اختلالات تیروئیدی، داروهای مربوط به دیابت، داروهای کورتونی، داروهای ضد افسردگی، داروهای فشارخون و مسدود کننده‌های بتا، داروهای ضد درد و تشنج همگی در اضافه وزن دخیلند.

  • توقف کاهش وزن

این موضوع دلایل گوناگونی می‌تواند داشته باشد.

یکی از دلایل انجام مرتب یک نوع تمرین بدنی تکراری است. برای پیشگیری کافی است هر 4 تا 6 هفته یکبار نوع ورزش خود را عوض کنید.

اگر کالری خیلی کمی مصرف کنید یا بیش از حد ورزش کنید نیز بدن خود را با همان میزان کالری وقف می‌دهد و پس از مدتی دیگر کاهش وزن نخواهید داشت.

  • عجول بودن

اگر وزن روی ترازو کم نمی‌شود به این معنی نیست که شما درست پیش نمی‌روید و فورا به سراغ سوال چرا لاغر نمیشم نروید. اگر از رژیم و فعالیت درست پیروی می‌کنید ولی از کاهش وزن خود رضایت ندارید از خود بپرسید آیا هدفی منطقی را انتخاب کرده اید؟ هدف بیش از یک تا 2 کیلو در هفته درست نیست.

به دنبال وزن کم شده روی ترازو نباشید. آیا در خود تغییری حس می‌کنید؟ ممکن است سایز کم کرده باشید

  • اهداف غیر واقعی

برخی افراد به دنبال اهداف عجیب غریب هستند. در رابطه با روش و میزان کاهش وزن با متخصص تغذیه مشورت کنید. دید خود را نسبت به بدنتان تغییر دهید و آن را دوست داشته باشید. این موضوع به کاهش وزن‌تان کمک خواهد کرد.

ممکن است بدون آنکه بدانید وزن کم میکنید

اگر فکر میکنید که در حال کاهش وزن هستید، نباید نگران باشید. این وضعیت که نمیدانید وزن کم میکنید یا نه خیلی طبیعی است و آن را در چند روز یا هفته اول بیشتر حس میکنید. اما به معنی این نیست که کاهش چربی ندارید.

وزن بدن همیشه چند گرم نوسان دارد که این وضعیت به غذاهایی که میخورید و هورمون ها بستگی دارد. هردو تأثیر مهمی بر میزان نگه داشتن آب در بدن شما میگذارد (مخصوصا در زنان).

همچنین ممکن است همزمان که چربی کم میکنید، ماهیچه سازی هم داشته باشید. این وضعیت مخصوصا زمانی اتفاق می افتد که به تازگی ورزش را شروع کرده باشید.  چنین شرایطی خوب است چون آنچه شما لازم دارید از دست دادن چربی است نه وزن.

توصیه میکنیم از چیزی به غیراز ترازو برای ارزیابی روند پیشرفت خود استفاده کنید. مثلا ماهی یک بار دورکمر و میانگین چربی بدنتان را اندازه گیری کنید. همچنین میتوانید از مقدار تناسب لباس با بدن و اینکه در آینه چطور به نظر می رسید نتایج خوبی بگیرید.

مگر در مواقعی که وزن شما بیش از 1-2 هفته تغییر نکرده باشد، به طور کلی نباید نگرانی باشید.

به اندازه کافی پروتئین نمیخورید

فراموش نکنید که پروتئین یک ماده مغذی ضروری و مهم برای کاهش وزن است. خوردن پروتئین به عنوان 25-30 % کالری دریافتی روزانه به افزایش سوخت و ساز حدود 80-100 کالری در روز کمک میکند و باعث می شود تا ناخواسته چند صد کالری کمتر در روز بخورید.

این ماده مغذی همچنین باعث کاهش اشتها و تمایل شما به خوردن تنقلات می شود. این وضعیت تاحدودی به دلیل تأثیر پروتئین بر هورمون های تنظیم اشتهاست. هورمون هایی مثل گرلین و موارد دیگر.

اگر صبحانه میخورید فراموش نکنید که بشقاب خود را با پروتئین پر کنید. مطالعات نشان می دهند آن دسته از افرادی که صبحانه پرپروتئین میخورند کمتر گرسنه می شوند و در طول روز هم اشتهای کمتری دارند.

توجه داشته باشید که اگر کالری گیری شما با مقدار زیادی پروتئین همراه باشد به جلوگیری از کندشدن سوخت و ساز بدن کمک میکند که این، از عوارض جانبی کاهش وزن است.

کالری گیری خیلی زیادی دارید

بسیاری از افرادی که در کاهش وزن خود مشکل دارند، کالری زیادی مصرف میکنند. شاید فکر میکنید شما جزو آن دسته از افراد نیستید ولی فراموش نکنید که مطالعات مرتبا نشان می دهند که افراد تا میزان قابل توجهی به میزان کالری گیری خود توجه نمی کنند.

بنابراین اگر وزن کم نمیکنید بهتر است نگاهی به طرز غذاخوردن و کالری دریافتی خود داشته باشید و مدتی این روند را زیرنظر بگیرید.

پایان بخش: نکات تکمیلی

ما چند راهکار مفید پیشنهاد میدهیم:

بخش کالری شمار اپلیکیشن مینت- شما در این بخش میتوانید مقدار کالری دریافتی خود را در روز محاسبه کنید.

ورود به اپلیکیشن

ثبت مقدار کالری هر غذا در اپلیکیشن مینت

ثبت مقدار کالری هر غذا در اپلیکیشن مینت

پیگیری مقدار کالری گیری هم مهم است. یعنی برای اینکه به یک هدف مشخص در دریافت مواد مغذی روزانه خود برسید، مثلا 30% کالری از پروتئین باشد، مقدار کالری روزانه خود را زیر نظر داشته باشید. البته اگر به غذاخوردنتان دقت نکنید به هدف نمیرسید.

این را هم باید اضافه کنیم که لازم نیست همه غذاهایی را که میخورید کالری شماری کنید و این را تا همیشه ادامه بدهید. درعوض این تکنیک را چندروز و چندماه ادامه بدهید تا به تدریج متوجه شوید که چقدر باید غذابخورید.

منبع: healthline

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.