تاثیر سفر بر سیکل قاعدگی

تاثیر سفر‌‌ بر سیکل قاعدگی در به تعویق یا جلو انداختن پریود

سفر‌‌های هوایی و مخصوصا سفر طولانی می‌‌تواند بر هورمون‌ها اثر گذاشته و سبب بر هم ریختن نظم چرخه قاعدگی شود. در این مقاله کوتاه سعی‌ می‌کنیم به نحوه تاثیر گذاری سفر بر سیکل قاعدگی ، هورمون‌‌‌های بدن و نحوه آماده سازی خود برای سفر بپردازیم.

سفر چه تاثیری بر هورمون‌‌‌های بدن دارد؟

هورمون‌‌های بدن تحت تاثیر ساعت بدن و ریتم شبانه روز قرار دارند و به همین دلیل سفر‌‌های طولانی مدت‌ می‌تواند تنظیم تولید هورمون‌ها و در نتیجه چرخه قاعدگی را بر هم زند. چرخه قاعدگی یک ماهه است اما برخی دیگر از کارکرد‌‌های بدن چرخه های 24 ساعته دارند. خواب، سیستم ایمنی، درجه حرارت بدن و ضربان قلب تحت تاثیر هورمون‌ها در ساعاتی از شبانه روز نوسان پیدا‌ می‌کنند. ساعت بدن در عملکرد‌‌های نامبرده تاثیر گذار است و زمان اوج گرفتن یا کند شدن و استراحت هر عمل حیاتی بدن را کنترل‌ می‌کند.

ساعت بدن و چرخه قاعدگی هر دو در تمام مدت بر هم تاثیر‌ می‌گذارند. اگر فرفره‌ای را تجسم کنید که در ظرفی داریره‌ای در گردش است، هر چرخش کوچک نشانه ریتم شبانه روزی و هر چرخش بزرگ نشانه ریتم چرخه قاعدگی است. اگر فرفره در چرخش تعادل نداشته باشد و چرخشش به هم بریزد سایز و شکل دایره‌‌‌های بزرگ هم دچار تغییر خواهد شد. از سوی دیگر فرفره با توجه به نقطه‌ای که در دایره بزرگ قرار گرفته ممکن است متفاوت از سایر نقاط حرکت کند.

تاثیر سفر با هواپیما بر سیکل قاعدگی

وقتی با هواپیما سفر طولانی دارید، ریتم شبانه روز و ساعت بدن شما و به طبع چرخه قاعدگی به هم‌ می‌ریزد زیرا در ساعات مختلفی از شبانه روز و حتی

درجات گوناگونی از نور آفتاب قرار‌ می‌گیرید. جالب است بدانید حتی مقدار کمی از نور مصنوعی‌ می‌تواند سبب بروز اختلالات هورمونی در بدن شود.

غیر از تاثیراتی که مسافرت با هواپیما بر چرخه قاعدگی زنان‌ می‌گذارد‌ می‌تواند سبب بروز دیگر علایمی شود که اصطلاحا به آن واماندگی جت‌ می‌گویند. از جمله این علایم‌ می‌توان به خواب آلودگی و بی حالی، کاهش تمرکز و توجه، کاهش سطح هوشیاری و مشکلات گوارشی اشاره کرد. در صورتی که سفر‌‌های هوایی طولانی باشد و از غرب به شرق سفر کنید این علایم شدیدتر شده و برای برگشت به حالت عادی تا دو برابر دیگر شرایط به زمان نیاز خواهید داشت.

 تاثیر سفر بر چرخه قاعدگی

تاثیر سفر بر سیکل قاعدگی

تاثیر سفر بر سیکل قاعدگی

از جمله تاثیر های سفر بر چرخه قاعدگی زنان می‌توان به علایم و تغییرات زیر اشاره کرد:

  • طولانی شدن چرخه و عقب افتادن دوره قاعدگی
  • کوتاه شدن چرخه و جلو افتادن تاریخ قاعدگی
  • پرش از یک دوره قاعدگی
  • طولانی شدن یا کوتاه شدن روز‌‌های پریودی
  • شدید یا سبک‌تر شدن‌ میزان خونریزی

چه کاری می‌توان کرد:

  • انتظار تغییرات را داشته باشید:

    اگر بعد از سفری طولانی دچار تغییر در چرخه قاعدگی شدید فکر نکنید باردارید. این تغییرات ممکن است برای یک یا دو دوره ادامه پیدا کند.

  • مراقب پیشگیری طبیعی باشید:

اگر تاکنون چرخه قاعدگی منظمی داشتید و برای پیشگیری از بارداری از روش طبیعی استفاده‌ می‌کردید به این نکته توجه داشته باشید که ممکن است روز‌‌های تخمک گذاری شما تغییر کند.

  • خود را برای تغییرات آماده کنید:

اگر به سفر خارجی‌ می‌روید حتما در ساک دستی خود نوار بهداشتی داشته باشید. امکان جلو افتادن پریود وجود دارد. در ضمن ممکن است به کشوری سفر کنید که محصول مورد استفاده شما در آنجا وجود نداشته باشد پس همیشه تامپون یا پد بهداشتی خود را با خود ببرید.

  • اگر دچار درد‌‌های قبل از قاعدگی‌ می‌شوید برای تسکین درد مسکن همراه داشته باشید.
  • تنظیم چرخه قاعدگی بعد از سفر به کمی زمان نیاز دارد. بعد از یک یا دو دوره قاعدگی باید به حالت عادی برگردید اما اگر تغییرات برای مدت طولانی ادامه پیدا کرد دلیل آن را جویا شوید. سفر‌‌های مداوم، اختلالات خواب، کار در شیفت شب، یا حبس کردن خود در خانه به دور از نور خورشید‌ می‌تواند زمینه ساز بی نظمی‌‌‌های چرخه قاعدگی شود. نامنظم بودن چرخه بر تراکم استخوان‌ها، سلامت قلب و احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری‌‌های تاثیر‌ گذار است. پس برای بازگردادن نظم به چرخه قاعدگی‌تان با یک متخصص مشورت کنید.
3.9/5 - (10 امتیاز)

دکتر داروساز و فعال در حوزه سلامت بانوان. چند سالی هست که از دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم و از همان روزهای نخست به فکر ایجاد تحولی بزرگ در زندگی بانوان ایرانی و جامعه سلامت آنلاین بودم. مینت ساخته شده تا بانوان ایرانی در سلامتی کامل به سر ببرند و از زندگی خود بیشتر لذت ببرند.

یک نظر

  1. آ توسا

    من از یک سفر طو لا نی مدت بر گشتم. و از زمان برگشت ، ۳ ماه است که پریود نشدم. الان باید به پز شک مرا جه کنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.