مسافرت در بارداری

آیا مسافرت در بارداری مشکل ایجاد می کند؟ نکاتی که باید برای مسافرت در بارداری رعایت کنید

در طول بارداری می‌توانید بسیاری از فعالیت‌هایی که از انجام دادنش قبل از بارداری لذت می‌برید، مثلا مسافرت را همچنان ادامه دهید. در اینجا می‌خواهیم نکات مهم بارداری را در رابطه با مسافرت در بارداری یادآور شویم که در داشتن سفری امن و راحت به خانم باردار کمک می‌کند. تمام توصیه‌های ارائه شده در این مقاله مورد تایید هیئتی از منتخبان سازمان زنان و زایمان اتحادیه اروپاست.

بهترین زمان برای مسافرت در دوران بارداری کی است؟

بهترین زمان برای مسافرت سه ماهه دوم است. در طول این دوره، تهوع هفته‌های اول بارداری را ندارید و علایمی که در سه ماهه نخست شما را آزاد می‌داد نظیر خستگی و ویار برطرف شده است. شکم هنوز خیلی برجسته نشده و به راحتی می‌توانید تفریح کنید. در صورتی که بخواهید با هواپیما سفر کنید، اکثر خطوط هوایی از شما تقاضای نامه‌ای از پزشک متخصص دارند که نشان می‌دهد در کدامین هفته بارداری هستید و اجازه پرواز دارید یا خیر. طبق توصیه‌های انجمن اروپایی زنان و زایمان بهتر است در این نامه موارد دیگری از جمله تاریخ زایمان و احتمال زایمان زودرس یا برخی عوارض بارداری ذکر شده باشد.
بیشتر خطوط هوایی تنها تا قبل از هفته 37 بارداری در تک جنین‌ها و قبل از هفته 32 بارداری در چندقلوها مجوز پرواز به خانم باردار می‌دهند.

بهترین وسیله برای مسافرت خانم باردار کدام است؟

در دوران بارداری از هر وسیله‌ای برای سفر می‌توانید استفاده کنید. با این حال اگر مسافت طولانی است بهتر است بجای ساعت‌ها نشستن در اتومبیل یا قطار و اتوبوس، از هواپیما استفاده کنید. نشستن طولانی مدت می‌تواند احتمال بروز ترومبوز عمیق وریدی را افزایش دهد. هنگام استفاده از کمربند مراقب باشید به رحم فشاری وارد نشود. بند بالایی را بالاتر از شکم و بند پایینی را دقیقا زیر شکم ببندید.

مسافرت در بارداری چه خطراتی می‌تواند در پی داشته باشد؟

مسافرت در بارداری احتمال زایمان پیش از موقع یا عوارضی نظیر خونریزی را افزایش نمی‌دهد با این حال اگر چنین موضوعی رخ دهد باید بدانید که در مقایسه با حالت عادی تا بخواهید خود را به بیمارستان برسانید زمان بیشتری طول می‌کشد. گرچه مسافرت در دوران بارداری می‌تواند کاملا ایمن و بی‌خطر باشد اما ریز فاکتورهای خطری وجود دارد که باید مراقب آنها باشید.

آیا قرار گرفتن در معرض اشعه در دوران بارداری خطرناک است؟

اشعه خورشید در طول بارداری در پرواز به قدری نیست که مشکلی ایجاد کند. در یک پرواز 10 ساعته میزان اشعه خورشیدی دریافتی تقریبا 0.05 میلی ثانیه است. برای آنکه دقیق‌تر متوجه شوید میزان اشعه‌ای که برای عکس‌برداری از چشم تابانده می‌شود 0.1 میلی ثانیه است که از این میزان 0.00007 میلی ثانیه آن به جنین می‌رسد. سالانه شما 3 میلی ثانیه اشعه مضر از آفتاب دریافت می‌کنید. میزان اشعه‌ای که در ایست بازرسی به شما تابانده می‌شود واقعا ناچیز و برابر با میزان اشعه‌ای است که در دو دقیقه پرواز خواهید داشت. بنابرین باردار بودن دلیلی برای عدم عبود از اسکنرهای امنیتی نیست.

کاهش فشار در کابین هواپیما برای جنین مضر است؟

سفر با هواپیما در دوران بارداری

سفر با هواپیما در دوران بارداری

به دلیل فشار پایین، خون در طول پرواز اکسیژن کمتری دارد. اگر در سلامت کامل باشید این موضوع خطری ایجاد نمی‌کند اما در خانم‌های بارداری که سطح هموگلوبین خونشان معادل 4.65 میلی متر جیوه یا کمتر است، از نظر قلبی و تنفسی مشکل دارند یا در معرض بحران سلول داسی شکل و کم‌خونی‌اند، این موضوع مهم است.

کاهش فشار در کابین هواپیما همچنین سبب احتقان بینی می‌شود که اگر فرد مبتلا به سینوزیت یا عفونت گوش باشد سبب ناراحتی خواهد شد. اگر فردی جراحی روده داشته باشد نیز این کاهش فشار روی بخیه‌ها تاثیر منفی می‌گذارند.

احتمال لختگی خون چقدر است؟

کاهش فعالیت در طول پرواز یا سفر می‌تواند احتمال لخته شدن خون را افزایش دهد. برای بهبود جریان خون موارد زیر را رعایت کنید:

– جوراب واریس به پا کنید

– آب فراوان بنوشید تا بدن دچار کم آبی نشود.

– از نوشیدن مایعات کافئین‌دار و الکل خودداری کنید.

– هر 30 دقیقه کمی پیاده‌روی داشته باشید. اگر با اتومبیل سفر می‌کنید هر از گاهی کمی توقف کرده و راه بروید. در قطار یا اتوبوس هم صندلی را طوری انتخاب کنید که بتوانید پاها را دراز کرده و دسترسی راحت به توالت داشته باشید.

اگر احتمال بروز لختگی خون در شما به دلایلی بالاست زیر نظر پزشک از داروهای رقیق کننده خون با دوز پایین نظیر هپارین استفاده کنید.

احتمال ابتلا به بیماریهای عفونی چقدر است؟

اگر قرار است به کشور یا منطقه خاصی سفر کنید در مورد بیماری‌های عفونی شایع در آن اطلاعاتی داشته باشید. برای جلوگیری از ابتلا، در صورت لزوم واکسینه شوید و تا جای ممکن به این دست کشورها سفر نکنید. طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت سفر به کشورهایی که ویروس زیکا در آن شایع است برای خانم‌های باردار مناسب نیست زیرا این ویروس به شدت برای جنین خطرنک است و برای مقابله با آن واکسنی وجود ندارد.

در صورتی که به مناطقی می‌روید که مالاریا در آن شایع است از مواد دافع حشرات استفاده کنید و پوست‌تان را با پوشیدن لباس‌های آستین بلند و شلوار بلند محافظت کنید.

در این رابطه حتما اطلاعات کافی را قبل از سفر کسب کرده و در مورد آن با پزشک‌تان صحبت کنید.

نکته آخر مسافرت در بارداری

به طور کلی مسافرت در دوران بارداری بی‌خطر است اما هنگام برنامه‌ریزی حتما راحتی و امنیت خود را در نظر بگیرید و به توصیه‌های ارائه شده عمل کنید تا سفری خوش داشته باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

دکتر داروساز و فعال در حوزه سلامت بانوان. چند سالی هست که از دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم و از همان روزهای نخست به فکر ایجاد تحولی بزرگ در زندگی بانوان ایرانی و جامعه سلامت آنلاین بودم. مینت ساخته شده تا بانوان ایرانی در سلامتی کامل به سر ببرند و از زندگی خود بیشتر لذت ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.