3 ماه سوم بارداری

در 3 ماه سوم بارداری چه شرایطی خواهید داشت؟

بارداری شامل سه دوره سه ماهه است که شما از هفته 28 بارداری به بعد وارد سه ماه سوم بارداری می‌شوید و این دوره تا به دنیا آمدن فرزندتان ادامه دارد، شما در این سه ماه دوره سختی را پشت سر خواهید گذاشت، برخی از خانم‌ها در این دوره ناراحتی جسمی زیادی را تحمل خواهند کرد و دچار کمر درد و پا درد زیادی خواهند شد که به دلیل زیاد شدن وزن جنین و خودشان است. اکنون شما تنها دو ماه دیگر باید برای دیدن فرزندتان منتظر بمانید و از آن پس شما مادر خواهید شد.

در این دوره مادر دچار تغییرات بدنی زیادی خواهد شد و فرزند او نیز در مرحله تکامل به سر می‌برد. اکنون مادر شرایط خاص‌تری را خواهد داشتن و باید مراقبت‌های زیادی را انجام دهد، اگر شما یک خانم باردار هستید که در حال گذراندن سه ماه آخر بارداری‌تان هستید اما نمی‌دانید باید چه کار کنید که هم به شما و هم به فرزندتان هیچ آسیبی نرسد، بهتر است این مقاله را تا انتها مطالعه کنید تا اطلاعات مورد نیاز را درباره این دوره به دست آورید.

در ادامه درباره 3 ماه سوم بارداری، مراحل رشد جنین در این سه ماه، تغییرات بدنی مادر باردار و علائم خطرناک آن خواهیم گفت.

وضعیت جنین و مادر سه ماه سوم بارداری چگونه است؟

وضعیت جنین در سه ماه سوم بارداری

وضعیت جنین در سه ماه سوم بارداری

اگر یک خانم باردار هستید که در 3 ماه سوم بارداری به سر می‌برید خوب است بدانید که فرزندتان و خودتان در وضعیت زیر خواهد بود:

  1. تا پیش از هفته 28 بارداری چشم‌های فرزند شما تشکیل شده، اما هنوز باز نشده است، اما اکنون فرزندتان چشم‌هایش را باز و بسته می‌کند و آن را پیچ و تاپ می‌دهد.
  2. اکنون سر فرزند شما به سمت پایین و خروجی رحمتان قرار دارد و در بهترین موقعیت برای تولد است.
  3. در هفته 28 بارداری شما می-توانید خون بند ناف فرزندتان را به بانک خون انتقال دهید، خون بند ناف دارای سلول‌هایی است که برای درمان بیماری‌های زیادی بهترین گزینه است شما با گرفتن و انتقال آن به بانک‌های خونی که برای نگهداری خون تأسیس شده‌اند، اقدام به نگهداری خون بند ناف فرزندتان کنید.
  4. حالا شما وارد هفته 29 بارداری شده‌اید و شکم شما به قدری بزرگ شده است که انجام بسیاری از فعالیت-ها برایتان دشوار خواهد بود و ممکن است دچار واریس شوید.
  5. هفته 30 بارداری هفته بعدی ایست که شما وارد آن خواهید شد. در این هفته مغز فرزند درون شکم شما رشد کرده و مغز استخوان او شروع به ساخت گلبول قرمز می‌کند.
  6. فعالیت کودک در هفته 30 بارداری بسیار زیادتر خواهد شد و این را با لگدهای پی در پی او متوجه خواهید شد.
  7. در هفته سی و یک بارداری بازم شکم شما بزرگتر می‌شود و جنین وزنش زیادتر خواهد شد.
  8. به ریه‌های شما در این هفته فشار وارد می‌شود و دچار تنگی نفس می‌شود.
  9. سینه‌هایتان شروع ترشح می‌کند که این ترشحات همان آغوز یا پیش شیر هستند. این به دلیل آماده شدن بدن شما برای شیر دهی است.
  10. اکنون وارد هفته سی و دوم بارداری می‌شوید، در این هفته تمام اعضای اصلی بدن فرزند شما تشکیل شده و تنها ریه‌های او کاملاً رشد نکرده است.
  11. پوست جنین در سه ماه سوم بارداری و در هفته سی و دوم از حالت شفافی که قبلاً داشته است خارج شده و شروع به تشکیل شدن می‌کند.
  12. حالا شما وارد هفته سی و سوم بارداری و هشت ماهگی می‌شوید، حالا جمجمه فرزندتان هنوز آن‌قدر سخت نشده و قابل انعطاف است، این نرمی استخوان جمجمه به فرزندتان کمک می 0 کند که راحت‌تر از ناحیه زایمان خارج شود.
  13. بعد از هفته سی و سوم بارداری شما وارد هفته سی و چهارم می‌شوید. اکنون دیگر فرزندتان زمان خواب چشمانش را می‌بندد و زمان بیداری آن‌ها را باز می‌کند، با این کار او ساعت­های خوابش را مرتب می‌کند.
  14. در هفته سی و چهارم بارداری ریه فرزندتان کاملاً تکمیل شده و سیستم مرکزی عصبی او نیز در حال تکامل است.
  15. حالا شما وارد هفته سی و پنج حاملگی‌تان شده‌اید. فرزندتان کاملاً آماده خارج شدن از رحم شماست. در این هفته به مثانه شما فشار بسیار زیادی وارد می‌شود که موجب تکرر ادرار است.
  16. در این هفته رحم شما دفعات زیادی دچار انقباض می‌شود که به این انقباض، انقباض براکستون هیکس می‌گویند.
  17. در هفته سی و شش بارداری کودک شما بسیار شبیه به زمانی است که می‌خواهد متولد شود. در طی این هفته گوش‌های فرزندتان به خوبی صداها را می‌شنود.
  18. حالا شما وارد ماه نهم بارداری شده‌اید و سی و هفت هفته است که باردارید. اکنون جنین تکامل یافته و به فرزندانی که قبل از هفته سی و هفت بارداری به دنیا بیایند جنین نارس و بعد از هفته 42 بارداری جنین دیررس می‌گویند.
  19. در هفته سی و هشت بارداری سکسکه‌های فرزندتان را به خوبی احساس می‌کنید و انقباض رحم نیز تشدید پیدا می‌کند.
  20. هفته سی و نهم بارداری شرایط بسیار دشوارتر خواهد شد، رحم بسیار رشد خواهد کرد و فرزند نیز وزنش زیاد می‌شود. مغز او هنوز در حال رشد است ف پوست صورتش سفید می‌شود و ممکن است وزن او با زمان تولد برابر باشد.
  21. شما وارد هفته چهلم شدید و تنها دو هفته تا زایمانتان فاصله دارید، گاهی اوقات فرزند شما در این هفته به دنیا می‌آید به عبارتی بین هفته چهل تا چهل و دو زمان زایمان شما است؛ اما اگر فرزندتان به دنیا نیامد نگران نباشید شما هنوز دو هفته زمان دارید.
  22. اگر فرزندتان به دنیا نیامده است در این هفته یعنی هفته چهل و یکم باید ضربان قلب او نیز بررسی شود.
  23. هفته چهل و دوم موعد دیدن همه مادران با فرزندانشان است، اکنون دیگر فرزندتان باید به دنیا می‌آید.

علائم خطرناک در 3 ماه سوم بارداری چیست؟

اگر این علائم را در 3 ماه سوم بارداری دارید، احساس خطر کنید و زودتر به پزشک مراجعه کنید:

  • خونریزی شدید یکی از علائمی است که باید به آن حساس باشید، لکه بینی امری عادی است و ممکن است در این هفته‌ها به دلیل نزدیک شدن به زلمان این امر اتفاق بیافتد اما خونریزی عادی نیست.
  • احتمال کندگی جفت نیز یکی از خطرات احتمالی این ماه است.
  • خارج شدن آنی مایع از بدن که به دلیل پارگی کیسه آن جنین است.
  • و کاهش حرکات فرزندتان علائم خطرناکی است که در صورت بروز آن‌ها باید به پزشک مراجعه کنید.
5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.