درمان جوش با اسکراب

آیا درمان جوش با اسکراب ، امکان پذیر است؟

بسیاری از افراد برای پاکسازی پوست از اسکراب استفاده می‌کنند اما آیا درمان جوش با اسکراب ممکن است؟

اسکراب چیست؟

اسکراب به نوعی از محصولات اطلاق می‌شود که برای لایه برداری از پوست کاربرد دارد و حاوی موادی ساینده‌ای است که سبب از بین رفتن سلول‌های مرده روی پوست شده و با مالش دادن آن روی پوست می‌توان به پاکسازی پوست کمک کرد. موادی که برای اسکراب استفاده می‌شود متفاوت بوده و میتواند شامل پوست گردو یا بادام، هسته زردآلو به همراه روغن جوجوبا و عسل و دانه‌‌های نمک یا شکر‌‌‌ و ..باشد. در سال 2017 محصولاتی برای اسکراب به بازار عرضه شد که در آنها از دانه‌‌های پلاستیکی استفاده شده بود اما از آنجا که این محصولات سبب آلودگی آب می‌شد، فروشش به سرعت در دنیا ممنوع اعلام شد.

محصولات اسکراب به طور کل به دلیل لایه برداریی که انجام می‌دهند سبب بهترشدن ظاهر پوست و پاکسازی آن می‌شوند اما این نوع محصولات برای تمامی انواع پوست‌‌‌ها‌‌‌ از جمله پوست‌‌های آکنه دار مناسب نیستند.

آیا درمان جوش با اسکراب امکان پذیره؟

گرچه بعد از مصرف این دست محصولات احساس می‌کنید پوست تمیز‌‌‌ شده و شاداب تر است اما درمان مناسبی برای درمان جوش  نیستند و حتی می‌توانند سبب تشدید ضایعات شوند.

در واقع گرچه به نظر می‌رسد که اسکراب می‌تواند سبب تمیز شدن منافذ باز پوستی و کاهش بروز جوش‌های سر سیاه‌‌‌ شود اما واقعیت این است که در این بیماران به دنبال اسکراب مواد پر کننده منافذ پوست در عمق بیشتری شکل می‌گیرند. اسکراب‌‌ها لایه سطحی پوست را تمیز می‌کنند و نمی‌توانند به لایه‌‌های عمقی تر که ریشه آکنه در آن قرار دارد برسند. به عبارتی شاید اسکراب سبب بهبود آکنه خفیف شود اما دلیل بروز آکنه را حتی اگر حاوی ترکیبات درمان کننده آکنه باشد، رفع نمی‌کند و در آکنه‌‌های متوسط تا شدید می‌تواند حتی سبب بدتر شدن اوضاع شود.

آسیب اسکراب‌‌‌ها‌‌‌ بیش از فواید آنهاست

در صورتی که پوستی آسیب دیده و ملتهب یا لک دار دارید استفاده از اسکراب می‌تواند آسیب زننده باشد.

در این شریط اکثر افراد فکر می‌کنند باید از اسکراب‌‌‌ها‌‌‌ استفاده کنند تا پوست تمیزتر شود و ضایعات ناپدید شوند اما شستشوی بیشتر تنها سبب تحریک، قرمزی و التهاب بیشتر پوست خواهد شد. پس به واکنش پوست خود بعد از مصرف اسکراب‌ها توجه داشته باشید. اگر بعد از اسکراب پوست شاداب و زیبا می‌شود و قرمز نیست و احساس سوزش ندارید یعنی این محصول مناسب استفاده برای شماست اما حتی اگر مالش آرام آن روی پوست سبب بروز واکنش‌هایی از جمله سرخی و خارش و سوزش می‌شود یعنی باید آن را از سبد مراقبت‌‌های پوستی خود حذف کنید. اگر مبتلا به آکنه هستید و زخم‌‌های باز یا پوستی قرمز وپوسته پوسته دارید هرگز از اسکراب استفاده نکنید. در واقع یعنی درمان جوش با اسکراب ممکن نیست.

البته این بدان معنی نیست که پوست حساس و آکنه دارد نباید پاکسازی شود. روش‌های متعدد دیگری برای پاکسازی وجود دارد که نیازی به سایش و مالش ندارد و بدون تحریک پوست به پاکسازی آن کمک می‌کند.

چطور بدون استفاده از اسکراب‌‌‌ها‌‌‌ پوست را پاکسازی کنیم؟

لایه بردار‌‌های شیمیایی از جمله پاک کننده‌‌های پوستی هستند که می‌توانند سلول‌های مرده پوستی را در خود حل کرده و معمولا در داروخانه‌‌‌ها‌‌‌ به فروش می‌رسند. این نوع از لایه بردارهای پوستی در انواع گوناگونی از جمله سرم‌‌های شستشوی روزانه، تونرها، مرطوب کننده‌‌‌ها‌‌‌ و ماسک‌‌‌ها‌‌‌ در بازار موجودند.

از جمله لایه بردار‌‌های شیمیایی می‌توان به 3 نوع اشاره کرد:

  • آلفا هیدروکسی اسیدها

    کرم‌‌های AHA از لایه بردار‌های مناسب و موثری هستند که نه تنها به پاکسازی پوست کمک می‌کنند بلکه محرک کلاژن سازی بوده‌‌‌ و در مقایسه با اسکراب‌‌‌ها‌‌‌ به لایه‌‌های عمقی تری از پوست نفوذ می‌کنند. انواع مختلفی از آلفا هیدروکسی اسیدها موجود است اما شناخته ترین آنها در حوزه مراقبت از پوست و مو گلیکولیک اسید و لاکتیک اسید است.

  • سالیسیلیک اسید

    سالیسیلیک اسید از خانواده کرم‌‌های AHA است و در بسیاری از درمان‌‌های بدون نسخه درمان آکنه استفاده می‌شود. این نوع از لایه بردارها مناسب آکنه‌‌های ملایم و جوش‌های سر سیاه غیرالتهابی‌اند و در درمان‌‌های تخصصی آکنه هم به کار گرفته می‌شوند.

  • رتینوئید موضعی

    از دیگر لایه بردار‌هایی که با تجویز پزشک قابل خریداری است میتوان به رتینوئیدها اشاره کرد. برخی از انواع آنها همانند دیفرین‌‌‌ها‌‌‌ یا آداپالن البته آزاد فروخته می‌شوند. این دسته از لایه بردارها با افزایش روند جوان سازی سلولی سبب نرمی و لطافت پوست شده‌‌‌ و آن را پاکسازی می‌کنند. در عین حال در درمان جوش‌‌های سر سیاه، چین و چروک‌‌های سطحی و لک هم موثرند.

‌‌‌

2.7/5 - (7 امتیاز)

دکتر داروساز و فعال در حوزه سلامت بانوان. چند سالی هست که از دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم و از همان روزهای نخست به فکر ایجاد تحولی بزرگ در زندگی بانوان ایرانی و جامعه سلامت آنلاین بودم. مینت ساخته شده تا بانوان ایرانی در سلامتی کامل به سر ببرند و از زندگی خود بیشتر لذت ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.