قارچ سینه

قارچ سینه و سایر مشکلات پوستی سینه: نحوه شناسایی و درمان قارچ سینه

آیا زیر سینه‌هایتان قرمز و خارش دار یا دردناک شده است؟ در این مقاله‌ می‌‌توانید مطالب بسیاری در رابطه با راش‌ها و قارچ سینه و روش‌های درمان این مشکلات سینه بیاموزید.

دلایل بثورات جلدی

بثورات جلدی در ناحیه زیر سینه‌ها ناراحت کننده‌اند و گاه با خارش و سوزش و خشکی پوست و حتی زخم همراه‌ می‌‌شوند. بروز این راش‌ها علل گوناگونی دارد. از التهاب و واکنش آلرژیک گرفته تا شرایط مزمن پوستی یا قارچ‌ سینه. در اینجا به انواع بثورات زیر سینه‌ای‌ می‌‌پردازیم:

چین‌های پوستی

یکی از عمده دلایل بروز بثورات زیر سینه‌ای التهاب پوست در ناحیه سایش دو پوست روی هم افتاده است که به دنبال گرما و رطوبت یا عدم گردش هوا بروز‌ می‌‌کند. این بثورات با خارش و سوزش، درد و لک همراه است و در صورت عدم درمان‌ می‌تواند سبب زخم یا بروز عفونت شود. افراد مبتلا به اضافه وزن و دیابت نیز بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به این بثورات قرار دارند.

برای پیشگیری روش‌هایی وجود دارد از جمله کاهش وزن و کنترل گلوکز ورعایت بهداشت روزانه! از جمله گزینه‌‌های درمانی نیز‌ می‌توان به استفاده از پودرهای خشک کن برای کاهش رطوبت ناحیه، کرم‌‌های ضد‌ میکروبی و ضد قارچ یا پماد برای کاهش جمعیت‌ میکروارگانیسم‌ها اشاره کرد.

برای پیشگیری بهترین کار این است که بعد از شست و شو، پوست را کاملا خشک کنید و سینه بند مناسب و به سایز بپوشید تا از حرکت اضافه پستان و بروز اصطکاک پیشگیری شود.

قارچ سینه

سلول های قارچی مثل سلول های کاندیدیازیس در بدن انسان ها به طور طبیعی زندگی می کنند. این سلول ها در محافظت از بدن و کمک به سلول های شاخی سطح پوست نقش دارند. داشتن سطح طبیعی و قابل قبولی از سلول های قارچی کاندیازیس، به تنظیم سیستم ایمی، هضم و سیستم های تولید و … کمک می کندد. اما چه موقع این سلول های قارچی باعث ضایعات و مشکلات پوستی، به عنوان مثال قارچ سینه می شوند؟

وقتی رشد سلول های قارچی از حد معمول بالاتر رود و تعادل سلامتی فرد بهم بخورد؛ یعنی شرایط رشد برای قارچ ها مثل تاریکی، رطوبت، دمای بالا و سایش پوستی، عرق سوزی و آسیب های پوستی فراهم باشد باعث ایجاد قارچ سینه می شود و در صورت عدم درمان و نادیده گرفته شدن و همچنین استمرار شرایط رشد، باعث گسترش قارچ سینه در سایر مناطق پوست می شود.

درمان قارچ سینه

یکی از درمان داروخانه ای قارچ سینه که بیشتر در فصل تابستان بروز می کند، استفاده همزمان از پماد های کلوتریمازول و تریامسینولون ان ان به مدت یک هفته است.

عرق سوز

برخی از بثورات زیر بغل و سینه به راش‌‌های گرمایی یا عرق سوز معروفند و در زیر سینه به دلیل عملکرد غیرطبیعی غدد عرق ایجاد‌ می‌شوند که بیشتر مربوط به آب و هوای گرم و مرطوب یا انجام فعالیت‌‌های شدید مثل ورزش با شدت بالاست.

مشکلات پوستی سینه

مشکلات پوستی سینه

در چنین شرایطی غدد عرق مسدود شده و عرق به بافت‌‌های اطراف نشت‌ می‌کند. پوشیدن لباس سبک که هوا در آن جریان داشته و از الیاف طبیعی باشد و قرار نگرفتن در معرض اشعه ماورائ خورشید بویژه در آب و هوای گرم‌ می‌تواند از بروز تعریق و بثورات حرارتی پیشگیری کند. اگر بثورات گرمایی یا همان عرق سوز دارید‌ می‌توانید از لوسیون کالامین، اسید بوریک یا منتول استفاده کنید. ابتدا منطقه را با کمپرس مرطوب خنک کنید و اجازه دهید خشک شود. در نهایت برای پیشگیری از انسداد مجاری عرق دوش مکرر بگیرید.

راش‌‌های تماسی

در صورتی که پس از تماس با ماده خاصی دچار بثورات پوستی شوید درواقع مبتلا به درماتیت تماسی هستید. این بثورات ناشی از تماس پوست با ماده‌ای است که سیستم ایمنی آن را برای بدن مضر‌ می‌داند و در نتیجه برای محافظت، بثورات پوستی بروز‌ می‌کند. برخی گیاهان نظیر پیچک سمی، لاتکس، نیکل و برخی مواد شیمیایی در محصولات تمیز کننده‌ می‌توانند زمینه ساز درماتیت تماسی باشند. بثورات تماسی باعث خارش و سوزش و گاه تاول‌ می‌شوند. اگر کرم بدنی را امتحان کردید و دچار خارش و بثورات پوستی شدید این موضوع‌ می‌تواند نشانه واکنش آلرژیک به مواد تشکیل دهنده کرم باشد.

واکنش دارویی

برخی داروهای بدون نسخه، برخی آنتی بیوتیک‌ها و مدرها‌ می‌توانند عوارض جانبی از جمله بثورات پوستی داشته باشند. این بثورات به شکل خوشه کوچک از لک‌‌های ریز پوستی آغاز‌ می‌شود و به تدریج گسترده و ادغام‌ می‌شوند. با قطع مصرف دارو، این لک‌ها نیز ظرف چند روز محو خواهند شد.

واکنش آلرژیک گاه بسیار شدید و جدی‌ می‌شود و‌ می‌تواند نواحی بزرگی از پوست را پوشش داده یا بر سیستم تنفسی اثر منفی گذاشته و حتی تهدید کننده زندگی باشد. در صورتی که دچار چنین مشکلی شدید حتما با اورژانس تماس بگیرید و قبل از مصرف هر نوع دارویی با داروساز مشورت کرده و از عوارض و نحوه مصرف دارو و دوز مصرف اطلاع حاصل کنید.

اگزما

اگزما یک بیماری مزمن پوستی عود شونده است که معمولاً باعث ایجاد بثورات خشک در صورت و گردن و در اطراف سینه‌‌ها می‌شود.

بسته به شدت شیوع اگزما، متخصص پوست مرطوب کردن ناحیه یا استفاده از داروهای خاص یا کرم‌های استروئیدی را تجویز‌ می‌کند.

پسوریازیس

بروز بثورات زیر سینه‌ می‌تواند ناشی از پسوریازیس باشد. پسوریازیس نیز مانند اگزما یک بیماری التهابی مزمن پوستی است که با پوست خشن و پوسته پوسته و لکه‌‌های بزرگ و قرمز، خارش دار و گاهی دردناک همراه‌ می‌شود. پزوریازیس گاه خفیف بوده و گاه بسیار ناتوان کننده است و برای طولانی مدت بر نواحی ویسعی از پوست تاثیر گذاشته و حتی‌ می‌تواند مفاصل را درگیر کند. از گزینه‌‌های درمانی برای پزوریازیس‌ می‌توان به کرم‌‌های کورتیکواستروئیدی یا درمان‌های سبک‌تر از جمله حمام آفتاب گرفتن اشاره کرد.

علل دیگر

علاوه بر مسایل ذکر شده دیگر علل نیز‌ می‌تواند زمینه ساز بروز بثورات زیر سینه‌ای و خارش در این ناحیه باشد که در اینجا به آنها اشاره‌ می‌کنیم:

  • پسوریازیس روزه‌آ یا جوش پولکی نوعی بیماری پوستی است که طرحی شبیه درخت کریسمس را در سینه یا پشت ایجاد‌ می‌کند و بثورات پوسته پوسته و خارش دار دارد. تصور‌ می‌شود این بیماری ناشی از نوعی عفونت ویروسی باشد.
  • کرم حلقوی نوعی عفونت قارچی پوست است که با برجستگی‌‌های خارش دار، قرمز و پوسته پوسته که دور آن را حلقه‌‌های قرمز فراگرفته است نمایان می‌شود. این بیماری در تماس با حیوان یا انسان آلوده منتقل شده و نیاز به درمان با داروهای ضد قارچ دارد. انواع دیگری از عفونت قارچی زیر پستان نیز از جمله کاندیدیازیس‌ می‌تواند سبب بثورات پوستی زیر سینه‌ای شود.
  • یکی از علایم التهابی سرطان پستان، بثوراتی شبیه نیش حشرات است پس اگر متوجه هر نوع تغییری در پستان‌ها شدید با پزشک معالج مشورت کنید.
  • زونای زیر پستان یا تبخال باعث ایجاد بثورات دردناک در ناحیه پستان‌ می‌شود و نیاز به درمان با داروهای ضد ویروسی دارد.
  • بثورات ممکن است علامتی از عفونت‌‌های مختلف از جمله تب حصبه یا مننژیت، بیماری‌های خود ایمنی از جمله لوپوس یا درماتومیوزیت و اختلالات سیستم لخته شدن خون باشد.

چه موقع برای قارچ سینه و سایر مشکلات پوستی سینه باید با پزشک مشورت کرد؟

بثورات پوستی در شکل و اندازه‌‌های مختلف وجود دارد. تشخیص علت بروز آنها بویژه اگر ناگهانی رخ داده باشد سخت است. برخی بثورات پوستی‌ می‌تواند بی ضرر بوده و برخی دیگر تهدید کننده زندگی باشد. علایم زیر نشان‌ می‌دهد که باید سریعا با متخصص مشورت کنید:

  • اگر بثورات پوستی سریعا در بدن شروع به پخش شدن کرد
  • اگر پوست قرمز و داغ و ضخیم شد.
  • اگر دچار تب و لرز و احساس تهوع و استفراغ یا تعریق بیش از حد یا خستگی غیر طبیعی شدید.
  • اگر دچار تغییر رنگ پوست یا بروز تاول یا خونریزی یا پوسته پوسته شدن شدید.
  • در صورت بروز لکه‌‌های تیره و نامتقارن
  • در صورت مشاهده تغییر رنگ و شکل و سایز بثورات پوستی
3.4/5 - (23 امتیاز)

دکتر داروساز و فعال در حوزه سلامت بانوان. چند سالی هست که از دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم و از همان روزهای نخست به فکر ایجاد تحولی بزرگ در زندگی بانوان ایرانی و جامعه سلامت آنلاین بودم. مینت ساخته شده تا بانوان ایرانی در سلامتی کامل به سر ببرند و از زندگی خود بیشتر لذت ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.