prostaglandin

پروستاگلاندین چیست و چه وظیفه ای در دوران قاعدگی دارد؟

پروستاگلاندین ها یک سری واسطه‌‌های شیمیایی در بدن هستند. این مواد شیمیایی طبیعی ، در تولید مثل و همچنین در تولید و رفع التهاب نقش دارند. پروستاگلاندین‌ ها دارای ویژگی‌ های هورمونی هم هستند. پروستاگلاندین‌ ها که برای اولین بار در مایع منی کشف شدند، بعدها در سلول‌ های سراسر بدن و همچنین در مایع قاعدگی زنان یافت شدند. پروستاگلاندین‌ ها بر فرآیندهای تولید مثل تأثیر می گذارند و همچنین تصور می شود که نقش مهمی در ترویج و رفع التهاب در بدن ایفا می کند.

در حالی که بیشتر هورمون‌ ها توسط یک غده آزاد می شوند و سپس در جریان خون در سراسر بدن منتقل می‌شوند، پروستاگلاندین‌ ها این کار را نمی‌کنند. بلکه آنها تنها در ناحیه ای از بدن تولید می شوند که مورد نیاز است.

پروستاگلاندین‌ ها و تولید مثل

اگرچه تحقیقات بیشتری برای درک کامل نقش پروستاگلاندین‌ ها در تولید مثل مورد نیاز است، اما مشخص شده است که آنها در طول دوره قاعدگی زنان در بدن شان وجود دارند. در دوران قاعدگی، پروستاگلاندین‌ ها باعث انقباض ماهیچه‌های رحم می شوند.

این انقباضات به دفع جداره داخلی رحم کمک می‌کند. سطوح بالای پروستاگلاندین‌ ها می تواند باعث گرفتگی قاعدگی شدیدتر شود و انقباضات شدید ممکن است رگ‌های خونی اطراف رحم را منقبض کند. هنگامی که زنان باردار زایمان می کنند ، پروستاگلاندین‌ ها باعث گشاد شدن دهانه رحم و ایجاد انقباض می شوند.

Prostaglandin-and-reproduction

پروستاگلاندین‌ ها و تولید مثل

اگر پزشک نیاز ببیند که شما زودتر از زمان طبیعی باید زایمان کنید، او ممکن است از پروستاگلاندین‌ ها برای القای زایمان استفاده کند. برای این منظور از دینوپروستون (ژل پرپیدیل یا سرویدیل) استفاده می شود.

با زایمان القایی خطرات و عوارض جانبی زیر ممکن رخ دهند:

  • تحریک بیش از حد رحم (این یک عارضه جدی است که می تواند باعث آسیب و خونریزی شود)
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • اسهال
  • تب

پروستاگلاندین‌ ها همچنین برای موارد زیر استفاده می شوند:

  • کنترل خونریزی زیاد بعد از زایمان
  • در وضعیتی که در آن مجرای شریانی (رگ خونی) در نوزاد پس از تولد بسته نمی شود از پروستاگلاندین‌ ها برای قطع خونریزی استفاده می‌شود.
  • سقط جنین

پروستاگلاندین‌ ها همچنین ممکن است در نعوظ در مردان نقش داشته باشند. به همین دلیل، آنها را در آزمایشگاه سنتز کرده اند و تا به مردان مبتلا به اختلال نعوظ (ED) کمک کنند. اختلال نعوظ زمانی اتفاق می افتد که یک مرد به طور مداوم نمی تواند نعوظ داشته باشد یا آنقدر طول بکشد که بتواند رابطه جنسی برقرار کند.

Prostaglandin-and-male-erectile-dysfunction

پروستاگلاندین‌ ها به مردان مبتلا به اختلال نعوظ (ED) کمک می کنند.

پروستاگلاندین ها و التهاب

وقتی قسمتی از بدن شما ملتهب است ، به این معنی است که سیستم ایمنی بدن شما به عفونت یا آسیب واکنش نشان داده است. التهاب راهی است که بدن شما می تواند نواحی آسیب دیده را التیام بخشد، اما همچنین می تواند از کنترل خارج شده و با گذشت زمان باعث آسیب شود. مشخص شده است که التهاب در آرتریت، لوپوس، سرطان و بیماری‌های عصبی و قلبی عروقی نقش دارد. پروستاگلاندین‌ ها با ایجاد قرمزی، تورم، گرما و درد نقش مهمی در التهاب دارند. تولید بیش از حد پروستاگلاندین‌ ها به دلیل التهاب ممکن است منجر به موارد زیر شود:

محققان نقش پروستاگلاندین‌ها را به خوبی در مورد ایجاد التهاب درک کرده‌اند، اما نمی دانند که چگونه این مواد شیمیایی به رفع التهاب کمک می‌کنند.

پروستاگلاندین ها و سایر شرایط

اگر بدن شما به اندازه کافی پروستاگلاندین تولید نمی‌کند، پزشک ممکن است پروستاگلاندین برای شما تجویز کند. در شرایطی مانند آنچه در ادامه ذکر می شود ممکن است احتیاج به تجویز پروستاگلاندین‌ ها باشد.

  • زخم معده
  • گلوکوم
  • بیماری قلبی مادرزادی در نوزادان

منبع: everydayhealth

3/5 - (4 امتیاز)
اشتراک‌گذاری

دکتر داروساز و فعال در حوزه سلامت بانوان. چند سالی هست که از دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم و از همان روزهای نخست به فکر ایجاد تحولی بزرگ در زندگی بانوان ایرانی و جامعه سلامت آنلاین بودم. مینت ساخته شده تا بانوان ایرانی در سلامتی کامل به سر ببرند و از زندگی خود بیشتر لذت ببرند.

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.