نکاتی درمورد انزال زودرس

درمان انزال زودرس در کوتاه ترین مدت: معرفی راهکارهای درمانی زود انزالی

انزال زودرس به زمانی اطلاق می‌شود که طی رابطه جنسی مرد زودتر از حالت طبیعی و خیلی سریع‌تر از آنچه خود می‌خواهد یا همسرش دوست دارد، دچار انزال می‌شود. زود انزالی یک شکایت شایع جنسی است و از هر 3 مرد یک نفر هر از گاهی دچار آن می‌شود. از آنجایی که این موضوع همیشگی نیست و گهگاهی رخ می‌دهد جای نگرانی ندارد اما در صورتی که همیشه در رابطه جنسی در کمتر از یک دقیقه به انزال می‌رسید، قادر به تاخیر انداختن انزال در طول مقاربت در تمام موقعیت‌‌ها نیستید، احساس پریشانی و نا‌امیدی دارید و این موضوع از برقراری رابطه جنسی پیشگیری می‌کند، بهتر است در مورد آن با متخصص مشورت کنید.

ورود به اپلیکیشن

مشکلاتی مشابهاین وضعیت را میتوانید به راحتی و با رعایت یک رژیم غذایی متناسب برای سلامت جنسی تان مدیریت کنید. سفری به اپلیکیشن مینت داشته باشید تا پس از پاسخ به چند پرسش مرتبط با فعالیت جنسی تان، راهنمایی و رژیم متناسب با شرایط خود را دریافت کنید.

رسیدگی به سلامت جنسی با اپلیکیشن مینت

رسیدگی به سلامت جنسی با اپلیکیشن مینت

فاکتورهای روانی و جنسی در انزال پیش از موقع نقش دارند. اکثر مردان از صحبت در مورد این موضوع شرم دارند اما این اختلال قابل درمان است و به کمک مشاوره و به کارگیری تکنیک‌‌‌های جنسی و مصرف برخی داروها می‌توان به بهبود رابطه جنسی کمک کرد.

زود انزالی چقدر شایع است؟

بین 30-40% مردان این حالت را در زندگی جنسی خود تجربه میکنند. بنابر گزارش انجمن ارولوژی آمریکا، زود انزالی یکی از رایج ترین انواع اختلال عملکرد جنسی در مردان است. یک مرد از هر پنج نفر در بازه سنی 18-59 سال دچار چنین وضعیتی می شود.

آیا بازه زمانی مشخصی برای تأیید زودانزالی وجود دارد؟

البته تعریف مشخصی درمورد انزال زودتر از موعد وجود ندارد ولی انجمن ارولوژی آمریکا زود انزالی را زمانی تأیید میکند که زودتر از تمایل مرد برای انزال اتفاق بیفتد؛ هم پیش و هم کمی پس از دخول. این وضعیت به هردو طرف رابطه فشار روانی وارد میکند.

این انجمن سه سطح از زود انزالی را براساس زمان انزال مرد تعیین کرده است؛ خفیف، متوسط، شدید. که سطح خفیف زیر یک دقیقه اتفاق می افتد. اگر بنا بر تعریف بر اساس زمانی باشد، بسیاری از پزشکان زودانزالی مرد را بین یک دقیقه در زمان شروع رابطه جنسی درنظر میگیرند. باوجود این، احساس شما تعیین میکند که چقدر این اتفاق زودهنگام و بی موقع است.

 علائم انزال زودرس

علامت اصلی این مشکل، عدم توانایی در به تاخیر انداختن انزال پیش از یک دقیقه بعد از دخول است. این مشکل ممکن است در تمام شرایط حتی هنگام استمناء رخ دهد.

انزال زودرس به چند دسته طبقه بندی می‌شود:

  •  مادام العمری یا اولیه:

انزال زودرس مادام العمر یعنی فرد از همان ابتدای شروع رابطه جنسی دچار انزال زودرس بوده است.

  •  اکتسابی یا ثانویه:

    این نوع انزال زمانی رخ می‌دهد که مرد در روابط جنسی خود دچار انزال زودرس نبوده اما پس از مدتی به آن دچار شده است.

بسیاری از مردان گمان می‌کنند به این مشکل دچارند اما علایم آن را ندارند. این دسته از مردان ممکن است دچار انزال زودرس متغیر طبیعی باشند‌‌‌، که شامل دوره‌‌‌های انزال سریع و دوره‌‌‌های انزال طبیعی است.

چه موقع باید برای انزال زودرس به متخصص مراجعه کرد؟

در صورتی که پیش از زمانی که دوست دارید به انزال می‌رسید حتما با متخصص مشورت کنید. انزال زودرس اختلالی شایع و درمان پذیر است. مشاوره با متخصص می‌تواند نگرانی‌‌‌های مربوط به این موضوع را رفع کند. گاهی مرد تنها مبتلا به انزال زودرس گهگاهی طبیعی است. میانگین انزال طبیعی از زمان دخول معمولا 5 دقیقه است.

 علل زود انزالی

دلایل زود انزالی

دلایل زود انزالی

علت دقیق این مشکل، مشخص نیست. قبلاً تصور می‌ شد دلیل آن روانشناختی باشد اما امروز اثبات شده دلیل آن تعاملات پیچیده‌ای از جمله عوامل روانشناختی و بیولوژیکی است.

دلایل روانشناختی انزال زودرس

از جمله دلایل روانشناختی دخیل، می‌توان به تجربیات اولیه جنسی، سوء استفاده جنسی، تصویر بد از بدن، افسردگی، نگرانی از انزال زودرس و احساس گناه از برقراری رابطه که سبب عجله در رابطه جنسی می‌شود، اشاره کرد. از دیگر دلایل در این دسته می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  •  اختلالات نعوظی:

مردانی که در طول مقاربت جنسی نگران نعوظ یا حفظ آن هستند، برای پیشگیری از خراب شدن رابطه به محض نعوظ در برقراری رابطه جنسی عجله می‌کنند که این موضوع می‌تواند با انزال زودرس همراه شود.

  • اضطراب:

بسیاری از مردان مبتلا به این مشکل به دلیل تصویر بدنی یا ناتوانایی از برقراری جنسی، اضطراب دارند که این موضوع می‌تواند سبب انزال زودرس در آنها شود.

  • تغییر در روابط

در صورتی که در روابط جنسی سابق، مردی به دلیل رضایت از رابطه دچار این مشکل نبوده یا انزال زودرس گهگاهی طبیعی را تجربه کرده است با تغییر رابطه یا بروز برخی مسایل شخصی، ممکن است فرد دچار انزال زودرس شود.

 دلایل بیولوژیکی

برخی عوامل بیولوژیکی در بروز انزال زودرس تاثیر گذارند. از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سطح غیر طبیعی هورمون‌ها
  • سطح غیر طبیعی برخی ترکیبات شیمیایی در مغز به نام انتقال دهنده‌‌‌های عصبی‌‌‌
  • التهاب و عفونت پروستات یا مجرای ادراری
  • صفات ارثی

چطور دلایل زود انزالی را تشخیص بدهم؟

اگر در چنین وضعیتی هستید یا اگر زودانزالی شما را دچار استرس و افسردگی کرده و روی رابطه عاطفی شما با شریک زندگی تان تأثیرگذاشته است، لازم است در اولین فرصت ممکن به متخصص ارولوژیست مراجعه کنید.

معاینه با پرسیدن چند سؤال درمورد تجربه های جنسی شما آغاز می شود و پرسش های زیر هم در ادامه مطرح خواهند شد:

  • چند وقت است که چنین مشکلی را داری؟
  • در چه شرایطی این اتفاق برایت می افتد؟
  • هرچند وقت یکبار زود انزالی را تجربه میکنی؟
  • آیا این وضعیت در هر رابطه جنسی برایت تکرار میشود؟
  • آیا وقتی مشغول خودارضایی هستی هم این حالت را تجربه میکنی؟
  • آیا آلت جنسی ات به راحتی سفت نمی شود؟

این سؤالات شخصی هستند ولی برای متخصص مهم است که صادقانه به این موارد پاسخ بدهید تا بهترین تشخیص را درمورد وضعیت شما داشته باشد و بتواند دلیل مشکل را شناسایی کند.

همچنین ارولوژیست چند سؤال دیگر درمورد سابقه بیماری یا هرنوع دارودرمانی میپرسد تا مطمئن شود هرگونه داروی تجویز شده، مکمل و محصولات گیاهی مصرف میکنید یا خیر. همچنین اگر الکل و مواد مخدر مصرف میکنید لازم است با پزشک دراین مورد صادق باشید.

آیا آزمایش و نمونه گیری لازم است؟

عموما چنین دستوری تجویز نمی شود ولی اگر وضعیت ویژه ای داشته باشید، پزشک برای شما دستور آزمایش را تجویز میکند تا شرایط شما بهتر بررسی شود.

عوامل دخیل در بروز انزال زودرس

عوامل مختلفی می‌ توانند احتمال انزال زودرس را افزایش دهند‌‌‌، از جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  اختلالات نعوظی

    افرادی که دچار نوعی از اختلالات نعوظی‌ هستند، بیشتر در معرض احتمال ابتلا به انزال زودرس قرار دارند. ترس از از دست دادن نعوظ می‌تواند سبب شتاب در رابطه جنسی شود.

  •  فشار عصبی

    استرس‌‌‌های عاطفی یا ذهنی می‌ تواند در انزال زودرس نقش داشته باشد و توانایی فرد برای تمرکز و آرامش در روابط جنسی را محدود کند.

مشکلاتی که در پی انزال زودرس ایجاد می شود

مشکلاتی که در پی انزال زودرس ایجاد میشود

مشکلاتی که در پی انزال زودرس ایجاد میشود

این مشکل می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی در زندگی شخصی شود. از آن جمله می‌توان به استرس در روابط فردی و مشکلات باروری به دلیل انزال زودرس و عدم انزال داخل رحمی، اشاره کرد.

نحوه تشخیص انزال زودرس

پزشک برای تشخیص این مشکل اطلاعاتی در رابطه زندگی جنسی و تاریخچه پزشکی می‌پرسد و در صورت لزوم معاینه انجام خواهد داد. در صورتی که فرد هم به زود انزالی و هم اختلالات نعوظی دچار باشد پزشک برای بررسی سطح هورمون‌های مردانه آزمایش خون تجویز می‌کند. در برخی موارد پزشک فرد را به اورولوژیست یا روانشناس ماهر در حوزه اختلالات جنسی ارجاع می‌دهد.

 انواع درمان ها

از جمله گزینه‌‌‌های درمانی رایج برای این مشکل، می‌توان به تکنیک‌‌‌های رفتار درمانی، بی حسی موضعی، مصرف داروها و مشاوره با روانپزشک اشاره کرد. فراموش نکنید یافتن درمان مناسب یا درمان‌های ترکیبی برای یافتن روش درمانی درست نیازمند وقت و زمان است. در اکثر موارد رفتار درمانی در کنار دارو درمانی مؤثرترین روش درمان است.

رفتار درمانی برای درمان زود انزالی

در این روش درمانی، از روش های متفاوت برای ایجاد تأخیر در ارگاسم شما استفاده می شود. هدف از این درمان ها آموزش روش کنترل بدن و احساسات است. با هم بیشتر میخوانیم:

تکنیک شروع و توقف– بااین تکنیک، شما یا همسرتان آلت را تحریک میکنید تا زمان نزدیک شدن به ارگاسم. بعد به مدت 30 ثانیه دست نگه میدارید تا بتوانید کنترل اوضاع را به دست بگیرید. سپس این تکنیک را شروع کنید و آن را برای 3-4 مرتبه تکرار کنید پیش از آنکه به ارگاسم برسید. این تمرین را چند جلسه تکرار کنید تا درنهایت کنترل انزال را به دست بیاورید.

تکنیک فشار دادن– بااین تکنیک، شما یا شریک زندگی تان، تا رسیدن به ارگاسم شما، سر آلت را به آرامی فشار می دهید و این کار را تا 30 ثانیه ادامه می دهید تا جاییکه از سفتی آلت کم می شود و نعوظ از بین برود.

این تکنیک را چندمرتبه تکرار کنید پیش از اینکه به ارگاسم برسید. تازمانیکه بتوانید کنترل اوضاع را دردست بگیرید لازم است تمرین را چند جلسه تکرار کنید تا درنهایت مشکل زود انزالی برطرف شود.

حواس پرتی– بااین تکنیک، در زمان رابطه، باید توجه خود را روی موارد غیرجنسی معطوف کنید. نامگذاری برای هر مرحله از توقف کمک میکند توجه شما معطوف شود. مثلا آیکن های روی دسکتاپ رایانه محل کارتان را به یادبیاورید، تمام تیم های فوتبالی مورد علاقه تان را نام ببرید و بدین ترتیب.

گاهی اقدامات درمانی برای پیشگیری از این مشکل، ساده بوده و شامل خودارضایی یک یا دو ساعت قبل از مقاربت است. پزشک گاهی توصیه می‌کند از مقاربت برای یک دوره زمانی خودداری کنید و به بازی‌‌‌های جنسی دیگر بپردازید تا فشار از برخوردهای جنسی برداشته شود.

  •  تمرینات لگنی و درمان انزال زودرس

ضعف عضلات کف لگنی در این مشکل دخیل است و انجام تمرینات تقویتی از جمله تمرینات کگل می‌‌تواند به تقویت این عضلات و رفع مشکل زودانزالی کمک کند.

برای انجام این دسته تمرینات ابتدا باید عضلات کف لگنی خود را شناسایی کنید. برای این منظور ادرار خود را در میانه آن برای چند ثانیه قطع کرده و دقت کنید که کدام عضلات درگیر می‌شوند. همین کار را برای مانع شدن از خروج گاز شکمی انجام دهید. وقتی عضلات مربوطه را شناسایی کردید در هر شرایط و وضعیتی (گرچه در حالت دراز کشیده راحت‌تر است) سعی کنید با منقبض کردن این عضلات آنها را تقویت کنید. عضلات را هربار برای 3 ثانیه منقبض نگه دارید و بعد به آن 3 ثانیه استراحت دهید. با تقویت شدن عضلات این تمرین را در حال پیاده روی، نشستن یا ایستادن ادامه دهید.

برای حصول بهترین نتیجه تنها روی عضلات لگنی تمرکز کنید و عضلات شکمی یا ران را منقبض نکنید. این تمرینات را 3 بار در روز هر بار 10 مرتبه تکرار کنید.

  • به کار گیری تکنیک مکث

در روش مکث، فعالیت جنسی را طبق معمول شروع کنید و تا احساس آمادگی برای انزال ادامه دهید. سپس با گرفتن و فشار دادن انتهای آلت تناسلی برای چند لحظه اجازه دهید میل به انزال فروکش کند. بعد از چند جلسه تمرین اینکار به عادت تبدیل شده و دیگر نیازی به تکنیک مکث ندارید.

تکنیک مکث و شروع برای درمان زود انزالی

تکنیک مکث و شروع برای درمان زود انزالی

اگر اجرای تکنیک مکث باعث درد یا ناراحتی می‌شود‌‌‌، روش دیگر متوقف کردن تحریک جنسی درست قبل از انزال است‌‌‌، صبر کنید تا سطح برانگیختگی کاهش یابد و دوباره فعالیت را از سر بگیرید. این روش به عنوان تکنیک توقف شناخته می‌ شود.

  • استفاده از کاندوم در کمک به درمان انزال زودرس

کاندوم حساسیت آلت تناسلی را کاهش داده و به تأخیر در انزال کمک می‌کند. می‌توان از کاندوم‌‌‌های تاخیری استفاده کرد. این کاندوم‌‌ها حاوی مواد بی‌حس کننده مانند بنزوکائین یا لیدوکائین هستند یا از جنس لاتکس ضخیم برای تأخیر در انزال ساخته شده‌اند.

  • دارو درمانی

استفاده از کرم‌‌‌های بی حسی موضعی

کرم‌‌ها و اسپری‌‌‌های بی‌حس کننده حاوی بنزوکائین‌‌‌، لیدوکائین یا پیلوکائین هستند که برای درمان انزال زودرس استفاده می‌‌شود. استفاده از این محصولات 10 تا 15 دقیقه قبل از رابطه جنسی روی آلت تناسلی، به تأخیر در انزال کمک می‌کند. از جمله این داروها می‌توان به کرم لیدوکائین-پرولوکائین اشاره کرد. اسپری‌‌‌های لیدوکائین نیز برای انزال زودرس بدون نسخه قابل دریافت است.

فراموش نکنید گرچه این داروها موثرند اما بی عارضه نیستند. به عنوان مثال می‌توانند سبب از دست رفتن موقت حساسیت و کاهش لذت جنسی شوند. از سوی دیگر با تاثیر گذاری بر زن نیز لذت جنسی را کم می‌کنند.

  • مصرف داروهای خوراکی

بسیاری از داروها می‌توانند انزال را به تأخیر بیندازند. اگرچه هیچ یک از این داروها به طور خاص توسط سازمان غذا و دارو برای درمان انزال زودرس تأیید نشده‌اند‌‌‌، برخی از آنها از جمله داروهای ضد افسردگی‌‌‌، ضد درد و مهار کننده‌‌‌های فسفودی استراز 5 برای این منظور تجویز می‌شوند. این داروها ممکن است به تنهایی یا همراه با سایر درمان‌ها برای مصرف روزانه تجویز شوند.

  • داروهای ضد افسردگی

اثر جانبی برخی از داروهای ضدافسردگی به تأخیر انداختن انزال است. به این منظور از مهارکننده‌‌‌های انتخابی بازجذب سروتونین مانند اسکیتالوپرام، پاروکستین، سرترالین و فلوکستین برای کمک به تأخیر در انزال استفاده می‌‌شود.

اگر مصرف این داروها زمان انزال را بهبود نبخشند‌‌‌، پزشک کلومیپرامین ضد افسردگی سه ذنجیره را تجویز می‌کند. از عوارض جانبی ناخواسته داروهای ضد افسردگی شامل تهوع‌‌‌، تعریق‌‌‌، خواب آلودگی و کاهش میل جنسی است.

  • مسکن‌ها

ترامادول (اولترام) دارویی است که معمولاً برای تسکین درد استفاده می‌‌شود. از عوارض جانبی آن تاخیر در انزال‌‌‌، تهوع‌‌‌، سردرد‌‌‌، خواب آلودگی و سرگیجه است.

در صورتی که داروهای ضد افسردگی موثر نباشند از ترامادول در ترکیب با این داروها نمی‌توان استفاده کرد.

  • درمان‌های احتمالی آینده

تحقیقات نشان می‌‌دهد چندین داروی جدید در درمان انزال زودرس مفیدند، اما مطالعه بیشتری در این میان لازم است. این داروها شامل موارد زیر می‌شود:

  • مشاوره با روانپزشک

صحبت با یک روانشناس یا روانپزشک در مورد روابط و تجربیات جنسی می‌‌تواند به مرد در کاهش اضطراب عملکرد و یافتن راه‌های بهتر برای مقابله با استرس کمک کند.

انزال زودرس با احساس عصبانیت‌‌‌، شرم و ناراحتی و حتی از دست دادن یا دور شدن از شریک زندگی همراه است.

صحبت در مورد این مشکل گام مهمی است و مشاوره در انتخاب درمان می‌تواند موثر باشد.

  • طب جایگزین

چندین روش درمانی جایگزین از جمله یوگا‌‌‌، مراقبه و طب سوزنی نیز می‌تواند در درمان زود انزالی کمک کننده باشد. با این حال‌‌‌، برای ارزیابی اثربخشی این روش‌های درمانی‌‌‌، تحقیقات بیشتری لازم است.

آمادگی برای مشاوره انزال زودرس

احساس خجالت هنگام صحبت درباره این موضوع طبیعی است اما به پزشک‌تان اعتماد کنید و بدانید این مشکل شایع و قابل درمان است. در مراجعه به پزشک نیاز است در مورد علایم اختلال، اینکه چند وقت بعد از آغاز رابطه دچار انزال می‌شوید، تجارب جنسی و تجربه انزال زودرس و داروهای مصرفی توضیح دهید.

چه سئوالاتی باید از پزشک پرسید؟

بعد از مراجعه به پزشک می‌توانید سئوالاتی را بپرسید تا اطلاعات‌تان در مورد این اختلال بیشتر شود. برخی سئوالات شامل موارد زیر است:

  • چه چیزی ممکن است باعث انزال زودرس شود؟
  • انجام چه تست‌هایی را پیشنهاد می‌‌کنید؟
  • چه روش‌های درمانی‌ای پیشنهاد می‌‌شود؟
  • جه مدت بعد از شروع درمان می‌‌توان انتظار بهبودی داشت؟
  • چقدر پیشرفت بعد از درمان منطقی است؟
  • احتمال عود بعد از درمان چقدر است؟
  • آیا جایگزینی برای دارویی که تجویز می‌‌کنید وجود دارد؟
  • از چه وب سایت‌هایی می‌توانم برای افزایش اطلاعاتم استفاده کنم؟

تا زمانی که زود انزالی درمان ‌شود سعی کنید ارتباطت‌تان را با همسرتان حفظ کنید. شاید زود انزالی سبب فشار عصبی و اضطراب شود اما قابل درمان است.

درمان‌های روانشناختی برای انزال زودرس

همانطور که گفتیم انزال زودرس به انزالی گفته می‌شود که قبل از زمان مورد توقع هر دو زوج اتفاق بیافتد. دلایل این موضوع کاملا مشخص نشده است و به نظر می‌رسد در کنار دلایل فیزیکی، دلایل روانشناختی هم داشته باشد. از این رو برای مردانی که به انزال زودرس مبتلا هستند گاه درمان‌های روانشناختی تجویز می‌شود.

اثرات روانشناختی انزال زودرس

انزال زودرس می‌تواند بر اعتماد به نفس مردان تاثیر منفی گذاشته و مانع تمایل مرد برای آغاز یک رابطه جدید و تشکیل زندگی مشترک شود. مردانی که از این مشکل رنج می‌برند همیشه می‌ترسند شریک زندگی آنها از روابط جنسی ناراضی بوده و به دنبال شریک جنسی دیگری بگردد. گاهی هم زنان در چنین روابطی از روی ترس ناراحتی خود از انزال زودهنگام همسرشان را پنهان یا به دلیل عدم تلاش مرد برای درمان مشکل خود، احساس ناامیدی و حقارت می‌کنند.

مزایای روان درمانی

طبق بررسی‌های انجام شده در این رابطه، روان درمانی برای مردان به تنهایی یا در زوج‌هایی که مشخص است دلیل انزال زودرس در آنها اضطراب یا دیگر مشکلات روانشناختی است، می‌تواند موثر بوده و به کمک تکنیک‌های جدید با بالا رفتن اعتماد به نفس در فرد  اضطراب را کاهش داده و ارتباط بین زوجین را بهتر کند.

روان درمانی فردی

در مردان مجردی که مبتلا به انزال زودهنگام هستند، روان درمانی می‌تواند به رفع عدم تمایل فرد برای برقراری ارتباط و ورود به رابطه جدید کمک کند. روان درمانی فردی مخصوصا در شرایطی که اختلال عملکرد جنسی ریشه در کودکی یا ترس و دشمنی مرد با زنان داشته، می‌تواند کمک کننده باشد. این نوع از روان درمانی دو جنبه دارد: یا اکتشافی است و زمینه‌های ترس یا خصومت با زنان را در روان فرد بررسی و کشف می‌کند یا رفتاری است و با آموختن تکنیک‌های خاص به کنترل انزال و بهبود برانگیختگی و مدیریت اضطراب در فرد کمک می‌کند.

روان درمانی زوجین

در این روش روان درمانی هر دو زوج با هم به روانپزشک مراجعه می‌کنند و متخصص با بررسی عواملی که سبب انزال زودرس می‌شود سعی در درمان بیمار دارد. زوج درمانی می‌تواند اکتشافی باشد و پزشک به دنبال موضوعاتی در رابطه بگردد که روی مسایل جنسی اثر گذاشته و زمینه ساز انزال زودرس شده است. در عین حال می‌تواند رفتاری بوده و با بررسی تکنیک‌های خاص به طور مستقیم روی کنترل انزال و برانگیختگی کار کند.

دارو درمانی در کنار روان درمانی

استفاده همزمان از داروها در کنار روان درمانی بهترین روش درمان برای انزال زودرس است. تاثیر برخی داروها در به تاخیر انداخن انزال زودرس می‌تواند سبب افزایش اعتماد به نفس در فرد شده و در کنار آن به کمک تکنیک‌های روانشناختی، عدم ترس از برانگیختگی و انزال زودرس را به مرد آموخت. به مرور به کمک همین تکنیک‌ها دیگر مرد نیازی به مصرف دارو نخواهد داشت.

پایان بخش: آیا روان درمانی واقعا موثر است؟

تاکنون تعداد تحقیقات و بررسی‌ها در رابطه با میزان موفقیت سکس تراپی کم بوده است. اما بررسی‌های اندک حاکی از احتمال عود زودانزالی در 75 درصد موارد حتی بعد از سکس تراپی است. اما در کل زوجین پس از جلسات روان درمانی رضایت جنسی بالاتر و روابط بهتری را تجربه می‌کنند.

منبع: clevelandclinic

5/5 - (1 امتیاز)

دکتر داروساز و فعال در حوزه سلامت بانوان. چند سالی هست که از دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم و از همان روزهای نخست به فکر ایجاد تحولی بزرگ در زندگی بانوان ایرانی و جامعه سلامت آنلاین بودم. مینت ساخته شده تا بانوان ایرانی در سلامتی کامل به سر ببرند و از زندگی خود بیشتر لذت ببرند.

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.