قبل از بارداری چه کنیم؟

قبل از بارداری چه کنیم؟ (راهنمای بهترین مراقبت های باروری)

مدتی است برای اقدام به بارداری آماده می شوید؟ پس خیلی برای آمادگی قبل از باردار شدن زود نیست. اینکه بدانید قبل از بارداری چه کنیم واقعا مسیر را برایتان هموارتر میکند. با وجود نگرانی طبیعی که برای گسترش خانواده تان دارید، بهترین فرصت است که مقاله زیر را در مورد اصول باروری موفق بخوانید.

چطوری در کمترین زمان ممکن باردار بشم؟🤰
به کمک جاده اقدام به بارداری اپلیکیشن مینت در بازه ۲ الی ۶ ماهه باردار میشید😇

تازه میتونید خودتون انتخاب کنید جنسیت فرزند آینده‌تون پسر باشه یا دختر👶👧

همین الان اپلیکیشن مینت رو نصب کنید، تا شرایط شما و همسرتون، رایگان، توسط پزشک تحلیل بشه و از جزئیاتش باخبر بشید.


یک سال قبل از بارداری چه کنیم؟

اقدام به بارداری و مراقبت های باروری شامل اصولی می شود که شانس باروری زوجین را افزایش میدهد. بعضی از زن و شوهرها باید چند ماهی تلاش کنند تا بارداری مثبت باشد و بعضی دیگر مدت زمان بیشتری طول میکشد. درکل، چه اقدام اول شما باشد و چه دومی و چندمی نکات مراقبتی زیر میتواند به خوبی آگاهی شما را برای دوران اقدام افزایش بدهد.

برنامه ریزی درست زوجین

این برنامه ریزی ممکن است با شروع زندگی مشترک خود را نشان بدهد. شما حتی با حرفها و مکالمات روزانه تان درمورد چشم انداز داشتن خانواده بزرگتر نظر میدهید. نکته اینجاست اگر قصد باردار شدن نداشته باشید برای مراقبت از روش های جلوگیری از بارداری کمک میگیرید. اما حالا داستان فرق میکند. شما بچه میخواهید! پس باید درمورد این موضوع خیلی جدی با هم حرف بزنید.

مراجعه به متخصص زنان و زایمان

حالا نوبت گفت و گو با متخصص است. پیش از اقدام حتما باید یک یا دو جلسه با پزشک خود داشته باشید و با او درمورد مراقبت های باروری مشورت کنید. پزشک شرایط شما را با توجه به پرونده پزشکی و هرنوع بیماری و مشکلی که دارید بررسی میکند. این موارد قطعا روی قدرت باروری زوجین تاثیرگذار هستند.

مثلا اگر در بارداری قبلی تجربه سختی داشته باشید مورد را درنظر میگیرد، دوره دارو درمانی زن یا مرد، واکسن های مورد نیاز پیش از باردار شدن و موارد دیگر هم باید بررسی شود.

پیش از بارداری چه کنیم: وضعیت جسمی

اگر به تازگی وضعیت جسمی خوبی ندارید باید تحت مراقبت باشید و حتما درمان شوید.مثلا ابتلا به بیماری های مقاربتی، دیابت، بیماری تیروئید، فشار خون بالا و بیماری های مزمن دیگر حتما مانع باروری تان می شوند. پس برای اینکه بدانید قبل از بارداری چه کنیم، حتما با پزشک موضوع را درمیان بگذارید.

قبل از اقدام بارداری چه کنیم: سبک زندگی و عادات فردی

درصورتیکه یکی یا همه شرایط زیر را دارید لازم است با متخصص حرف بزنید:

  • سیگار میکشید، الکل مصرف میکنید یا مصرف کننده بعضی مواد مخدر هستید.
  • استرس زیادی را تحمل یا درمحیط آزاردهنده ای زندگی میکنید.
  • اطراف شما مواد سمی وجود دارد.

قبل از بارداری چه باید کرد: کنترل مصرف دارو

قبل از بارداری چه کنیم؟ کنترل مصرف داروها زیر نظر پزشک

قبل از بارداری چه کنیم؟ کنترل مصرف داروها زیر نظر پزشک

موضوع دارو درمانی پیش از باردار شدن هر زوجی را نگران میکند. شما باید بدانید پیش از اقدام یا در دوران بارداری باید چه مراقبت هایی را درمورد مصرف دارو درنظر بگیرید.

اگر داروی خاصی را مصرف میکنید حتما درمورد قطع مصرف آن در دوران اقدام با پزشک مشورت کنید. این موضوع درمورد شروع مصرف بعضی داروها هم باید رعایت شود.

نکات مهم درمورد مصرف دارو در دوران اقدام

در ادامه بحث قبل از بارداری چه کنیم میخواهیم ببینیم چه نکاتی را درمورد مصرف دارو باید درنظر بگیرید:

  • هردارویی را که مصرف میکنید چه نسخه ای، چه بدون نسخه، چه گیاهی یا مکمل های تقویتی و ویتامین ها را باید به پزشک اطلاع بدهید.
  • از پزشک برای آشنایی با بهترین روش کنترل بیماری فعلی تان راهنمایی بخواهید.
  • تصمیم و هدف شخصی شما برای اولویت بندی و مراقبت از سلامت مادر/پدر و جنین

واکسن زدن در دوران اقدام

بسیاری از واکسن ها در دوران بارداری بی خطر هستند و بعضی دیگر مثل واکسن آنفلوآنزا، دیفتری را در دوران بارداری باید دریافت کنید. توصیه میکنیم دراین مورد حتما اطلاعات بیشتری داشته باشید. مثلا بسیاری از زوجین به آگاهی بیشتری درمورد واکسن کرونا و باروری نیاز داشتند.

اینکه بدانید قبل از بارداری چه کار باید کرد و واکسن درست را در زمان مناسب دریافت کنید کمک میکند ضامن سلامت خود و جنین در دوران بارداری باشید. این موضوع در چند ماه اول بارداری اهمیت به مراتب بیشتری دارد.

یک ماه قبل از بارداری چه کنیم: مصرف روزانه فولیک اسید

بدن شما روزانه به 400 میکروگرم فولیک اسید نیاز دارد. ویتامین B9 یا فولیک اسید باید دستکم یک ماه پیش از اقدام و در دوران بارداری در بدن شما تامین باشد. چون جلوی بروز هرگونه ناهنجاری مادرزادی از جمله نقص لوله عصبی و آنسفالی (بی مخ زایی جنین) را در نوزاد میگیرد.

سازمان پیشگیری و کنترل داروها هشدار میدهد همه افراد در سنین باروری باید 400 میکروگرم فولیک اسید در روز مصرف کنند. این مقدار شامل انواع غذاهای غنی شده با فولیک اسید یا مکمل های تقویت باروری می شود.

کنار گذاشتن الکل و سیگار

سیگار، الکل و مصرف بعضی داروها باعث بروز مشکلاتی در دوران بارداری می شود؛ زایمان زودرس، ناهنجاری های مادرزادی و مرگ نوزاد از جمله آنهاست. اگر قصد دارید به زودی باردار شوید و میخواهید بدانید قبل از بارداری چه کنیم، لازم است این موارد را به طور کامل کنار بگذارید.

سخن پایانی با زوجین

برای باردار شدن نمیتوان یک شبه برنامه ریخت و با یک رابطه جنسی ساده انتظار اتفاق خاصی را داشت. بلکه شما دستکم از سه ماه قبل باید آماده باشید و بدانید قبل از بارداری چه کنیم؛ برنامه ریزی، راهنمایی از متخصص، مصرف فولیک اسید و کنار گذاشتن سیگار و الکل مهم ترین اصولی است که باید رعایت کنید.

منبع: cdc

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.