دفع ادرار دردناک

چه چیزی سبب دفع ادرار دردناک می شود؟

دفع ادرار دردناک یک عبارت گسترده است که نشان دهنده ناراحتی در زمان دفع ادرار است. این درد ممکن است در مثانه، مجاری ادرار یا ناحیه پرینه احساس شود.

مجاری ادرار لوله هایی هستند که ادرار را از بدن به بیرون منتقل می کنند. در مردان به ناحیه بین کیسه بیضه و دهانه مقعد ناحیه پرینه می گویند. در زنان پرینه ناحیه بین دهانه مقعد و دهانه واژن است.

ادرار دردناک بسیار رایج است. احساس درد، سوزش یا خارش می تواند نشان دهنده تعدادی از بیماری ها باشد.

چطوری در کمترین زمان ممکن باردار بشم؟🤰
به کمک جاده اقدام به بارداری اپلیکیشن مینت در بازه ۲ الی ۶ ماهه باردار میشید😇

تازه میتونید خودتون انتخاب کنید جنسیت فرزند آینده‌تون پسر باشه یا دختر👶👧

همین الان اپلیکیشن مینت رو نصب کنید، تا شرایط شما و همسرتون، رایگان، توسط پزشک تحلیل بشه و از جزئیاتش باخبر بشید.


چه چیزی سبب دردناک شدن ادرار می شود؟

دفع ادرار دردناک یکی از علائم دردناک عفونت دستگاه ادراری است. این عفونت ممکن است در نتیجه عفونت باکتریال ایجاد شود. همچنین ممکن است به خاطر التهاب دستگاه ادراری باشد.

مجاری ادراری، مثانه، رحم و کلیه ها دستگاه ادراری را تشکیل می دهند. مجاری ادراری، ادرار را از کلیه ها به مثانه انتقال می دهند. التهاب هر یک از این اعضا می تواند سبب احساس درد حین ادرار شود.

زنان بیشتر از مردان در معرض عفونت دستگاه ادراری هستند. علت آن این است که مجاری ادراری در زنان کوتاه تر از مردان است. کوتاه بودن مجاری ادراری به این معنی است که باکتری ها برای رسیدن به مثانه مسیر کوتاه تری را طی می کنند. زنانی که باردار یا یائسه هستند بیشتر به این عفونت مبتلا می شوند.

دیگر بیماری ها نیز می توانند سبب دفع ادرار دردناک در زنان و مردان شوند.

مردان نیز ممکن است به دلیل بیماری پروستات، ادرار دردناک داشته باشند. این بیماری به عفونت غده پروستات گفته می شود و علت اصلی سوزش، خارش و احساس ناراحتی است.

بیماری های مقاربتی و دفع ادرار دردناک

همچنین در صورت ابتلا به بیماری های مقاربتی ممکن است دفع ادرار دردناک داشته باشید. برخی بیماری های مقاربتی که ممکن است سبب دردناک بودن ادرار شوند عبارتند از تبخال تناسلی، سوزاک و کلامیدیا. درمورد این عفونت ها باید معاینه شوید، به ویژه به این خاطر که همیشه علائم خاصی ندارند.

برخی فعالیت های جنسی نیز شما را بیشتر در خطر  ابتلا به بیماری های مقاربتی قرار می دهند، برای مثال رابطه جنسی بدون کاندوم. هر فردی که از لحاظ جنسی فعال است باید درمورد ابتلا به بیماری های مقاربتی آزمایش انجام دهد.

یکی دیگر از علل دفع ادرار دردناک کیست یا همان التهاب دیواره مثانه است. کیست های بینابینی IC با نام سندرم مثانه دردناک نیز شناخته می شوند. این کیست ها رایج ترین انواع کیست ها هستند.

علائم IC عبارتند از درد و انقباض مثانه و ناحیه لگن. پزشکان علت اصلی ایجاد IC را شناسایی نکرده اند.

در برخی موارد رادیو تراپی می تواند سبب درد مثانه یا دستگاه ادراری شود. این وضعیت با نام کیست رادیویی شناخته می شود.

در صورت وجود سنگ کلیه نیز ممکن است در دفع ادرار مشکل داشته باشید. سنگ کلیه موادی هستند که در کلیه قرار گرفته اند.

گاهی اوقات، دفع ادرار دردناک به خاطر عفونت نیست. ممکن است به دلیل محصولاتی باشد که در ناحیه تناسلی استفاده می کنید. صابون ها، و نمک حمام می توانند بافت های واژن را ملتهب کنند. رنگ های موجود در نرم کننده های لباس و دیگر محصولات بهداشتی توالت می توانند سبب التهاب و ادرار دردناک در فرد شوند.

درمان دفع ادرار دردناک چیست؟

درمان دفع ادرار دردناک

درمان دفع ادرار دردناک

ممکن است پزشک برای درمان دفع ادرار دردناک دارو تجویز کند.

آنتی بیوتیک ها می توانند عفونت دستگاه ادراری، پروستات باکتریال و برخی عفونت های بیماری های مقاربتی را درمان کنند. همچنین ممکن است پزشک برای تسکین التهاب مثانه برایتان دارو تجویز کند. داروهایی که برای درمان IC به کار می روند عبارتند از داروهای ضد افسردگی تری سیکلیک، پنتاسین پلی سولفات سدیم (المیرون) و استامینفن کدئین.

دفع ادرار دردناک ناشی از عفونت باکتریال معمولاً به سرعت پس از آغاز مصرف دارو بهبود می یابد. همیشه برای داشتن بهترین نتایج، داروها را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید.

درمان درد همراه با کیست های بینابینی ممکن است دشوارتر باشد و نتایج مثبت مصرف دارو دیرتر ظاهر شوند. ممکن است لازم باشد تا 4 ماه دارو مصرف کنید تا پس از آن احساس بهبودی داشته باشید.

چگونه می توانم از دفع ادرار دردناک پیشگیری کنم؟

تغییراتی هستند که می توانید در سبک زندگی ایجاد کنید تا به رفع علائم بیماری کمک کنید. برای کاهش خطر التهاب و حساسیت، از مصرف نرم کننده های لباس و دستمال توالت های معطر پرهیز کنید. در رابطه جنسی از کاندوم استفاده کنید تا از انتقال بیماری های مقاربتی پیشگیری کنید. با حذف مواد غذایی و نوشیدنی هایی که مثانه را ملتهب می کنند، رژیم غذایی خود را اصلاح کنید.

برخی از مواد حساسیت زایی که باید از مصرف آنها پرهیز کنید عبارتند از الکل، کافئین، غذاهای تند، مرکبات و آب آنها، فرآورده های گوجه فرنگی و شیرین کننده های مصنوعی.

همچنین باید از مصرف غذاهای فوق اسیدی خودداری کنید تا به بهبود مثانه خود کمک کنید. سعی کنید به مدت چند هفته و در زمان مصرف داروها، یک رژیم غذایی معتدل داشته باشید.

3.7/5 - (3 امتیاز)

دکتر داروساز و فعال در حوزه سلامت بانوان. چند سالی هست که از دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم و از همان روزهای نخست به فکر ایجاد تحولی بزرگ در زندگی بانوان ایرانی و جامعه سلامت آنلاین بودم. مینت ساخته شده تا بانوان ایرانی در سلامتی کامل به سر ببرند و از زندگی خود بیشتر لذت ببرند.

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.