جگر از جمله خوراک های آسان پز و زودآماده شو به شمار می رود که بعید است ورزشکار یا از طرفداران یکی از انواع تغذیه لاغری باشید و از این غذای بسیار مقوی غافل بمانید. نکته جالب توجه درمورد کالری جگر این است که میتوانید با گنجاندن این ماده غذایی بدون نگرانی بخشی از کالری دریافتی روزانه خود را تأمین کنید.
به عبارت بهتر، کالری جگر چندان زیاد نیست و پیشنهاد میدهیم بخشی از رژیم لاغری خود را برای این پروتئین خوشمزه حیوانی در نظر بگیرید.
کالری جگر و ارزش غذایی انواع جگر را بشناسید
در ادامه قصد داریم شما را با چهارمورد از پرطرفدارترین جگرها و کالری آنها، کالری جگر گاو خام، جگر گوسفند خام، جگر گوساله خام و جگر مرغ خام آشنا کنیم. همچنین بهتر دانستیم اطلاعات بیشتری در مورد ارزش غذایی هرکدام از انواع جگر داشته باشید.
کالری جگر گاو خام در هر صد گرم
- ● انرژی (کیلوکالری): 135
- ● کربوهیدرات:9/3 گرم
- ● پروتئین: 20 گرم
- ● چربی: 6/3 گرم
- ● آب: 81/70 گرم
- ● فیبر: 00/0 گرم
- ● قند: 00/0 گرم
- ● کلسترول: 00/275 میلی گرم
- ● ویتامین A: 00/4968 میکروگرم
- ● ویتامین D: 20/1 میکروگرم
- ● ویتامین E: 38/0 میلی گرم
- ● ویتامین K: 10/3 میکروگرم
- ● ویتامین C: 30/1 میلی گرم
- ● ویتامین B1( تیامین) 19/0 میلی گرم
- ● ویتامین B2 (ریبوفلاوین): 76/2 میلی گرم
- ● ویتامین B3( نیاسین): 18/13 میلی گرم
- ● ویتامین B4 (کولین): 30/333 میلی گرم
- ● ویتامین B5 ( پانتوتنیک اسید): 17/7 میلی گرم
- ● ویتامین B6: 08/1 میلی گرم

بهترین روش تنظیم کالری جگر، کباب کردن یا طبخ در فر است.
- ● ویتامین B9 (فولات): 00/290 میکروگرم
- ● ویتامین B12: 30/59 میلی گرم
- ● کلسیم: 00/5 میلی گرم
- ● آهن: 90/4 میلی گرم
- ● منیزیم: 00/18 میلی گرم
- ● فسفر: 00/387 میلی گرم
- ● پتاسیم: 00/313 میلی گرم
- ● سدیم: 00/69 میلی گرم
- ● روی: 00/4 میلی گرم
- ● مس: 76/9 میلی گرم
- ● منگنز: 31/0 میلی گرم
- ● سلنیم: 70/39 میکروگرم
◄ توجه: میزان ریزمغذی ها و مواد معدنی موجود در هرچهار نوع جگر تفاوت فاحشی با هم ندارد. بنابراین تنها به انتشار اطلاعات یک نوع کالری جگر بسنده میکنیم.
جگر گوساله خام (100 گرم)
- ● انرژی (کیلوکالری): 139
- ● کربوهیدرات: 7/1 گرم
- ● پروتئین: 20 گرم
- ● چربی: 5 گرم
جگر گوسفند خام (100 گرم)
- ● انرژی (کیلوکالری): 139
- ● کربوهیدرات: 7/1 گرم
- ● پروتئین: 20 گرم
- ● چربی: 5 گرم
جگر مرغ خام (یک عدد)
- ● انرژی (کیلوکالری): 52
- ● کربوهیدرات: 3/0 گرم
- ● پروتئین: 4/7 گرم
- ● چربی: 2/1 گرم
جگر سفید خام (100 گرم)
- ● انرژی (کیلوکالری): 92
- ● کربوهیدرات: 0 گرم
- ● پروتئین: 16 گرم
- ● چربی: 5/2 گرم
جگر سفید گوساله خام (100 گرم)
- ● انرژی (کیلوکالری): 90
- ● کربوهیدرات: 0 گرم
- ● پروتئین: 16 گرم
- ● چربی: 3/2 گرم
جگر سفید گوسفند خام (100 گرم)
- ● انرژی (کیلوکالری): 95
- ● کربوهیدرات: 0 گرم
- ● پروتئین: 17 گرم
- ● چربی: 6/2 گرم
آشنایی با فواید خوراکی جگر
گنجاندن جگر به عنوان یک غذای پروتئینی در رژیم پروتئین میتواند انتخاب هوشمندانه ای باشد. هوشمندانه از آن جهت که در کنار دریافت کالری جگر و انواع گوناگونی از ویتامین ها و مواد معدنی، شما در کوتاه ترین زمان ممکن میتوانید یک بشقاب رژیمی کاملا سالم برای خودتان آماده کنید.
خاصیت ضدسرطانی جگر
سلنیوم موجود در جگر آن را به عنوان منبع مفید آنتی اکسیدان معرفی میکند. فراموش نکنید که آنتی اکسیدان ها بهترین مبارزان در برابر رادیکال های آزاد هستند و رادیکال های آزاد از عوامل مخرب سلول های بدن و بروز انواع سرطان به شمار می روند.
داروی کم خونی
درصورتی که مبتلا به کم خونی یا آنمی هستید میتوانید رژیم غذایی خود را سرشار از آهن کنید؛ اسید فولیک موجود در جگر یک ماده معدنی عالی برای بدن است و باعث تولید گلبول های قرمز می شود.
خوراک انرژی ساز
کم بودن کالری جگر در کنار مقدار کافی کربوهیدرات، آن را به یک منبع انرژی ساز عالی برای بدن تبدیل کرده است. با گنجاندن جگر به برنامه غذایی خود به بدن در محافظت از سیستم ایمنی کمک میکنید.
بهبود عملکرد مغز
ویتامین B و در کل خانواده گروه ویتامین B تأثیر به سزایی در سلامت مغز شما دارند. با مصرف به اندازه و منظم انواع جگر میتوانید زمینه فعالیت درست مغز را فراهم کنید. ناگفته نماند که تیامین موجود در جگر کمک میکند فرد دچار آلزایمر (زوال عقل) نشود.
داروی ضدعفونی کننده
ویتامین A موجود در جگر یک محافظت کننده عالی دربرابر عفونت است. این ویتامین کمک میکند رادیکال های آزاد مخرب سلول های بدن فرصت چندانی برای آسیب رساندن نداشته باشند.
چگونه کالری جگر را تنظیم کنم؟
اگر مایل هستید این ماده غذایی را به برنامه رژیمی خود اضافه کنید بهترین روش طبخ آن با حفظ ارزش غذایی، کباب یا نیم تفت دادن است. البته تفت دادن در مقایسه با کباب کردن بخشی از ریزمغذی ها را از بین می برد ولی با روش کبابی یا در فر، میتوانید در کنار دریافت پروتئین بالای جگر، ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آن را به بهترین شکل ممکن دریافت کنید.
منبع: fda
دیدگاهتان را بنویسید