میل جنسی در بارداری

همه چیز درباره میل جنسی در دوران بارداری: زمان افزایش و کاهش آن

بارداری میتواند تأثیرات قابل توجهی روی میل جنسی زنان داشته باشد. افزایش و کاهش میل جنسی هردو طبیعی هستند و میزان تحریک جنسی در مراحل مختلف بارداری، میتواند تغییر کند. در این مقاله در رابطه با میل جنسی در دوران بارداری صحبت خواهیم کرد.

برخی زنان در دوران بارداری بیشتر تحریک میشوند و ارگاسم های بهتری دارند، در حالی که در زنان دیگر این وضعیت برعکس است. اگرچه تجربه هر خانم منحصر به فرد است، اما چندین حالت مشترک وجود دارند که تغییرات میل جنسی در دوران بارداری را توصیف میکنند.

در ادامه این مقاله به بررسی این موضوع میپردازیم که بارداری در هر سه ماهه، چطور میل جنسی را تحت تأثیر قرار میدهد.

چطوری بفهمم که از چه زمانی میل جنسی در بارداری برام شروع میشه؟

در برخی از ماه ها به دلیل تغییرات هورمونی که دارید، میل جنسی به حداقل میزان خود رسیده و در برحی دیگر از ماه ها در کمال تعجب حتی بیشتر از دوران عادی، میل جنسی دارید. این شرایط کاملا طبیعی است و ممکن است خیلی دیگر از شرایطی را تجربه کنید که برایتان غیر عادی باشد. برای اینکه بدانید چه چالش هایی را پیش رو دارید و همچنین از زمان دقیق کاهش یا افزایش میل حنسیتان باخبر شوید، اپلیکیشن مینت را از طریق لینک زیر نصب کنید و از چرخه بارداری آن استقاده کنید. این چرخه به شما می گوید که در هر هفته خودتان و جنینتان چه وضعیتی خواهید داشت.

دانلود اپلیکیشن
چرخه بارداری اپلیکیشن مینت

چرخه بارداری اپلیکیشن مینت

اتفاقاتی که در دوران حاملگی برای میل جنسی می افتد

در این دوره تجربه های متفاوتی خواهید داشت که شامل موارد زیر می شود:

شما از نظر احساسی آزادتر هستید

یک بار دیگر یادآوری میکنیم که بارداری از جمله منحصربه فردترین تجربیات برای زنان است. شما چاق نیستید بلکه فقط حامله اید! این موقعیت برای بسیاری از زنان رهایی بخش است؛ خودشان را بیشتر می شناسند، انتقادهای زیادی نسبت به بدنشان دارند و البته که درنهایت در فرایند بزرگ شدن خود و شکمشان احساس آرامش بیشتری خواهند داشت.

توجه داشته باشید که رابطه جنسی و صمیمیت ناشی از آن در دوران بارداری باعث آرامش بیشتر زنان در این دوره می شود.

به خودتان سخت نگیرید و جنبه های مثبت تغییرات را درنظر داشته باشید. بااین رویکرد، زندگی جنسی شما در زمان حاملگی از سلامت بیشتری برخوردار خواهد شد، استرس کمتری خواهید داشت و درنهایت بدن سالم تری در فرایند رشد دارید.

میل جنسی شما اوج میگیرد!

شما حتی در هفته چهلم بارداری همچنان اضافه وزن دارید و چه اتفاقی بهتر از این که با تغییرات وزنی و بالا و پایین شدن اندامتان کنار بیایید. شاید برای برخی مادران این وضعیت یک مانع جدی برای رابطه باشد ولی بسیاری از زنان هم متوجه میشوند چه بدن جذابی برای عشقبازی با عشق زندگی شان دارند.

 

با سینه های برجسته تر، شکم گرد و بزرگتر آیا تصویری گیراتر برای جذابیت سراغ دارید؟! جالب اینجاست که در همین دوران، زنان احساس صمیمت بیشتری با  شریک زندگی شان دارند و همراه با هم یک ماجراجویی تازه را در بدن تازه و متفاوت خود تجربه میکنند.

سینه های حساس تر و جریان خون بیشتر

همین دو آیتم کافی است تا میل جنسی در بارداری به طرز چشمگیری افزایش داشته باشد. سه عضو مهم زن باردار، سینه ها، اندام جنسی و کلیتوریس، بیش از هرزمان دیگری خواهان توجه و انگیختگی هستند.

مهم: افزایش جریان خون در اندامهای مورد نظر بهتر باعث انگیختگی این اندام ها می شود و حساسیت آنها را چندبرابر میکند. بله، این فرایند کاملا طبیعی است و همین اتفاقات کاری میکند تا زن بارداری تجربه جنسی بی نظیری با شریک زندگی اش داشته باشد.

از نوک سینه هایتان ترشحات دارید؟ اصلا غیرعادی نیست. بدن شما به سرعت درحال تغییر است و بهترین کار لذت بردن از این تغییرات و دخالت دادن آنها در رابطه جنسی است.

بارداری چگونه روی میل جنسی تأثیر میگذارد؟

میل جنسی در دوران بارداری ممکن است در سه ماهه نخست و سه ماهه پایانی بارداری کاهش یابد. بارداری تغییرات زیادی به همراه دارد که میتوانند روی میل جنسی تأثیر بگذارند. میزان بالای استروژن و پروژسترون، همچنین افزایش جریان خون در ناحیه تناسلی، میتواند میل جنسی را افزایش دهد.

از سوی دیگر، حالت تهوع، ضعف، استرس و بسیاری تغییرات فیزیکی دیگر که در نتیجه بارداری اتفاق میافتند، میتوانند میل جنسی زنان را کاهش دهند. واکنش تمامی زنان به تغییرات هورمونی یکسان نیست. با این حال، کاهش میل جنسی زنان در سه ماهه نخست بارداری، افزایش آن در سه ماهه دوم و کاهش مجدد آن در سه ماهه سوم رایج است.

سه ماهه نخست (هفته 0 تا 13)

در سه ماهه نخست، برخی زنان متوجه کاهش میل جنسی  و رضایت جنسی خود میشوند. افزایش میزان هورمونها، علائم فیزیکی عذاب آور و استرس میتوانند میل جنسی در دوران بارداری را کاهش دهند. پس از اینکه تخمک در دیواره رحم لانه گزینی می کند، سلولهای جفت، هورمون هایی را ترشح میکنند که HCG نام دارند. این هورمون بدن را برای تولید هورمونهای دیگر مانند استروژن و پروژسترون تحریک میکند.

در سه ماهه اول بارداری میران استروژن و پروژسترون بالا می رود. اما نشانه هایی که باعث کاهش میل جنسی شما در این دوره می شود:

  • ● تغییرات هورمونی
  • ● خستگی شدید
  • ● بی قراری و آشفتگی
  • ● سینه های حساس

تقریبا در هفته دهم بارداری سطح هورمون ها پایین می آید و در نتیجه شما احساس خستگی و تهوع کمتری خواهید داشت. بنابراین هرچه علائم ناخوشایند کمتر می شوند میل جنسی شما هم برای داشتن یک عشقبازی تمام عیار با همسرتان افزایش پیدا میکند. ریتم انرژی شما منظم و حال خوب بدن شما بیشتر می شود.

افزایش میزان هورمونها در سه ماهه نخست بارداری میتواند سبب ایجاد نوسانات خلقی و حالت تهوع شود. در این دوره علائم دیگر نیز میتوانند روی میل جنسی تأثیر بگذارند، از جمله:

  • ضعف
  • استرس
  • مشکلات گوارشی
  • حساس شدن سینه ها

با این حال، ممکن است برخی زنان متوجه شوند که در سه ماهه نخست بارداری، تغییر میزان استروژن و پروژسترون میتواند میل جنسی آنها را افزایش دهد.

سه ماهه دوم (هفته 14 تا 27)

در حالت کلی، میل جنسی بیشتر زنان در سه ماهه دوم بارداری افزایش میباید. میزان هورمون HCG در حدود هفته ششم بارداری افزایش مییابد. پس از هفته ششم، میزان HCG کاهش مییابد، که معمولاً به معنی کم شدن حالت تهوع و بالا رفتن میزان انرژی است.

به علاوه، در سه ماهه دوم بارداری، افزایش میزان استروژن و پروژسترون ادامه خواهد داشت تا به رشد جنین کمک کند.
استروژن سبب افزایش مایع روان کننده واژن و جربان خون به واژن میشود. این تغییرات میتوانند منجر به تحریک جنسی بیشتر، حساسیت و لذت بیشتر شوند.

سه ماهه سوم (هفته 28 تا 40)

معمولاً زنان در سه ماهه سوم بارداری با برخی از بزرگترین چالش های خود رو به رو میشوند. ورم، افزایش وزن مداوم، خستگی و درد بدن میتوانند رابطه جنسی را بسیار سخت کنند.

احساس ناراحتی یا درد حین رابطه جنسی میتواند کمی نگران کننده باشد، اما رایج است. تغییر پوزیشنهای مختلف میتواند به این مسئله کمک کند. زنانی که میخواهند رابطه جنسی داشته باشند اما با برخی فعالیتهای جنسی احساس راحتی نمیکنند، میتوانند دیگر فعالیتها را امتحان کنند.

آیا رابطه در دوران بارداری بی خطر است؟

خطر رابطه در دوران بارداری

خطر رابطه در دوران بارداری

اکثر حالت های رابطه جنسی در دوران بارداری بیخطر هستند. رابطه جنسی میتواند هرگونه حرکتی که ارگاسم یا تحریک جنسی را به دنبال دارد، در بر بگیرد و به ویژه منظور از آن، رابطه واژینال است. زنان ممکن است از پزشک خود درمورد موارد نگران کننده در رابطه جنسی سئوال کنند.

در دوران بارداری بیشتر روابط جنسی، از جمله واژینال، مقعدی و دهانی کاملاً بیخطر هستند؛ مگر اینکه پزشک آنها را منع کند. ممکن است بسیاری از زنان متوجه شوند که در شش ماهه نخست بارداری میتوانند پوزیشنهای جنسی متنوع تری داشته باشند چرا که برآمدگی شکم هنوز کوچک است.

رابطه واژینال

هیچ نیازی نیست که درمورد صدمه دیدن جنین حین رابطه جنسی نگران باشید. دهانه رحم و مایع آمنیوتیک از جنین مواظبت خواهند کرد. با این حال، زنان باردار و شریکشان باید در رابطه جنسی احتیاط داشته باشند. ممکن است برخی زنان با پیشرفت بارداری، با دخول عمیق احساس درد داشته باشند.

حساسیت یا ورم سینه ها ممکن است باعث شود که خانمها ترجیح دهند در رابطه جنسی در پوزیشن رو باشند. در این شرایط پوزیشنهایی که در آنها، دو طرف روی پهلو دراز میکشند، جایگزین های مناسبی می توانند باشند. تا زمانی که فرد احساس راحتی داشته باشد، بیشتر پوزیشنها بی خطر هستند.

رابطه مقعدی

تا زمانی که خانم بیماری نداشته باشد و رابطه بخش پایینی سیستم گوارشی را تحت تأثیر قرارن دهد، مانند هموروئید که در بارداری بسیار رخ میدهد، رابطه مقعدی در دوران بارداری بی خطر خواهد بود.  با بزرگتر شدن جنین فشار بیشتری به روده ها وارد میشود و باعث میشود رگهای اطراف دهانه مقعد ورم کنند و هموروئید ایجاد شود. رابطه مقعدی میتواند هموروئیدها را تحریک کرده و باعث احساس ناراحتی، درد مقعد و حتی خونریزی شود.

لازم است همیشه پیش از رابطه واژینال یا مقعدی، آلت تناسلی را تمیز کرد. با این کار از ورود باکتریهای مضر به واژن پیشگیری میشود.

رابطه دهانی

در حالت کلی خانمها و شریک جنسیشان میتوانند در دوران بارداری بی هیچ خطری رابطه دهانی داشته باشند. در برخی موارد، ممکن است از نظر فرد، رابطه دهانی جایگزین خوبی برای رابطه واژینال و مقعدی باشد. شریک جنسی نباید داخل واژن فوت کند چرا که این کار میتواند سبب ایجاد حباب خونی یا امبولیسم شود. امبولیسم اگرچه نادر است، اما میتواند منجر به بیماریهای خطرناکی مانند حملات قلبی یا ایست قلبی شود.

چه زمانی در دوران بارداری باید از داشتن رابطه جنسی پرهیز کرد؟

میل جنسی در بارداری

میل جنسی در بارداری

در موارد زیر، پزشک ممکن است خانمها را از داشتن رابطه جنسی در بارداری منع کند:

  • هنگامی که خطر سقط جنین وجود داشته باشد
  • خونریزی واژینال غیرطبیعی رخ دهد
  • کیسه آب پاره شده یا مایع آمنیوتیک چکه کند
  • جفت بسیار پایین بوده و دهانه رحم را بپوشاند که این وضعیت پلاسنتا پرویا یا جفت سرراهی نام دارد
  • علائم زایمان زودرس مشاهده شوند

راهنمای مدیریت تغییرات در روابط زناشویی

اگر هردو نفر شما تا پیش از شروع بارداری، بیشتر اوقات با هم رابطه جنسی داشتید، شرایط جدید احتمالا باعث کلافگی و آزار شما خواهد شد. بهتر است در چنین شرایطی روی روابط بین فردی خود کار کنید تا اینکه بیشترین توجه و حساسیت خود را روی احساس خستگی و دلزدگی جنسی بگذارید.

توصیه میکنیم موارد زیر را رعایت کنید:

◄ باهم در مورد شرایط جدید و احساسی که دارید حرف بزنید. بنابراین میتوانید وضعیت یکدیگر را بهتر درک کنید.

◄ شکیبا باشید- بله! این تغییرات خسته کننده هستند. اما فراموش نکنید که قرار نیست برای همیشه رابطه جنسی نداشته باشید.

◄ قرارهای دونفره را تکرار کنید- برنامه های دونفره ای ترتیب بدهید که میدانید با آمدن نوزاد وقتی کمی برای انجام آنها خواهید داشت. مثلا وقت بیشتری را در اتاق خواب بگذرانید یا به رستوران بروید.

مهم: اگر ماما شما را از داشتن رابطه منع کرده است و شخصا هم حس خوبی برای انجام دادن آن ندارید. میتوانید به روش های دیگری به هم نزدیک تر شوید. مثلا میتوانید همچنان یکدیگر را با بوسه مهمان کنید، در آغوش بکشید یا یکدیگر را ماساژ بدهید.

نقل قول

من در اولین تجربه بارداری ام واقعا میل جنسی زیادی داشتم و احساس خیلی بهتری در مورد بدنم! عاشق این شکم بزرگ و سینه های گرد شده بودم. ولی داستان در بارداری دومم عوض شد. اونقدر مریض بودم که هیچ تمایلی برای رابطه نداشتم. هر روز بالا می آوردم و این رو همسرم میدونست. بهش میگفتم تا لمسم نکنه حتی نگاهم نکنه! اون 9 ماه به هردوی ما سخت گذشت!

توجه داشته باشید که شما در طول بارداری تان تجربیاتی از تغییرات جسمی و احساسی خواهید داشت که هم بر میل جنسی شما و هم لذتی که ممکن است دریافت کنید، تأثیر میگذارد.

چند مورد هشدار

البته که همه زن و شوهرها در این 9 ماه قرار نیست لحظات عاشقانه ای داشته باشند. به هرحال اختلافاتی پیش می آید که ناشی از خستگی یا ناراحتی های حاملگی است، زن تصویر خوبی از بدن فعلی خود ندارد، استرس دارد و درمواردی هم بیماری وجود دارد.

تنها چیزی که ما را نگران میکند، خونریزی است. درواقع چنین وضعیتی خطر جفت سرراهی یا باز شدن زودهنگام دهانه رحم یا سابقه زایمان زودرس است. این دلایل باعث می شوند تا ماما، مادر آینده را از داشتن رابطه جنسی منع کند. باوجود این، هنوز هم بسیاری از متخصصین تأکید میکنند که فرصت های صمیمی بودن و نزدیکی را از هم دریغ نکنید.

اگر حس مناسبی برای رابطه جنسی ندارید، بهترین کار ارتباط بیشتر با شریک زندگی تان است. درچنین وضعیتی او هم دچار انزوا نمی شود و احساس نمیکند که مورد بی مهری واقع شده است. این ارتباط میتواند شامل بوسیدن و در آغوش کشیدن هم شود. ولی یک مکالمه صمیمانه درمورد هرچیزی هم میتواند حال هردوی شما را خوب کند. حتی صحبت درمورد اینکه چه پدر و مادری در آینده خواهید شد.

آیا رابطه جنسی واقعا باعث زایمان زودتر از موعد می شود؟

خودتان چه فکر میکنید؟ رابطه جنسی به عنوان ابزاری برای زایمان زودتر! اگرچه متخصصین هنوز به مستند علمی موجهی درمورد تأثیر رابطه جنسی بر زایمان زودتر نرسیده اند، ولی شاید امتحان آن خالی از لطف نباشد!

وقتی ارگاسم می شوید، انقباض منظمی در عضلات ناحیه تناسلی شما اتفاق می افتد که رحم را هم دربرمیگیرد. خوب است بدانید که منی مرد حاوی هورمون پروستاگلاندین است و وقتی شما به ارگاسم می رسید، بدن شما هم هورمون اکسی توسین را ترشح میکند (هردو هورمون باعث سریع تر شدن روند زایمان می شوند). بنابراین داشتن رابطه جنسی محافظت نشده در روزهای مانده به زایمان میتواند مفید باشد.

پایان بخش

بسیاری از زنان در اواخر سه ماهه اول و با ورود به سه ماهه دوم تجربه افزایش میل جنسی دارند. با افزایش این میل، میزان ترشحات واژینال هم بیشتر می شود و کلیتوریس به دلیل افزایش جریان خون در واژن، حساسیت بیشتری میگیرد.

بااین اوصاف بهتر است از فرصت استفاده کنید و یک تجربه لذت بخش با همسرتان داشته باشید. توصیه میکنیم بدون توجه و حساسیت به تغییرات ظاهری، از داشتن رابطه جنسی در این دوره لذت ببرید. اضافه میکنیم که رابطه در زمان حاملگی بهترین روش برای ارتباط بهتر با همسر از نظر ذهنی، احساسی و جسمی است.

آگاهی داشتن درمورد تغییرات بارداری میتواند به افراد کمک کند راحتتر با تغییراتی کنار بیایند که در دوران بارداری روی بدن تأثیر خواهند گذاشت. کاهش میل جنسی در دوران بارداری امری طبیعیست. این تغییرات معمولاً با تغییرات فیزیکی و هورمونی رخ میدهند، همراه هستند.

رابطه واژینال و رابطه مقعدی در دوران بارداری هیچ خطری به همراه ندارند، مگر اینکه پزشک یا ماما شما را از داشتن آنها منع کند.

اگر خانم در خطر سقط جنین باشد یا سابقه زایمان زودرس داشته باشد، ممکن است پزشک به او توصیه کند در دوران بارداری رابطه جنسی نداشته باشد. زنان میتوانند نگرانیهای خود را با پزشکشان در میان بگذارند.

زنان باردار و شریک جنسیشان میتوانند بدون هیچ خطری رابطه جنسی داشته باشند؛ تا زمانی که این رابطه لذت بخش، راحت و بی خطر باشد.

               منبع: healthline، todaysparent

3.8/5 - (12 امتیاز)
اشتراک‌گذاری

دکتر داروساز و فعال در حوزه سلامت بانوان. چند سالی هست که از دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم و از همان روزهای نخست به فکر ایجاد تحولی بزرگ در زندگی بانوان ایرانی و جامعه سلامت آنلاین بودم. مینت ساخته شده تا بانوان ایرانی در سلامتی کامل به سر ببرند و از زندگی خود بیشتر لذت ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.