خوشبختانه در دوره ای زندگی میکنیم که روش های زیادی برای درمان ناباروری شناسایی شده است و میکرواینجکشن از جمله به روزترین آنهاست. این روش هم مانند بسیاری از درمان ها شانس باروری و باردارشدن در زوج نابارور را با استفاده از سلول های جنسی با کیفیت افزایش میدهد. اما سؤالی که ذهن بیماران تحت این درمان را درگیر کرده این است که چقدر میتوان روی درصد موفقیت میکرواینجکشن برای باردار شدن حساب کرد؟
اگر هنوز باردار نیستید این قسمت را حتما بخوانید!
ناباروری مشکلی نیست که حل نشود. تیم سلامت مینت با طراحی مجموعه ای از سؤالات پزشکی- فردی برای کمک به شما تلاش خود را شروع کرده است. شما و شریک زندگی تان اگر پس از شش ماه تا یک سال اقدام به بارداری هنوز موفق نشده اید، با پرسش به این سؤالات میتوانید تا 90% امیدوار باشید. محور این سؤالات درمورد سبک زندگی شما، رژیم غذایی، بیماری های زنانه و آزمایش های مرد است. پس لطفا با دقت و صداقت کامل همکاری کنید!
میکرواینجکشن چیست؟ آیا درصد موفقیت میکرواینجکشن بالاست؟
میکرواینجکشن یا تزریق اسپرم درون سیتوپلاسمی ICSI یکی از به روزترین روش های کمک بارورسازی با استفاده از تکنیک آی وی اف است. این تکنیک از سال 1992 در بلژیک اجرا شده و نتایج امیدوار کننده ای هم داشته است.
خبر خوب اینکه این تکنیک با مقیاس گسترده ای در ایران پیاده شده است. اگر بخواهیم بیشتر در مورد آن توضیح بدهیم، از میکرواینجکشن زمانی استفاده می شود که اسپرم حرکت و سرعت کافی برای رسیدن و ورود به تخمک نداشته باشد. در چنین موردی نمونه های اسپرم و تخمک باید در آزمایشگاه بارور شوند.
چه زمانی ICSI اجرا میشود؟
این روش معمولا با تشخیص ناباروری جدی و شدید در زوج و ناموفق بودن سایر روش های کمک بارورسازی انجام می شود. ICSI معمولا زمانی تأیید می شود که تعداد اسپرم مرد به اندازه کافی نباشد یا وضعیت آزواسپرمی (اسپرم صفر) وجود داشته باشد.
به طور کلی زمانی میتوان درمورد درصد موفقیت میکرواینجکشن نظر قطعی داد که یکی از وضعیت های زیر درمورد سلامت اسپرم تأیید شود:
کم بودن تعداد اسپرم یا الیگوزوسپرمی oligozoospermia
نبود اسپرم در مایع منی یا آزوسپرمی Azoospermia
نامناسب یا غیرعادی بودن شکل اسپرم
تحرک اندک اسپرم
سابقه وازکتومی در گذشته
نیاز به جراحی فوری برای برداشتن بیضه ها یا اپیدیدیم (لوله اسپرم)
مصدومیت یا ضعف مجرای منیبر مرد
تصیر
ناموفق بودن یا بروز هرگونه مشکل در درمان با آی وی اف
وجود آزوسپرمی غیرانسدادی یا وجود اسپرم در بافت بیضه و نبود آن در مایع منی
اختلال نعوظ در مردان مبتلا به دیابت، آسیب نخاعی و موارد دیگر
دستور متخصص باروری برای استفاده از اسپرم منجمد
کم بودن تعداد تخمک در تخمدان زن
وجود بعضی اختلالات ژنتیک
چگونه برای عمل میکرواینجکشن آماده شویم؟
برای اینکه درصد موفقیت میکرواینجکشن مشخص شود و شانس باروری بالا باشد، بهتر است از نظر ذهنی و جسمی آماده باشید. در ادامه ما به نکات مفید برای افزایش آمادگی شما و شریک زندگی تان اشاره میکنیم:
رعایت رژیم باروری– اولین گام برای انجام عمل تا روز زایمان، داشتن یک رژیم باروری غنی از پروتئین و ویتامین هاست. تا میتوانید به سراغ سبزی، میوه، ماهی، غلات، لبنیات تازه و کم چرب، آجیل و دانه های گیاهی، انواع ویتامین ها ( طبیعی و مکمل) بیشتری بروید. همچنین ناگفته نماند که پیش و پس از درمان هم آب زیادی باید بنوشید.
درصد موفقیت میکرواینجکشن زمانی مشخص خواهد شد که رژیم باروری خود را خالی از گوشت قرمز، نمک و الکل (تا زمان زایمان) دنبال کنید.
شاخص توده بدنی سالم- داشتن وزن متعادل به نتیجه بخش بودن تلاش شما و بچه دار شدن کمک میکند. فراموش نکنید که اضافه وزن و بارداری ارتباط تنگاتنگی باهم دارند. پس رژیم غذایی سالم و ورزش را فراموش نکنید.
کنارگذاشتن عادتهای غذایی ناسالم- درست از زمانی که اقدام میکنید بهتر است خودتان را از عادتهای ناسالم مثل سیگارکشیدن و نوشیدن الکل دور نگه دارید و به سراغ نوشیدنی های کافئین دار و تنقلات ناسالم نروید.
دوری از استرس- البته تجربه درمان برای باردار شدن استرس آفرین است اما اینکه بتوانید در کنار هم این استرس را مدیریت کنید اهمیت دارد. فراموش نکنید که استرس و اضطراب در میزان درصد موفقیت درمان تأثیر میگذارد. چون تغییراتی در سطح هورمون ها و گردش خون شما ایجاد میکند که درنهایت درمان را بی نتیجه میگذارد.
تکنیک های تنفس شکمی، یوگا و مدیتیشن در طول روز باعث کاهش استرس پیش از انجام درمان میکرواینجکشن می شود.
درصد موفقیت میکرواینجکشن در ایران چقدر است؟
خوب است بدانید که درصد موفقیت آی وی اف با یا بدون ICSI تفاوت چندانی با هم ندارد و حدود 30-40 % است. ولی تا این زمان تأثیر میکرواینجکشن در درمان بسیاری از موارد ناباروری بارها موفقیت آمیز بوده است.
سخن مینت با شما
میکرواینجکشن یک روش درمانی در آی وی اف است که به اسپرم مرد مربوط می شود. درصورت وجود هرگونه اختلال در سلامت اسپرم یا اختلال نعوظ، این تکنیک برای درمان انتخاب می شود.
خوشبختانه درصد موفقیت میکرواینجکشن در ایران تا همین زمان رضایت بخش بوده و بسیاری از موارد ناباروری با این تکنیک به باردار شدن موفق زن ختم شده است.
منبع: raadinahealth
دیدگاهتان را بنویسید