چقدر طول میکشه باردار بشم؟

بسیاری از زنان زمانی که قصد دارند باردار شوند با چالش ­های زیادی مواجه می­ شوند و مدام به خود می گویند، چقدر طول میکشه باردار بشم؟ به علاوه بسیاری از آنان تا زمانی که اقدام به بارداری نکنند، از این چالش ها هیچ اطلاعی ندارند. این مشکل به حدی رایج شده است که نصف سوالات اینستاگرام مینت به ” چقدر طول میکشه باردار بشم؟ ” اختصاص پیدا کرده است.

چه به دلیل قرار داشتن در اوج دوران باروری، چه سقط جنین یا داشتن بیماری های مزمن مانند اندومتریوزیس یا سندرم تخمدان پلی کیستیک، احتمالاً بخواهید بدانید چه قدر طول می کشد باردار شوید.

چقدر طول میکشه باردار بشم؟ چه زمانی به متخصص نازایی مراجعه کنم؟

بدن هر زن منحصر به فرد است. برخی از صحبت هایی که درمورد زمان مراجعه به متخصص زنان وجود دارد ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد. ممکن است سعی کرده باشید با استفاده از روش های مختلفی مانند تغییر رژیم غذایی، مصرف داروهای تقویتی مانند ویتامین B6 یا طب سوزنی باردار شوید. اگر این روش ها موفق نبوده اند، ممکن است وقت آن رسیده باشد به متخصص نازایی مراجعه کنید.

پاسخ سوال ” چقدر طول میکشه باردار بشم؟ “

به علاوه اگر همسرتان جزو یکی از دسته بندی های زیر باشد، بهتر است هرچه زودتر به متخصص نازایی مراجعه کنید تا پاسخ سوال ” چقدر طول میکشه باردار بشم؟ ” را پیدا کنید:

  • زیر 35 سال هستید و بیشتر از یک سال رابطه جنسی محافظت نشده داشته اید و باردار نشده اید.
  • بیشتر از 40 سال سن دارید و بیشتر از 6 ماه است که رابطه جنسی محافظت نشده داشته اید و باردار نشده اید.
  • دو مورد یا بیشتر سقط جنین داشته اید.
  • به درمان میکروجراحی یا اندومتریوزیس یا بستن لوله های فالوپ نیاز دارید.
  • سابقه تخمک گذاری نامنظم یا قاعدگی نامنظم، عفونت دستگاه تناسلی، بیماری ورم لگن یا مصرف دی اتیل استیل بسترول در دوران بارداری را دارید.
  • هم شما و هم شریک جنسیتان تست باروری انجام داده اید و نتیجه آن نرمال بوده است.
  • هم شما و هم شریک جنسیتان قصد دارید از IVF، GIFT یا دیگر روش های باروری استفاده کنید.
  • آزمایش مایع منی شریک جنسیتان نشان داده است که تعداد اسپرم پایین است یا ساختار حرکتی ضعیفی دارد.

لازم به ذکر است متخصصین زنان و نازایی، معمولاً اندوکرینولوژیست هایی هستند که تخصص آنها در اختلالات هورمونی است که روی تولیدمثل تأثیر می­ گذارند. بسته به شدت این مشکل، ممکن است لازم باشد برای رفع مشکلات آناتومیک به یک جراح نازایی مراجعه کنید.

مشکلات باروری در مردان معمولاً با مراجعه به اورولوژیست یا اندرولوژیست رفع می ­شوند.

بارداری پس از 40 سالگی

بارداری پس از 40 سالگی

بارداری پس از 40 سالگی

برخی زنان تمایل دارند در سنین بالاتر بچه بیاورند. پس از 40 سالگی، با گذشت هر سال، باردار شدن دشوارتر می­ شود. با این حال چنین چیزی غیرممکن نیست و مزایا و معایب خاص خود را دارد که باید آنها را در نظر بگیرید.

با توجه به مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، زنان بین 40 تا 44 سال حدوداً 30 درصد احتمال نازایی دارند. این مقدار در سنین بالای 45 سال به شدت افزایش می­ یابد. به علاوه احتمال سقط جنین نیز از 40 سالگی به بعد افزایش می­ یابد و درمان های ناباروری در این سن کمتر مؤثر هستند. اگرچه ممکن است این احتمالات ضد IUI باشند اما درمان های IVF در این سن مؤثرتر هستند و در درمان های IVF اهدای اسپرم مؤثرتر هم هستند.

پژوهشی در حال انجام است که این نظریه را مطرح می­کند، زنانی که PCOS دارند ممکن است در اواخر 30 یا 40 سالگی شانس بیشتری در باردار شدن داشته باشند. علتش این است که مقادیر غیرطبیعی و بالای هورمون ها که با PCOS همراه است و باردار شدن را دشوار می ­کند، با بالا رفتن سن به حد طبیعی کاهش می­ یابند. این پژوهش هنوز در حال اجرا شدن است بنابراین برنامه بارداری خود را با پزشکتان در میان بگذارید.

خطرات تهدید کننده در بارداری پس از 40 سالگی

اگر پس از 40 سالگی باردار شدید، قطعاً شرایطتان ساده نخواهد بود. در این مورد خطرات زیر شما را تهدید می ­کند:

  • دیابت بارداری
  • فشار خون بالا و پری اکلامپسیا
  • زایمان سزارین
  • زایمان پیش از موعد

اگر بالای 40 سال سن دارید و می­ خواهید باردار شوید، این موارد نباید شما را بترساند. در عوض، از این اطلاعات به عنوان ابزاری ارزشمند برای گرفتن تصمیمات آگاهانه تر استفاده کنید. برخی مزایای باردار شدن پس از 40 سالگی عبارتند از:

  • از لحاظ مالی وضعیت ثابت تری دارید
  • در حرفه و شغل خود بیشتر ا افتاده شده اید
  • از سال های جوانی خود لذت برده اید و اکنون می­توانید با خانواده جوان خود وقت بگذرانید

بارداری پس از سقط جنین

سقط جنین ممکن است در شما احساس ناامیدی، گیجی، خشم و بسیاری احساسات دیگر را ایجاد کند، که به راحتی برایتان قابل درک نباشند. بهتر است زمانی را به خودتان اختصاص دهید تا با این اتفاق کنار بیایید و پس از سقط جنین حداقل تا 2 هفته از داشتن دخول در رابطه جنسی خودداری کنید تا احتمال ایجاد عفونت را به حدااقل برسانید. پس از سقط جنین، احتمال اینکه بلافاصله دوباره اتفاق بیافتد تقریباً بسیار کم است – حدوداً 1 درصد. این خطرات احتمال سقط جنین های بعدی را به وجود می ­آورند هرچند که سقط جنین معمولاً در بسیاری از زنان فقط یک بار رخ می­ دهد.

پژوهش ها نشان می­ دهند زنانی که شش ماه پس از سقط جنین در بارداری اولشان مجددا ً باردار می­ شوند، معمولاً در مقایسه با افرادی که مدت زمان بیشتری بین دو بارداریشان فاصله می ­اندازند، بارداری راحت تری دارند. اگر بیشتر از یک سقط جنین را تجربه کرده اید، با پزشک خود صحبت کنید چرا که آنها آزمایشات بیشتری انجام خواهند داد تا علت این مشکل را شناسایی کنند.

درمان ناباروری

ناباروری معمولاً قابل درمان است اما نمی­توان گفت که قطعاً درمان می ­شود. حدود 80 درصد از زوج ها با مشکل تخمک گذاری نامنظم، انسداد یا آسیب لوله های فالوپ یا مشکلات مایع منی مواجه می­ شوند. نتیجه تست باروری در کمتر از 15 درصد زوج ها طبیعی خواهد بود و علت ناباروری ناشناخته باقی خواهد ماند.

مشکلات ناباروری در زنان معمولاً با IUI، IVF، GIFT، جراحی یا داروها و هورمون های باروری درمان می­ شود. ناباروری در مردان معمولاً با آنتی بیوتیک، درمان هورمونی، جراحی و دارو و مشاوره رفع می­شود.

سئوالات زیادی درمورد ناباروری وجود دارند که نمی­توان به برخی از آنها پاسخ داد. با این وجود پیش از تعیین برنامه ای برای باردار شدن یا اقدام به آن، با شریک جنسیتان، ماما و در صورت نیاز پزشک متخصص مشورت کنید.

4/5 - (3 امتیاز)

دکتر داروساز و فعال در حوزه سلامت بانوان. چند سالی هست که از دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم و از همان روزهای نخست به فکر ایجاد تحولی بزرگ در زندگی بانوان ایرانی و جامعه سلامت آنلاین بودم. مینت ساخته شده تا بانوان ایرانی در سلامتی کامل به سر ببرند و از زندگی خود بیشتر لذت ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.