لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد ، بهترین دستگاه های لیزر و عوارض آن ها

لیزر موهای زائد روشی برای رهایی از موهای ناخواسته‌ی روی بدن است. لیزر موی زاید به معنی استفاده از پرتوی متمرکز نور لیزر برای از بین بردن فولیکول‌های موست.

نور لیزر به سمت فولیکول‌های مو، کیسه‌های کوچکی در پوست که ریشه مو در آن قرار دارد، هدایت‌ می‌شود تا رنگدانه‌‌ها آنها را جذب کنن. انرژی نور به گرما تبدیل شده و در این شرایط فولیکول‌های مو از بین‌ می‌رود یا آسیب‌ می‌بیند. بعد از درمان با لیزر، موها به دلیل آسیب‌هایی که به فولیکول‌‌ها وارد شده است، برای مدت طولانی دیگر رشد نمی‌کنند. از آنجا که پرتوهای لیزر با هدف قرار دادن رنگ (ملانین)، روی فولیکول‌های مو تاثیر می‌گذارند، لیزر موهای زائد بر موهای تیره تاثیرگذاری بیشتری دارند.

برای رفع موهای زاید یک جلسه درمان لیزر کافی نیست و برای رفع نیمه دائمی یا دائمی موهای زاید به طور معمول به سه تا هفت جلسه لیزر نیاز است. پس از انجام لیزر ممکن است نتایج دائمی نباشد و مو دوباره رشد کند اما احتمالاً میزان موها نسبت به قبل بسیار کمتر خواهد بود.

آیا لیزر موهای زائد سبب ناباروری می شود؟ لیزر موهای زائد چه عوارضی دارد؟ آیا این روش دائمی است؟ به توضیحات دکتر فائزه شهبازی، در رابطه با لیزر موهای زائد توجه کنید:

از لیزر برای از بین بردن موهای بیشتر قسمت‌های بدن می‌توان استفاده کرد اما اکثر افراد برای رفع موهای زائد کمر، پاها، دست‌ها، قفسه سینه، صورت و بیکینی مراجعه می‌کنند.

مزایای استفاده از لیزر موهای زاید و انواع آن

لیزر موهای زائد در مقایسه با سایر روش‌های اپیلاسیون فواید بسیاری دارد:

  • لیزر موهای زائد در مدت زمان کوتاهی ( اگرچه مدت زمان لازم عمدتاً به اندازه ناحیه مورد نظر بستگی دارد) به رفع دائمی یا نیمه دائمی موهای زائد کمک می‌کند.
  • نتایج معمولا بلند مدت است و برخلاف سایر اشکال رفع موهای زائد مانند اصلاح و اپیلاسیون که موها پس ازچند هفته یا چند ماه مجدد رشد می‌کنند، پس از استفاده از لیزر موهای زائد برای سال‌ها رشد نخواهد کرد و در صورت رشد مجدد، موها نازک تر و کم پشت تر از قبل خواهند بود. در اکثر موارد، موها به طور دائم از بین‌ می‌روند و هرگز مجددا رشد نخواهند کرد.
  • این روش به شرطی که کاربر دستگاه به خوبی آموزش دیده و با تجربه باشد، روشی بسیار دقیق است. پرتوهای لیزر با دقت بالا می‌توانند موهای ناخواسته را بدون آسیب رساندن به پوست اطراف آن هدف قرار بگیرند. به عبارتی لیزر موهای زائد تا زمانی که توسط متخصص پوست یا جراح زیبایی انجام شود، یک روش درمانی بی خطر است.

از لیزرهای مورد استفاده در رفع موهای زائد می‌توان به لیزر روبی، لیزر الکسندریت، IPL یا سیستم نور شدید پالسی (از نظر فنی لیزر نیست اما گاهی اوقات به این عنوان طبقه بندی‌ می‌شود)، لیزر یاگ و لیزر دایود پالس (مادون قرمز) اشاره کرد.

تضاد رنگ بین فولیکول مو و پوست به لیزر اجازه‌ می‌دهد ریشه و فولیکول‌های مو را انتخاب و هدف قرار دهد. با توجه به این نکته، در صورت داشتن رنگ پوست تیره تر، انواع خاصی از لیزر ایمن تر و مناسب تر است و پزشک بر این اساس توصیه می‌کند از چه نوع لیزری استفاده کنید. از نظر پزشکی ، لیزر یاگ و دایود بهترین نوع لیزر رفع موهای زاید برای پوست‌های تیره است. با این وجود بهتر است تصمیم در مورد انتخاب نوع لیزر مناسب را به پزشک محول کنید.

قبل از لیزر درمانی

توصیه‌ می‌شود قبل از انجام لیزر موهای زاید در رابطه با برخی مسایل از متخصص پوست خود سئوال کنید.

  • برای رفع موهای زاید به چند جلسه درمان با لیزر نیاز دارید و اینکار چقدر هزینه خواهند داشت.؟
  • پزشک چه تجربه‌ای در زمینه لیزر موهای زائد دارد؟
  • لیزر موهای زاید با چه عوارضی همراه است و آیا بر اساس تاریخچه و پرونده پزشکی تان، شما در معرض خطر برخی از این عوارض هستید یا خیر؟
  • پزشک از چه نوع لیزری استفاده‌ می‌کند؟

بهتر است در جلسه مشاوره در مورد شرایط پزشکی خاصی که دارید یا داروهایی که مصرف می‌کنید نیز با متخصص پوست مشورت کنید.

متخصص، پوست و موی شما را نیز معاینه‌ می‌کند تا ببیند آیا کاندید مناسبی برای انجام این روش درمانی هستید یا خیر. اگر رنگ موهایتان سفید، خاکستری یا بلوند است، به دلیل عدم وجود رنگدانه کافی در موها کاندید مناسبی برای لیزر موهای زائد نیستید.

چطور برای لیزر موهای زاید آماده شویم؟

اگر تصمیم به لیزر موهای زائد دارید:

  • از برنزه کردن پوست به وسلیه کرم یا سولاریوم یا زیر نور آفتاب …خودداری کنید.
  • برای مراقبت از پوست خود در برابر آفتاب از کرم‌های ضد آفتاب استفاده کنید.
  • از قرار گرفتن در معرض آفتاب حداقل به مدت شش هفته یا یک ماه قبل و بعد از لیزر خودداری کنید.
  • حداقل یک ماه قبل از تاریخ تعیین شده استفاده از سایر روش‌های رفع موهای زاید مانند نخ، اپیلاسیون و الکترولیز را کنار بگذارید. هدف سالم ماندن فولیکول موها برای هدف قرار گرفتن توسط لیزر است.

در طول لیزر درمانی

  • قبل از شروع درمان یا روز قبل از آن، متخصص از شما می‌خواهد موها را شیو کنید.
آماده سازی قبل از لیزر

آماده سازی قبل از لیزر

  • روی پوست تمیز و مخصوصا روی مناطق حساس از ژل بی حسی استفاده می‌شود. در این شرایط باید 30 دقیقه تا یک ساعت صبر کنید تا داروی بی حسی اثر کند.
  • بیمار و پزشک هر دو در اتاق باید از وسایل محافظ چشم استفاده کنند. متخصص پوست، نور لیزر را روی پوست ثابت کرده و درمان را آغاز می‌کند.
  • بسته به نوع لیزر مورد استفاده، ممکن است برای محافظت از پوست از یک ماده خنک کننده یا دستگاه مخصوص استفاده شود تا میزان عوارض جانبی کاهش یابد.

از بین بردن موهای زائد با لیزر کمی ناراحت کننده است و حسی مشابه گرم شدن نوارهای لاستیکی و چسباندن آن به پوست‌تان را خواهید داشت. بر اساس نحوه عملکرد دستگاه، ممکن است بوی موی آتش گرفته یا گوگرد حس کنید. مدت زمانی که درمان طول می‌کشد نیز به وسعت ناحیه بستگی دارد. به عنوان مثال اگر منطقه مورد نظر منطقه کوچکی مانند چانه باشد، درمان با لیزر در یک جلسه چند دقیقه طول می‌کشد اما اگر منطقه بزرگتر مانند کمر باشد، ممکن است هر جلسه یک ساعت یا بیشتر طول بکشد.

بعد از لیزر درمانی

بعد از لیزر درمانی پوست قرمز، متورم و دردناک است. برای کاهش این عوارض بلافاصله بعد از لیزر متخصص بسته‌های یخی و کرم‌های ضد التهاب به بیمار می‌دهد.

غیر از قرمزی و تورم که بعد از چند روز از بین خواهد رفت، لیزر موهای زائد عارضه دیگری به دنبال ندارد.‌ می‌توانید بلافاصله بعد از لیزر درمانی به فعالیت‌های معمول خود برگردید. اگر دچار واکنش‌های پوستی شدید با پزشک مشورت کنید تا کرم استروئیدی تجویز کند.

چند هفته بعد از انجام لیزر موهای زاید، موها ریزش‌ می‌کنند. در این دوره بهتر است دستورالعمل‌های متخصص پوست درباره محافظت و مراقبت از پوست بعد از لیزر موهای زاید را جدی بگیرید و انجام دهید.

عوارض جانبی و خطرات لیزر درمانی

از رایج ترین عوارض لیزر موهای زائد می‌توان به

قرمزی، تورم، خارش پوست و بروز برجستگی‌های کوچک روی پوست اشاره کرد.

این عوارض معمولاً بعد از چند روز ناپدید می‌شوند. از دیگر عوارض غیر معمول و نادر می‌توان به تاول، تغییر رنگدانه‌های پوستی( کم رنگ یا پر رنگ تر شدن پوست)، زخم، واکنش‌های آلرژیک به کرم بی حس کننده یا ماده خنک کننده و بروز عفونت‌‌ها اشاره کرد.

در دوران بارداری بهتر است لیزر موهای زاید را انجام ندهید و تا زمان زایمان منتظر بمانید. دلیل این امر کمبود شواهد علمی در مورد عوارض احتمالی استفاده از لیزر روی جنین است.

برای انجام لیزر موهای زائد دستگاه‌های خانگی نیز موجود است که از نور پالس شدید با انرژی پایین استفاده‌ می‌کنند. این دستگاه‌‌ها از نظر فنی لیزر نیستند اما بسیار شبیه به آن عمل می‌کنند. هنگام کار با این وسایل باید بسیار مراقب باشید و در صورت امکان با متخصص پوست مشورت کنید تا ایمنی آن را ارزیابی کند. از این دستگاه‌‌ها نباید برای از بین بردن موهای صورت استفاده کرد و توجه داشت در صورت استفاده نادرست می‌توانند سبب سوختگی، تاول، آسیب دیدگی چشم و حتی کوری شوند.

5/5 - (2 امتیاز)

دکتر داروساز و فعال در حوزه سلامت بانوان. چند سالی هست که از دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم و از همان روزهای نخست به فکر ایجاد تحولی بزرگ در زندگی بانوان ایرانی و جامعه سلامت آنلاین بودم. مینت ساخته شده تا بانوان ایرانی در سلامتی کامل به سر ببرند و از زندگی خود بیشتر لذت ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.