احتمال بارداری با وجود فقدان قاعدگی

آیا ممکن است زمانی که پریود نمی‌شوید باردار شوید؟
بله. گرچه احتمال بارداری با وجود فقدان قاعدگی ، پایین است. اما این امکان وجود دارد.
اگر دوره‌‌‌های‌‌‌‌ قاعدگی قطع شده ( آمنوره ) باید به متخصص زنان مراجعه کنید و دلیل آن را جویا شوید. در برخی موارد این فقدان قاعدگی طبیعی است. ممکن است باردار باشید و هنوز متوجه دیگر علایم آن نشده باشید. اما بارداری و قطع پریود چه ارتباطی با هم دارند و اگر خانمی پریود نمی‌شود و می‌خواهد باردار شود این موضوع امکان پذیر هست؟

چطوری در کمترین زمان ممکن باردار بشم؟🤰
به کمک جاده اقدام به بارداری اپلیکیشن مینت در بازه ۲ الی ۶ ماهه باردار میشید😇

تازه میتونید خودتون انتخاب کنید جنسیت فرزند آینده‌تون پسر باشه یا دختر👶👧

همین الان اپلیکیشن مینت رو نصب کنید، تا شرایط شما و همسرتون، رایگان، توسط پزشک تحلیل بشه و از جزئیاتش باخبر بشید.


 قاعدگی چه ارتباطی با بارداری دارد؟

قاعدگی بارزترین علامتی است که نشان می‌دهد دستگاه تولید مثل در زنان در حال فعالیت است. سیستم تولید مثل در زنان بسیار پیچیده است با این حال در این مقاله در رابطه با آن به طور ساده توضیحاتی می‌خوانید و احتمال بارداری با وجود فقدان قاعدگی را بررسی می کنیم.

در ابتدای چرخه قاعدگی هورمون‌‌های‌‌‌‌ خاصی در بدن ترشح می‌شود که به تخمدان پیام می‌دهند تخمک تولید کند. تخمک درون یک فولیکول است. حبابی که مایعات، تخمک نابالغ و مواد مغذی را در خود جای داده است. با ترشح هورمون، فولیکول و تخمک رشد می‌کنند. بین 12 تا 14 روز رشد تخمک طول می‌کشد. بعد از آنکه تخمک به بلوغ رسید، فولیکول باز شده و تخمک از تخمدان رها می‌شود. به این عمل آزادسازی، تخمک گذاری می‌گویند.

تخمک بین 12 تا 24 ساعت زنده است. در صورتی که بین 5 روز قبل و بعد از تخمک گذاری رابطه جنسی داشته باشید اسپرم می‌تواند وارد سیستم تولید مثل زن شده و در آنجا تا 5 روز منتظر بماند. در صورتی که اسپرم در نهایت بتواند خود را به تخمک رسانده و بارورش کند بارداری رخ می‌دهد.‌‌‌‌ بعد از تخمک گذاری هورمون پروژسترون ترشح می‌شود تا لایه درون رحم را آماده لانه گزینی جنین کند. به لایه درونی رحم آستر رحم یا آندومتر می‌گویند. طی 10 تا 15 روز آندومتر ساخته و بافتش ضخیم می‌شود تا مناسب جایگیری رویان شود.

اگر طی7 تا 10 روز بعد از تخمک گذاری، تخمک بارور شده وارد رحم شود هورمون‌‌های‌‌‌‌ دیگری برای آماده سازی بارداری ترشح می‌شوند اما در غیر این صورت سطح هورمون استروژن افت کرده و آندومتر ریزش می‌کند و قاعدگی یا همان پریود آغاز می‌شود. با فرض اینکه دوره‌ها منظم باشد، با شروع خونریزی بدن شروع به ترشح هورمون‌هایی برای تحریک تولید مجدد تخمک می‌کند.

آیا تخمک گذاری بدون قاعدگی ممکن است؟

خانم‌هایی که پریود نامنظم دارند، یعنی مرتب هم تخمک گذاری ندارند. این موضوع دلایل گوناگونی دارد. همانطور که گفته شد قاعدگی علامت پایان دوره است اما در خانم‌هایی که قاعدگی منظمی ندارند مشخص نیست دوره از چه زمانی شروع می‌شود و چون علامت بارزی ندارد، خانم متوجه نمی‌شود چه زمان تخمک گذاری می‌کند.

در این شرایط ممکن است اگر رابطه جنسی بدون پیشگیری داشته باشد بدون آنکه بداند باردار شود.

13 دلیلی که سبب قطع دوره‌‌‌های‌‌‌‌ قاعدگی ( آمنوره ) می‌شود و احتمال بارداری با وجود فقدان قاعدگی را تشدید می کند.

دلایل قاعدگی نامنظم

دلایل فقدان قاعدگی

به فقدان قاعدگی اصطلاحا آمنوره می‌گویند. این موضوع علل گوناگونی دارد که در اینجا آن را بررسی می‌کنیم:

  • بارداری

اگر دوره‌‌‌های‌‌‌‌ منظمی داشته‌اید و به ناگاه قاعدگی قطع شده است این علامت بارداری است. برای تایید بهتر است، از تست بارداری آنلاین اپلیکیشن مینت استفاده کنید. برای دسترسی به این قسمت، اپلیکیشن مینت را از طریق لینک زیر دانلود کنید و به قسمت دکتر مینت مراجعه کنید. دانلود اپلیکیشن

  • شیردهی

شیردهی انحصاری با شیر مادر بسته به اینکه مارد شیرده چگونه و چند وعده به نوزادش شیر می‌دهد می‌تواند مانع از شروع مجدد دوره‌ها شود.

  • برخی روش‌‌های‌‌‌‌ کنترل بارداری

نوع روش پیشگیری از بارداری که انتخاب می‌کنید می‌تواند سبب قطع دوره‌‌‌های‌‌‌‌ قاعدگی شود. بازگشت دوره‌ها بعد از قطع استفاده از این روش پیشگیری نیز به نوع آن بسته است. مثلا در روش تزریقی جلوگیری از بارداری، در صورتی که خانم برای یک سال تزریق دریافت می‌کرده، حداقل به 6 ماه زمان برای بازگشت قاعدگی نیاز است.

  • مصرف برخی داروها

برخی دارو‌‌های‌‌‌‌ روانپزشکی و شیمی درمانی و دارو‌‌های‌‌‌‌ ضد آلرژی و قرص‌‌‌های‌‌‌‌ فشار خون می‌تواند سبب قطع چرخه قاعدگی شود.

  • اضافه وزن و چاقی

چاقی یکی از دلایل ناباروری زنان است. در زنان چاق چرخه قاعدگی نامنظم و گاهی حتی متوقف می‌شود. کاهش وزن می‌تواند به تنظیم مجدد دوره‌ها کمک کند.

  • کم وزنی

در چاقی حجم بالای چربی تعادل هورمونی بدن را به هم می‌ریزد و در کم وزنی کمبود چربی مسبب این موضوع است. در این شرایط وزن گیری سبب از سرگیری دوره‌ها خواهد شد.

  • ورزش

آنچه در یک ورزشکار سبب قطع دوره می‌شود ورزش نیست بلکه درصد ماهیچه و چربی بدن است. در ورزشکاران حرفه‌ای میزان بافت چربی پایین آمده و درصد ماهیچه بالاست. این موضوع سبب قطع کامل یا نامنظم شدن چرخه قاعدگی می‌شود. البته در برخی شرایط ورزش بیش از حد و شدید هم می‌تواند زمینه ساز قطع قاعدگی شود.

  • استرس بالا

استرس بالا گاه سبب نامنظمی دوره‌‌‌های‌‌‌‌ قاعدگی و در موارد پرش از روی یک یا دو دوره می‌شود اما به ندرت زمینه ساز قطع قاعدگی است.

  • PCOS‌‌‌‌

ابتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک‌‌‌‌ از دلایل شایع ناباروری و قطع دوره‌‌‌های‌‌‌‌ قاعدگی در زنان است.

  • نارسایی زودرس تخمدان

در نارسایی زودرس تخمدان، قاعدگی برای ماه‌ها و حتی سال‌ها قطع می‌شود ولی این امکان وجود دارد که در یک دوره به ناگاه بدن شروع به تخمک گذاری کند. این بیماری قبلا یائسگی زودرس نامیده می‌شد اما امروزه این دو را از هم جدا کرده‌اند زیرا در یائسگی زودرس دیگر احتمال بازگشت قاعدگی وجود ندارد.

  • عدم تعادل هورمونی

سندروم تخمدان پلی کیستیک و نارسایی زودرس تخمدان هر دو زمینه ساز نامنظمی و قطع دوره‌‌‌های‌‌‌‌ قاعدگی در زنان است. اختلالات تیروئیدی، آندومتریوز، بیماری کنترل نشده دیابت و هیپرپرولاکتنمی هم می‌تواند سبب بروز اختلالات هورمونی و قطع دوره‌‌‌های‌‌‌‌ قاعدگی شود.

  • مشکلات ساختاری رحمی

وجود اسکار‌‌های‌‌‌‌ رحمی می‌تواند زمینه ساز پریود نامنظم باشد. این اسکارها در پی جراحی رحم یا کورتاژ رخ می‌دهند.

  • یائسگی

امکان یائسگی زودرس در سنین جوانی وجود دارد اما از 45 سالگی به بعد قطع دوره‌‌‌های‌‌‌‌ قاعدگی به دلیل یائسگی رخ می‌دهد.

 

3.5/5 - (19 امتیاز)

دکتر داروساز و فعال در حوزه سلامت بانوان. چند سالی هست که از دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم و از همان روزهای نخست به فکر ایجاد تحولی بزرگ در زندگی بانوان ایرانی و جامعه سلامت آنلاین بودم. مینت ساخته شده تا بانوان ایرانی در سلامتی کامل به سر ببرند و از زندگی خود بیشتر لذت ببرند.

یک نظر

  1. جاهده سخی

    سلام من سه ونیم ماه میشه عروسی کردم و دو نیم ماه میشه پریود نشدم چند بار تست بارداری گرفتم اما منفی بود دو بار داکتر رفتم گفت مشکل نداری اما پریود هم نشدم و شکمم بزرگ شده درد در ناحیه ران هایم دارم لوله های فالوپم درد داره خیلی و در نزدیکی با شوهرم غیر قابل تحمل میشه دردم خواهش میکنم جواب بتین ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.