لایه برداری پوست آکنه دار

نکات لازم برای لایه برداری پوست‌‌‌‌ آکنه دار

اگر به مراقبت‌‌‌‌های پوستی علاقمند هستید به طور حتم در رابطه با لایه برداری پوست موضوعاتی شنید‌‌‌ه اید. لایه برداری برای تمامی انواع پوست‌‌ها خوب است اما تاثیر قابل توجهی بویژه بر پوسته‌‌‌‌های آکنه دار دارد.

  • لایه برداری چه فاید‌‌‌ه هایی برای پوست دارد؟

لایه برداری به برداشته شدن سلول‌‌‌های مرده از روی پوست کمک‌‌‌ می‌کند. لایه بردار به محصولی گفته‌‌‌ می‌شود که در برداشته شدن هر چه بیشتر این سلول‌ها نقش داشته باشد. البته پوست، خود به طور طبیعی توان دفع سلول‌‌‌های مرده را دارد اما در پوست‌‌‌‌های مبتلا به آکنه روند طبیعی به درستی رخ نمی‌دهد. در این پوست‌‌ها، سلول‌‌‌های مرده روی سطح پوست چسبیده و زمینه ساز بسته شدن منافذ و فولیکول‌ها و بروز کومدون‌‌‌ می‌شوند. فرقی نمی‌کند که به آکنه متوسط یا شدید مبتلا باشید، به هر حال لایه برداری مرتب سبب نرمی و لطافت پوست شده و با از بین بردن سلول‌‌‌های مرده و چربی اضافی روی پوست از تشدید آکنه پیشگیری‌‌‌ می‌کند.

اما قبل از آنکه راهی بازار شوید و محصولات لایه بردار را خریداری کنید بهتر است در رابطه با این محصولات اطلاعات کافی داشته باشید. انتخاب لایه بردار مناسب‌‌‌ می‌تواند بدون آنکه سبب تورم و تحریک پوست یا تشدید آکنه شود آن را درمان کند.

لایه بردار‌‌‌ها به طور کل به دودسته شیمیایی و فیزیکی تقسیم‌‌‌ می‌شوند.

  • لایه بردار‌‌‌های فیزیکی

شما به طور حتم با لایه بردار‌‌‌های فیزیکی آشنایی دارید. کیسه حمام، اسکراب‌‌‌‌های مختلف و حتی‌‌‌ میکرودرم ابریژن از انواع لایه بردار‌‌‌های فیزیکی هستند. این نوع لایه بردارها شاید سبب نرمی و لطافت پوست شوند اما مناسب پوست‌‌‌‌های آکنه دار نیستند و سایش فیزیکی ناشی از آن‌‌‌ می‌تواند سبب التهاب بیشتر پوست و سرخی و تشدید آکنه شود.

  • لایه بردار‌‌‌های شیمیایی

در لایه بردار‌‌‌های شیمیایی عامل سایشی وجود ندارد بلکه سلول‌‌‌های مرده به واسطه مواد اسیدی یا آنزیمی حل‌‌‌ می‌شوند. از لایه بردار‌‌‌های شیمیایی‌‌‌ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آلفا هیدروکسی اسیدها (AHA) مثل گلیکولیک، لاکتیک و تارتاریک اسید
  • بتا هیدروکسی اسیدها (BHA) مثل سالیسیلیک اسید
  • رتینوئیدها شامل دیفرین، رتینول و رتین A
  • پیلینگ شیمیایی، از پیلینگ شیمیایی سطحی گرفته تا اسیدی مثل تری کلرواستیک استیک عمیق (TCA) ، پیلینگ‌های کربولیک یا فنول

بسیاری از لایه بردار‌‌‌های شیمیایی را‌‌‌ می‌توان بدون نسخه از داروخانه تهیه کرد. این دست محصولات سبب خشکی پوست هم‌‌‌ می‌شوند به همین دلیل همزمان با آنها باید از محصولات مرطوب کننده هم استفاده کنید.

  • نکات لایه برداری ایمن پوست

اگر‌‌‌ می‌خواهید از لایه بردار‌‌‌های پوستی استفاده کنید حتما در این رابطه با متخصص صحبت کنید. پزشک بر حسب نوع پوست و مشکلات پوستی شما بهترین لایه بردار را به شما معرفی خواهد کرد. فراموش نکنید هرگز نباید چند محصول لایه بردار را همزمان استفاده کنید و در صورت مشاهده تورم، قرمزی، تحریک پوستی و خشکی بیش از حد یا پوسته پوسته شدن پوست باید روند استفاده از محصول را متوقف کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

دکتر داروساز و فعال در حوزه سلامت بانوان. چند سالی هست که از دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم و از همان روزهای نخست به فکر ایجاد تحولی بزرگ در زندگی بانوان ایرانی و جامعه سلامت آنلاین بودم. مینت ساخته شده تا بانوان ایرانی در سلامتی کامل به سر ببرند و از زندگی خود بیشتر لذت ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.