افسردگی بعد از شیردهی

افسردگی بعد از شیردهی

از شیر گرفتن زمانی برای تغییر است. برای برخی از خانم رسیدن این زمان به معنی آسایش و آرامش یافتن است، در حالی که برای برخی دیگر احساس خلا ایجاد می‌کند. حتی اگر از شیر گرفتن تدریجی انجام شود، باز هم از نظر احساسی دوره سختی به حساب می‌آید. شاید از شیر گرفتن کودک شیرخوار دوره‌ای مهم از نظر رشد عاطفی و آموختن استقلال باشد اما برای مادر با ناراحتی و افسردگی همراه است. اگر شما هم به عنوان مادری که تازه شیردهی را متوقف کرده احساسی مشابه دارید بهتر است بدانید این روند کاملا طبیعی و البته بسیار شایع در میان خانم‌هاست. در مقالات قبل در رابطه با افسردگی بعد از زایمان صحبت کردیم. در این مقاله در رابطه با افسردگی بعد از شیردهی و دلایل آن صحبت می کنیم.

دلایل افسردگی بعد از شیردهی

  • از شیر گرفتن زودهنگام شیرخوار

اگر مجبور هستید کودک خود را زودتر از زمان موعد از شیر بگیرید، ممکن است احساس ناراحتی و افسردگی کنید. در این شرایط احساس عصبانیت یا حتی گناه و متهم دانستن خود برای اینکه شیرخوار تا زمانی که مجاز بوده است نتوانسته از مزایای شیردهی و شیر مادر بهبره ببرد، ممکن است مادر را آزار دهد.

در چنین شرایطی احساس مادر طبیعی است.

ناراحت بودن بجاست اما به خودتان سخت نگیرید. سعی کنید همیشه بهترین کاری را که می‌توانید برای خود و فرزندتان انجام دهید. اگر نمی‌توانید از شیر خود به کودک بدهید، جایگزین‌های مناسبی برای این موضوع وجود دارد. افسردگی و ناراحتی تنها شما را از رسیدگی بهتر به کودک‌تان وا میدارد.

  • گسستن رابطه مادر و فرزندی پس از اتمام شیردهی

در طول شیردهی رابطه‌ای عمیق بین مادر و فرزند شکل می‌گیرد که با متوقف شدن آن مادر احساس خلا می‌کند و افسرده می‌شود. گرچه این حس طبیعی است اما به خود یادآور شوید که علاوه بر تغذیه فرزندتان کارهای دیگری هم هست که می‌توانید با هم انجام دهید تا این پیوند قوی‌تر شود. مثلا با هم کتاب بخوانید، کاردستی درست کنید، بازی کنید. میتوانید کنارش بخوابید و نوزاشش کنید.

  • بزرگ شدن فرزند

بزرگ شدن فرزند، یکی از دلایل افسردگی بعد از شیردهی

بزرگ شدن فرزند، یکی از دلایل افسردگی بعد از شیردهی

روز به روز کودکتان بزرگ‌تر و مستقل‌تر می‌شود و این حس در مادر به وجود می‌آید که دیگر فرزندش به او نیازی ندارد. حتی اگر این موضوع درست باشد و کودک بتواند نیاز غذایی خود را براورده کند، هنوز هم به مادرش در کارهای دیگر وابسته است. سعی کنید رابطه خود را با فرزندتان حفظ کنید و تجربیات تازه و شگفت‌ انگیزتان را با او در میان بگذارید. فراموش نکنید کودکان در حال رشد جسمی و عاطفی‌اند و روز به روز مستقل‌تر خواهند شد. از رفتن به مدرسه تا پیوستن به یک تیم ورزشی و ازدواج و …

  • شیردهی آخرین فرزند

از شیر گرفتن شیرخوار زمانی که برنامه‌ای برای داشتن فرزند دیگری دارید ساده‌تر است اما اگر قرار است فرزند آخرتان را از شیر بگیرید این موضوع کمی فرق دارد. این حس به وجود می‌آید که فصلی از زندگی‌تان به اتمام رسیده است اما بدانید با پایان هر فصل، فصل جدیدی آغاز می‌شود که می‌تواند هیجان انگیزتر از قبل باشد.

  • تغییر در پستان‌ها

در پایان شیردهی هورمون‌های بدن دچار تغییر می‌شوند. پرولاکتین، استروژن و پروژسترون به سطح قبل از بارداری برمی‌گردند. در صورتی که به شیردهی به طور ناگهانی خاتمه دهید تغییر شدید هورمونی سبب نوسانات خلقی می‌شود. به همین دلیل توصیه بر از شیر گرفتن تدریجی شیرخوار است. در این شرایط باز هم احساس افسردگی بعد از شیردهی خواهید کرد اما شدت آن کمتر است.

چه زمان باید برای افسردگی بعد از شیردهی کمک خواست؟

احساس ناراحتی و غم اندوه پس از اتمام دوره شیردهی طبیعی است. گریه کردن در این دوره نه تنها بد نیست بلکه به بهبود حال خانم می‌تواند کمک کند. بهترین کار این است که در مورد احساسات خود صحبت کنید و از راهنمایی‌های اطرافیان کمک بگیرید. اما اگر این حس تبدیل به افسردگی شدید شد به شکلی که مادر مرتبا گریه کند و این حس سبب بروز اختلالاتی در زندگی شود حتما باید با روانشناس در رابطه با آن صحبت کرد.

 

5/5 - (1 امتیاز)

دکتر داروساز و فعال در حوزه سلامت بانوان. چند سالی هست که از دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم و از همان روزهای نخست به فکر ایجاد تحولی بزرگ در زندگی بانوان ایرانی و جامعه سلامت آنلاین بودم. مینت ساخته شده تا بانوان ایرانی در سلامتی کامل به سر ببرند و از زندگی خود بیشتر لذت ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.