ترک نوک سینه ها

ترک نوک سینه ها : ۴ روش اثبات شده برای درمان آن

در مقالات قبلی درباره علل درد نوک سینه ها و سینه درد پریودی صحبت کردیم. در این مقاله قصد داریم در رابطه با ترک نوک سینه ها به عنوان یکی از مشکلات سینه در دوران شیردهی صحبت کنیم.

ترک نوک سینه ها شرایط نامناسبی است که معمولا مادرانی که به تازگی فرزند خود را به دنیا آورده اند و برای شیردادن به او در حال آموزش هستند، آن را تجربه می کنند. در این مقاله به جزئیات ترک نوع سینه ها، دلایل ایجاد و راه های درمان آن می پردازیم.

چه چیزی باعث ترک نوک سینه ها می شود؟

گرچه ترک نوک سینه ها معمولا در مادران شیرده دیده می شود، اما موارد دیگری نیز وجود دارد که می تواند باعث ایجاد این شرایط شود. در مورد دلایل محتمل دیگر که ممکن است اتفاق بیافتد، به خواندن مطالب زیر ادامه دهید:

ترک نوک سینه ها : در دوران شیردهی

ترک نوک سینه ها یک مشکل شایع بعد از زایمان در مادران جدید است. ترک نوک سینه ها اغلب نتیجه شیردهی است. در زیر به برخی از دلایل معمول که چرا مادران شیرده از ترک نوک پستان رنج می برند میپردازیم:

  • چفت شدن نادرست فک کودک :

چفت نامناسب فک کودک یکی از علل کلیدی ترک نوک سینه ها است. هنگامی که فک کودک کاملا قفل شده، نوک پستان در تماس با پشت دهان کودک، به نام کام نرم است. این منطقه نرم است و نوک پستان را تحریک نمی کند. با این وجود، با قفل شدن نادرست دهان کودک، نوک پستان در برابر کام سخت قرار می گیرد و باعث ایجاد اصطکاک و تحریک می شود.

  • برفک دهان :

نوزادان تازه متولد شده معمولا بعد از تولد، از برفک دهان یا عفونت دهان رنج می برند که می تواند در هنگام تغذیه با شیر مادر، از نوزاد به مادر منتقل شود و باعث درد و سوزش نوک پستان شود.

  • سردرگم شدن نوزاد در تشخیص توک پستان با نوک بطری:

در صورت تغذیه نوزاد با شیر مادر و همچنین تغذیه با شیشه شیر، ممکن است منجر به سردرگمی نوزاد در تشخیص نوک پستان مادر و بطری شود. بعلت اینکه تکنیک مکیدن شیر در هر دو روش متفاوت است، یکی با تمرکز بر زبان (بطری) و دیگری مربوط به دهان (پستان)، کودک ممکن است نوک سینه را با شیشه شیر اشتباه بگیرد و از روش نادرست استفاده کند و اگر کام کودک نادرست قفل شود، باعث ایجاد ترک نوک سینه ها می شود.

  • استفاده نادرست از شیردوش:

ترک نوک سینه ها ممکن است ناشی از عدم استفاده درست از شیردوش باشد. اگر سطح مکش بیش از حد بالا باشد، فشار ایجاد شده ممکن است به نوک سینه ها آسیب برساند. از محافظ سینه استفاده کنید که به اندازه کافی بزرگ است. حتما از شیردوش هایی که با اندازه و شکل پستان هایتان متناسب است، استفاده کنید.

ترک نوک سینه ها که به دلایلی غیر از شیردهی ایجاد می شوند:

"دلایل

ممکن است ترک نوک سینه ها را حتی زمانی که در دوران شیردهی نیستید، تجربه کنید. دلایل بروز ترک نوک پستان را در قسمت زیر بررسی می کنیم.

  • اگزمای نوک سینه ها:

اگزما در این نواحی باعث ایجاد خارش، پوسته پوسته شدن و تحریک در اطراف هاله سینه ها می شود. که می تواند ناشی از حساسیت به نوع خاصی از پارچه ها، مواد شوینده، صابون یا لوسیون باشد. اگزمای نوک سینه ها معمولا پس از متوجه شدن و از بین بردن منبع تحریک، بهبود می یابد.

  • سوزش موضعی یا تروما:

ترک نوک سینه ها ممکن است بعلت سایش شدید در استفاده از سوتین های ورزشی نامناسب ایجاد شود. یا زخمی که در این ناحیه قبلا وجود داشته و هنوز بهبود پیدا نکرده و مجددا در معرض سایش قرار گیرد، باعث تحریک و ترک نوک سینه ها می شود.

  • عفونت های باکتریایی یا قارچی:

برخی از عفونت های باکتریایی و قارچی مانند استاف یا مخمر، ترک های دردناکی در ناحیه ی نوک پستان ایجاد می کنند.

  • بیماری Paget:

یک بیماری نادر است که از نوعی سرطان سینه به نام کارسینوم داکتال در محل آن رخ می دهد. بیماری Paget بر روی پوست اطراف نوک سینه تاثیر می گذارد و می تواند باعث خارش، ترک و التهاب در نوک سینه ها همراه با خروج ترشحات زرد یا خونریزی شود.

چگونه ترک نوک سینه ها را درمان کنیم؟

درمان ترک نوک پستان

درمان ترک نوک پستان

می توانید اکثر موارد ترک نوک سینه ها را با تعدادی از داروهای طبیعی درمان کنید. با این حال، اگر در ناحیه نوک سینه هایتان دارای ترشحات هستید یا دچار خارش و درد در این قسمت هستید، بهتر است با پزشک خود در این رابطه صحبت کنید. چون داشتن این علائم ممکن است نشانه ای از عفونت  قارچی یا باکتریایی سینه باشد و در چنین مواردی میتوانید از  درمان های پزشکی بهره مند شوید.

  • برای درمان از شیر خودتان استفاده کنید:

تحقیقات نشان داده اند که مالیدن شیر مادر، بر روی نوک سینه های ترک خورده می تواند منجر به بهبودی بسیار بیشتری نسبت به استفاده از پماد لانولین شود. چند قطره شیر تازه را روی نوک پستان خود بمالید و اجازه دهید در مجاورت هوا خشک شود. این دارو را در صورت داشتن عفونت برفکی استفاده نکنید زیرا قارچ در شیر مادر رشد می کند.

  • اجازه دهید نوزادتان دهانش را به نوک سینه قفل کند:

اگر شیردادن به نوزاد، برایتان ناراحت کننده است، به این دلیل است که کودک، دهان خود را به درستی قفل نمی کند. به کودکتان اجازه دهید خودش این عمل را انجام دهد، نوزاد هنگام تولد به طور ذاتی عمل گرفتن نوک سینه را می داند پس چانه، گردن و سر کودک را طوری قرار دهید که شرایط برای قفل شدن مناسب دهانش فراهم شود. در اینصورت شیر دادن به نوزاد دردناک نیست و باعث تحریک سینه ها نمی شود.

  • موقعیت های مختلف را امتحان کنید

برای جلوگیری از سوزش بیشتر نوک پستان، سعی کنید موقعیت های مختلفی را برای شیردهی امتحان کنید. در آن موقعیتی که کمترین درد را دارید و احساس راحتی می کنید، به کودک خود شیر دهید.

  • نوک پستان های خود را در معرض هوا قرار دهید

قرار دادن نوک پستان در معرض هوا

قرار دادن نوک پستان در معرض هوا

تا جایی که ممکن است نوک سینه هایتان را در برابر هوا قرار دهید تا فرآیند درمان سریع تر شود. اجازه بدهید هنگامی که در حال شیردهی نیستید نوک سینه هایتان هوا بخورد. این روش علاوه بر تسریع بهبودی باعث کاهش اصطکاک و سایش آن ها با عوامل مختلف می شود‌.

  • از راهکار های خانگی بپرهیزید

دوستان و خانواده اغلب ناآگاهانه، راه حل هایی را پیشنهاد می دهند که ممکن است شرایط را بدتر کند. حتما از این راهکار ها بپرهیزید چون ممکن است ترک سینه ها را بدتر کنند و باعث ناراحتی و آزار شود.

  • چای کیسه ای مرطوب:

وقتی چای کیسه اب مرطوب را روی نوک پستان قرار می دهید، ممکن است به نظر برسد که یک روش تسکین دهنده است، اما موادی در چای کیسه ای وجود دارد که می تواند این مشکل را تشدید کند و باعث تشدید خشکی پوست شود. ناحیه مورد نظر را زیر آب ولرم بگیرید تا مواد موجود در چای از نوک سینه ها شسته شود.

  • پماد هایی که 100٪ لانولین نیستند و یا قابل خوردن نیستند:

کرم هایی که 100٪ لانولین نیستند می توانند از تبادل هوا به نوک پستان جلوگیری کنند. این شرایط می تواند روند بهبودی را تاخیر دهد. از کرم هایی که قابلیت جذب پوستی ندارند و خوراکی نیستند در ناحیه نوک سینه ها استفاده نکنید زیرا به هنگام مکیدن نوک سینه توسط نوزاد، پماد وارد دهانش شده و مشکل ساز و آسیب رسان می شود.

ترک خوردن نوک سینه ها، یکی از شرایط شایع مادران شیرده است، اما می تواند برای هر کسی رخ دهد. شقاق سینه می تواند خشک، قرمز و همراه با درد باشد. برخی از درمان های ساده می تواند به درمانتان کمک کند تا از این مسئله عادی که بعد از زایمان برایتان پیش میاید، رها شوید. اگر نوک سینه ها دچار خارش یا ترشحات زرد شوند، ممکن است نشانه عفونت باشد. در این شرایط برای درمان با پزشک خود صحبت کنید و هر چیزی را جدی بگیرید.

3/5 - (17 امتیاز)

دکتر داروساز و فعال در حوزه سلامت بانوان. چند سالی هست که از دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم و از همان روزهای نخست به فکر ایجاد تحولی بزرگ در زندگی بانوان ایرانی و جامعه سلامت آنلاین بودم. مینت ساخته شده تا بانوان ایرانی در سلامتی کامل به سر ببرند و از زندگی خود بیشتر لذت ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.