ویروس کرونا

چرا نباید نگران کرونا باشید؟

تا کنون ویروس کرونای جدید 24 هزار نفر را در چین به خود آلوده کرده است و 200 مورد ابتلا نیز در سایر کشورها گزارش شده است. شیوع این بیماری جدی است اما در این وقت سال ابتلا به هر نوع ویروس آنفولانزا و نه تنها کرونا می‌تواند تهدیدی قطعی برای سلامت‌تان باشد. آمار مرگ و میر ناشی از آنفولانزاهای فصلی در آمریکا حدود 7 درصد است که در مقایسه با 11 مورد ابتلا به کرونا بدون آمار فوت، وحشتناک تر به نظر می‌رسد.

کمتر از 600 مورد مرگ و میر ناشی از کرونا

بر اساس آمار رسمی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، آنفولانزا بین سال‌های 2017 تا 2018 حدود 60 هزار نفر را به کام مرگ کشانده است. این در حالی است که طبق آماری که در مجله نیویورک تایمز منتشر شد، تعداد کشته شدگان ویروس کرونای جدید حدود 564 نفر بوده است. دو نفر نیز یکی در هنگ کنگ و دیگری در فیلیپین فوت شده‌اند. کرونا اولین ویروس تنفسی همه گیر در دنیا نبوده و مسلما آخرین ویروس هم نیست و قوی‌ترین سلاح در برابر آن رعایت بهداشت است.

گزارش‌های واصله سبب نگرانی تمامی افراد در سراسر جهان شده و همه گیری سارس را در سال 2002 یادآوری می‌کند اما حداقل به نظر می‌رسد آمریکا در این رابطه چندان نگران نیست.دلیل آن هم خطر کمتر این ویروس در مقایسه با سارس است.

سارس به اندازه کرونا قابل انتقال نبود اما کشنده تر بود و سرانجام با اقدامات بهداشتی عمومی کنترل شد. کرونا به شدت مسری است اما به اندازه سارس کشنده نیست و همین موضوع از درصد نگرانی‌ها کاسته است.

قرنطینه شیوع بیماری را کند می‌کند

از استراتژی‌های مهم بهداشت عمومی برای مقابله با کرونا قرنطینه و جداسازی بیماران است. با جدا کردن افرادی که در معرض این بیماری بوده‌اند از افراد سالم، می‌توان احتمال شیوع و سرایت بیماری را کند کرد. این بیماری به شدت مسری است. با این وجود این ویروس چندان نگرانی ایجاد نکرده است و خطری جدی برای سلامت عمومی محسوب نمی‌شود.

ویروس کرونا چقدر خطرناک است؟

به توضیحات دکتر فائزه شهبازی و اینکه چرا نباید نگران ویروس کرونا باشید، توجه کنید:

ویروس کرونا

ویروس کرونا

شیوع ویروس کرونا هنوز در مراحل ابتدایی است و احتمال جهش ویروسی و افزیش مرگ و میرها وجود دارد. تاکنون آمار مرگ میر مبتلایان کمتر از 2 درصد اعلام شده که در مقایسه با آمار 10 درصدی سارس بسیار پایین است .

از علایم این بیماری میتوان به تب، سرفه و تنگی نفس اشاره کرد و گرچه این بیماری می‌تواند هر فردی را در هر سنی مبتلا کند اما آمار مبتلایان میان سالمندان و افراد مبتلا به آسم، دیابت و بیماری‌های قلبی بیشتر است. واکسینه کردن خود در برابر آنفولانزا و رعایت اقدامات عادی پیشگیرانه برای گسترش میکروب از جمله شستن مرتب دست‌ها، عدم تماس با افراد بیمار و استراحت کردن و ماندن در خانه در زمان بیماری می‌تواند ازشیوع بیماری پیشگیری کند. آمارنشان می‌دهد از هر 50 فردی که بیماری سارس مبتلا می‌شوند، 5 نفر و از هر 50 نفر مبتلا به ویروس مرس 17 نفر فوت کردند. این آمار برای کرونا حدود 2.2 درصد یا یک نفر از هر 50 نفر است.

حرف آخر

پوشش گسترده خبری در مورد کرونا می‌تواند وضعیت را بدتر از آنچه هست نشان دهد اما واقعیت آنجاست که ویروس آنفولانزای فصلی هنوز هم بیشتر از کرونا قربانی می‌گیرد. شیوع کرونا نسبت به مرس و سارس کمتر است و زیر ساخت‌های بهداشت عمومی کشورها توان مقابله با این ویروس را دارد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
اشتراک‌گذاری

دکتر داروساز و فعال در حوزه سلامت بانوان. چند سالی هست که از دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم و از همان روزهای نخست به فکر ایجاد تحولی بزرگ در زندگی بانوان ایرانی و جامعه سلامت آنلاین بودم. مینت ساخته شده تا بانوان ایرانی در سلامتی کامل به سر ببرند و از زندگی خود بیشتر لذت ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.