نکاتی درمورد عفونت کلامیدیا

عفونت کلامیدیا در زنان ( راهنمای علائم و درمان بیماری)

بهداشت زنان و مدیریت سلامت برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های مقاربتی همیشه از جمله مهم ترین غدغه های هر زن امروزی است. امروزه همه ما نیاز به یک مشاور آنلاین داریم تا بتوانیم پاسخ بسیاری از سؤالات خود درمورد سلامت بانوان را پیدا کنیم.

ورود به اپلیکیشن

با کلیم روی دکمه بالا میتوانید اپلیکیشن مینت را به صورت رایگان دانلود کنید و عضوی از هزاران کاربر فعال در این برنامه باشید.

دسترسی به خدمات متنوع در اپلیکیشن سلامت بانوان مینت

دسترسی به خدمات متنوع در اپلیکیشن سلامت بانوان مینت

بیماری های مقاربتی بیماری هایی هستند که از طریق تماس جنسی از یک فرد به فرد دیگر منتقل میشود.امروزه، ۲۰ نوع از بیماری های مقاربتی شناخته شده است که کلامیدیا یکی از آنها است و به عنوان یکی از مشکلات شایع واژن شناخته شده است.

در این مقاله به بررسی کامل عفونت کلامیدیا در زنان می پردازیم و دلایل و راه های درمانی آن را معرفی می کنیم.

 عفونت کلامیدیا چیست؟

عفونت کلامیدیا شایع ترین بیماری مقاربتی در دنیا است به طوری که پیش‌بینی شده است از هر ۲۰ نفر فعال از نظر فعالیت جنسی یک نفر به این بیماری مبتلا شده است که سن این بیماران نیز از ۱۴ تا ۲۴ سال است.

دلیل اصلی  کلامیدیا، باکتری به نام کلامیدیا تراکوماتیس است که هم مردان و هم زنان را مورد هدف قرار می‌دهد. عفونت کلامیدیا به راحتی منتقل می شود، چرا که معمولاً هیچ نشانه ای ندارد و برای افراد نامشخص می ماند.

اگرچه در مراحل ابتدایی هیچ نشانه‌ای از این بیماری را ندارید اما به این معنی نیست که نباید نگران شوید. اگر این بیماری را به موقع درمان نکنید ممکن است به ناباروری و بارداری پر خطر منجر شود.

کلامیدیا نوعی عفونت باکتریایی است که‌ می‌تواند طی رابطه جنسی واژینال، رابطه دهانی یا مقعدی منتقل شود. این بیماری اندام‌های تولید مثل، دهان، مجرای ادرار و روده را آلوده می‌کند. رایج ترین مکان رشد برای این باکتری در زنان، دهانه رحم است. کلامیدیا همچنین در هنگام زایمان واژینال هنگام عبور جنین از کانال زایمان،‌ می‌تواند از مادر به جنین منتقل شود و سبب بروز عفونت ریه و چشم در نوزاد تازه متولد شده، شود.

این بیماری بیشتر از راه رابطه جنسی مقعدی، دهانی یا واژینال منتقل می شود. همچنین ناگفته نماند که عفونت از مادر باردار به جنین در زمان زایمان منتقل و باعث عفونت و التهاب ریه (پنومونی pneumonia) و همچنین عفونت چشمی در نوزاد تازه متولد شده می شود.

كلامیدیا شایع ترین نوع بیماری عفونتی مقاربتی است كه سالانه حدود 2 میلیون مورد از آن در آمریكا به مركز كنترل و پیشگیری از بیماری‌ها گزارش می‌شود. این بیماری در افراد بین 15 تا 24 سال شایع است.

کلامیدیا عفونتی به اصطلاح “خاموش” است. حدود 75٪ از زنان و 50٪ مردانی که به این ویروس آلوده‌اند هیچ علامتی را تجربه نمی‌کنند. تعداد کمی از افراد مبتلا به کلامیدیا علائم دار هستند اما بسیاری از آنها حتی نمی دانند که مبتلا به این عفونت شده‌اند در نتیجه ممکن است اصلا تحت درمان قرار نگیرند و این عفونت در بدن آنها گسترش یابد.

بدن ما نسبت به کلامیدیا ایمنی ایجاد نمی‌کند، بنابراین اگر یک بار به آن مبتلا شدید و درمانش کردید ممکن است دوباره به آن مبتلا شوید.

فرد مبتلا به کلامیدیا ناقل باکتری است. برای درمان عفونت کلامیدیا، آنتی بیوتیک تجویز‌ می‌شود و پس از تشخیص، به فرد آموزش داده‌ می‌شود که پس از دریافت آنتی بیوتیک تا زمانی که یک دوره 7 روزه آنتی بیوتیک را طی نکرده است رابطه جنسی نداشته باشد. در غیر این صورت باید شریک جنسی بیمار نیز تحت درمان قرار بگیرد.

 کلامیدیا چقدر شایع است؟

کلامیدیا شایع ترین بیماری مقاربتی در دنیا است.به طوری که در آمریکا یک و نیم میلیون نوع از این عفونت گزارش شده است.

در اروپا نیز کلامیدیا از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی است. اما متاسفانه در کشور ما تاکنون آماری در رابطه با مبتلایان به کلامیدیا منتشر نشده است. کلامیدیا یکی از دلایل اصلی ناباروری به خصوص در خانم های جوان است و همه ساله تعداد زیادی از زنان در دنیا با این بیماری دست و پنجه نرم می کنند.

عفونت کلامیدیا چه شکلی است؟

شکل عفونت های التهابی لگنی

شکل عفونت های التهابی لگنی

اگر چه شیوع این عفونت کم است، اما برخی از علائم کلامیدیا در زنان عبارت است از:

  • التهاب و خونریزی رحم

این عفونت میتواند باعث التهاب رحم و قرمز شدن نواحی بیرونی آن شود، که این علامت تنها در صورت انجام تست های پزشکی قابل تشخیص است.

  • ترشحات واژن:

یکی از نشانه های این عفونت می تواند تغییر در ترشحات واژن باشد به صورتیکه ترشحات بیشتری را طبق معمول تجربه خواهید کرد و رنگ آن ها ممکن است به زردی و همراه با رگه های خون و حتی همراه با بوی بد باشد.

  • تشخیص تورم هنگام آزمایش های لگنی:

بعضی اوقات هنگام انجام آزمایش های لگنی، پزشک ممکن است حالت سفتی را در  هنگام لمس کردن رحم تشخیص دهد. حتی ممکن است که تورم لوله های فالوپ و تخمدان ها را نیز تشخیص دهد.

  عفونت کلامیدیا با بدنتان چه کار می کند؟

عفونت کلامیدیا با بدن چه می کند؟

عفونت کلامیدیا با بدن چه می کند؟

این عفونت معمولا علائم خاصی ندارد، اما اگر آن را به موقع و در مراحل ابتدایی درمان نکنید ممکن است کاملاً جدی شود.

باکتری این عفونت می‌تواند به لوله های فالوپ و رحم نفوذ کند. اگر این اتفاق بیفتد، ممکن است باعث بروز  بیماریهای التهابی لگنی (PID) و بروز دردهای شکمی و لگنی شود. حتی اگر این بیماری های التهابی لگنی باعث درد های لگنی و شکمی نشوند، می‌توانند آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به سیستم تناسلی بدن وارد کنند.  ‏PID می تواند به ناباروری، دردهای مزمن لگنی و بارداری خارج از رحم منجر شود.

چگونه به کلامیدیا مبتلا می شوید؟

  • رابطه دهانی محافظت نشده و رابطه جنسی بدون کاندوم. لازم نیست که در حین رابطه حتما دخول صورت بگیرد تا این بیماری منتقل شود تنها کافیست ناحیه تناسلی دو فرد با یکدیگر تماس داشته باشند تا این بیماری منتقل شود.
  •  رابطه مقعدی نیز می‌تواند منجر به عفونت کلامیدیا شود.
  • زنان بارداری که به عفونت کلامیدیا مبتلا هستند می توانند هنگام وضع حمل این عفونت را به فرزند خود منتقل کنند. به همین دلیل لازم است که تمامی زنان باردار قبل از وضع حمل حتما این نکته را با پزشک خود بررسی کنند.
  •  عفونت کلامیدیا را حتی می‌توانید در چشمان خود نیز تجربه کنید، به این صورت که ممکن است مایع منی و سایر ترشحات به داخل چشمانتان برود.

عفونت کلامیدیا هنگام بوسیدن، بغل کردن، حمام، استفاده از حوله مشترک و استخر منتقل نمی شود.

عوامل خطرزا کدام اند؟

درصورتیکه در معرض موارد خطرزای زیر قرار بگیرید احتمال ابتلای شما به این بیماری عفونی بیشتر می شود:

◄ رابطه جنسی فعال پیش از 25 سالگی

◄ روابط جنسی خارج از چارچوب ازدواج

◄ استفاده نکردن مداوم از کاندوم

◄ سابقه ابتلا به بیماری های مقاربتی

مشکلات ابتلا به بیماری کدام اند؟

ابتلا به عفونت کلامیدیا مشکلات و بیماری های زیر را به همراه می آورد:

بیماری التهابی لگن PID

این بیماری نوعی التهاب رحمی و لوله های فالوپ است که باعث درد لگنی و تب می شود. توجه داشته باشید که عفونت شدید نیار به بستری در بیمارستان دارد تا آنتی بیوتیک داخل وریدی تزریق شود. این بیماری به لوله های فالوپ،  تخمدان ها و رحم که شامل دهانه رحم می شود، آسیب می زند.

عفونت اطراف بیضه ها ( اپیدیدیمیتیس epididymitis)

این عفونت باعث التهاب لوله های کنار بیضه ها می شود. عوارض التهاب شامل تب، درد کیسه های بیضه و تورم می شود.

عفونت غده پروستات

البته این مورد نادر است ولی به غده پروستات مرد سرایت میکند. عفونت پروستات درنهایت منجر به رابطه جنسی دردناک یا احساس درد پس از آن، تب و لرز، سوزش در ادرار و کمردرد می شود.

عفونت در نوزاد

کلامیدیا از مجرای واژن در زمان زایمان به نوزاد منتقل و باعث التهاب سینه pneumonia یا عفونت چشمی جدی می شود.

بارداری خارج رحمی

این وضعیت زمانی اتفاق می افتد که تخمک بارور شده بیرون از رحم لانه گزینی و رشد میکند و این محیط معمولا لوله فالوپ است. این نوع بارداری باید متوقف شود تا مشکلات حیاتی برای مادر ایجاد نکند؛ مثلا خارج کردن لوله فالوپ. توجه داشته باشید که عفونت مورد نظر باعث تشدید این خطر می شود.

ناباروری

حتی مواردی از عفونت که نشانه ای ندارند هم خطرناک هستند و باعث بروز مشکلات جدی برای لوله های فالوپ می شوند که درنهایت خطر ناباروری زن را به همراه دارد.

آرتریت واکنشی Reactive arthritis

افراد مبتلا به این نوع از بیماری مقاربتی بیش از دیگران درمعرض ابتلا به آرتریت واکنشی هستند که به سندروم ریتر هم معروف است. فرد مبتلا به این سندروم معمولا درگیر دردهای مفصلی، چشمی و مجاری ادرار می شود.

نشانه های عفونت کلامیدیا در زنان

نشانه های عفونت کلامیدیا در زنان بسیار کم است. به طور متوسط از هر ۱۰ زن مبتلا به عفونت کلامیدیا ۷ نفر از آنها هیچ نشانه‌ای را تجربه نمی کنند. این عفونت می تواند بدون علائم باشد یعنی بسیاری از مردم  نمی دانند که به این عفونت مبتلا هستند.

نشانه های کلامیدیا

نشانه های کلامیدیا

اگر نشانه های آن ظاهر شود، معمولاً یک تا سه هفته پس از ابتلا به این عفونت ظاهر می شود. این نشانه ها معمولا سبک و گذرا هستند و به راحتی می توان آن ها را نادیده گرفت.

برخی از نشانه های این عفونت عبارتند از:

  • دردهای زیر شکمی
  •  دفع دردناک ادرار
  •  ترشحات واژن
  •  رابطه جنسی دردناک
  •  خونریزی بین دو پریود و پس از رابطه جنسی

در برخی از موارد این عفونت می تواند به لوله های فالوپ نیز منتقل شود و بیماریهای التهابی لگنی (PID) را به وجود بیاورد. علائم PID عبارتند از:

  • تب
  •  درد شدید لگنی
  •  حالت تهوع
  • خونریزی غیر طبیعی بین دو پریود

آزمایش کلامیدیا برای زنان

برای تشخیص این عفونت، پزشک می‌تواند آزمایش‌های مختلفی را تجویز کند. معمولا در ابتدای کار پزشک در مورد برخی از علائم از شما سوال می کند و اینکه چرا شما فکر میکنید این عفونت را دارید.هنگامی که پزشک این سوالات را از شما پرسید بسیار مهم است که به این سوالات صادقانه پاسخ دهید.

معمولا پزشک در این مواقع نمونه‌ای از رحم را بر می‌دارد و به آزمایشگاه می فرستد تا آزمایش شود. اگر احتمال وجود این باکتری در گلو یا مقعد نیز وجود داشته باشد نمونه هایی از این قسمت نیز به آزمایشگاه فرستاده می شود. از سایر آزمایش های عفونت کلامیدیا میتوان به تست ادرار برای تشخیص وجود این باکتری نام برد.

اگرچه ممکن است برخی از پزشکان این کار را انجام دهد اما آزمایش کلامیدیا به طور خود به خود هنگام تست پاپ اسمیر انجام می شود.

به همین خاطر بسیار مهم است زنانی که از نظر جنسی فعال هستند و بالای ۲۵ سال، سن دارند؛ از پزشکشان بخواهند که هر سال یک آزمایش کلامیدیا را برای آن‌ها تجویز کند.

اگر فکر می‌کنید که به عفونت کلامیدیا مبتلا هستید، بسیار مهم است که هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.

پیشگیری از ابتلا به عفونت

بهترین و مطمئن ترین روش این است که از خودتان در برابر فعالیت های پرخطر جنسی محافظت کنید. موارد زیر را با هم میخوانیم:

کاندوم را فراموش نکنید– حتما برای رابطه جنسی خود از نوع مردانه یا زنانه کاندوم استفاده کنید. البته کاندوم از شما دربرابر این نوع بیماری های عفونتی مراقبت میکند ولی قدرت آن فقط در کاهش خطر ابتلا است.

حذف روابط خارج از ازدواج– داشتن رابطه های خلاف شرع و غیرقانونی و خارج از ازدواج خطر ابتلا به عفونت را به مراتب بالاتر می برد. بهتر است دراین مورد کاملا مراقبت باشید و خودتان را به خطر نیندازید.

چکاپ ماهانه یا سالانه– چکاپ های زمانبندی شده تا پیش از ازدواج به شما کمک میکند احتمال بروز بیماری را به کمترین حد ممکن برسانید.

کنار گذاشتن دوش واژینال– دوش واژینال از تعداد باکتری های خوب محیط واژن کم میکند که همین، باعث افزایش احتمال ابتلا می شود.

درمان عفونت کلامیدیا در زنان

خوشبختانه عفونت کلامیدیا قابل درمان است. اگر مشکوک به ابتلا به این بیماری هستید باید موارد زیر را انجام دهید:

  • هرچه سریعتر قبل از اینکه عفونت به ارگانهای تناسلی آسیب برساند به پزشک مراجعه کنید.
  • به حرف پزشک خود گوش کنید و همه داروهای تجویزی را میل کنید. حتی اگر علائم تا نیز بر طرف شد باید این داروها را تا آخر مصرف کنید.
  •  همسرتان نیز باید بداند که شما به این عفونت مبتلا هستید؛ چرا که احتمال دارد او نیز به این عفونت مبتلا باشد و باید به آزمایش و در نهایت درمان آن بپردازد.
  •  تا زمانی که همسرتان درمان نشده است از داشتن هر گونه  رابطه جنسی بپرهیزید.

عفونت کلامیدیا چگونه درمان میشود؟

به دلیل اینکه کلامیدیا یک نوع باکتری است پزشک باید آنتی بیوتیک تجویز کند.

در اکثر موارد این عفونت در عرض دو هفته بهبود می یابد.

جدای از نوع آنتی بیوتیک مصرفی، شما و همسرتان باید دوز مناسبی از آنتی‌بیوتیک را مصرف کنید تا این عفونت کاملا برطرف شود.

هنگامی که روند درمانی را سپری می کنید؛ از داشتن رابطه جنسی بپرهیزید. چرا که اگر در معرض این باکتری قرار بگیرید ممکن است دوباره به آن مبتلا شوید. حتی اگر قبلاً این عفونت را داشته اید و دوباره آن را درمان کرده اید. بنابراین فکر نکنید که اگر یک بار این عفونت را داشته اید، نمی توانید بار دیگر به آن مبتلا شوید چرا که کاملاً این امر محتمل است.

لازم است بدانید که داشتن یک کلامیدیا شانس ابتلا به HIV و سرایت آن به دیگران را افزایش می دهد. به همین خاطر اگر فکر می کنید که کلامیدیا و یا هر نوع بیماری مقاربتی دیگری را دارید باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

برای پیشگیری از ابتلا به عفونت کلامیدیا یا هر نوع بیماری مقاربتی دیگری در آینده، هر بار که رابطه جنسی دارید از کاندوم استفاده کنید. همچنین باید از هر نوع رابطه جنسی دهانی محافظت نشده بپرهیزید.

کلامیدیا در دوران بارداری

عفونت مقاربتی چیزی فراتر از یک سری علایم ساده ظاهری است. بروز این نوع بیماری‌ها و مخصوصا کلامیدیا می‌تواند نگرانی‌هایی را در رابطه با بارداری ایجاد کند.

کلامیدیا در بارداری

کلامیدیا در بارداری

سئوال رایج خیلی از خانم ها این است که آیا کلامیدیا بر بارداری اثر می‌گذارد یا خیر.

پاسخ بله است! پس اگر مبتلا به این بیماری مقاربتی شده‌اید لازم است آزمایش داده و تحت درمان قرار بگیرید. در این قسمت از مطلب به طور مفصل در مورد کلامیدیا و تاثیری که بر یک بارداری سالم دارد صحبت می‌کنیم.

آیا کلامیدیا می‌تواند بر بارداری تأثیر بگذارد؟

اگر در حین بارداری خانمی به کلامیدیا دچار شود، باید تحت درمان قرار بگیرد. اگر شریک جنسی خانم تحت درمان قرار نگیرد‌ می‌تواند مجدداً بیماری را منتقل کند.

در صورتی که خانمی تحت درمان قرار نگیرد عفونت تشدید شده و این موضوع منجر به عوارض حاملگی مانند زایمان زودرس، پارگی زودرس غشاها و وزن کم نوزاد هنگام تولد‌ می‌شود.

کلامیدیا چگونه می‌تواند بر بارداری تأثیر بگذارد؟

هنگامی که کلامیدیا درمان نشود،‌ به عفونت شدیدی به نام بیماری التهابی لگن یا PID تبدیل می‌شود. PID‌ می‌تواند زمینه ساز بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات از جمله سرویسیت (ترشحات زرد یا خونریزی بعد از رابطه جنسی)، اورتریت (ترشحات از مجرای ادرار ، ادرار دردناک یا افزایش دفعات ادرار)، ناباروری، درد مزمن لگنی، رابطه جنسی دردناک، خونریزی بین دوره‌ها و حاملگی خارج رحمی شود.

مسئله دیگر اینکه ابتلا به کلامیدیا بدن را مستعد ابتلا به سایر بیماری‌های عفونی از جمله سوزاک و یا ایدز می‌کند.

 احتمال انتقال کلامیدیا به نوزاد چقدر است؟

در صورت عدم درمان صحیح کلامیدیا در بارداری احتمال آلوده شدن نوزاد هنگام زایمان واژینال بالاست.

زمانی که جنین از کانال زایمان عبور کند احتمال عفونی شدن چشم و ریه را دارد.

اگر خانمی در اوایل بارداری دچار کلامیدیا شود احتمال اینکه به دنبال درمان درست عفونت قبل از زایمان پاک شود، وجود دارد. اگر عفونت در حین زایمان از بین رفته باشد، نمی تواند به جنین منتقل شود. به همین علت درمان کلامیدیا در بارداری و غربالگری‌های پیگیری برای اطمینان از رفع کامل عفونت بسیار مهم است.

علائم کلامیدیا در دوران بارداری

علائم مختلفی وجود دارد که نشان‌ می‌دهد در دوران بارداری خانمی به کلامیدیا مبتلاست. از علایم رایج می‌توان به احساس سوزش هنگام ادرار، ترشحات زرد یا سبز از ناحیه واژن، کمردرد، درد شکم و درد هنگام رابطه جنسی اشاره کرد.

کلامیدیا در دوران بارداری چگونه تشخیص داده می‌شود؟

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های واگیردار و کالج آمریكایی زنان و زایمان توصیه‌ می‌کنند همه خانم‌های باردار كمتر از 25 سال و خانم‌های بالای 35 سال با افزایش احتمال ابتلا به كلامیدیا در اولین مراجعه برای مراقبت‌های بارداری از نظر كلامیدیا غربالگری شوند.

زنان بارداری که نتیجه مثبتی در غربالگری دارند باید در سه ماهه سوم مجددا آزمایش دهند تا از رفع عفونت اطمینان حاصل شود. این آزمایش بطور معمول یک یا دو هفته پس از اتمام درمان آنتی بیوتیکی انجام‌ می‌شود. آزمایش‌های تقویت اسید نوکلئیک حساس ترین و خاص ترین آزمایش‌ها برای تشخیص عفونت‌های کلامیدیایی بوده و به یک تست استاندارد تشخیصی و غربالگری تبدیل شده‌اند.

درمان کلامیدیا در دوران بارداری

عفونت كلامیدیا با آنتی بیوتیك درمان‌ می‌شود اما انتخاب آنتی بیوتیک‌ها متفاوت است. پزشک ممکن است آنتی بیوتیکی با یک دوز یا یک دوره 7 روزه را تجویز‌ و 1-2 هفته پس از اتمام درمان، آزمایش مجدد را توصیه‌ ‌کند. اگر عفونت با آن آنتی بیوتیک رفع نشد ممکن است به درمان دیگری برای کلامیدیا در بارداری نیاز داشته باشید.

چگونه می‌توان از بروز کلامیدیا در دوران بارداری پیشگیری کرد؟

تنها دو روش وجود دارد: رابطه جنسی را متوقف کنید یا هر دو زوج باید از نظر بیماری‌های عفونی مقاربتی چک شوند. کاندوم تا حدی می‌تواند از بروز این عفونت پیشگیری کند اما این تنها به رابطه جنسی واژینال یا مقعدی محدود می‌شود و از سکس دهانی احتمال ابتلا همچنان وجود دارد.

سوالات متداول در رابطه با عفونت کلامیدیا در زنان

چه زمانی پس از درمان، میتوانم رابطه جنسی محافظت نشده داشته باشم؟

حتی اگر کلامیدیا را نیز درمان کرده اید، داشتن رابطه جنسی محافظت نشده اصلا پیشنهاد نمی شود. درمان بیماری های مقاربتی به این معنی نیست که دوباره به آنها مبتلا نمی شوید. در حقیقت بسیاری از مردم دوباره به این بیماریها مبتلا می شوند چرا که پس از درمان دوباره رابطه جنسی محافظت نشده را امتحان میکنند.

در هر صورت بسیار مهم است که با همسرتان درباره این بیماری صحبت کنید، هنگامی که هر دوی شما از این بیماری کاملا رهایی پیدا کردید، می توانید رابطه جنسی محافظت نشده داشته باشید.

رابطه محافظت نشده، پس از درمان کلامیدیا

رابطه محافظت نشده، پس از درمان کلامیدیا

چرا باید تا ۷ روز پس از درمان کلامیدیا صبر کرد؟

اگر در حال درمان کلامیدیا هستید، نباید هر گونه رابطه جنسی دهانی، مقعدی و واژینال تا ۷ روز پس از درمان آن داشته باشید. به دلیل اینکه کلامیدیا، باکتری است پزشک می‌تواند آنتی بیوتیک را برای درمان آن تجویز کند.

اگر همسرتان در حال درمان است باید تا ۷ روز پس از اتمام داروهای او صبر کنید. اگر این کار را انجام ندهید ممکن است به این بیماری مبتلا شوید.

 چگونه میتوان فهمید که کلامیدیا به طور کامل برطرف شده است ؟

پس از مصرف داروها، کلامیدیا باید کاملاً برطرف شود برخی از نشانه های بهبود کلامیدیا عبارتند از:

  • بهبود دفع ادرار دردناک در کمتر از یک هفته
  • ترشحات واژن به حالت عادی باز می گردد
  •  هیچ گونه خونریزی بین دو پریود یا پریود های سنگین وجود ندارد
  • درد های لگنی برطرف می شود
  •   درد هنگام رابطه جنسی، کمتر میشود

برای پیشگیری از ابتلای مجدد به این عفونت واژینال، لازم است که سه ماه پس از درمان، دوباره تست را تکرار کنید این نکته زمانی بسیار حائز اهمیت می شود که دوباره از نظر جنسی فعال هستید و همسرتان نیز تاکنون تست ابتلا به عفونت کلامیدیا را نداده است.

آیا نوشیدن از لیوان شخص دیگر باعث انتقال می شود؟

خیر این باور کاملاً غلط است هیچ گونه خطری در تقسیم کردن غذا یا نوشیدنی وجود ندارد.

تنها عفونت کلامیدیا را از راه های زیر می توانید مبتلا شوید:

  • رابطه دهانی مقعدی یا واژینال محافظت نشده
  •  تماس پوستی نواحی تناسلی زوجین هنگام رابطه

در صورتی که از کاندوم استفاده کنید، آیا احتمال ابتلا وجود دارد؟

اگر از کاندوم به درستی استفاده شود، شانس ابتلا به این عفونت کاهش پیدا می کند.

استفاده صحیح از کاندوم به معنی:

  • استفاده از کاندوم قبل از انجام هرگونه رابطه دهانی واژینال یا مقعدی
  •  مطمئن شوید قبل از اینکه همسرتان از کاندوم استفاده کند، آلت او با جداره بیرونی آن تماس پیدا نکند اگر از این هم مطمئن نیستید حتما کاندوم را عوض کنید.

سخن ما با شما

سلامتی جنسی نقش مهمی را در بارداری ایفا می‌کند. بسیاری از بیماری های مقاربتی باعث زخم و التهاب می شود، باروری را با مشکل مواجه می کند حتی اگر به طور کامل نیز درمان شده باشند.

در خصوص کلامیدیا، درصورتیکه به موقع درمان نشود، این عفونت می تواند به نواحی تناسلی آسیب برساند. باکتری آن می تواند بیماریهای التهابی لگنی را به وجود بیاورد و آسیبهای دائمی را به سیستم تناسلی وارد می کند. در برخی از موارد کلامیدیا می‌تواند باعث بارداری خارج از رحم شود که اگر به موقع  اقدامات لازم برای این مشکل صورت نگیرد می تواند کشنده باشد.

منبع: mayoclinic

4.4/5 - (8 امتیاز)

دکتر داروساز و فعال در حوزه سلامت بانوان. چند سالی هست که از دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم و از همان روزهای نخست به فکر ایجاد تحولی بزرگ در زندگی بانوان ایرانی و جامعه سلامت آنلاین بودم. مینت ساخته شده تا بانوان ایرانی در سلامتی کامل به سر ببرند و از زندگی خود بیشتر لذت ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.