خطرات تاتو در بارداری و عوازض احتمالی تاتو در بارداری

بارداری دوران زیبایی است اما لازم است طی آن جوانب احتیاط و برخی نکات بارداری را رعایت کرد و برخی مسائلی را که دوست دارید یا از آن لذت می‌برید اما ممکن است با عوارضی همراه باشند مثل مصرف الکل، میل کردن گوشت خام یا غذاهای دریایی خام یا حتی نوشیدن قهوه را محدود کنید یا به کل کنار بگذارید. در رابطه با انجام تاتو در بارداری قانون خاصی وجود ندارد اما ایمن‌تر این است که تا پایان بارداری انجام آن را به تعویق بیاندازید.

تاتو در بارداری با چه خطراتی همراه است؟

گرچه در حوزه تاتو در بارداری تحقیقات زیادی انجام نشده است اما خطرات شناخته شده‌ای در این رابطه وجود دارد که به ذکر برخی از آنها اکتفا می‌کنیم:

  • عفونت

    انجام تاتو در بارداری یا خالکوبی، احتمال بروز عفونت را بالا می‌برد. ابزارهایی که برای تاتو استفاده می‌شوند باید تمیز و استریل شده باشند اما تمامی مراکز تاتو به این قانون احترام نمی‌گذارند. سوزن‌های ضد عفونی نشده و سایر ابزارها می‌تواند منتقل کننده بسیاری از بیماری‌های عفونی از جمله هپاتیت B و C و حتی ایدز باشند. ابتلا به این نوع بیماری‌ها در دوران بارداری سبب انتقال عفونت به جنین شده و ممکن است بدون آنکه متوجه ابتلا شوید نوزاد متولد شود و علایم آن چند سال بعد مشخص شود.

از جمله علایم عفونت بعد از تاتو می‌توان به تب و لرز، بروز ضایعات قرمز یا چرکی روی سطح خالکوبی، بوی بد ناحیه، سفت شدن بافت اطراف و کبودی اطراف ناحیه که در حال گشترش باشد اشاره کرد.

  •  تاثیر بر ناحیه اپیدورال

خطرات تاتو در بارداری

خطرات تاتو در بارداری

اگر قصد خالکوبی در ناحیه پایین کمر را دارید به این موضوع فکر کنید که این ناحیه محل تزریق بی حسی در زایمان است و اگر بخواهید از این نوع تزریق استفاده کنید داشتن خالکوبی در محل، ایجاد مشکل خواهد کرد. البته اگر قبلا این کار را انجام داده باشید مشکلی پیش نمی‌آید اما خالکوبی جدید احتمال عفونت را در ناحیه بالا می‌برد.

  •  تغییر ظاهری تاتو بعد از زایمان

در دوران بارداری پوست کشیده است و تحت تاثیر هورمون‌ها قرار دارد. در این شرایط تاتو روی شکم یا باسن ممکن است تحت تاثیر کشش پوستی قرار بگیرد و بعد از زایمان وقتی پوست به حالت اولیه خود برمیگردد ظاهر تتو خراب شود. از سوی دیگر تاثیر هورمون‌ها سبب هایپرپیگمانتاسیون پوست می‌شود و این احتمال وجود دارد که بعد از زایمان رنگ تاتو متفاوت از قبل به نظر برسد. علاوه بر این در دوران بارداری پوست برخی از مناطق بدن از جمله سینه‌ها، بازو و صورت تیره تر از قبل می‌شود.

  • تغییرات پوستی

  • در دوران بارداری بدن تحت تاثیر هورمون‌هاست و این موضوع باعث می‌شود برخی مسائل تغییر کند. مثلا ممکن است حس درد نسبت به قبل بالا رفته و خالکوبی برای فردی که تا قبل از بارداری موضوعی عادی بود، حالا دردناک به نظر برسد.
  • برخی خانم‌‌ها در دوران بارداری دچار جوش‌های خارش دار و برآمده در ناحیه شکم و تنه و سینه و بازو و پاها می‌شوند. Prurigo نوعی از این بثورات خارش دار است که از هر 130 تا 300 خانم باردار یک نفر آن را تجربه می‌کند و ممکن است ماه ها بعد از زایمان این مسئله ادامه داشته باشد.
  • پمفیگوئید بارداری نیز نوعی بیماری پوستی در دوران بارداری است که از نیمه دوم آغاز می‌شود و با علایمی نظیر تهوع، استفراغ، تب و لرز همراه است.

چطور می‌توان عوارض مربوط به تاتو در بارداری را به حداقل رساند؟

یکی از مهمترین اقدامات، یافتن محلی بهداشتی است که تمام قوانین مربوط به ضد عفونی کردن و استریل ابزارها را رعایت می‌کند. فرد تاتو کار باید از اتوکلاو استفاده کند. این دستگاه وسیله‌ای برای استریل کردن سوزن‌ها و ابزار کار است. سوزن‌ها باید از بسته‌های جداگانه باز شوند و فرد تاتو کار، موقع کار دستکش لاتکس به دست کند. جوهر باید در فنجان یک بار مصرف ریخته شود و هرگز از بطری به طور مستقیم برداشته نشود.

اگر نمی‌توانید رویه کار را ببینید خجالت نکشید و سوال کنید. به تاتو کار اطلاع دهید که باردار و نگران هستید و دوست دارید تمام مراحل مربوط به ضد عفونی شدن وسایل را ببینید.

تاتو در دوران شیردهی

نمیتوان گفت تاتو در دوران شیردهی بی خطر است اما هیچ قانونی برای منع آن هم وجود ندارد و تا کنون تحقیقی در این زمینه که آیا ترکیبات جوهر تتو می‌تواند وارد شیر مادر شود یا خیر انجام نشده است.

خطرات تاتو در دوران شیردهی مشابه خطرات ذکر شده در دوران بارداری است با این تفاوت که بعد از زایمان مادر خود مستعد ابتلا به عفونت است. سیستم ایمنی ضعیف‌تر، کمبود خواب، تغییرات هورمونی، ضعف جسمی و تنش‌های عاطفی او را بیشتر مستعد ابتلا به هر عفونتی می‌کند. به طور کل توصیه بر این است که انجام خالکوبی را تا حداقل 12 ماه پس از زایمان به تعویق بیاندازید.

از جایگزین‌های خالکوبی دائم استفاده کنید

دوران بارداری فرصت خوبی است تا از جایگزین‌های خالکوبی دائم استفاده کنید و ببینید اصلا تاتو را روی بدنتان دوست دارید یا خیر. می‌توانید از خال کوبی‌های موقت با کیفیت خوب کمک بگیرید. این نوع خالکوبی را می‌توان در خانه استفاده کرد و دوامی دو هفته‌ای دارد و ظاهرش کاملا مشابه خالکوبی دائم است.

خالکوبی حنا نیز برای دو هفته پایدار است. می‌توانید از یک تاتو کار بخواهید طرح مورد نظرتان را با حنا روی بدنتان نقاشی کند.

5/5 - (1 امتیاز)

دکتر داروساز و فعال در حوزه سلامت بانوان. چند سالی هست که از دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم و از همان روزهای نخست به فکر ایجاد تحولی بزرگ در زندگی بانوان ایرانی و جامعه سلامت آنلاین بودم. مینت ساخته شده تا بانوان ایرانی در سلامتی کامل به سر ببرند و از زندگی خود بیشتر لذت ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.