قرص کابرلین و تخمک گذاری

نکاتی درمورد تأثیر قرص کابرلین و تخمک گذاری بهتر که باید بدانید!

به نظر شما دلیل نازایی زن چیست؟ یا سؤال را به شکل بهتری مطرح کنیم؛ چه علائمی نشان دهنده ناباروری است؟ وقتی به متخصص باروری مراجعه میکنید او پس از معاینه شما که شامل بررسی آزمایش ها می شود، دستور مصرف یک سری داروها را تجویز میکند تا با اطمینان بیشتری برای درمان اقدام کنید. به طور مثال برای تعیین سطح پرولاکتین، قرص کابرلین را تجویز میکند. سطح پرولاکتین، مصرف قرص کابرلین و تخمک گذاری ارتباط نزدیک با هم دارند و ممکن است به دلیل مشکلات تخمک گذاری، اقدام به بارداری شما با مشکلاتی همراه باشد.

چطوری در کمترین زمان ممکن باردار بشم؟🤰
به کمک جاده اقدام به بارداری اپلیکیشن مینت در بازه ۲ الی ۶ ماهه باردار میشید😇

تازه میتونید خودتون انتخاب کنید جنسیت فرزند آینده‌تون پسر باشه یا دختر👶👧

همین الان اپلیکیشن مینت رو نصب کنید، تا شرایط شما و همسرتون، رایگان، توسط پزشک تحلیل بشه و از جزئیاتش باخبر بشید.


قرص کابرلین و تخمک گذاری

خوب است بدانید که مشکلات تخمک گذاری از جمله مشکلات شایع در سنین باروری است که دلیل نازایی زنان می شود. سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از دلایل اختلال تخمک گذاری است. به همین دلیل وقتی به متخصص باروری مراجعه میکنید، او پس از بررسی شرایط فعلی شما، درصورت تأیید چنین مشکلی، قرص کابرلین یا کابرلیگن Cabergoline را تجویز میکند.

کابرلین از جمله گزینه های درمانی برای اختلالات هورمونی است. درصورتیکه مبتلا به تنبلی تخمدان با چرخه قاعدگی نامنظمی باشید، لازم است دوره دارو درمانی با کابرلین را شروع کنید.

ارتباط کابرلین با پرولاکتین بالا

همانطور که بالاتر برایتان توضیح دادیم، یکی از علائم ناباروری زن، بالا بودن سطح هورمون پرولاکتین است. باید اضافه کنیم این هورمون در افراد عادی یعنی زنانی که شیرنمی دهند یا باردار نیستند، به مقدار کمی وجود دارد. بنابراین وقتی سطح پرولاکتین بالا باشد ( اختلال هایپرپرولاکتینمیHyperprolactinaemia ) مشکلاتی در روند تخمک گذاری و سیستم باروری فرد ایجاد می شود.

خوشبختانه صنعت داروسازی کشور این دارو را با هدف کنترل و درمان هایپرپرولاکتینمی تولید کرده است تا درصورت تأیید نازایی زن به دلیل بالا بودن سطح این هورمون، اقدامات درمانی با مصرف این قرص شروع شود. به همین دلیل میتوان ارتباط بین قرص کابرلین و تخمک گذاری را تأیید کرد.

اگر فرد عادی دچار هایپریرولاکتینمی باشد، چرخه قاعدگی نامنظم، مشکلات تخمک گذاری و ناباروری را تجربه خواهد کرد. همچنین مردان دچار اختلالات جنسی ناشی از بالا بودن سطح این هورمون می شوند.

ویژگی های قرص کابرلین در یک نگاه

کنترل و درمان اختلال هایپرپرولاکتینمی

تنظیم چرخه قاعدگی نامنظم در افراد مبتلا به تنبلی تخمدان

کنترل و بهبود آمنوره ناشی از سندرم تخمدان پلی کیستیک

روش مصرف قرص کابرگلین

◄ مصرف این قرص حتما باید زیر نظر متخصص باروری یا پزشک باشد. بنابر از خوددرمانی بدون نظر یا تجویز پزشک خودداری کنید.

بستگی داره پرولاکتینت چقدر بالا باشه. من یک بار که زیاد بالا نبود هفته ای یکی میخوردم. یه بار هم پرو لاکتینم خیلی بالا بود دکتر گفت دوتا با هم بخورم. باید از دکترت بپرسی چقدر بخوری.// عسل

◄ دز مصرفی کابرلین برای هر فردی به تناسب شرایطی که دارد متفاوت است. دراین مورد حتما نظر پزشک خود را جویا شوید. ◄ هرگز تغییری در دز مصرفی و دوره درمان ایجاد نکنید مگر اینکه متخصص شخصا در جریان این موضوع قرار بگیرد.

◄ برای تأثیر درست قرص کابرلین و تخمک گذاری منظم لازم است دارو را در زمان تعیین شده مصرف کنید. اما اگر هر نوبت را فراموش کردید، به محض یادآوری قرص را مصرف کنید. درصورتیکه به زمان دز بعدی رسیده باشید لازم نیست دز فراموش شده را مصرف کنید.

دز مصرفی قرص کابرلین و تخمک گذاری مناسب با هم ارتباط دارند. این نکته را فراموش نکنید!

دز مصرفی قرص کابرلین و تخمک گذاری مناسب با هم ارتباط دارند. این نکته را فراموش نکنید!

محدودیتی در زمان مصرف کابرلین نخواهید داشت و میتوانید پیش یا پس از غذا آن را مصرف کنید.

هشدار مصرف قرص کابرلین

◄ تاریخ انقضای دارو مهم است. اگر دارویی با تاریخ انقضای گذشته خریداری کرده اید هرگز آن را مصرف نکنید.

◄ از توصیه مصرف این دارو به افراد دیگر، حتی با علائم مشابه، خودداری کنید.

در صورتیکه شرایط زیر را دارید، مصرف کابرگلین باید زیر نظر پزشک باشد:

♦ بارداری

♦ حساسیت به کابرلین یا داروهای دیگر

♦ دوران شیردهی

♦ مشکلات قلبی عروقی

♦ مشکلات تنفسی و ریوی

♦ اختلال روانی

♦ بیماری دستگاه گوارشی

♦ مشکلات کبدی

♦ فشار خون بالا یا فشار خون بالا در بارداری (پره اکلامپسی)

♦ فشار خون پایین

آیا مصرف قرص کابرلین و تخمک گذاری با آن، عوارض دارد؟

افراد با مصرف هر دارویی عوارضی را تجربه میکنند. اما بعضی افراد هم هیچ عوارضی ندارند. بعضی عوارض هم پس از مدت کوتاهی از مصرف دارو از بین می روند. اما به طور کلی مصرف کابرلین عوارض احتمالی زیر را دارد:

سردرد و سرگیجه

احساس خواب آلودگی، بی خوابی یا پریشان خوابی

افسردگی، اضطراب، توهم

عصبانیت

ضعف و خستگی

افت فشار خون

از حال رفتن ( سنکپ)

ورم محیطی (ادم)

تپش قلب

تنگی نفس

سرفه خشک

حالت تهوع، استفراغ

شکم درد، نفخ، سوء هاضمه

کاهش یا از دست دادن اشتها

خشکی دهان، دندان درد

کاهش وزن سریع

اسهال، یبوست

مشکلات بینایی

خونریزی یا گرفتگی بینی

ورم دور چشم

حرکت بی اراده عضلات

کمردرد

پریود دردناک

خارش

علائمی شبیه به آنفولانزا

گرگرفتگی

درمورد قرص کابرلین و تخمک گذاری بهتر باید بگم من حدود ۷ یا۸ سال پیش پرولاکتینم بالا بود. دکترم داروهاشو دونه دونه امتحان کرد فکر کنم به کابرگولین بدنم جواب داد و اومد پایین. خوبیش اینه ک بیاد پایین دیگه درمان قطعی شده و بالا نمیره الکی.// فاطمه

سخن پایانی

متخصص باروری پس از انجام معاینات و بررسی آزمایش های شما، میتواند دلیل ناباروری را تشخیص بدهد. مثلا ممکن است زمینه نازایی زن اختلال هایپرپرولاکتینمی یا ترشح بالای پرولاکتین و درنهایت از بین رفتن تخمک گذاری باشد. به همین دلیل دوره دارو درمانی با قرص کابرلین تجویز می شود.

درمورد قرص کابرلین و تخمک گذاری بهتر باید اضافه کنیم که این دارو به تنظیم چرخه قاعدگی، بهبود آمنوره ناشی از سندرم تخمدان پلی کیستیک و کنترل و درمان پرولاکتین بالا کمک میکند. ناگفته نماند به هیچ عنوان نباید کابرلین را بدون تجویز پزشک مصرف کنید.

1/5 - (4 امتیاز)
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.