برنسازی در بارداری

آیا بدنسازی در بارداری ضرر دارد؟

بسیاری از زنان در هنگام بارداری و ظهور علائم بارداری، به طور کلی هر گونه فعالیت فیزیکی را کنار می‌گذارند و یا اگر هم بخواهند فعالیتی داشته باشند به پیاده روی می‌پردازند. هر چند پیاده روی مزایای قابل توجهی برای زنان باردار دارد اما این دسته از افراد می‌توانند فعالیت‌های فیزیکی بیشتری را در این دوران، تجربه کنند. زنان باردار هم‌چنین می‌توانند در تمرینات بدنسازی شرکت کنند و به جز چند حرکت محدود و بنا به توصیه پزشک، بقیه حرکات را می‌توانند انجام دهند. بنابراین نه تنها بدنسازی در بارداری ضرر ندارد بلکه مزایایی هم دارد. اما این برنامه بدنسازی باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

بدنسازی در بارداری به کم شدن آسیب‌های مفصلی می‌انجامد.

به طور کلی احتمال اینکه زنان باردار دچار آسیب‌های مفصلی و عضلانی شوند زیاد است. این قضیه در تمامی زنان باردار، چه زنانی که ورزش می‌کنند و چه زنانی که ورزش نمی‌کنند به دلیل افزایش ترشح هورمون‌ها، اتفاق می‌افتد. این در حالی است که چنانچه زنان باردار، تمرینات با وزنه را انجام دهند و به بدنسازی بپردازند خطر آسیب‌های مفصلی در آن‌ها بسیار کم‌تر می‌شود.

بدنسازی در حاملگی به کاهش درد زایمان کمک می‌کند.

بدنسازی در زمان بارداری نه تنها به مادر و کودک آسیبی نمی‌رساند بلکه موجب می‌شود تا زنان باردار، کم‌تر دچار مخاطراتی مانند زایمان زود هنگام شوند از طرف دیگر انجام تمرینات بدنسازی موجب می‌شود تا درد زایمان برای این زنان به مراتب، کم‌تر گردد و دردهای مفصلی مانند کمردرد را در این دوران کم‌تر تجربه کنند. بنابراین انجام تمرینات بدنسازی برای زنان باردار مفید است.

بدنسازی در بارداری به تناسب اندام کمک می‌کند.

یکی از مشکلات بزرگ زنان باردار، مشکل اضافه وزن و یا چاقی است. این مسأله برای آنان بسیار آزار دهنده است. نتیجه تحقیقات نشان می‌دهد که بدنسازی یکی از روش‌های مناسب برای حفظ تناسب اندام در زمان بارداری و جلوگیری از اضافه وزن زنان باردار است.

از طرفی انجام این تمرینات موجب می‌شود تا زنان باردار زایمان راحت‌تری داشته باشند و دردهای پشت و کمر در آن‌ها کم‌تر شود.

بدنسازی در بارداری باعث تقویت عضلات می‌شود.

تقویت عضلات

تقویت عضلات

انجام تمرینات بدنسازی در زمان حاملگی به تقویت شدن عضلات زنان باردار و قوی شدن تاندون‌ها و لیگامنت‌های بدن آنان می‌شود. در حقیقت، یکی از مسائل زنان باردار از دست تعادل بدن به ویژه در ماه‌های آخر بارداری است. انجام تمرینات با وزنه در این زمان می‌تواند به افزایش تعادل و پایداری بدن آن‌ها کمک کند. بنابراین زنان باردار می‌توانند در این دوران با برنامه مناسب بدنسازی، ترشح ریلاکسین را که به بی تعادلی آن‌ها منجر می‌گردد کاهش دهند. بنابراین انجام این تمرینات می‌تواند به جلوگیری از بروز این مشکلات نیز کمک کند.

بدنسازی ستوان فقرات زنان باردار را در وضع بهتری قرار می‌دهد.

یکی از مشکلات زنان باردار دردهایی است که در نواحی ستون فقرات و به ویژه در ناحیه کمر، احساس می‌کنند. دلیل اساسی این دردها، بیشتر شدن قوس کمر و بزرگ شدن شکم، افزایش وزن زنان باردار و بی تحرکی آن‌هاست.

تمرین کردن با وزنه به زنان باردار کمک می‌کند تا بتوانند در حالت ایستاده و یا نشسته، ستون فقرات خود را در وضع مناسب‌تری قرار دهند و به کاهش درد در این نواحی کمک کنند.

بدنسازی به کاهش کمردرد، زانو درد و دردهای مفصلی کمک میکند.

چیزی که در زمان بارداری برای زنان مهم است توجه به این نکته است که بتوانند عضلات بدنشان را حفظ کنند و یا آن‌ها را تقویت نمایند تا آسیب دیدگی کم‌تری را در جسم‌شان مشاهده نمایند. از طرف دیگر بتوانند قدرت تحمل وزنشان را که ناشی از حاملگی است به دست بیاورند.

بدنسازی در این دوران باعث می‌شود که مفاصل بدن تقویت گردند و در نتیجه با اینکه دچار اضافه وزن شده‌اند اما درد کم‌تری در ناحیه کمر و زانو و دردهای مفصلی داشته باشند.

تمرینات باید به درستی انجام بگیرند.

زنان باردار تا سه ماهگی و ماه‌های ابتدایی بارداری، محدودیتی در اجرای حرکات بدنسازی ندارند یعنی می‌توانند تمامی حرکات بدنسازی را انجام دهند چون شکم هنوز بزرگ نشده است اما در سه ماهه دوم بارداری باید بیشتر حرکات و تمرینات را به صورت نشسته انجام دهند و به هیچ عنوان نباید فشاری به شکم خود وارد کنند. آن‌ها نباید روی شکم خود بخوابند. در این ماه‌ها توجه به نفس گیری برای زنان باردار بسیار اهمیت دارد.

ملاحظات لازم

زنان باردار به هیچ عنوان نباید وزنه‌های سنگین را بلند کرده جابجا کنند. هم‌چنین نباید عضلات خود را با کشش‌های شدید مواجه کنند.

زنان باردار پس از طی کردن سه ماهگی و در صورتی که به پشت خوابیده‌اند به هیچ عنوان نباید وزنه‌ای را جابجا کنند و یا وزنه‌ای را روی شکم خود قرار دهند.

زنان باردار در هنگام اجرای تمرینات بدنسازی باید به شیوه نفس کشیدن خود توجه کنند و به هیچ عنوان نفس خود را حبس نکنند چرا که این کار هم برای خود و هم برای کودکشان بسیار خطرناک است.

زنان باردار قبل از انجام حرکات بدنسازی باید حتما با پزشک خود مشورت کنند و برنامه بدنسازی ویژه ای داشته باشند.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.