احتمالا وقتی این مقاله را میخوانید شش ماه یا یک سال از اقدام به بارداری شما گذشته است و هنوز نتیجه نگرفته اید. ناباروری مسئله ای است که بسیاری از زن و شوهرها در زمان اقدام با آن روبه رو می شوند و به همین دلیل ایجاد تغییراتی در سبک زندگی کمک میکند تا بتوانند این مانع را بهتر از سر راه بردارند. یکی از این تغییرات انتخاب رژیم غذایی قبل از بارداری است.
چطوری در کمترین زمان ممکن باردار بشم؟🤰
رژیم باردار شدن با این هدف برنامه ریزی می شود که با ایجاد تغییراتی در عادات غذایی و فعالیت بدنی زن، شانس او را برای تخمک گذاری افزایش دهد.
باید اضافه کنیم ناکارآمد بودن تخمدان ها برای تخمک گذاری زمانی تشخیص داده می شود که شما درگیر یک چرخه قاعدگی نامنظم باشید یا اینکه اصلا تخمک گذاری نکنید.
ناگفته نماند که به طور معمول هر تخمدان در زن بزرگسال که در سن باروری است، هر ماه یک تخمک آزاد میکند که احتمالا اگر اسپرم به آن برسد، بارور می شود. البته بااینکه انواعی از اختلال عملکرد تخمدان تشخیص داده شده ولی زنان نوعی از ناباروری را تجربه میکنند که در آن تخمدان ها هر ماه تخمک آزاد نمیکنند.
بااین اوصاف شاید لازم باشد وقتی به متخصص باروری مراجعه میکنید درمورد رژیم باروی مناسب با او مشورت کنید.
راهنمای ساده رژیم غذایی قبل از بارداری
وقتی صحبت از رژیم غذایی می شود فقط به مصرف گروه های غذایی متفاوت نباید توجه کرد. بلکه در رتبه های پایین تر توجه به جنبه های دیگر سبک زندگی هم برای برطرف کردن مشکل اهمیت دارد.
خوب است بدانید که در رژیم غذایی مناسب باردار شدن باید در کنار مصرف مواد غذایی مغذی و سالم از انجام فعالیت های بدنی برای افزایش شانس باروری غافل نشد.
آیا رژیم غذایی قبل از بارداری برای مردان و زنان متفاوت است؟
به طور کلی تفاوتی در نوع، مقدار و کیفیت مواد غذایی مورد نظر در رژیم باروری برای مرد و زن وجود ندارد و هردو بهتر است به سراغ غذاهای سالم با مقدار کالری مناسب بروند.
در رژیم غذایی برای افزایش شانس باروری بهتر است نکات زیر را درنظر داشته باشید:
◄ خودداری از چربی های ترنس ( در محصولات لبنی و گوشت گاو و بره)
◄ مصرف روغن های گیاهی غیراشباع بیشتر؛ روغن زیتون و کانولا
◄ مصرف پروتئین گیاهی بیشتر؛ حبوبات و مغزهای خوراکی و کم کردن مصرف پروتئین حیوانی
◄ انتخاب غلات کامل و غذاهای سرشار از فیبر در صورت امکان ( رژیم پر فیبر)

شیر پرچرب را بخشی از رژیم غذایی قبل از بارداری بدانید
◄ مصرف روزانه شیر پرچرب
◄ مصرف مکمل های تقویت باروری حاوی فولیک اسید
◄ مصرف مقدار زیادی آهن با خوردن میوه، سبزی، حبوبات و مکمل ها و کاهش مصرف گوشت قرمز
◄ توجه به کیفیت نوشیدنی. نوشیدن آب بیشتر
◄ رعایت وزن سالم برای باردار شدن
◄ ورزش منظم و روزانه
رژیم باروری در طب سنتی
رژیم غذایی قبل از بارداری در طب سنتی ایرانی نیز طرفداران خود را دارد. طب سنتی ایرانی برای کنترل و درمان اختلالات ناباروری زوج بیشتر به مزاج فرد توجه میکند. بنابراین پس از ارزیابی های اولیه، هر فردی متناسب با شرایط و مزاجی که دارد درمان را دریافت میکند.
باید اضافه کنیم درصورت تشخیص نادرست مزاج فرد، درمان نتیجه بخش نخواهد بود. ناگفته نماند 35 % موارد ناباروری زوج به ناباروری بدون علت معروف است و طب سنتی در این موارد میتواند اثرات مفیدی داشته باشد. در چنین شرایطی پزشک مصرف انواع ویتامین ها ( مواد مغذی سرشار از ویتامین ها) و آنتی اکسیدان ها ( میوه و سبزی) را توصیه میکند.
بااین اوصاف رژیم غذایی قبل از بارداری در طب اسلامی رویکرد مشابهی دارد. اما بیشتر به تفاوت مزاج ها در تشخیص نهایی و انتخاب نوع درمان توجه میکند. پس فراموش نکنید تا زمانیکه به پزشک مراجعه نکرده اید نباید خودسر و بدون نسخه، رژیم باروری در طب سنتی را دنبال کنید.
رژیم باروری برای تعیین جنسیت
شاید شما هم از جمله زوج هایی باشید که بخواهید قبل از شروع بارداری، برای تعیین جنسیت نوزادتان برنامه ریزی کنید. خبر خوب اینکه با رعایت یک رژیم غذایی قبل از بارداری برای دختر دار شدن یا پسردار شدن، میتوانید احتمال تعیین جنسیت مورد نظر خود را افزایش بدهید.
توجه کنید آنچه که در رژیم باروری دخترزایی اهمیت دارد مصرف کلسیم و پتاسیم بیشتر است درحالیکه رژیم پسرزایی با کالری گیری بیشتر و افزایش سدیم (نمک) در برنامه غذایی تعریف می شود.
سخن مینت با شما
شاید در نگاه اول رژیم باروری یک برنامه غذایی سخت گیرانه به نظر برسد. ولی خیال شما را راحت میکنیم! اینطور نیست و این رژیم غذایی شبیه به دستورالعمل رژیم غذایی سالم است.
به عبارت دیگر شما باید در کنار مصرف همه گروه های غذایی در حد متعادل و ورزش کافی و منظم احتمال تخمک گذاری درست و باردار شدنتان را افزایش بدهید.
رژیم غذایی قبل از بارداری را میتوانید به عنوان یک رژیم غذایی سالم هم رعایت کنید و با ایجاد تغییراتی جزئی در آن، عادات غذایی تان را بهبود ببخشید.
منبع: foodinsight
دیدگاهتان را بنویسید