هفته هشتم بارداری

هفته هشتم بارداری و همه نکاتی که باید بدانید

وقتی صحبت از هفته هشتم بارداری می‎شود، یعنی دو ماه از بارداری شما گذشته است و در حال ورود به ماه سوم هستید. در این زمان دیگر تغییرات خاصی را در خود مشاهده  و حس خواهید کرد. این امر به دلیل تغییرات هورمونی  و رشد جنین رخ خواهد داد.

ورود به اپلیکیشن

چقدر با این هفته آشنا هستید؟ اگر سفر به دنیای شگفت انگیز بارداری برایتان جذاب است میتوانید با دانلود رایگان اپلیکیشن مینت، سفری به چرخه بارداری خود و نظارت بر بارداری هفته به هفته تان داشته باشید.

نظارت بر هفته 8 بارداری با اپلیکیشن مینت

نظارت بر هفته 8 بارداری با اپلیکیشن مینت

رشد نوزاد در هفته 8 بارداری

در این هفته دست و پای او به صورت انگشت های دست و پای کوچکی شکل میگیرند و بازوها قابلیت واکنش نشان دادن در ناحیه آرنج و مچ دست دارند.

در این زمان، رنگدانه های چشم شروع به شکل گرفتن میکنند و اندام تناسلی هم کامل تر می شوند. البته ناگفته نماند هنوز برای تعیین جنسیت نوزاد خیلی زود است.

البته این ویژگی های بیرونی تنها مواردی نیستند که رشد میکنند، ارگان های داخلی هم سروشکلی به خود میگیرند. با شکل گرفتن دستگاه گوارش و روده ها، این اندام داخلی به بند ناف فشار وارد میکنند که دلیل این فشار نداشتن فضای کافی در ناحیه شکمی نوزاد است. در این زمان زودهنگام، روده ها کار حمل مدفوع از بدن نوزاد را پس از تولد به عهده دارند.

تا یک ماه دیگر که در شکم نوزاد فضای کافی وجود داشته باشد، روده ها  از بند ناف خارج می شود و به ناحیه شکمی بازمیگردند.

اندازه رویان در سه ماهه اول بارداری

جنین مسیر طولانی را طی کرده است و به زودی روند رشد او سرعت بیشتری میگیرد. اندازه جنین حدودا مثل یک تمشک است که از سر تا پا کمتر از یک اینچ می شود.

در هفته هشتم بارداری مادر با چه تغییراتی مواجه می شود؟

بیشتر زنان باردار در هفته هشتم بارداری حالت تهوع و استفراغ را تجربه خواهند کرد. این امر ممکن است سبب بی‌حالی و سستی بدن نیز شود. به همین دلیل توصیه می‌شود، در طی روز به میزان کافی از مایعات استفاده نمایید. این امر از کم آب شدن بدن به طور موثری جلوگیری خواهد کرد. البته باید سعی کنید مایعات را  به تدریج استفاده نمایید. مصرف حجم زیادی از مایعات در یک بازه زمانی کوتاه، نه تنها به شما کمکی نمی‌کند، بلکه شرایط را بدتر خواهد کرد.

برای جلوگیری از حالت تهوع، بهتر است تعداد وعده‌های غذایی خود را افزایش داده و در هر وعده حجم کمتری از مواد غذایی را مصرف نماید. این مشکل معمولا در پایان ماه سوم، خودبخود برطرف خواهد شد.

در این هفته، مادر بیش از هر زمان دیگری نسبت به بو و طعم غذاها حساس خواهد شد، که اصطلاحا به آن ویار گفته می‎شود. شاید تا این زمان به طور جدی با این مشکل مواجه نشده باشد، اما در این زمان دیگر متوجه آن خواهید شد و یا شدت آن افزایش خواهد یافت. این امر طبیعی است و برای رفع آن هیچ داروییی نباید مصرف کنید، فقط باید منتظر گذر زمان باشید. البته باید بدانید ویار در برخی موارد می‎تواند غیر طبیعی باشد. در این حالت احتمالا نشان‌دهنده کمبود مواد معدنی و ویتامین‌ها در بدن خواهد بود.

سایر علائم را بیشتر بشناسید:

اسهال– سیستم گوارش شما ممکن است بیش از هرزمان دیگری حساس شود. توصیه میکنیم عادت های غذایی سالم داشته باشید و به اندازه کافی آب بنوشید. اگر اسهال بیش از 24 ساعت طول بکشد حتما موضوع را به ماما اطلاع بدهید. یا اگر با علائم دیگری همراه است به سراغ داروهای ضداسهال نروید یا هر داروی دیگری که ماما هنوز ار آن اطلاع ندارد.

در هفته هشتم بارداری با اسهال و حالت تهوع کلنجار میروید!

در هفته هشتم بارداری با اسهال و حالت تهوع کلنجار میروید!

تکرر ادرار– بله! همچنان سفرهای شما به دستشویی ادامه دارد. این وضعیت را در تمام طول بارداری تان و مخصوصا سه ماهه آخر باید تجربه و تحمل کنید. با رشد هرچه بیشتر جنین و بزرگتر شدن رحم، فشارها به مثانه چندبرابر و سفر شما به دستشویی مکرر خواهد شد.

گرفتگی شکمی– این نشانه با تداوم رشد رحم شما مرتبط است. اگر گرفتگی شدید باشد، بهتر است موضوع را به ماما اطلاع بدهید تا برای کمک به وضعیت شما راهنمایی تان کند.

لکه بینی سبک– لکه بینی ( چند قطره خون در زمانی مشخص) اتفاقی طبیعی است. هرچند اگر دراین مورد نگران هستید موضوع را با ماما درمیان بگذارید مخصوصا اگر خونریزی شما سنگین باشد.

خستگی زیاد– فراموش نکنید که سطح هورمون پروژسترون شما درحال افزایش است که این یعنی بیشتر اوقات احساس خستگی چندبرابرتر از حالت معمولی خواهید داشت. پس اصلا به خودتان سخت نگیرید و هرزمان که فرصت پیدا میکنید برای یک چرت کوتاه آماده شوید. فرقی نمیکند کجا باشد. شما به یک فضای آرام و بدون صدا نیاز دارید تا کمی بدن و ذهنتان را آرام کنید.

با این خستگی یعنی باید به صدای بدنتان گوش بدهید و به خودتان سخت نگیرید.

اختلال در خواب– تغییر در سطح هورمون ها، ناراحتی و تکرر ادرار در بیشتر اوقات باعث به هم خوردن نظم خوابتان می شود. پس بهتر است کمی موسیقی سبک گوش بدهید یا کتاب بخوانید. البته مورد دوم را به شرطی باید انجام بدهید که هوشیار هستید و احساس خواب آلودگی ندارید.

همچنین ناگفته نماند که میتوانید پیش از رفتن به تختخواب یک لیوان شیر گرم بنوشید یا از حمام آب گرم لذت ببرید. باید اضافه کنیم که بعضی از زنان با دراز کشیدن به پهلوی چپ حس خوبی پیدا میکنند چرا که باعث بهبود گردش خون می شود.

آیا هفته هشتم بارداری با دردهای شکمی مواجه می شوید؟

در هفته هشتم بارداری احساس بی‌خوابی نیز خواهید داشت. این امر سبب می‎شود تا در طی روز نیز احساس خستگی و خواب‌آلودگی داشته باشید. در موارد شدید معمولا پزشک سعی می‌کند به مادر کمک نماید.

ممکن است با دردهای شکمی که شبیه دردهای دوران قاعدگی هستند، نیز مواجه شوید. این  امر به دلیل رشد جنین صورت خواهد گرفت. این دردها مربوط به بزرگ شدن اندازه و سایز رحم است. جای نگرانی نیست و سعی کنید بدون استرس استراحت داشته باشید. برخی از زنان از درد در ناحیه پهلو نیز شکایت می‌کنند. البته با بروز کوچکترین دردی پزشک را مطلع نماید.

با تغییر سایز رحم احساس می‌کنید گودی کمرتان بیشتر شده است. به همین دلیل بهتر است هنگام نشستن از بالش‌های کوچک برای پر کردن گودی کمر استفاده نمایید. همچین هنگام خواب نیز بالش‌های کوچک را زیر زانوی خود قرار دهید.

آیا خونریزی در این هفته خطرناک است؟  

در سه ماهه اول بارداری خطر سقط جنین بیشتر است.

در سه ماهه اول بارداری خطر سقط جنین بیشتر است.

دردهای خفیف در هفته هشتم حاملگی نمی‎تواند نگران کننده باشد، اما در صورت تشدید درد، بروز لکه  و خونریزی لازم است در کوتاه‌ترین زمان به متخصص مراجعه کنید. بروز درد  و خونریزی در چنین شرایطی می‎تواند به دلیل بروز مشکلات زیر باشد:

ریسک بروز عفونت‌های دستگاه ادراری از هفته 6 تا 24 بارداری بسیار زیاد است. بنابراین اگر متوجه کوچکترین علائمی در این زمینه شدید، حتما آن را پیگیری نماید. عفونت برای مادر و جنین به طور قابل ملاحظه‌ایی خطرناک خواهد بود.

علائم سقط جنین چیست؟

در ابتدا باید بدانید که هر نوع خونریزی به عنوان سقط جنین به‌شمار نمی‌آید. به طور کلی، سقط جنین می‌تواند با نشانه‌های زیر همراه باشد:

  • کمردرد که شدت آن ممکن است خفیف و یا شدید باشد.
  • لکه بینی شدید
  • انقباضات شکمی
  • دردهای شکمی شدید
  • خونریزی شدید از واژن
  • خروج مایعات و بافت از واژن

در هفته هشتم بارداری چه غذاهایی بخوریم؟

سعی کنید در برنامه غذایی خود به اندازه کافی از میوه و سبزیجات تازه استفاده نمایید. این مواد به اندازه کافی دارای فیبر بوده و علاوه بر تامین ویتامین و مواد مغذی در بدن، تاثیر مثبتی بر سیستم گوارشی خواهد گذاشت. بسیاری از زنان در ماه‌های ابتدایی بارداری یبوست را تجربه خواهند کرد، به این ترتیب دستگاه گوارش عملکرد بهتری خواهد داشت. همچنین مصرف فیبر سبب می‎شود تا نوزاد به آسم مبتلا نشود.

برای تهیه خوارک‌های گوشتی، حتما آنها را به طور کامل بپزید، از مصرف گوشت‌های آبدار و نیمه پخته شده خودداری نمایید، چرا که مصرف آنها خطر بروز عفونت را افزایش خواهد داد.

در هفته هشتم، با خوردن کمی غذا، احساس پری خواهید کرد. برای حفظ سلامتی خود و جنین، حتما تعداد وعده‎های غذایی را افزایش دهید.

به سراغ غذاهای فرآوری شده، حاضری، کنسروی و پرچرب نروید.  مصرف نوشیدنی‌های مصنوعی را فراموش کنید، آنها به طور قابل توجهی دارای قند هستند.

پایان بخش: تعین جنسیت در سه ماهه اول

در هفته هشتم بارداری، باید خود را منتظر شنیدن صدای قلب فرزند خود نمایید. در این هفته جنین بسیار کوچکتر از آن است که بتوان جنسیت آن را تشخیص دارد. در این زمان جنین چیزی حدود 16 میلیمتر است. زنده است و حرکت می‌کند، اما شما آن را احساس نخواهید کرد.  برای این منظور لازم است تا هفته 16 بارداری صبر کنید.

منبع: pampers

2.5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک‌گذاری

دکتر داروساز و فعال در حوزه سلامت بانوان. چند سالی هست که از دانشکده علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شدم و از همان روزهای نخست به فکر ایجاد تحولی بزرگ در زندگی بانوان ایرانی و جامعه سلامت آنلاین بودم. مینت ساخته شده تا بانوان ایرانی در سلامتی کامل به سر ببرند و از زندگی خود بیشتر لذت ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.