کالری شلیل

کالری شلیل چقدر است؟ چه مقدار فعالیت برای سوزاندن آن لازم است؟

شلیل از پر طرفدارترین میوه‌های تابستان است . از نظر ترکیب ژنتیکی و مشخصات غذایی ، شلیل تقریباً شبیه هلو است . بارزترین تفاوت این دو ، پوست و عطر و طعم آن‌ها است . هلو با پرز پوشانده شده ، در حالی که شلیل دارای پوست نازک و صاف است . شلیل همچنین دارای بافتی سفت‌تر از هلو و طعم ترش و شیری‌تری است . در ادامه می‌خواهیم کالری شلیل و ویژگی‌های آن را با هم بررسی کنیم.

کالری شلیل چقدر است؟

یک شلیل متوسط حدود 60 کالری انرژی به بدن شما می‌رساند . البته این مقدار کالری در شلیل پخته یا شلیل خشک شده متفاوت است و کمی بیشتر است .

با توجه به درصد بالای آب و فیبر ، شلیل یک میان وعده‌ی عالی برای روزهای تابستان است . کالری دریافت شده از شلیل را به سادگی می‌توانید در هنگام انجام فعالیت‌های روزانه مانند ظرف شستن و تماشا کردن تلویزیون مصرف کنید.

خواص و ویژگی‌های شلیل

شلیل علاوه بر کم کالری بودن و فیبر سرشار ، منبع خوبی برای ویتامین A ، ویتامین C و پتاسیم است. این مواد مغذی از نظر بهبود متابولیسم ، هضم و سلامت قلب فواید سلامتی دارند. بنابراین برای مصرف میوه در رژیم لاغری عالی است. آهن، منیزیوم، فسفر، پتاسیم، زینک، سلنیوم، تیامین ریبوفلاوین ، فولات ، ویتامین E ، ویتامین K مواذ مغذی هستند که در شلیل یافت می‌شود .

اعتقاد بر این است که شلیل از 4000 سال پیش کشت می‌شده است. مانند هلو ، شلیل از مدت ها قبل در داروهای سنتی برای درد قولنج و معده یا در طب سنتی چین برای درمان یبوست و دردهای قاعدگی استفاده می‌شده . برخی از ترکیبات موجود در شلیل می‌توانند نویدبخشی برای درمان یا پیشگیری از بیماری‌های خاص باشند .

مصرف شلیل خطر چاقی ، دیابت و بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

آنتی اکسیدان‌های موجود در شلیل با جلوگیری یا کاهش خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند چاقی و بیماری‌های قلبی و عروقی به بهبود سطح سلامت بدن کمک می‌کند. شلیل حاوی ترکیبات قوی پلی فنول است که علائم سندرم متابولیک را معکوس می‌کند و همزمان قند خون را کاهش داده و التهاب عروقی مرتبط با تنگ شدن رگ‌ها را کاهش می‌دهد .

تحقیقات نشان می‌دهد که چهار گروه پلی فنولیک موجود در شلیل بر روی رده های مختلف سلولی از جمله سلول‌های چربی و سلول‌های ماکروفاژ که در پاسخ التهابی شرکت می‌کنند، تاثیر می‌گذارد . این ترکیبات پلی فنول، سطح قند خون را کنترل می‌کنند، خطر بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد و از تجمع سلول‌های چربی در اطراف اندام-ها جلوگیری می‌کند.

رشد سلول‌های سرطانی را کند می‌کند

محققان گزارش دادند که پلی فنول ها همچنین از زیاد شدن سلول‌های سرطانی پستان در لوله های آزمایش را تا 50٪ کاهش داده‌اند . این آزمایش نشان می‌دهد که پلی فنول‌های هلو و شلیل یک مزیت محافظتی در برابر برخی از سرطان‌های پستان یا سایر سرطان‌ها ایجاد می‌کند.

ضد دیابت است

بیماران مبتلا به دیابت معمولا نمی‌توانند میوه‌های شیرین را مصرف کنند. علی رغم اینکه پزشکان خوردن برخی میوه‌ها را به مبتلایان دیابت توصیه نمی‌کنند، مصرف شلیل برای آن‌ها منعی ندارد. چون شاخص گلایسمس شلیل پایین است. یعنی قند خون را در مدت طولانی متعادل نگه می‌دارد و سیری کاذب به فرد نمی‌دهد. بنابراین علاوه بر کالری کم شلیل، گزینه مناسبی برای دیابتی ها نیز است.

کلسترول را کاهش می‌دهد

ویتامین A، ویتامین C، بتاکاروتن و تریپتوفان خواص مشابهی دارند. این ترکیبات آنتی اکسیدانی نه تنها به کاهش التهاب عروقی، بهبود گردش خون و فشار خون کمک می‌کنند ، بلکه می‌توانند از اکسیداسیون کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) ، که علت اصلی بسته شدن و تنگ شدن رگ‌ها است، جلوگیری کنند.

4/5 - (1 امتیاز)
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.